Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ima edna izreka " DAJMU NA COEK VLAST DA VIDIS KOLKU VREDI" taka i ispadna vidov deka osven pari Cile nema nisto drugo ni sovest, ni lice, ni gordost. Klubot koj go napravi od moler gazda saka da go unisti ne znaejki deka RK PELISTER e posilen od se pa i od negovite pari.

За младинците (мислев за македонските играчи) нема кој да им дава плата бидејќи не добиваат ништо од нив. За тоа подобро во Охрид ,Прилеп,Струмица да си бегат пошо во Битола нема да биде ништо од ракометот(Зборувам за Пелистер). Секако дека да се издржува клуб е многу тешко во ситуација на Циле кога нема кој да му помогне. Тој сака да помогне но сам неможе се да спонзорира.
:pos:
Дечко,пред да тврдиш дали сака и не сака да помогне,добро ќе беше да прочиташ некоја страна наназад на форумот,ќе ти се разјаснат многу работи...;)
Тој има пари да ја купи цела Битола топтан,и уште да му останат.....
Сигурно има над 200,300 милиони богатство,помош ќе барал....:pos:
Не можел сам...:pos:За него 300 илјади евра се како за мене 3 денари....
Ама од Ѓуптин пари никој не гледа....:tapp:[DOUBLEPOST=1409661731][/DOUBLEPOST]
Пола тој , пола општината...:X3:
Неможи сам тој се да плаќа .
Циле сам плаќа,само за една работа...ЗА ПИЧИЦА...:X3:За ова не штеди тушнико,станој,коли,дуќани му дава.великодушен е...:pos:
Наместо Пискачо во клубот да имаше некоја јака директорка од Општина:pipi:,сигурно ќе се нафатеше да спонзорира...:pos:

Последно уредено:
http://bitolskivesnik.mk/rk-pelister-pred-zgasnuvane/

Тушнику стар,хоштаплер еден,сите швалерки шо ги имаш да ти ги изредиме(знајме дека тука те боли):X3:,крмак еден,рчпал стар бездушен...
Да дај господ бел ден да не видите сите шо го уништивте Пелистер,на чело со тебе,и цела твоја тајфа арамишта...(Баге,Сениор Џуниор,Иве,Заре)и цела сурија околу вас...
Ѓубриња едни....сите лекој да земате од та аптеката скапана шо ја има ќерка ти....:mad:
Да дај господ УЈП и Грујо да ти ја затвори аптеката и сите фирми,да завршите ко Велија сите....за таму сте сите,за Идризово,не сте луѓе вие,душмани да бевте толку немаше да го мразите Пелистер,луѓе шо ве напрај сите,да не беше Пелистер сите ќе бевте бојаџии,комарџии,глумци.........
Гледа господ,ќе патите за ова сите,ќе горите во пеколот,предавници едни,....

Пискачо ќе биди запишан во историјата како последниот спортски директор на Рк Пелистер.:cool:
Сега нека ги земат тие пехарите и нека ги однесат кај Двојче во општина , таму во витрините кај него да седат . Пошо тој го помага константно спортот во градот , еве нека си ја украси канцеларијата.

Најдобро е да си згасни клубот . Школа нема , управа нема , клубот е НИЧИЈ (здружение на граѓани).
Единствено нешто шо има е спортски директор.(y)
Нема потреба да го спасва никој , оти нема шо да се спаси.
Ич нека не го трансформират , нека си згасни ко Кометал и ајт таму.
Само уште поќе ќе мизерва ако не го клат клучот.

Нека напрај другото лето докторо една манифестација СИ ИМАШЕ ЕДНАШ НА ВРЕМЕТО ЕДЕН РАКОМЕТЕН ШАМПИОН ОД БИТОЛА...
Во рамките на најбогатото културно лето во Македонија и пошироко...:vozbud:
Ќе се одржва пред стаклената,во чест на тушнико...:X3:

Нека ги изложат пехарите,дипломите,машината за куцање на Моцарто:pos: итн...како историски експонати,нека ангажират еден глумец од театарот(или Тројче можи,ако е слободен)и нека рецитира за успесите на клубот..
Па ко ќе заврши манифестацијата,сите експонати нека ги однесат во музејот,нека напрат една спомен соба во чест на РК Пелистер,ќе биди туристичка атракција за странците...:гик:

Битола во паника: Пелистер пред распаѓање!

Абе во една паника шо е , си ебало мајката...
Ако беа во паника , немаше да дозволат пред 10 години клубот да падни во рацете на ликој како Ефто , Пискачо и ред други.

Туку во клубот уште 3 играчи се под договор. То се Дрогришки , Кузмановски , Папата.
Дајте му исписници на децата и нека си го барат чарето во Скопје. Нека ги пуштат да си одат во МРК или Јуниор , овде кариера не гледат тие.
Жалосно е за нив , ептен талентирани деца се.
Доста Двојче си игра курташак со клубојте , нека го клават клучот и крај . Да не се мачиме сите поќе . Ни играчи , ни навивачи ни никој...

Сега знајте шо ќе напрат генијалците?
Ќе чекат,ќе чекат цело време,и на крај ќе го приватизира општината клубот,демек ќе излезат спасители..
Исто сценарио ко со фудбало...
Со кој сака се кладам дека така ќе биди...
Кузнеј шо далавери беа договорени со тушнико,тендери,мендери,парцели....си средија се,и си тргнаја секој на своја страна,тушнико виде дека Пелистер е прескапа играчка,дека многу луѓе барат јак клуб,па избега ко некоја пичка,и си фати работа со негојте апаши,ќе си прај свој клуб,потаму нека фати,се виде неговото,не вреди да се спомнува појќе та крмачица:tapp:....
Иначе ако сакаше општината немаше шанса да му дозволи на тушнико така да си оди од Пелистер,ама и тие се заглавени до гуша во :гомце:..
Кај шо се спомнува општината и да сакаш не можиш да се очекуваш нешто арно...
И цело време генијалецо мудро молчи,набљудува,демек зафатен со фудбало,а уствари сите конци во и околу ракометот ги влечи тој и негојте луѓе,и лани ко го натераја тушнико сосила да го земи клубот,и сега,демек преговарат за спас на ракометот:facepalm:..:нинџ:
Скриени се во ров,темпирано е се...:mad:
И таман ко ќе биди Манаки,и ко ќе биди крајниот рок за трансформација ќе искористи внимание и пред Грујо ќе се фали шо напрајл за спортот...
И демек ќе излези спасител на клубот...:facepalm:
А најчоечки е во моментот за Пелистер да го распаднат клубот,да не ги мачат и играчите и навивачите,греота е да продложва ова голгото,голгота во која не втурнаја сите тие лажни спасители почнувајќи од тушнико,Спиро и компанија...
Ако му одобрат на Спиро буџет(ше е многу тешко оти чим се чека од Скопје се знај)можи ќе се крени гла некогаш,иначе уште години ќе бидиме закопани...
Џабе е,не вреди појќе да се мачиме,одамна си еба мајката клубот,ама за пуста власт,за пусти гласој и перење пари на се се спремни....

Пискачо ќе биди запишан во историјата како последниот спортски директор на Рк Пелистер.:cool:
Сега нека ги земат тие пехарите и нека ги однесат кај Двојче во општина , таму во витрините кај него да седат . Пошо тој го помага константно спортот во градот , еве нека си ја украси канцеларијата.

Најдобро е да си згасни клубот . Школа нема , управа нема , клубот е НИЧИЈ (здружение на граѓани).
Единствено нешто шо има е спортски директор.(y)
Нема потреба да го спасва никој , оти нема шо да се спаси.
Ич нека не го трансформират , нека си згасни ко Кометал и ајт таму.
Само уште поќе ќе мизерва ако не го клат клучот.
Не знам шо се чудите Циле шо заминал и ќе си прај клуб набашка, и мене да ми речат Пискачо ќе биди спортски директор, ти давај пари, фаќам магла динар нема да му дам!

Ne e problemot do Piskacot ili bilo koj drug problemot e koj gi stavil tie da bidat sportski direktor i tn. Sigurno Cile ne go stavil Piskacot, ama mu bil nametnat. I sega Cile gi zapali patikite i ovie na FB panika gi faka. Pa i onaka Cile rece 250k ke bide budzetot pa sto se tie pari od miljonot koj go obeti dvojce edna cetvrtina za najuspesniot sportski kolktiv vo Bitola bez problem ke potpisi dvojce eve ke rece neka se 300k samo uspeh da ima.

Проблемо е во Пискачо и таквите ко него шо се некадарни а стојат на "фотеља" а после то плачат од скриени профили на фејсбук и пишат пораки по ѕидој демек ете ние арни сме овај дебелио пари не дава и профитери има. А не гледат дека најголемо профитерство е да седиш на функција а знајш дека не те бива

Ko mozese Levce,mozi i Piskaco!
Podrska za sportskio i tehnickio direktor!
Ako ima nekoj nesto protiv znajte kaj e Papaz. :D

Него мајтап на страна резил е то шо го прајте на фејсбук,дај толку ако ви е до клубот ко шо тврдите излезете на прес ко луѓе,кажете шо како е работата и понудете оставки.Ако ви се толку мили фотељите бујрум најдете нов сопственик.

Абе циркузи еј...Значи да ти ебам градот кој неможи да обезбеди 100.000 евра буџет за нормално функционирање на РК Пелистер.Еј колку еден Тинекс маркет не сме способни...Во спортот е така некогаш си на врвот некогаш на дното, а ние моментално треба да го следиме примерот на Металопластика уште еден гигант во тешка ситуација односно да се инвестира во школите и со млади играчи и по некој во залес на кариера нормално да си функционира се додека не се најди некој шо ќе инвестира за нешто поќе ако се најди...

Тоа ти е да седни онај куртонот во општината и да најди 20 фирми шо ќе дават по 5000 евра годишно , а општина само да не наплаќа кирија и да ја одржава салата ништо друго..Еј то неможи да го напрај а и оние плачипичките преку фејзбук шо кукат...
Место да кукате одете да се растрчате по фирми- сигурен сум дека ке најдате некои кои би вложиле ако се напрај сериозен проект и ако знат фирмите дека нема некој да му ги кради парите...За то и сте таму за да се грижите за иднината на клубот,а не за сликање.
А Циле нека си еби матер со се сета банда коштаплерска околу него не ни требате.
А Двојче се надевам дека по 50 годиниќе бидиш запишан и децата за тебе ќе учат како најголем душман шо му се случил на Битола во нејзиното постоење - гнидо кичевска.[DOUBLEPOST=1409846380][/DOUBLEPOST]
ХЈК(Хелсинки) Еурофарм...
Името му дојде како инспирација на Иве(комарџијата),изгледа Финците нон стоп на голој ги има играно...:vozbud:
Добар дечко е не заебавај,само малце го има префатено од школскиот твој во иста зграда се растени :D,ама само Иве е малце постабилен оти е од другиот влез :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom