Фан клуб - РК Металург

Незнам на кој начин ги бираат али по остварениот пласман минатава сезона Металург би требало да биде сигурен учесник на турниров.

плати па клати... ако не клубот тогаш врз база на колку пари би извлекле од тв правата. со оглед на тоа дека во мкд нема буџет за такви турнирчиња него ќе се пренесува само ЛШ и официјални мечови тешко... дури и да има пренос од мкд ќе биде понудена некоја бедна сума 100 пати помала од германија или некоја друга асалана тв куќа. се на се тешко

Коражија и Батиновиќ и официјално заминати од клубот. (y) Ако кажам дека ми е криво што си одат и дека прикажаа нешто,ќе излажам.....можно е Батиновиќ да оди во Брест Мешков така да ете чат пат ќе навраќа во Скопје.
Додер најверојатно ќе остане и следната сезона. Очекувам многу поголема минутажа за него следната година,многу ќе послужат со Козлина за ротација и посебно за СЕХА.
Мада тоа не го сменува фактот дека во екипата фали штакор бек шутер.

Во меѓувреме пристигнува Никола Марковски од Вардар,точно тоа што му треба на тимот,млад модерен пикер што знае да игра и одбрана. Ванчо малу поќе ќе седи на клупа.

Коражија и Батиновиќ и официјално заминати од клубот. (y) Ако кажам дека ми е криво што си одат и дека прикажаа нешто,ќе излажам.....можно е Батиновиќ да оди во Брест Мешков така да ете чат пат ќе навраќа во Скопје.
Додер најверојатно ќе остане и следната сезона. Очекувам многу поголема минутажа за него следната година,многу ќе послужат со Козлина за ротација и посебно за СЕХА.
Мада тоа не го сменува фактот дека во екипата фали штакор бек шутер.

Во меѓувреме пристигнува Никола Марковски од Вардар,точно тоа што му треба на тимот,млад модерен пикер што знае да игра и одбрана. Ванчо малу поќе ќе седи на клупа.

Се изназборува Червар дека ќе им давал минутажа на младите а скоро цела екипа остана. Мене стварно не ми е јасно како ќе ги вклопи тие 5-6 подобри од младите. Едино ќе има место во ротацијата за лево крило. Ај да играја ЛШ ќе им требаше клупа длабочина, ама вака... Пак нема да играат младите...

Се изназборува Червар дека ќе им давал минутажа на младите а скоро цела екипа остана. Мене стварно не ми е јасно како ќе ги вклопи тие 5-6 подобри од младите. Едино ќе има место во ротацијата за лево крило. Ај да играја ЛШ ќе им требаше клупа длабочина, ама вака... Пак нема да играат младите...

Кој ти вика дека нема да играат младите ?
Јас мислам дека баш младите ќе го одиграат она што беше клучно за губењето на титулата и повредите оваа сезона,а тоа се вишок утакмиците.
Подобра сезона од оваа за давање шанса на млади амин,нема притисок од Л.Ш. а сепак може да соберат искуство во Евро натпреварувања.

Не останал цел тим,Алушовски,Наумовски,Коражија и Батиновиќ си отидоа. Мите Стоилов и тој најверојатно ќе добие исписница. Јас сакав и Ванчо да си иде,плус сега со доаѓањето на Марковски се гледа дека само провизорна улога ќе има,на прес само ќе излегува.

Незнам кои играчи би биле прекомандани во прв тим,можно е Манасков мали исто на позиција крило ко брат му,замена за Стевчо,еден од браќата Маџовски,Неловски е тука и Пешковски. Последниве двајца одлично се покажаа во СЕХА итоа против екипи како Загред и Брест.

Си има план Лино знае кога да им даде шанса,не му се сега паднати на памет па ај ќе ги лупнеме во прв тим.

Бек е помалиот Манасков, преку 1.90 е. Талевски и Неловски се по 17 години и може уште им е рано за константно префрлање во првиот тим но Манасков и двајцата Маџовски сигурно може да ги искористат.

Кој ти вика дека нема да играат младите ?
Јас мислам дека баш младите ќе го одиграат она што беше клучно за губењето на титулата и повредите оваа сезона,а тоа се вишок утакмиците.
Подобра сезона од оваа за давање шанса на млади амин,нема притисок од Л.Ш. а сепак може да соберат искуство во Евро натпреварувања.

Не останал цел тим,Алушовски,Наумовски,Коражија и Батиновиќ си отидоа. Мите Стоилов и тој најверојатно ќе добие исписница. Јас сакав и Ванчо да си иде,плус сега со доаѓањето на Марковски се гледа дека само провизорна улога ќе има,на прес само ќе излегува.

Незнам кои играчи би биле прекомандани во прв тим,можно е Манасков мали исто на позиција крило ко брат му,замена за Стевчо,еден од браќата Маџовски,Неловски е тука и Пешковски. Последниве двајца одлично се покажаа во СЕХА итоа против екипи како Загред и Брест.

Си има план Лино знае кога да им даде шанса,не му се сега паднати на памет па ај ќе ги лупнеме во прв тим.

Коражија беше доведен само заради повредата на Манасков. Наумовски и Стоилов и онака не играа скоро воопшто, исто како да не биле во екипата. Едино Батиновиќ добиваше минутажа од оние кои ќе си заминат. А на Додер, Козлина, Мандиќ и Левов им треба поголема минутажа и веројатно тие ќе ја добијат онаа на Батиновиќ (пред се Додер). Како што кажав останува само како второ лево крило позиција каде ќе има минути. Се друго е само греење на клупа, а тоа им е за џабе.

А има од младите кој да дојде и да се види што може и колку ќе напредува: Манасков, браќата Маџовски, Крстевски, Костески, Пешевски... Дечкиве се веќе 19-20-21 година и се лидери во Металург Јуниор екипа која сосема пристојно се држи со овие играчи во домашното првенство. Треба да играат во прв тим како втора и трета постава. А да не зборувам за Нелоски и Талески кои се сеуште млади ама веројатно заслужуваат повик во првиот тим исто така.

Кога веќе не играте лига на шампиони требаше да им се даде поголема шанса на младите. За тие 2-3 утакмици со Вардар и онака главно ќе игра првата постава, овие останати играчи не менуваат. А за во СЕХА и останатите утакмици од првенството, можеше минутажа солидна да добиваат децата - макар и по цена на некој пораз во СЕХА - големото чудо.

Се на се минутажа ќе добива само левото крило (ако не доведат некој старец во меѓувреме). Сите останати ќе се молат на повреди...

Markovski bese potpisan od pred godina dena. To e 100% taka. Se cekase samo da mu zavrsi dogovorot so Vardar.
Iako e mlad, jas ne gledam vo nego golem napredok.Debitirase so Vujo vo Liga Sampioni na 16 godini ako ne se lazam (mislam protiv Kolding) i to bese to. Ne se sekjavam da imase nekoj dobri utakmici daeno.. Mlad, korpulenten, nadezen...Ali momentalno Vanco za nego e profesor.. Tocno e deka e star i treba nekoj da go nasledi, ali momentalno Nikola ne mozi so Vanco. Vidovme i za reprezentacija nekni. 5 min go stavi, coekot eden blok ne mozese da napraj i go izvade.. Se gubi deteto vo prostorot.. Ednostavno ne e igrac za golemi utakmici

Markovski bese potpisan od pred godina dena. To e 100% taka. Se cekase samo da mu zavrsi dogovorot so Vardar.
Iako e mlad, jas ne gledam vo nego golem napredok.Debitirase so Vujo vo Liga Sampioni na 16 godini ako ne se lazam (mislam protiv Kolding) i to bese to. Ne se sekjavam da imase nekoj dobri utakmici daeno.. Mlad, korpulenten, nadezen...Ali momentalno Vanco za nego e profesor.. Tocno e deka e star i treba nekoj da go nasledi, ali momentalno Nikola ne mozi so Vanco. Vidovme i za reprezentacija nekni. 5 min go stavi, coekot eden blok ne mozese da napraj i go izvade.. Se gubi deteto vo prostorot.. Ednostavno ne e igrac za golemi utakmici

Ракометот се игра на две страни одбрана + напад. Во напад има уште многу да учи Марковски ама е многу подобрен од порано (кога реално немаше поим), не знам ти дали воопшто си го гледал. А за во одбрана Марковски е професор за Димовски... Ни требаат модерни играчи кои ќе можат да играат и одбрана и напад. Доста е веќе тој застарен систем со по сто измени и различни играчи во напад и во одбрана. Повеќе од една измена напад-одбрана не треба да се прави. На Димовски време е улогата да му биде ментор на помладите. Многу му пружи и на Металург и на репрезентацијата ама не треба да се претерува. Се гледа од километар дека е веќе стар и ја нема таа снага и кондиција што ја имаше порано. Многу покорисен би бил ако ги учи младите на вештините кои ги има отколку да им ја зема минутажата.

Ракометот се игра на две страни одбрана + напад. Во напад има уште многу да учи Марковски ама е многу подобрен од порано (кога реално немаше поим), не знам ти дали воопшто си го гледал. А за во одбрана Марковски е професор за Димовски... Ни требаат модерни играчи кои ќе можат да играат и одбрана и напад. Доста е веќе тој застарен систем со по сто измени и различни играчи во напад и во одбрана. Повеќе од една измена напад-одбрана не треба да се прави. На Димовски време е улогата да му биде ментор на помладите. Многу му пружи и на Металург и на репрезентацијата ама не треба да се претерува. Се гледа од километар дека е веќе стар и ја нема таа снага и кондиција што ја имаше порано. Многу покорисен би бил ако ги учи младите на вештините кои ги има отколку да им ја зема минутажата.

Markovski V, Jonovski, Stoilov, Doder (90% igra vo odbrana)... 4ca ima samo so igrat odbrana.. I so ke praj so ovaj uste ako go klaj odbrana.. Kukja ke turka? :)
Ne znam ti so ima gledano ali ne znam vo so napredna tolku. Na derbi utakmici na klupa sedi, za reprezentacija, na klupa.. Za so prolet i kumanovo ke dael 5 gola. Super..
Napad pokraj Rakcevic i Dimovski, ovaj nema da namirisa.. Ustvari mozi protiv Prespa od Resen;)

Металург ќе има најголема иднина пошто овие младите што се Неловски, Талевски се страшни играчи и се иднина и општо за репрезентација. А исто сигурно е дека ривалството ќе остане и дека може само овие да се засилат а никако да ослабат поради губењето на титулата... Чим Червар и Станич останаа хемијата во екипата не се губи туку така лесно за една сезона како што тука се збори. Е сега прашањето е колку пари ќе фрлат и за засилувања ако нема ЛШ следна сезона ќе се подмладуват! А Вардар сега ќе има повеќе пари и ако тргне како со женскиот тим Самсоненко е тек тогаш прашање е што ќе биде со Металург во рамки на титулата а со тоа и играњето во ЛШ сега тоа е главната цел за двете екипи... А за успехот во осум најдобри за тоа ќе почекаме да видиме дали ќе може да се надмине...

Абе убаво тоа што го зема русинот Вардар,само со вакви странски богаташи не си никогаш на сигурно,го боли него кур што значи името Вардар за нас Македонците,како дошле така си отишле. Ќе си отиде и од великан во МК ракометот може да станат ко Пелистер,подпросечен тим со напатени навивачи што навиваат за најголемиот ривал. :pos:

Нема што да се замара Металург со тоа,русинот може ќе земе некој играч да замачка очи,ама дека ќе фрла пари како за жрк тоа малце потешко. Ќе помине годинава ќе се одлучува пак за титула,тогаш со здрави играчи друга песна ќе се пее.
Си има план во Металург,штом Лино,Мојсо,Миркуловски,Станиќ,Ренато остануваат нема место за паника.....мада ако успеат и сезонава некое квалитетно засилување да донесат ќе биде топ.

Преку тасета ако има играно 1.4 ЛШ, да не го освои? Па и да го освои некогаш, не можеш да го споредиш малскиот и вештачкиот клуб со овие два бренда, Вардар и Пелистер се симболи на македонскиот ракомет, преку ноќ не се станува бренд, такви приказни можете на Бекстејџ и во МКД Спорт да давате....Навреда е за фановите на Вардар и Пелистер, Металург да го споредуваш со овие два клуба, не провоцирам, вистината ти ја кажувам ;)

Поздрав од врвот :свиркам:

:pos:

Ок бе ќе го видиме брендот како ќе го брендира ф4-от во најмала рака......итоа пред полна Б.Т.

Поздрави

^
Пелистер има играно финале на Челинџ куп, така да џабе се фалите со 1/4 финале.
Друга приказна е Металург во моментов, а друга приказна се Пелистер, Вардар па ајде и Тутунски и Младост од Богданци.Тоа ти се клубови со традиција, со армија навивачи позади нив што ределе успеси и во време кога малку се вложувало во спортот и не можеле ни да ги сонуваат условите кои ги имаат Металург и Вардар денеска.

Markovski V, Jonovski, Stoilov, Doder (90% igra vo odbrana)... 4ca ima samo so igrat odbrana.. I so ke praj so ovaj uste ako go klaj odbrana.. Kukja ke turka? :)
Ne znam ti so ima gledano ali ne znam vo so napredna tolku. Na derbi utakmici na klupa sedi, za reprezentacija, na klupa.. Za so prolet i kumanovo ke dael 5 gola. Super..
Napad pokraj Rakcevic i Dimovski, ovaj nema da namirisa.. Ustvari mozi protiv Prespa od Resen;)

И токму во ова што го напиша е и проблемот. Сите што ги наброја освен Додер играат САМО во одбрана. Потребен е пикер кој ќе игра и одбрана и напад за да може само Мојсовски да го менуваат против брзите екипи. А во денешно време скоро сите се брзи. Затоа и со репрезентацијата не можеме поголеми резултати да направиме. Пола постава треба да се менува од напад во одбрана. Затоа Ангеловски често го ставаат да игра напад (а и воопшто го земаат). Затоа еден Игор Вори долги години е реално најдобар пикер во светот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom