Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ви го Павле бе другар, влезе 3 чисти напади поеба, пенал и 2 минути напрај и сето то на 6 разлика, ќе се вратевме во игра во утакмицата. Да не ме сфатиш погрешно, нека добива минутажа и нека греши сега, а не на 25 год. Ама доста плачење ко Сагосен да го имат на клупа па не го клават.

А ако играт со иста постава цела утакмица оти играт ги прегорват, ако ротират оти ротирале. Абе дали нешто некогаш ќе ни чини нас во овој град?
Ќе се вратевме ... Мало сутра :pos:
Па нека го клај и пикер можи поќе ќе му тргни :)
п.с. Можи не е Сагосен, ама Танкосен и Дејвис не се Балиќ.
п.с.1 . Со тие муабети чини , не чини мислам расчистивме пред некоја страна , дека критика не значи дека хејташ и се нешто не чини.

Суси се враќа во форма... Се гледа дека и а ракомет во него. Очекувам за некоја недела да биди 100% спремен за клучните мечеви.
Изненадва Дејвис во последните неколку меча, според мене далеку во подобра форма од Танкоски.
На лев бек, па и на среден сме топ покриени ама ја изгубивме десната страна пред најбитните натпревари. Хосни аут тотално, Велковски не е за коментирање. Да донесеа уште десен бек, ќе бевме топ покриени на сите позиции. Ама шо е тука е, нека ротира со левичари и Радович по некоја минута.
Можи пак до 28ми ќе донесат уште нешто, не се знај.
Денес не изиграја толку лошо, овие се 3 класи према нас. Да не промашевме неколку зицери во второ резултатот немаше да биди тоѓку висок.
Сега во вторник со Мотор сами си одлучваме за понатамошниот пласман.

*Бојан - Носете левичар да не се драпаме со Ѓуптинот.:cujte:

Луѓе мрчеле или не, радува шо го враќаме Суси, Кисум влегува во ритам, исто и за Дејвис, Василев топ, Костески исто уште десно на бек да се средиме и ете ти супер постава за напад....Е сега во одбрана Павлевците доста слабо играт брзи се али и физички слаби....Со брзи екипи од ова подобро здравје шо се играше прво и дел од второ полувреме....А Пешевски полека со тромоста и безидејноста загрижва ептен....
За македонска лига која ни е приоритет оваа игра брза и шутерска далеку е подобра од очоболот на Танкоски и Велковски....

Ќе се вратевме ... Мало сутра :pos:
Па нека го клај и пикер можи поќе ќе му тргни :)
п.с. Можи не е Сагосен, ама Танкосен и Дејвис не се Балиќ.
п.с.1 . Со тие муабети чини , не чини мислам расчистивме пред некоја страна , дека критика не значи дека хејташ и се нешто не чини.
Абе брат немаше да се вративме нормално ама барем ќе имаше некоја пристојна разлика од 3 4 гола.
Како и да е ме боли куро кој колку играл кај играл и дали играл, има кој да му мисли за то, засега си кулирам нема ништо страшно да се паѓа во несвест. Јас го чекам мај па ќе судиме или ќе се сите херои или ќе пцуеме по сите. То е едино мерило.

Абе брат немаше да се вративме нормално ама барем ќе имаше некоја пристојна разлика од 3 4 гола.
Како и да е ме боли куро кој колку играл кај играл и дали играл, има кој да му мисли за то, засега си кулирам нема ништо страшно да се паѓа во несвест. Јас го чекам мај па ќе судиме или ќе се сите херои или ќе пцуеме по сите. То е едино мерило.
Се сложвам дека Мај ќе е мерило .

Не моажам да сватам што е со Валтер и Танковски, вероватно не е толку глуп Валтер да неможи да види дека Танковски не е играч за среден се гуши играта и често сме на раб на пасивен. Дејвис каков таков кога ќе влези барем има проток и некоја игра и зошто не сака да проба со два бека Суси и Каспер плус десен бек или Павле на среден наместо умрениот Танковски.

Јас на ѓуптинот и остала очоболна багра која уште не е свесна кај е дојдена би им порачал, совреме да се свестат:

IMG_20230221_224015.jpg

Или викаме Цауро и Зарков да ги нашлакат:sneaky: па да ја памтат Битола по убо:D

Не моажам да сватам што е со Валтер и Танковски, вероватно не е толку глуп Валтер да неможи да види дека Танковски не е играч за среден се гуши играта и често сме на раб на пасивен. Дејвис каков таков кога ќе влези барем има проток и некоја игра и зошто не сака да проба со два бека Суси и Каспер плус десен бек или Павле на среден наместо умрениот Танковски.
А оти бе по автоматизам стално се сери по Танкоски? Некни со португалците беше ужас, ама денес коректно си изигра пушти 3 4 асистенци даде некој гол и то е то од него. Никој не очекува да е Балич. Ете и Дејвис крена форма треба да ги ротират двата, со Дејвис добиваме плус на играч и за одбрана. Бекојте добро се распукаа денес и се надевам ќе продолжат вака. И аман со тие зицерите аман!!!

Dobro be ne vi se smaci istite muabeti toj slabo, onaj ocobol, ovaj treba onaj ne treba da igra
Na denesnata hrabra igra mesto da se pofali vrakaneto na forma na Dejvis, odlicniot Kostovski, Susi odlicen, do nego najmnogi ovekuvam, Kasum top zasiluvane odlicni golmani, 4 asitencii na Velkovski, 5 asistencii na Tankovski, Pesevski 3/4 i eden iznuden penal, i za kraj fenomenalniot vo dva prvci Dejvis.
Stvarno me ve razbiram... barem denes osvem Hosni nikoj drug ne treba da se kritikuva.

Dobro be ne vi se smaci istite muabeti toj slabo, onaj ocobol, ovaj treba onaj ne treba da igra
Na denesnata hrabra igra mesto da se pofali vrakaneto na forma na Dejvis, odlicniot Kostovski, Susi odlicen, do nego najmnogi ovekuvam, Kasum top zasiluvane odlicni golmani, 4 asitencii na Velkovski, 5 asistencii na Tankovski, Pesevski 3/4 i eden iznuden penal, i za kraj fenomenalniot vo dva prvci Dejvis.
Stvarno me ve razbiram... barem denes osvem Hosni nikoj drug ne treba da se kritikuva.
vasilev 5/5 go zaboraj :)

Оти ограничен е во мозокот стариот (кажав уште ко дојде, дека прв кикс сите ќе карат по него), плус како посинок си го присвои Танкосен и со една иста игра играме веќе пола година, треба шутрак да е некој да не сфати дека се преку него оди, а далеку е од носител на играта како за среден бек, а еве веќе вториот дел од сезоната Дејвис искина, многу ја крена формата и играме многу подобро кога е тој во напад...
За игра на крила и конти имаме пробано само со Вардар ама од Неготино и РК Скопје, кои идат половични на утакмици. Жими данскиот ракомет шо го играме :kuracc:
Добро е шо одбраната ќе личи на нешто понатаму Дејвис, Василев, Кисум се топ за централниот дел, не знам дали Даре е во математиките за назад или е земен за ротација со Хененберг.
Кисум со Алкалоид и сега покажа дека има ракомет во него, ќе биди доста корисен !
Суси нека крева форма за крајот на Март, едино само Хосни има пад на формата, психички падна чоекот - од најдобар играч дојде до плукања (треба да се воздржваме од вакви коментари), за клучната утакмица за нас мислам ќе изигра машки.
Иако имаме играчи за на клупа да седат во два реда, мене пак ме плаши утакмицата со 1961, поискусни се и имаат играчи кои утакмицата со Пелистер ја гледаат како последна во животот, плус стариот не ме чуди да напрај каша попара и капак на се судиите, некни со Алкалоид си дојдоја две бациња ни чуени ни видени до сега, па по криминално судење јас со свои очи не сум видел времиња, за со оние дечиштата, а тек за меч за титула шо ќе биди....
А кога ќе ми текни дека до пред 2 години 70% од салата му шлукаше на Начевци, кои се најголемо ЗЛО на Пелистер ми идеше еден калаш да репетирам и дроп сарма сите :uzi::uzi:
Овде си судат по наредба и да си истрчат кардио тренинг, судењето нема ни 0,01% од она во Европа.
Ама сами сме криви.....

Цела година се критикува, овај ваков овај таков, овај појма нема вака ќе напрајме така ќе напрајме, дрва сме,вакви сме,такви сме, со исклучок на некој кој постојано се надева и дава подршка! Тимот е тој, играчите се тие, лигата е таја, тренерот е тој.Имавме доста тешка и заебана сезона во однос на играчите со многу повреди. Да, се згреши, знајме дека се згреши негде,знајме дека не одеше дека немаше игра итн итн.. ама нема назад! Значи то е факт! Колку и да плукаме по управата и по играчите џабе ни е.. управата донесе еден куп играчи за да ја смени играта, значи реагира се труди, пробва, ај да не мрда ајде де ама се труди! За играчите се изнајадовме лајна и на крајот за џабе, дејвис крена во форма, суси се враќа, костески е машина, каспер е прејак, итн..не велам да нема критика ама ја претерваме се преценваме во секој поглед. Не објавуват на страните, слаби сме, сме се радвале како барса да сме ја тепале, дрва сме биле само не вреѓат и се ситат!
Па како да не се ситат ко и самите се вреѓаме?! Се плукаме?! Сега сме во ситуација каде што треба подршка а не плукање и притисок врз екипата! Ако не ние тогаш кој?! Ако не ги бодриме ние тогаш кој? Ништо неможи да се смени сега ако се критикува и се плука, баш напротив се дава подршка ГОЛЕМА ПОДРШКА! Во однос на хосни јас бев тој што напиша дека забушава на тренинзи и дека ја прај ѓупската, ама гледаме дека со инает не бива. Јас мислам да му се дај подршка и него да се крени и да ја смириме ситуацијата ако можи арно, ако не нека се повлечи..мора да се напрај хемија во тимот! Па нели сме ракометен град? Нели се сака ПЕЛИСТЕР и кога губи и кога победва? Ајде да докажиме дека сме таков град! Играта се подобрува, имаме играчи, имаме добар тим и шо е најбитно имаме ракомет во градот, имаме спорт треба да се цени!
Кој ме сфати ме сфати.. кој не, нека си продолжи со плукањето и ширење негативна енергија.. во која само штети и нема никаква корист!
ПОДРШКА ЗА УПРАВАТА,ПОДРШКА ЗА ТРЕНЕРОТ,ПОДРШКА ЗА ПЕЛИСТЕР, ПОДРШКА ЗА СПОРТОТ ВО БИТОЛА!
САМО ПЕЛИСТЕР САМО БИТОЛА!

Цела година се критикува, овај ваков овај таков, овај појма нема вака ќе напрајме така ќе напрајме, дрва сме,вакви сме,такви сме, со исклучок на некој кој постојано се надева и дава подршка! Тимот е тој, играчите се тие, лигата е таја, тренерот е тој.Имавме доста тешка и заебана сезона во однос на играчите со многу повреди. Да, се згреши, знајме дека се згреши негде,знајме дека не одеше дека немаше игра итн итн.. ама нема назад! Значи то е факт! Колку и да плукаме по управата и по играчите џабе ни е.. управата донесе еден куп играчи за да ја смени играта, значи реагира се труди, пробва, ај да не мрда ајде де ама се труди! За играчите се изнајадовме лајна и на крајот за џабе, дејвис крена во форма, суси се враќа, костески е машина, каспер е прејак, итн..не велам да нема критика ама ја претерваме се преценваме во секој поглед. Не објавуват на страните, слаби сме, сме се радвале како барса да сме ја тепале, дрва сме биле само не вреѓат и се ситат!
Па како да не се ситат ко и самите се вреѓаме?! Се плукаме?! Сега сме во ситуација каде што треба подршка а не плукање и притисок врз екипата! Ако не ние тогаш кој?! Ако не ги бодриме ние тогаш кој? Ништо неможи да се смени сега ако се критикува и се плука, баш напротив се дава подршка ГОЛЕМА ПОДРШКА! Во однос на хосни јас бев тој што напиша дека забушава на тренинзи и дека ја прај ѓупската, ама гледаме дека со инает не бива. Јас мислам да му се дај подршка и него да се крени и да ја смириме ситуацијата ако можи арно, ако не нека се повлечи..мора да се напрај хемија во тимот! Па нели сме ракометен град? Нели се сака ПЕЛИСТЕР и кога губи и кога победва? Ајде да докажиме дека сме таков град! Играта се подобрува, имаме играчи, имаме добар тим и шо е најбитно имаме ракомет во градот, имаме спорт треба да се цени!
Кој ме сфати ме сфати.. кој не, нека си продолжи со плукањето и ширење негативна енергија.. во која само штети и нема никаква корист!
ПОДРШКА ЗА УПРАВАТА,ПОДРШКА ЗА ТРЕНЕРОТ,ПОДРШКА ЗА ПЕЛИСТЕР, ПОДРШКА ЗА СПОРТОТ ВО БИТОЛА!
Мора позитивно ако не самите ние тогаш кој !? Сите ни се ситат… Инаетот мора да проработи и да се подржи екипата до крај па послем ќе резимираме. Нема назад !!

:oleee::oleee:

Јас мислам дека доколку има фер судење или барем мала наклоност кон 1961 лесно ќе се справиме со нив. Сепак 1961 има 3 играчи и 3 пензионер. Стоилов, Моралес или Борко то се пензионери. Манасков, Тале и Томовски може да се речо дека се за класа подобри од другите се друго му е просек и под просек. Југориновски или пак Карапалевски не гледам некоја закана од нив. Или можи уштипецот што го дојсоја и тој не знај што позиција игра бек среден или пикер. Само можам дазамислам што ќе пишеа против нас порталиве партали да донесевме ние вакви полуиграчи од исландска втора лига или мак првенство од пролет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom