Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да дискутирам поќе на темата. Неверојатно лошо.
На тренерот ти да му пишиш на телефон пораки ова никаде го нема бе. Емоција немал, не бил професионален, не си ја знаел работата. Му пишеле кој да го игра поќе кој помалце, минутажа барале за одредени играчи. Ова е нездрава атмосфера. За нас најрно е да си бидиме како Прилеп или како Тиквеш и толку. Ова е невозможна состојба.

Клавајте поЌе голој од Вардар.....
И ко ќе си сам пред гол шутнии....

:facepalm:

Во многу лош момент иди промената, барем дербито да го почекаше Рубен....
Иначе за промена плачеше.....

Тие се професионалци и треба исклучвање социјални мрежи за нив од глата и да си играт, крајно непрофесионално е цела игра да се сведва на то кој шо пишал како пишал, на трибина има секакви карактери, има луѓе шо пијат многу и не се контролират, шо му карат за без потреба ама тие не се релевантни за то шо треба да се изигра на терен и не треба да бидат никогаш. Јас седам на Јужна, има ликој шо 15 минути пред старт гледат кој суди ЛШ и ги плукат судиите и му карат всурат ничим изазвани, Пелистер напаѓа на левата страна тие на десната свртени му викат на противничикот голман да се свртел да ги поздравел, се дерат камерата да се свртела накај нив се губат на макс, туѓ срам ме јади шо седам на иста трибина со такви ликој.

Управата треба да си ги викни играчите и тренерот и да ги праша кој пиши зошто и шо, тој шо пишел се знај еве ти батуле парите 7000 денари назад од утре твоето столче не постој овде ќе си седиш во 5ти ред и крај и нема лутење.

Реално Гарабаја праеше големи киксој, јас вервам дека е тежок професионалец и јас знам дека играчите го сакале многу и дека стварно работеше чоекот ама него најголема мана му беше менаџментот во игра и измените во то се губеше ликот, а јас сум против ова да си оди и никогаш не сум плукал чисто онака спомнав, ние сме стигнати до тресење пред два најбитни меча со конкуренти кој се изгорени да го видат Пелистер долу да не изгубиме бодој и огромен притисок дека титулата ќе замини уште во декември, со Алкалоид на гости никој ништо не рече дури имаше и пофалби и се помина во најдобар ред, ама ние губиме +7 предност во 25 минути дома против конкурент и такви работи реално не се опростливи и за жал таков е и народот овде искомплексиран и ќе прај притисок.

Нека земи управата да ги најди ликојте шо прат најголеми проблеми и да не се во преден план поќе за коментирање нека ги минират на последен ред и готово ( ова ко ќе се деси таквите ликој нема да стапнат на ракомет поќе оти нив животна желба му е во прв ред да седат ).

Брату мој, во пораки му пишувале на телефон, на инстаграм на месинџер да се чуди човек од каде му нашле број од кадееее ??
Ова е ако е точно е надвор од контрола, едно е да искажиж мислење на страната на клубот а друго е да деградираш чоек на приватен профил или уште полошо на моб.

Ова е ако е точно е надвор од контрола, едно е да искажиж мислење на страната на клубот а друго е да деградираш чоек на приватен профил или уште полошо на моб.
Во ќерка ќе ти се заколнам, од прва рака ти кажвам ова, најточна информација.

Во ќерка ќе ти се заколнам, од прва рака ти кажвам ова, најточна информација.
Треба да почни со забрана на присуство на ракомет и карта купвање со лична карта. Неможиж да малтретираш чоек по моб без разлика колку си разочаран. Еве кајгана еве ФБ пиши но приватен профил, мобилен дирекно обраќање недозволиво.

На фејсбук 'војна од коментари', на едната ојава за Гарабаја (подржувачи и плукачи),а на другата објава за Шундо (подржувачи и помаку плукачи), плус по некој залутан коментар за некој трет тренер и по некоја теорија на заговор :pos:. Уствари, дали ние сите можиме да размислиме што и како се случува?! Прво да поставам некои прашања до сите нас и подобрите познавачи на ситуацијата од овде од форумот, на релација играчи-тренери-управа:

1. Дали на клубот му се допадна оставката на тренерот и како ќе ја процесираат истата, дали имаат аенда-план, визија за следните две битни утакмици?!

2. Гарабаја верувам е свесен за тоа како ракометот се доживува во Битола, па можи и од некој притисок си дава оставка во мнооогу незгоден момент - што еве мене не ми се допаѓа! Не би можел да осудам дали е во право или не, ама ако верувал да си остани за тренер, можеби ќе се надеваше на добар резултат со Вардар и смирување на тензијата.

3. Верувам дека тренерот го има главниот збор за играчите и нивниот настап, ама искрено, во публиката има огромни познавачи на ракометната игра, ние кои играчите ги гледаме само на натпревари,а тренерот е секој ден по 2 пати со нив и форсирање на поединци кои имаале слаб придонес на тој натпревар (конкретно претпоследниот пасивен напад на Фитиљ против Алкалоид, го тегнеа, го истрошија, го фаулираа за на крај едвај да скокни и со слаб удар долу да му ја одбрани Галевски...Зошто баш тој да шутира?! Па пола сала гледа не му оди на 3-4ца и овај пак со истите тие и тука мислам дека и помошникот требаше да реаигра! Тој барем ја разбира публиката на македонски.

4. Во ред е управата да чита коментари, има добри познавачи кои сугерираат за доброто на клубот, ама има и со слабо IQ што урла со коментарите... Голема маса на луќе се, мора да се носат и со пофалбите/критиките, некогаш излегуваат од контрола и тие но, 'највисокиот орган' во клубот да реплицира на коментар на ФБ, мислам нема потреба (а притоа не е прв пат) и спрема тоа мислам дека управата и нема баш некое добро и позитивно мислење кон навивачите/публиката, некако се своеглави во некои погледи.
5. Дали ќе продолжи платформата? Не знам за други, ама мене уште ме боли финалето со Скјерн и тие времиња тогаш, денес други времиња, инстант публика!... Кој треба да кажи или кој треба да знај?! Многу работи до нас послабо стигнуваат - освен овде на форумот ако прочитаме! Дали ќе има и поголема транспарентност?!

Не знам како ќе се консолидираме од сето ова и во кој правец ќе движиме. Пелистер е име наше!

ама искрено, во публиката има огромни познавачи на ракометната игра,
Е од нив си патиме,оти од трибина се гледаме се знајме и кај да шутни и како да шутни,ама долу на терен и нее баш така. Оти од тие познавачи нема еден тренер излезено да видиме колку знат.

Definitivno e rabotata zaminata predaleku po ova sho citam...
Vo pravo ste dajte da se ispotepame ova vaka ne odi pokje. Prvo ta VERNATA DRUZINA od Juzna, posle lingurite od lozata od Vmro i Sds pa se ponatamu do posleden
Mizeren grad so odvratni lugje sme!!!!!!!

Е од нив си патиме,оти од трибина се гледаме се знајме и кај да шутни и како да шутни,ама долу на терен и нее баш така. Оти од тие познавачи нема еден тренер излезено да видиме колку знат.
Е баш така. Од познавачите најмногу патиме. Зошто Фитиљот го зел последниот шут? Оти не успеаја да напрат вишок, никој не беше во подобра позиција и на него падна оговорноста, како најдобар и највисок во поставата? Исто ко да прашаш зошто Коби Брајант ги земаше последните шутој на крајо од утакмица за Лејкерс.

Normalno e sekoj koj sto prati rakomet, ( a kaj nas se prati) posle smena na taktika i igra na protivnicki trener, da neznajs da postavis kontra taktika i igra, da konstatira deka trenerot ne ja razbira ova igra, ne go biva.
Utaknicite so GOG i Alkaloid se izgubeni na toj nacin, normalno e da ima kritika na trenerot.
Nie sme sampioni, igrame LS i vakvi turisti treneri mozi da se ucat vo nekoi drugi pomali klubovi.
Nas ni treba iskusen, proveren trener, e za to treba i da se odvrzi keseto i da se ima golemi kontakti vo rakometniot svet.
Ako glavnata vina se prefrla na narodot so pisel mislenja (ne opravduvam nikakvi zakani i pisuvanje na privaten telefon, kako sto procitav tuka) kako sto soopstuvaat gazdite na klubot, SAKAM DA PRASAM NIE SO PISIME MISLENJA I DAVAME SUGESTII DVE GODINI NA SOCIJALNITE MREZI I FORUMI DEKA TREBA DA SE DONESI SREDEN BEK EKSTRA KLASA - dali imat odgovoreno kako denes oti jas nemam procitano ???
Real mozeja Andzeloti da go menat cel univerzum so go osvoj, nie Garabaja trener bez nikakvo iskustvo so vodi sampionski klub ne treba da go kritikuvame?
Donesite salam trener i igraci, igrajte moderen rakomet...

tocno e skroz i jas vi kazvam deka na igrac posle alkalodi mu pisea na instagram oti tie na juzna
Toj plaviot napred so sedi od juzna tribina privatno mu pisheshe na radivojevic, i ne bilo prv pat preku cela utakmica i unazad samo zborvale lajna jadele po nasite igraci… spored mene vakva publika ne ni treba i jas da sum na mesto na upravata bi mu zabranil vlez.

Toj plaviot napred so sedi od juzna tribina privatno mu pisheshe na radivojevic, i ne bilo prv pat preku cela utakmica i unazad samo zborvale lajna jadele po nasite igraci… spored mene vakva publika ne ni treba i jas da sum na mesto na upravata bi mu zabranil vlez.
da tocno nekev da pisam samo koj na koj
brance imase takov plan da mu gi zabrani najnapred kartite niv ama ociglendo nisto ne ispadna a i ne se samo tie tuka do niv isto ima 3-4ca so se mnogu glasni

Гарабаја е минато и нека му е со среќа.

Прашањето кое се поставува во овој момент е

Кој се слободни тренери на пазарот моментално ?
Дали конечно треба да се вратиме на балканец тренер и да престаниме да бараме залудно шпанци/скандинавци ?
Дали е ова почетокот на крајот на проектот Еурофарм Пелистер?
Дали дојде времето за големите промени во клубот ?

Резултатите во овој момент треба да бидат во втор план. Побитно е дали ова криза ќе донеси позитивни или негативни промени во клубот.
Треба да седнат на маса Стерјев и Општинарите и да напрат јасен план за наредни 4 години. Без јасен план и дефинирани цели, мислам дека е безцелно да се продолжи со платформата.

Само еден тим, само еден град!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom