Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
На тема маркетинг катастрофа е клубот,отворете ја страната фан шопот не работи , освен дресој шо пуштија на утакмицата со Брест , сега нема од кај да купиш ни тренерки ни некој друг брендиран производ , видете шо пиши во историја на клубот, од друга страна ни чкембари немат извадено ова сезона шал или мајци, дуксери заостанваме на ова поле.

Незнам зошто толку дебилен текст имаше З.М на гол мк, ваљда е нарачан од управата на клубот со цел да предизвикаат реакција кај симпатизерите поради слабиот интерес.
Шо е до мене и не слаб интересот туку е реален. Јужна трибина е скоро исполнета, северна е 50% распродадена ама има време и утре уштр мал дел карти да се продат. Околу 2500 карти продаени од 3500 вкупно засеа.
Интересот е слаб ради слабата игра од претходните натпреавири, а нејќи никој да троши време в сала во период кога имаш светско во фудбал, да оди да глеа кај шо ќе го метат паркетот со нас. Настрана шо има огромен револт кон управата од страна на обичната публика ради организациските пропусти шо се влечат веќе трета година со ред. Идат луѓе со купени карти нумерирани, некој и со сезонски карти и тррба да се расправат со неразбрани кретени шо си седат кај шо ќе му текни, пошо некој на неговото место седнал претходно.
Сите овие фактори и никаквиот мркетинг на клубот е одраз на се послабиот интерес оваа сезона. Ова е порака од публиката до управата шо ќе треба сериозно д ја сватат и конечно да си ангажираат луѓе шо ќе си ги бркат овие работи од организациски аспект.
Неможи бе за ваков меч да немаа прес ден пред натпреварот...Па во времето на Ефто држеа прес пред секој меч во Челинџ куп, имаше најави на битолските радио станици и на локалните телевизии.
Денес само на фб функционира клубот и тука завршва се.
Цената на картите е ОК, само треба организациски да се смент некои работи и се ќе си дојди на свое место.

Шо мешате баби и жаби . Сала ако се прај треба да се прај за над 5000. Не се прај секоја година и не е точно само за две утакмици.
Ќе игра репрезентација , еве имавме и Европско можеше ако имаше и некоја утакмица кај нас , имаш европски млади конкуренции итн...
А за утре утакмицата ќе се наполни салата, а и да не се наполни нема да е тоа од заситеност , него од тоа што нема атмосфера некако со овај тим и имаш ситуација каде 99.9% мислат дека ќе не прегазат.
Како и да е не е тоа оправдување , па и покрај мизерните услови во салата мислам ќе биди полна.
Исто така и кај управата како да е падната некако еуфоријата , но треба да почнат да работат поќе на маркетинг.
Во град без аеродром, патишта и хотели со 5 ѕвезди не ти дават ни кадетско првенство да организираш, не па за сениорски селекции, така да муабето за салата и нејзиниот капацитет држи вода, не е баш мешање баби и жаби.

Па нормално ,
не доага ДВОКРАТНИОТ ЕВРОПСКИ ШАМПИОН - РК ВАРДАР -
во Битола па да се распродаде салата !!!
Да ти ја ебам пелената твоја шо кур бараш на форум за Рк Пелистер

Во град без аеродром, патишта и хотели со 5 ѕвезди не ти дават ни кадетско првенство да организираш, не па за сениорски селекции, така да муабето за салата и нејзиниот капацитет држи вода, не е баш мешање баби и жаби.
Епа ај ќе чекаме да напрат Аеродром , па Автопат , па во меѓувреме во ледената ќе играме до 2150-та.
Не мора да е ракомет (мада незнам од каде тоа дека не можело да се игра ако немаш аеродром или автопат) еве кошарка сениорска репрезентација играше Кошарка во Гевгелија , така да не ќе да е баш така.
Еве конкретно светското првенство во Ракомет кое ќе се игра сега на зима , еден од домаќините градови е и Плоцк , а Плоцк нема аеродром и најблискиот ти е во Варшава која е на 65 км.
Кај нас најблискиот е во Охрид така да не знам од кај ти се тие информации.

Brat 65 km so 90 km ima razlika plus za Hotel prajme muabet nema nitu eden so 5 zvezdi a nema ni da ima kako so odi rabotata ako ne se turcite turisti i ovie sega ke gi zatvorat a aerdrom se praj samo za Turcija ke ima nedelni turi ako ne poke da vidat za Ataturk a treba i muzej za nego uste poke gosti da se privlecat za Baba i Pelister zborano e Svajcarcite so napraja fezibiliti studija uste pred 40 godini aber nema da se napraj nesto ama sajlata ke se smeni i kopanki ke se praj od opstina za zdruzenie oti pak nisto ke nema za greota sme kako grad samo od Pelagonija i REK treba da zivej gradot uste edna e Krombert da otvorat ke treba luge da donesat oti ima stanoj vo kasarnata muabeto mi e deka malku fali da se sredi ama nikoj ne saka ili na nekoj ne mu odgovara...
Za kartite Пампљач ubo pisa osven nula marketing, losi rezultati a golemi ocekuvanja ke ostani samo keteringot vo malata sala i privatnata zabava ne mi e jasno zosto ne go zemat fudbalskiot klub i tamu se napraj plarforma za da se vratat vlozenite pari i da ubajte mesta i gratisite odat za sponzorite a drugite ke si zemite karti za podaleku...
Za toa dojdete si na Ckembatskiot del od tribinata da si bidi full da se vratat site ubaj deca kaj nas za posle da mu ja zemime sredinata na tribinata a ne vaka inaet da terate poz

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Не можи ти во 21 век да немаш на веб страната основни параметри.
Да пристапи било кој на интернет и да сака да разбери нешто за клубот.
Влегва на страната на клубот и шо ќе види?
Прво немаш информација за ИГРАЧИТЕ, ТРЕНЕРИТЕ,
Основна содржина на секоја страна на еден нормален клуб е на официјалната страна да видиш кои играчи се во актуелниот ростер.
Значи играчи, со слики, генералии, ( висина, тежина, позиција на која играат, години).
Ништо нема на страната. буквално, истите текстој препишани од ГОЛ.МК.
Да сака некој да го пребара и да се информира за актуелниот ростер ќе треба на оди на ЕХФ страна, таму да бара. :eek:
Не ми е јасно како ја пропуштат ова работа од клубот, можи изгледа ситна,ама во очите на другите ова се важни работи.
А ги гледам нон стоп на интернет се активни, на социјалните мрежи.
Второ, не ми е јасно со фан шопот шо се случва? Срамота е ова шо се прај.
Таман почнаја лани да функционират, да продават дресој, тренерки и останати реквизити, ова година тотален мрак.
Дресој нема за лек, ништо нема, еден чакмак нема во продажба од клубот.....
Сакаш пари да му дајш, не ти дават.
Не ми е јасно.:popce:
Ај лани се вадеа со УНИТ, непозната марка, нема многу дресој, па треба да се чека.
Ама сеа кој е изговорот?
ЈОМА не е шогоде фирма па да нема дресој и останата опрема.
Земи порачај цел контингент, рефреширај ја фан продавницата и шиткај, прај пари.
На тацна имат можност да прат маркетинг, да вадат пари од екстра приходи, ама не знат да го искористат.
И после публиката ваква, таква.
Околу картите, не е според мене до цената проблемот.
Ко имат пари за кафе од 150 денари, има пари и за сезонска, има пари и за карта.
Ти иди лидерот во Бундеслига, не иди РК Фаворит Машини за перење, па картата да е 50 денари.
Сменет е менталитетот на луѓето, на времето ( до 2005 ), немаше ни социјални мрежи, ништо, па 1 сат пред утакмица беше полна салата.
Сеа треба да ги молиш сосила да дојдат.
Ама не е само то проблемот, и условите се за нигде.
Не можи ти во 21 век да немаш греење,
Секој сака да дојди ко нормален чоек во зимски услови да гледа ракомет, не да иди со монтката и да се треси.
Излегва надвор го кини промаја, испотен утоп. настинка дирек.:D
Нека напрат сала нормална, па подруго ќе гледат луѓето пред да се решат дали ќе дојдат на ракомет во зимски услови.
Значи, нова сала, нема друго чаре, ова сала само за тренинг, се друго е мачкање очи.

Za so zborame za web strana za dresoj abe site upravi vo fudbal, rakomet i kosarka do sega aber nemaat od rabota i ored se od marketing a sega e barem lesno angaziras firma i taa ti ja brka rabotata ama upravite na vo site sportoj gledaat mesec za mesec samo da zemat plata i kur gi boli za plan, strategija vo klubojte ili da ne recam tolku razbiraat
Ne mozi be ne mozi da ne se dadat gratisi sezonski pa i dozivotni karti za nekoj bivsi igraci primer caurot, abdula pa zlate itn.. Isto vazi za fudbalot za dzate, upale so znam novevski, toni mitko, pa zemas go kanis novokmet na edna evropska na drufa nikolic na treta mirza mameeov itn... Isto mora da ima karti za bivsite upravi bez razlika so naorajle vo fudbal ili rakomet, vaka taka se borele da opstani klubot iako nemam dobro mislenje za efto ama treba i za niv karta za spire za stojce isto fudvalot za drvoto za zdravko(pocina za decata negovi) za nevenovski, butle
Zemas od vreme na vreme dali edna godinata ili na pilusezona prajs trkalezna masa i tribina vo malata sala se zbora za klubot se kanat site gore spimenati gosti plus firmi privatni plus navivaci se razgivara otvoreno za site predlozi i se debatira znaci ne vo kafana zavtoren krug pet dusi kako sekta sami da resavaat za klubot oti kolku da se pametni ne e isto 5 dusi i 50 dusi so sakaat edna ista cel
Zemas za firmite isven pisma se resva i so opstinata rekovme koga ne se opsestveno odgovorni ke gi naucis na sila da bidat i delat od kolacot vo gradot a ne da bidat finaesieri na dvete partii sakas da gradis zemas teneder i od dobivkata dvas 20 000 evra primer a ne vo fudbalot i tie so bea dve tri reklami na stadion gi trgnaa na drsot na fudbal nema nisto rezil abe po tebe po mene ke najdev 20 000 evra za da ima edni da platat opremi i supstanci drugi za da platat pripremi itn..
Treta rabota vikaat se znaat legendi ova ona abe ako ne znajs i ne primas kritika barem prasaj ete mitko legend is bil vo c zvezda odi vidi od tamu prepisi ako ne drugo za vtor tim vo fudbalot 30 godini zborame za treneri ne mozi posle tolku igraci da gi treniraat decata nekoj vodoinstalateri, zabolekari vo rakometo poarno e tro ama pak mnogu fali za stnadojte i prodazba na rekviziti i alhohol pa i kolbasi sme daleku tie placat oti se puselo cigari a nisto nemaat napraeno nadvor da ima prostorija ne mozi be luge taka da ne zboram za fudbalot i prevozot nemalo kombe avtobus za navivaci abe prajs dogovor so prevoznik mu davas prv tim i mali Kategorii isto vo dogvorot i za navivaci ako je nema dogovor
Za sponzori isto odis be kaj so ima konkurencija i davas ponuda primer ima vip i t-mobile kablovski isto baska tv stanici pa banki pa osiguritelni firmi bolnici pa avtosaloni abe imas mal miljon firmi za reklama za smesni pari prajme muabet arno ama treba nekoj da odi da trca da sraboti ama ovie kur gi boli samo plata d a zemat i da si zaminat ne mozi be 20 firmi na dresot a nikoj nisto da ne dava za rakometo e pospecificno da davam tolku pari i da imam tolku pari da cekam jas sala da mi naorat hotel ili uciliste abe se zemam pram sam da vidam koj ke me spreci i zapri
Za polotika da ne zboram ama sakale nekele mora da ima sorabotka vo lokalna i drzvana vlast kako i so federaciite i ams mora da imas tamu kontakti i tvoi luge koga sakas i ti treba nesto da ti se vratite otvoreni za bilo sto ama daleku se ovie od Pletvar na tamu ne znaat sami da odat abe ke odam denje noke ke mu dosadvam milum ili silum ke izlobiram nesto za klubot gradot i infrastrukturata ko mozam jas kako obicen smrtnik bez skolo i kako so znajte site bez intepukciski znaci da koristam sum dosol do site gore spomenati da bsram spas za klubot togas mozat i upravite oti toa mu e rabota a ne da gi jadi sueta ego deka se znaat i se najubaj pa i gazdi ako imas pari ne znaci deka se znajs za toa se angaziraat luge si plakas i dobivas proizvod ne mozam mnogu da pisam i glupo mi dojde so na ovaa tema tuka zborame trebase kaj fudbalot ama i tuka se mnogu daleku od toa so treba ko za citaci i vlez na vrata ne mozat da se organiziraat so da prajme muabet za poke klavas dva tri korodni vrati so vrtenje i nema guzva a za drugo da ne zborame oti pogore spomenaa za web stranata vo 21 vek za avtobusot iznajmen i samo edna sala a za fudbalot e za greota abe parno ej parno nemame pokrivot kapi se dava salata na koristenje i nisto ne se praj za stadionot ke bidi beter into so nema pomosni igralista abe ne znaat ili ne sakaat nema so drugo da recam osven deka site gledaat samo platata da ja zemat za drugo nisto ne gi interesira!
Imase uste mnogu psoledno so mi teknuva bese inicijativata fudbalerite i kosarkarite da odat na rakomet da vidat atmosvera pa posle rakometarite da odat na fudbal i kosarka da se vrzat timojte da ima tim bilding ama daleku se ovie od tie osnovni raboti!
P.. S. Istoto ke go kopiram i am fudbalot pa da ja odelam temata tamu da pisme podolgo oti nema uprava godina dena itn...

P. P. S. A za rakometo mozi da prodolzime oti ova izleze privatna zabava a ne plan za nekolku godini... Kako ednite da cekaat da bidat izbrkani a drugite nemaat koj da go klat abe diva liga sme ti idi berlin tie site skrieninkarti da ne dat

Se molat igracite od dvete ekipi da ja zaobikolvat kofata da nema novi povredi oti ke treba 2kata da ja doigra sezonata

Има многу простор за растење на клубот а не превземат ништо , ете лани тргнаја со фан зони пред натпревари се праеше некоја атмосфера требаше да се продолжи во тој правец и да се надоградват и да растиме како клуб на организационен план. Земал претседатело се жали зошто пушеле внатре и зошто луѓето не седеле на своите места. Земаш надвор еден простор го заградваш и нека пушат надвор, а не не те пуштат да излезиш од сала вода да купиш. Ставаш редарска служба на скали која ќе спроведва ред на трибина да те насочи кај ти е седиштето, во цел свет е ова вака средено, збораме за глупи работи кој се решават со минимално средства ама некој треба да се замара. Во историја на клубот на страната пиши само од платформата наваму, ти да имаш историја како Пелистер и да пишиш само два реда во најмала рака е непочитување спрема самиот себе. Па земи напиши историски настани , играчи итн нека читат младите кој сме биле и што сме биле. Друга работа не ми е јасно како неможи еден дуќан да се земи и да се напрај современ фан шоп па нека е за цело спортско друштво шо го носи името Пелистер па нека има производи со името Чкембари, Како нормален чоек да одиш да купиш/поклониш реквизит, има потенцијал нема кој да работи.

Ајде сите во 17ч бидете на магнолија помежете за групата за Пелистер , да се покажиме малце оти името ни е големо не само на форуми и фб , и да врни и да грми сегде за Пелистер , па макар и со 10 да изгубиме нема предавање☘️☘️

Која беше причината да игра Сери повреден на 12 разлика за противникот?

Која е причината да се зема Емилијан на утакмица и да не влези ич а цело второ полувреме беше 10 разлика?

Како шо се очекуваше ни ја дупнаа глата!
Од странци засилувања сите повредени , па во еден момент игравме со постава се Македонци.
И пак ќе забележам , абе не можи на почеток кога се дава тек на утакмицата да се промашват контри и пенали , не дека ќе менеше дека нема да изгубиме , ама барем поќе време ќе се држевме.
За малку Швабите ќе ни ја напраеја она Битолската. Да му дајте 50 гола на оние ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom