Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Фабрика за чипс....аф,аф...:icon_mrgr:
Лажи суши бе племе негово педерско!
Таа американската компанија ќе вложува само во скопје и никогаш нема да дојди Битола а и прашање е дали постои што не кажува име на компанијата
Тоа со турците е вистина ама лажи дека до крајот на годината ќе почнеле со работа како и за бројот на работници ќе биде дупло по мал
Најголемиот сајкал е со чипсот чоекот две години чека одобрение за градба од двојче а овие во офсајд некни лично грујо му звонеле австралија за да кажат кога ќе отвори и таму ќе се вработат 20 души се на се а паторот лажи ќе биделе 100 луѓе од кравари
Градот ни го испустија и тие претходно а овие само продолжија аир да не видат и едните и другите!

Врти сучи свесно не напраја слепо црево,и комуњарите и дпмне ни го ебаја градот до даска...
25 години ја толчат Битола,мајката ни ја ебаја и пак народот ги гласа..:oleee:
Шо народ ќе бевме не знам....:popce:
Го гледам некни Ставре на ТВ се фали за некојси проекти,ни Б нема од Битола во тие капиталните инвестиции шо се планираат за во иднина..
Не изоставија од автопатите,се се прај накај Штип,ете и Кичево си повлече лоби,ќе се прај таму ако не се лажам некоја америчка фабрика,со салам инвестиции,новиот гасовод шо ќе се гради ќе оди преку Штип,за реконструкција на железничката линија пак сме изоставени,ќе ја прале кон Бугарија..:aplauz:
Значи за овај дел :kuracc:...
Ништо,градот е тотално економски запустен...
Без економија нема шо да чекаме спорт...
Не остана ништо салам,се се шлепа преку админстрација(а и таму еден ден ќе рикни системот,пренатрупано е,не тера далеку),РЕК(и овие не се знај уште колку ќе терат,и неминовме е големо кастрење на "вишокот"),Кромберг видовме како функционира(ќе ги пикнат некој месец на определено работно време и ќе ги спашкат,еден куп избркаја,и овие не терат далеку)...плус многу ќе му избегат сега во новата фабрика шо ќе се отвора во Охрид...
Капнуваше по некоја банка на времето од РЕК и од јавните претпријатија,сега и тие пари ги секнаја и ги префрлија во Скопје...
На времето бевме центар на екомонијата во рерионот(најголемиот производител на струја,најголем прехрмбен комбинат во Македонија,најголема житница во Македонија,текстилна,кожна,квасара,шеќерана,најголемата млекара итн.... плус географска и климатска положба идеална,Баба Планина,Пелистер,можност за развој на туризам,Швајцарија ќе бевме сега)едноставно држава во држава,е толку биле паметни старите и напрајле се да има за градот да оди напред и да се развива,ама овие легендите наши се испустија..
Да бевме во било нормална земја сега ќе бевме град со највисоки плати по глава на жител..
Наместо то ете шо ни дојсоја нашите "локалпатриоти"..
Ни "озвоможија"да сме град со најголем процент на невработени лица,со најголем број загубари,со најголемата финансиска афера во историјата на Македонија,град во кој ништо не е вложено на сериозна инфраструктура појќе од 30 години......
Не е ни чудо шо од Битола останаја само кафичите,кафанчињата и бутиците..
Ништо друго нема во градот,и секако кладилниците,казината...
Дури и Грците избегаја од тука,и ги префрлија фабриките за текстил во Источна Македонија...(нејќеа и тие 8,9 илјади да му ги дават на луѓето)...:facepalm:
Кој и да дојди на власт овде,сигурно е дека градот нема да оди напред во наредните 10 години...
Видовме шо нудат на лагер и едните и другите...:popce:
Па уште и со кредитот шо го кренаја за да ја довршат патната инфраструктура за градите на тајкуните не дозакопаја...
Уште еден показател дека Централата нема намера да инвестира ништо во Битола,дури и за ова го натераја Тројче да си крева кредити...(а тие кредити ние ќе ги платиме)..
Додуша не го натераја тие,сам се заплетка во мрежата и сега не знај кој пат да го фати,зошто мора да ги исполни обврските....
И шо ќар ќе видиме ние од зградите?Уште појќе ќе се наполни градот со сељаци и Албанци,од лошо полошо....
Наместо тие пари да се наменеа за отворање нови фирми,да се крени малку економски градот,да се вложеа во туризмот на Пелистер....
Ништо не бива,дури не се свести овде народот и да мисли малку со сопствената гла џабе е..
Спортот е на последно место....
Ај шо го ебаја градот,барем спорт да имавме,колку толку еднаш неделно да скокниме и да се издуваме и да заборајме на проблемите...
Овде чарето е само бојкот на изборите,ништо друго нема да има ефект(ни протестиу,ни интернети ни ништо),се до денот дури не дојдат некој домаќини луѓе да напрат нешто за градот....
Или друга опција-палење патиките и правец Германија,Австралија,Америка,Канада...(за тие шо немат роднини да ги повчечат тука е Скопје,таман ќе си навиват за Вардар,во мода е да си ИН,пред то навиваја "нашите екс сограѓани"за Металург,сега за да се вклопат во Скопската мачо шема нека си навиват за Вардар)...:angel:

Последно уредено:
Овај па за грев е кутриот... Па уште се прај паметен , нешто статуси клава .:yid:
Дури некогаш и жал ме фаќа ко ќе го видам .
Одброени му се денојте и него и на газето ... Нека ужива сеа уште малце во функцијата , нека си прај филм дека е директор во пропаднат клуб.
Од следна сезона ќе нема да има пристап ни до паркингот на стентоно а не камоли да влези в сала.

Овај па за грев е кутриот... Па уште се прај паметен , нешто статуси клава .:yid:
Дури некогаш и жал ме фаќа ко ќе го видам .
Одброени му се денојте и него и на газето ... Нека ужива сеа уште малце во функцијата , нека си прај филм дека е директор во пропаднат клуб.
Од следна сезона ќе нема да има пристап ни до паркингот на стентоно а не камоли да влези в сала.
Шо ќе му напрајте бе? Пак ќе гласате за него бе битолчани... немат кој да ги победит :notworthy:

Шо ќе му напрајте бе? Пак ќе гласате за него бе битолчани... немат кој да ги победит :notworthy:
Сами се победија бе друже .
Од то шо го највауваја ни 2% не го исполнија . Огромен е револтот на битолчани кон овај копукот.
И нивните истомисленици веќе кренаја раце од него .

РК Прилеп - РК Пелистер 28 : 24

Presusi rekata.:popce:
Sea koga veke nema da igrame plej-of(ocekuvano i zasluzeno)edinstveno so ni ostanva e da go cekame dolgonajavuvaniot"press"na "upravata",preskonfrencija na koja ke se "izvadat na videlina site dokazi"zosto klubot si eba majkata.:ojeaa:
A dotogas eden privremen kluc na temata.
A :kluc:za salata i da se zabrani da se spomeni pojke klubski rakomet vo Bitola.
Zborot rakomet treba da se upotrebva strogo vo nevrzani muabeti,na primer"Da gi pustime decata da trenirat malku sport"(ako ostana uste nekoja skola vo gradot a da ne e na Ive i Zare).
Aha da,na site so go ebavte klubot.(si znajte).
Aj dosta e pojke pisenje na ova prokleta tema,neka ja zaklucat da ne se trosi banvitot(ili kako i da se vikase):Dna forumot za dzabe,ne vredi.:ban:
P.S.
Steta za "upravata".
Nisto od prodazbata na komplet vleznici za 300 denari.
Steta.:giggle:

Се знај кој го растури РК ПЕЛИСТЕР тоа е господинот лажиначалник Владимир Талевски заедно со неговиот полтрон Никола Пискачев. Нема што друго да пишувам само нека им служи на чест а пособено на полтроно борецот за РК Пелистер.

Барем први во плеј аут ќе бидиме ако не нешто друго...

Охооо ако дават пехар за плеј аут то ќе биди остварување на сонот...:icon_mrgr:
Таман се поклопва на 10 годишнината од завршвањето на шампионската ера на Пелистер,или почнувањето на НАЈЦРНАТА ДОБА НА БИТОЛСКИОТ РАКОМЕТ...
Ако дават трофејче ехеее кај ќе му биди крајот на управата....
Ќе се испофалат по сите можни весници,портали,телевизии,профили...
Да ги обединиме титулите...:vozbud:
По престижните пехари од Струга(twice in a row):kezec:,па после турнирот во Битола 2011(еднаш се одржа и толку беше):pos:,турнирот во Грција...:icon_mrgr:и сеа ако го лапнат пехаро во ЛИГАТА НА ОТПИШАНИТЕ...то ќе биди момент за паметење..
И то во годината кога се извојува и доби најважната битка за "спас на Пелистер"-ЛЕГЕНДАРНАТА ТРАНСФОРМАЦИЈА...(речиси 2 години траеше епопејата):pos:
И како награда за успесите како би легнал еден пехар...охоооо.....
Таман ги "реновираја"клубските простории,ја избришаја прашината од старите пехари и сега да клат нов пехар на дрвената полица...по,по,по....:ајнапиво:
Нека пукнат вештачките,вештачки биле и ќе останат:giggle:.:kuracc:
П.С.
Сега гарант ќе се огласат со "соопштение"преку профилот и ќе ги накриват Прилепчани...:pos:
Како ковале завера против Пелистер,како намерно изгубиле од Тинекс и Радовиш и нас не чукнаја само да не спречат да играме во плеј оф...
Обично секогаш топката се префрла кај другите...веќе востановена практика...:cool:
Или пак резервна варијанта е пак да се навратат на тушнико...
Како го заебал клубот,како не си ги исполнил обврските...
П.П.С.
Сега да си ја почекаме легендарна прес конференција шо ја најави директоро(прецедник шо и да е)на социјалните мрежи,кога најави дека ќе се ИЗЛЕЗИ ЈАВНО СО КОРПУС ДЕЛИКТИ...:icon_mrgr:за случајот Силјан Мицевски го спасува РК Пелистер(volume 1,2,3,4,5,5,6,7,8)....:ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom