Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Заврши полусезоната, сеа нека се фрлат на свинско, руска салата, кифли ова она... :pijani:
Дефинитивно полусезона во која имавме најслаба екипа во историјата на постоењето, без десно крило, без голман... :sramezliv:
Па и такви еве се бориме за плеј оф. Малку од малку акал да имаше Двојче и со време да префрлеа некој денар (или со време да почнеа да лажат) ќе ги добиевме Преспа и Охрид, со тие две утакмици на коњ ќе бевме сега...
Ако стигниме Прилеп да чекаме да ни ја дај, никако не им одговара, и тие кројат планој за четврти да завршат, а со нас потешко ќе им биди него со некои други сигурно.
Околу кадровско организирање и носење играчи... овде воопшто ништо не се надевам, како му се погоди на Двојче, без пари му играт играчите... Ако не му текни и чланарина да побара да му плаќат за да играт оти сме (биле) бренд. Дури и поарно да не влезиме плеј оф, него плеј аут да ги добиеме сите... Ваму на Вардар 10 гола дали ќе му дајме :jajce:

Вчера со @ziko bt одиме на МЗТ-Звезда... Внатре 30 степени греење пуштено, кај сме ние научени на греење в сала, прописно се препотивме :roker: туткај се таму во ледената дворана, надвор -10, внатре -20 :misticen:
Дури Двојче ни прај планој, нацрти, проекти... Овие во Скопје спејс шатл има да напрат и на месечина да се качат, ние уште локум фест и бостан фест ќе имаме :pov: 'Бем ти Двојче...

Заврши полусезоната, сеа нека се фрлат на свинско, руска салата, кифли ова она... :pijani:
Дефинитивно полусезона во која имавме најслаба екипа во историјата на постоењето, без десно крило, без голман... :sramezliv:
Па и такви еве се бориме за плеј оф. Малку од малку акал да имаше Двојче и со време да префрлеа некој денар (или со време да почнеа да лажат) ќе ги добиевме Преспа и Охрид, со тие две утакмици на коњ ќе бевме сега...
Ако стигниме Прилеп да чекаме да ни ја дај, никако не им одговара, и тие кројат планој за четврти да завршат, а со нас потешко ќе им биди него со некои други сигурно.
Околу кадровско организирање и носење играчи... овде воопшто ништо не се надевам, како му се погоди на Двојче, без пари му играт играчите... Ако не му текни и чланарина да побара да му плаќат за да играт оти сме (биле) бренд. Дури и поарно да не влезиме плеј оф, него плеј аут да ги добиеме сите... Ваму на Вардар 10 гола дали ќе му дајме :jajce:

Вчера со @ziko bt одиме на МЗТ-Звезда... Внатре 30 степени греење пуштено, кај сме ние научени на греење в сала, прописно се препотивме :roker: туткај се таму во ледената дворана, надвор -10, внатре -20 :misticen:
Дури Двојче ни прај планој, нацрти, проекти... Овие во Скопје спејс шатл има да напрат и на месечина да се качат, ние уште локум фест и бостан фест ќе имаме :pov: 'Бем ти Двојче...
Некој го бараше?
10395163_324729051068995_5799234635478957643_n.jpg

Сеа ко ќе ни дојси некоја "звезда"од рангот на Јоце Панов,Кајмако за Нова Година ќе се искупи за другите неисполнети ветувања...:pijani:

Некој го бараше?

Сеа ко ќе ни дојси некоја "звезда"од рангот на Јоце Панов,Кајмако за Нова Година ќе се искупи за другите неисполнети ветувања...:pijani:

Доживотнио градоначалник :gjavol:

Некој го бараше?

Драган Мијалковски ќе го дојси или Маја Оџаклиевска , како шо беше пред некоја година ...:нинџ:
Абе тие последно песна напраја пред 30 години бе АЛОО!!:shook:

Maјтапот настрана , и јас не очекувам дека нешто ќе се смени сега за време на паузата. Овие ракометарите си имат легнато на брашно , глас немат пуштено а од лани плата немат земено.
Свесни се дека сите ќе заминат на лето , макар и Минчо да дојди за спонзор на клубот.
Ќе најдат некој да фрла нешто ситно в година колку да се донесат 4-5 срби и то ќе биди изглеа.

Многу лоша е ситацијата со РК Пелистер . Не гледам дека нешто во иднина ќе се смени.

@ziko bt да не беше вчера тој со шалот од Вардар?
10885551_1555461111337367_4752350192458985913_n.png

Драган Мијалковски ќе го дојси или Маја Оџаклиевска , како шо беше пред некоја година ...:нинџ:
Абе тие последно песна напраја пред 30 години бе АЛОО!!:shook:

Maјтапот настрана , и јас не очекувам дека нешто ќе се смени сега за време на паузата. Овие ракометарите си имат легнато на брашно , глас немат пуштено а од лани плата немат земено.
Свесни се дека сите ќе заминат на лето , макар и Минчо да дојди за спонзор на клубот.
Ќе најдат некој да фрла нешто ситно в година колку да се донесат 4-5 срби и то ќе биди изглеа.

Многу лоша е ситацијата со РК Пелистер . Не гледам дека нешто во иднина ќе се смени.
Нека му дат на Драган Мијалковски некоја банка нека напрај една песна за РК Пелистер..
Некоја тажна балада..
Па ко ќе ојме ЕЛ Греко за викенд ќе си ја слушаме..:pijani:

Jas neznam oti so svetilki ne ja naredat cela sportska sala... od daleku da se gleda tragedijata :yid::yid::yid: Kolku godini nema greenje? Destina?[DOUBLEPOST=1419360743][/DOUBLEPOST]Jas neznam oti so svetilki ne ja naredat cela sportska sala... od daleku da se gleda tragedijata :yid::yid::yid: Kolku godini nema greenje? Destina?

Jas neznam oti so svetilki ne ja naredat cela sportska sala... od daleku da se gleda tragedijata :yid::yid::yid: Kolku godini nema greenje? Destina?[DOUBLEPOST=1419360743][/DOUBLEPOST]Jas neznam oti so svetilki ne ja naredat cela sportska sala... od daleku da se gleda tragedijata :yid::yid::yid: Kolku godini nema greenje? Destina?
Hahaha prad 2000 nema greenje mn retko I togash go pushtaa

Денес ги глеам овие од Зомимак тој тренерот со Петко (изглеа пак го имат земено за тренер) и Пецако низ Битола се расшетаваја .
Да не ги лажи умот да ни земат некој од овие шо ни останај играчи , матер ќе му ебам...:D
Достае Николиќ да ни го земат и ќе не расформират.:giggle:
Треба еден ќотек убав да му се удри , да не му текни уште еднаш Битола да стапнат.:gjavol:
Се шо мрдаше во Пелистер го купија... Како да нема други играчи на пазарот.:pistoldz:

Денес ги глеам овие од Зомимак тој тренерот со Петко (изглеа пак го имат земено за тренер) и Пецако низ Битола се расшетаваја .
Да не ги лажи умот да ни земат некој од овие шо ни останај играчи , матер ќе му ебам...:D
Достае Николиќ да ни го земат и ќе не расформират.:giggle:
Треба еден ќотек убав да му се удри , да не му текни уште еднаш Битола да стапнат.:gjavol:
Се шо мрдаше во Пелистер го купија... Како да нема други играчи на пазарот.:pistoldz:
На она прилепската телевизија Визија,по утакмицата со Прилеп имаше изјави од тренерите..
И Андонов рече дека планирале да земат 2,3 нови играчи...
Го спомна Металург и рече дека ќе пробале да искористат ситуација и да лапнат некој играч од таму и да го нападнат второто место...
Иначе тој појќе Битола отколку Струмица е,не само овие години,туку уште од порано....шо куро прај тука не знам.....
Нон стоп на кафе со Заре и со Иве е,ништо чудно шо ни бегат играчите...
Ги бива за врзвање,а ко шо нема кај да одат играчите и не ме чуди шо сите бегат таму...
Најјако беше ко рече АБЕ НИЕ ГИ ДОБИВАМЕ УТАКМИЦИТЕ ВО ПРВО,ЗАВОДВАМЕ ОДМА СО 5,6 РАЗЛИКА И ПОСЛЕ ЈА ЧУВАМЕ РАЗЛИКАТА...:bance:
Така е,ко секоја будала стана тренер.....
И после се чудиме оти ракометот ни е на ова дереџе....:kluc:

Абе тие од Струмица сите овде си идат за на кафе ја бркат шемата овде, не ќе пијат кафе во Струмица :rolleyes:
Тој Андонов тренерот комшија ми е, кузнај како прат со тренинзите го гледам само Битола е окапа во спортлајф :icon_mrgr: Петко со синчето заедно во пакет си одат релација Битола-Струмица, а често тука низ Широк Сокак ги среќавам Везенко, Пецаковски, Чантурија, не потпишват за нас ако се тука :pos:
А за играчи :kuracc: шо ќе земат други :цицки:

Ете шо ќе го снајди Рк Пелистер во рацете на она лајното од општина.

http://bitolskivesnik.mk/maratonska-diskusija-vo-sovetot-za-izdvojuvanata-za-sportot-i-kulturata/

И тие мизерни пари шо ги издвојуваше општината за спортот , сега магистерот сака да ги намали а да ги зголеми вложувањата во културата (читај кај него в џеб).
Во 2014 биле издвоени 250К за сите спортови во градот а за 2015 сакат да издвојат само 150К од прилика. :busi:
150 000 евра (сто и педесет илјади евра) за сите спортски колективи на ниво на општина Битола.

"Од Битола ќе направам најспортски град во Македонија" :cautious:

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=59B1FF4707CE4D488DFCA40CDD0E996C

Тешко на клубот под водство на овај мрднатиот ... Па уште онај пискачо и благодарници упатваше до него.:pusigo:

Абе ќе ви дојди крајот лопови едни ... Само тогаш кај ќе се криете , во која дупка ќе се пикните.

Среќни Празници !!

Печале со 150К има екипа за евролига да напрај :misticen:
Ама камо да се 150К... За КК некои си 5 ќе дат, за РК едвај 10, ФК му се мана од глата... Другото братски ќе се подели :masa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom