Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми личи како пикерите да ќе останат како шо се плус Самоил, и ќе донесат среден и лев бек плус
Poleka so Samoil, 6 meseci topka v raka nema fateno,da ne go izgorime deteto.

Abutovic ke bidi stub na odbranata prvo e iskusen igrac, druga rabota e ogromen covek a kolku so se sekavam nikogas ne isprovociral koga igrase za Vardar vo Bitola ko ke dojdese, sepak e igrac so LS pedigre, uste eden extra sreden Bek I piker za da bidi kompleten rosterot
Kako da ima isprovocirano vo Bt I kogo da isprovocira? Togas vo Ledena Arena po 200 gledaci imase,nasite ili so mladinci igraa ili so somnitelni stranci I po 20 razlika od niv gubevme,nemaja nikakiv naboj utakmicite.

Со врајќањето на Мартин Јовановски изгледа Печурица ќе биде во прв тим освен ако не си замине од кај нас.
Абутовиќ/Хенингман кој и да дојде ќе имаме квалитетен дефанзивец, не дека ќе сме го користеле Ник во напад но е за нијанса послаб дефанзивец има само побрзи нозе, од друга страна Илија има преголемо искуство и е подобар, со сатор е во рацете и голем бенефит ќе имаат било кој да е во дефанзива со него.
Самоил уф детето од пред 2 години ко го видов знаев дека ќе има кариера од високи дострели но мн брзо го пораснаа и го фрлија во оган зато имаше толку повреди во брзо време, сакам да го видам во прв тим но ќе треба трпение со него во наредните 2-3 год да излези потенцијал од него.
Среден бек... Краток е изборот и со крајното поврзување на тие играчи со РК Слован мислам нема шанса да дојдат кај нас.
Ќе биде крајно напнато и нашите ќе чекат до крај за оштетата да ја намалат.
Очекувајте покрај Илија/Ник да биде уште среден бек и Самоил (евентуално Печурица за трет голман). Тука е конечниот рез.
Екипата е сосема ок скапа за Македонија но за Европа со некоја среќа би можеле и до 6то место.

Со Абутович се затвара проблематичната позиција во одбраната 3/4.
Би тррбало да има пикер, среден а зашто да не и еден лев бек, ако излези некоја добра опција. Ако не, на зима можи да се донеси уште еден лев бек здравје боже.

Со враќањето на Хосни и носењето на Абутович (ако го договорат), ќе добиеме многу во дефанзивата. Тука е и одличниот Цехте, Фитиљо и браќата Атансијевич а допрва треба да видиме шо поседува новиот хрват Кајо.

Според мене најбитен трансфер ќе биди средниот бек... Ако се поклопат коцките, можи да имаме за брзо едно познато име на та позиција шо ќе дојди од Франција ама шансите засеа од моите информации се доста мали, пошо оштета е доста солена за да се плати.

Како и да е, ќе биди уште една интересна сезона за гледање.

[emoji845][emoji3578][emoji91][emoji172] РК Еурофарм Пелистер 2 започна со екипирањето за сезоната 2024/25. Нов член на нашиот клуб е голманот Мартин Јовановски, кој по кратка пауза се враќа во матичниот клуб. По искуството во Кипар и освојувањето на шампионската титула, Јовановски се обврза на двегодишен договор со нашиот клуб. Неговото претставување е предвидено на почетокот на подготовките на крајот на месец јули.

Kaj igrase ova dete ? Neka go vratat Kostadinovski golmaneceto od Radovis neka mu dat dogovor na Ackovski a ne site gi pustame po godina dve da si baraat klub posle ako gi bidi pak nazad

Za kecot ako go zemat Abutovic top ke bidi ke brka mnogu rabota ako e zdrav

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Дрогата незнам шо се случи со него но кога почнаја заедно со фитиљот, по мое беше подобар скок шут, шут од далечина, асистенци на само 18 години по 10 гола на сите му клаваше играше со срце и душа, од ко замина металург толку беше се во надолна линија. Но пак со тренинзи посветеност има многу во него, и пред се се работи за интелегентна личност.

Еден не го погоди АбутовиЌ како се пишува...
Znam da go kazam ne znam da go napisam e rabotata [emoji1787] so ima vrska isto nikoj ne go.pogodi Kalifa pa si ja zavrsi coekot rabotata, iako po ubo ke bese Mia da ja doneseja od Ghedbane ili kako bese [emoji16]

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Голмани: Митревски, Ивиќ

Лево крило: Манасков, Цветан, Петар Атан.

Лев бек: Борзаш, Емилијан, Павле Атан. Абутoвиќ

Среден бек: Фитиљо, Тајник

Десен бек: Цехте, Петровиќ, Хосни

Десно крило: Ненад, Радивоевиќ

Пикери: Кајо, Жаре

Вака ко ќе гледам, освен пикер и некој среден ако се најди екстра класа шо ќе дели од сите, не знам шо др. би ни фалело. Ако се одлучивме да ги чуваме Емилијан и Павле, тогаш не смејме да носиме нови леви бека, оти мора да му се дај шанса. Ако не мислиме да му дајме шанса тогаш и на лев бек ќе треба играч. На десно крило дур се врати Ненад, Павле можи да покрива некое време. Секако е трета опција на десен бек сега. Вака како шо е моменталната ситуацијата, не ми делува дека сме нешто поарни од лани.

Голмани: Митревски, Ивиќ

Лево крило: Манасков, Цветан, Петар Атан.

Лев бек: Борзаш, Емилијан, Павле Атан. Абутoвиќ

Среден бек: Фитиљо, Тајник

Десен бек: Цехте, Петровиќ, Хосни

Десно крило: Ненад, Радивоевиќ

Пикери: Кајо, Жаре

Вака ко ќе гледам, освен пикер и некој среден ако се најди екстра класа шо ќе дели од сите, не знам шо др. би ни фалело. Ако се одлучивме да ги чуваме Емилијан и Павле, тогаш не смејме да носиме нови леви бека, оти мора да му се дај шанса. Ако не мислиме да му дајме шанса тогаш и на лев бек ќе треба играч. На десно крило дур се врати Ненад, Павле можи да покрива некое време. Секако е трета опција на десен бек сега. Вака како шо е моменталната ситуацијата, не ми делува дека сме нешто поарни од лани.
Се зависи кој ќе донесат на среден, ако донесат квалитет цела екипа ќе дојди до израз и ниво погоре.

Се зависи кој ќе донесат на среден, ако донесат квалитет цела екипа ќе дојди до израз и ниво погоре.
Зато пишав, МОМЕНТАЛНО како шо е...инаку да, АКО донесат.

Ako nosat nov lev bek togas Borzac ke go pustat,inace mora da donesat ekstra sreden za Fitilot da igra kako bek,tamu e najopasen koga pokraj nego ke igra dobar kreativec koj ke mu otvara prostor za vlez ili sut.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom