Фан клуб - РК Металург

За тој ВАШ клуб во македонија си има тема.

Ова е тема за ШАМПИОНОТ на Македонија,и ај те молам напушти ја.

„Комитите“ се вратија во „Кале“. За жал, со нив се вратија и сцените што одамна сме ги заборавиле. Натпреварот во кој сите имавме желба за победа, натпреварот што се смета за најголемо балканско дерби се претвори во бојно поле каде што видовме сѐ - но ништо спортско.
Можеби Металург се одвикна од таквите сцени, играме во лига каде што за една фрлена лента се плаќа казна од 500 евра, па сепак се надевавме дека авторитетот на лигата под името СЕХА е доволно голем за да нѐ заштити од тоа што нѐ снајде. Сметавме дека лигата што до скоро ни бараше подлога „герфлор“ и ЛЦД-реклами има доволно механизми за во корен да ги пресече хулиганските испади и насилното однесување.
Вчерашниот натпревар не смееше да има крај, а службените лица на СЕХА-лигата (судии и делегат) имаа десетици причини да ја прекинат средбата или да ги испразнат трибините. Неверојатно е натпреварувањето, во кое утре сакаме да ги поканиме Словенците и Унгарците, да дозволи сцени со какви што изобилуваше вчерашната средба и тоа така да заврши.
Стотици метри фрлени ленти, стотици фрлени запалки и монети, физички пресметки и полициски интервенции, плач на деца најдени среде насилство - и сето тоа мазно помина.
Плукани, навредувани, гаѓани со разни предмети во текот на сите 60 минути (инаку натпреварот траеше рекордни два часа, а само првото полувреме - 62 минути) беа ракометари што претставуваат јадро на македонската репрезентација. Плукани, навредувани и гаѓани од луѓе што до вчера ги величаа нивните имиња гордо носејќи македонски знамиња. Плукани, навредувани и гаѓани во име на љубовта спрема нивниот клуб, иако чудна е таа љубов што се мери со бројот на точните погодоци со тврди предмети. Нашите ракометари вчера не добија никаква заштита. Ниту од редарите, ниту од полицијата, ниту од службените лица. Многу поважно беше средбата да заврши како така и да нема барем човечки жртви.
Затоа Металург не ја „есапи“ СЕХА-лигата и затоа ѝ посветува онолку внимание колку што смета дека е потребно. Затоа што под „шминката“ што сака да ни ја продаде, СЕХА-лигата не е никакво сериозно натпреварување, туку само надеж на вљубениците во ракометот дека можеби нешто ќе се смени, ќе тргне. И таа надеж и нѐ држи сѐ уште во ова натпреварување.
Да беше вчерашниот натпревар во организација на ЕХФ, домаќинот ќе мораше да ја продаде салата за да ги плати казните. Но и тој ја знае вредноста на СЕХА-лигата, па можеше да си дозволи таква доза насилство.
Вчерашниот натпревар создаде и нов преседан. Отсега секој, буквално секој, ќе може да го стори истото, со истата доза насилство и со право да очекува дека тоа ќе помине. Не смее веќе да има два аршина, па ако Металург смета дека во „Автокоманда“ треба да погоди некого со запалка - тоа мора да му се дозволи. Најмалку ќе има право да се жали токму Вардар. Ако некому ова му изгледа несериозно и заканувачки - не е, само ја отсликува реалноста со која ние се соочивме вчера.
Ние ги сфаќаме фрустрацијата и желбата на Вардар. Не е лесно да гледаш како конкурентот ти игра „во господска лига“ и секоја година ја освојува титулата. Ама некоја мерка и некоја граница мора да има. Вчера не ние туку Вардар е понижен што мораше да употреби толку драстични методи за да дојде до победата.
Ако зборуваме за ракомет, вчера го немаше, барем не од наша страна. Металург не е подготвен да влезе во војна за да победи во натпревар од СЕХА-лига. Вардар ја посакуваше победата и ја доби. Ние не се лутиме и му честитаме. Да се работеше за ЛШ или за домашното првенство - војна ќе имаше, и Вардар добро го знае тоа.
И покрај сѐ досега кажано, Вардар победи со лото-шут по истекот на времето. Тоа ги доведе неговите ракометари во состојба на егзалтација, а неупатените веројатно помислиле дека се работи за финале во ЛШ.
Толкав труд речиси за ништо.
Секој има можност за реванш, а ние ќе ја имаме во „Автокоманда“.
Ќе дојдеме и во Автокоманда в отоа шталичето, само ако се толку мажи нека пуштат исто карти колку они што доиваат за кај нас, и нека пуштат во слободна продажба карти, а не да ставаат цена по 500 денари и да ги продаваат во канцелариите и да не продаваат на сите, туку ги проверуваат дали се навивачи на Металург.
И колку подценувачки само е соопштениево кон Вардар и омаловажувачки ама џабе им е не играле смао они ЛШ и Вардар има играно и Пелистер и они победувале, плус Вардар има три полуфиналиња во европските купови.
Ме мрзи да пишувам а и ќе треба три страни постот да биде за како е во Автокоманда, ама ете најтазе беше лани во првеснтвото кога влегоа и во Автокоманда на терен навивачите, кога во шанса да дае гол Собол беше мавнат со шише вода и никој ништо не направи ниту од Вардар плачеа како овие пичкиве.

Па така е,ова да го направеа во Л.Ш. доживотна суспензија ќе јадеа плус казни.

Ама најдоа село без кучиња СЕХА лига,што очигледно е за џабе створена и нема да потрае долго,ем нема никаков корист од неа,ем нема никаков ред,она вчера со петарди на терен значеше службена за Металург ама судиите беа очигледно добро исплашени.

Крај краева,Металург сепак уште треба да се замара за Л.Ш. што е каде каде поважно од овој на сила пораз и оваа веќе се поочигледно аматерска лига,со 1000 пропусти.

Инаку не верувам дека ќе стигне Металург до фајнл фор,а мислам дека веќе не ни сакаат да стигнат таму.

Како не им е срам бе вакви глупости да пишуваат на официјалната страна? Металург ако сака да биде професионален клуб како што се претставува вакви работи не смее да прави...Секогаш ми е мило кога победуваат во ЛШ, ама после текстов и оној после утакмицата против Португалија изгубив секаква почит за клубов...

Ме мрзи да пишувам а и ќе треба три страни постот да биде за како е во Автокоманда, ама ете најтазе беше лани во првеснтвото кога влегоа и во Автокоманда на терен навивачите, кога во шанса да дае гол Собол беше мавнат со шише вода и никој ништо не направи ниту од Вардар плачеа како овие пичкиве.
Не се бламирај лани на терен влегоа жени и деца од страв поради тепачка што се деси погоре помеѓу пирати и неколку навивачи на Вардар кои се протнаа помеѓу полицискиот кордон зад коментаторското место. Лани глеав многу утакмици во автокоманда и немаше никаков инцидент.

Па така е,ова да го направеа во Л.Ш. доживотна суспензија ќе јадеа плус казни.

Ама најдоа село без кучиња СЕХА лига,што очигледно е за џабе створена и нема да потрае долго,ем нема никаков корист од неа,ем нема никаков ред,она вчера со петарди на терен значеше службена за Металург ама судиите беа очигледно добро исплашени.

Крај краева,Металург сепак уште треба да се замара за Л.Ш. што е каде каде поважно од овој на сила пораз и оваа веќе се поочигледно аматерска лига,со 1000 пропусти.

Инаку не верувам дека ќе стигне Металург до фајнл фор,а мислам дека веќе не ни сакаат да стигнат таму.
Од почеток плачат бе, мисалт ако имаат 4/4 во ЛШ треба другите екипи нозете да им ги бацуваат, па уште од почеток на сезона плачат бе и ја деградираат лигава а што кур играат уште во нејзе не знам ако толлку не им е интересна лигава салба никаква зашто уште се натпреваруваат во нејзе слбодно може да отстапат од нејзе, нека им го препуштат местото на некој други.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 14:49 ---
Не се бламирај лани на терен влегоа жени и деца од страв поради тепачка што се деси погоре помеѓу пирати и неколку навивачи на Вардар кои се протнаа помеѓу полицискиот кордон зад коментаторското место. Лани глеав многу утакмици во автокоманда и немаше никаков инцидент.
:pos::pos::pos: Мене ме боли кур за што влегле, важно влегоа и ние сега влеговме да просалвиме со играчите псоел утакмциата па они пишале среќа што нема жртви.
Не се протнале некако пзоади коментаторското место туку беа деца од школата на РК Вардар и некој обични фанови и беа на другиот крај од Пирти и овие им се пуштија да ги тепаат.
А за тоа со Собол не се прави наудрен има и коментаторот кажа 5 мин човекот лешеже на терне и коментаторот кажа, дека со шише беше погоден.

Инцидент не се смета тоа што влегоа навивачите во терен, тоа е секако излив на емоции еве што се деси во Германија годинава. Полицијате нема што да реагира, а вчера реагираше оти дел од нив тргнаа да се пресметаат со пирати, е тоа е недозволиво и тие што не тргнаа кон играчите на Вардар него кон пирати заслужија пендреци и пријави, а ништо нее добија, е тоа е инцидент и тоа е срамота ако не се казни од СЕХА, одземањее бодови и слично.

Не сте доволно добри, не дека не сакате. Сигурно сакате финале во СКОПЈЕ па нели сте многу популарни хахахаха. Иначе се слагаме, и јас не верувам дека ќе успеете толку ви е силата

Инцидент не се смета тоа што влегоа навивачите во терен, тоа е секако излив на емоции еве што се деси во Германија годинава. Полицијате нема што да реагира, а вчера реагираше оти дел од нив тргнаа да се пресметаат со пирати, е тоа е недозволиво и тие што не тргнаа кон играчите на Вардар него кон пирати заслужија пендреци и пријави, а ништо нее добија, е тоа е инцидент и тоа е срамота ако не се казни од СЕХА, одземањее бодови и слично.
А клипот кај што се гледа како 30 навиачи на МЕлтаург тепат еден навивач на Вардар, значи треба метларуг да го исфрлат од лигава.

како нема шо да реагира бе Бобане, на почетокот ги имаше 50 желки пред Комити, после ги снема. Како можеш да пуштиш навивачка група (и тоа истата која влета на Филип II во дуелот со Пелистер) у сала која трибината е до паркетот без кордон пред нив? Пропуст на полицијата е тоа, крај.

А да, лажи се дека ќе навива...

Еве ја сум неутрален, но кон Металург се повеќе ми се ствара одбивност.

Ќе им посакам успеси во ЛШ, ќе идам на натпревари затоа што сакам да гледам ракомет, но никако нема да ги поддржувам за ова што го прават дома изразено со тони лицемерие.

Викаш дивјачко и сељачко однесување. Кое дивјачко однесување го имаше вчера? Ако мислиш на Комитите, да не се цвеќиња и прават инциденти но тоа вчера беше дерби атмосфера бе бате, влегувањето на крај е експлозија на емоција, не можеш да го контролираш тоа. Тоа требаше да го контролира МВР која на почетокот на натрпреварот стоеше пред навивачите за после да заминат. Тоа е нивен пропуст, на полицијата.

Селачко однесување не сум видел од Вардар во меѓусебниве дуели. Да Вујо се понаша лошо, но тој е единствениот што од таму се понаша така.

А Металруг? Единствено Лино има уште професионалност, ма да и него го научиле педерски да се извлекува по пораз, другите се со вроден сељачизам.

Мене лично ми го влечеа гневот од лани во дуелот од купот, а врв беше постот на нивната официјална страна по поразот од Португалија.

И секако тоа не е крајот на таквите плачипичкарски постови, еве го за вчера:

http://www.rkmetalurg.mk/storija/3184

Каде бе вака ало, кого лажете бе лицемери едни? СРАМОТА !!! И да сум фан и дел од Металург би се засрамил кога би го читал ова бе. Бруки!!!

Муабетите „оваа победа не значи ништо“ ќе држеа вода ако играа Металург - Тинекс Пролет. Сега оваа победа/пораз значи многу, затоа што тоа е дерби, без разлика во која конкуренција се игра.

Металург е многу јак тим, кој има шанси и услови да биде уште подобар, но има многу сељачка управа каква што не му доликува на тој клуб, факт!
На кого му објаснуваш бе друже?
Кои се тие навивачи на Мееталург?
Дечките што се претставуваат под името Пирати добиваат пари за да "навиваат".
Тоа неможе ни да се нарече навивање.
Имаат неколку курчатори кои одат само за тепање. Господата имаат муда затоа што до коцката до нив седат фаци кои се главни во МВР. Гледате дека ниеден пенсдрак не испија?
Кај нас на трибина да замававме некого ќе имаше патосирање од страна на желките.
Во коцката на нивната страна седеше А.Зекиров, мислам дека сите знаете кој е тој и нека ви стане јасно зошто им е дозволено да прават исто како и Шпоните.
Лани нивниот шретседател рече Металург е толку добар што Комити ќе дојдат да навиваат за нас. Какво понижување за Пирати. Да беа навивачка група одма ќе престанеа да одат ама џабе. Вака ќе си пикнат паричка во џеб, ќе се прошетаат на гостувања полна капа ;)

Овие што пишуваат на кајгана, се само љубители на ракометот, како и група контраши од типот на Види Фотос :D
Што божем он незнае што се случува, глуми лудило тука, интересно му е да се расправаме.

Факт е дека до преклани незнаеле ни што е Металург, ни дали е ракометен или ватерполо тим. Мислам знаеш како се редат "фанови" кога една екипа има некои успеси. Тргни од тоа колку фанови собра Барса во последните години :)
Да гледаа ракомет па да коментираа ќе разберев, ама погледни им ги постовите, постовите им се Вардар-Српски тим, Комити олоши. Си видел некој да напише нешто за мечевите? :)
Нема ниту еден коментар по мечевите од СЕХА лигата, никој не коментир за играчите.
Ќе пише некој фан на Вардар и ако не им се допаѓа мислењето одма одат како муви по гомно, Вардар-Срби, ќе ве јадеме во првенството.
Се смеат на нашите играчи, а не коментираат ЗОШТО само од клај нас зимаат играчи?
Не знаат во кој тим нивните Македонци НАУЧИЈА ДА ИГРААТ РАКОМЕТ.
Нека го прашаат Ракчевиќ кој го направи толку добар пикер. Нека го прашаат кој тим секогаш ќе му остане во срцето :)

Како прво тоа што го трубат дека биле Македонска репрезентација е ноторна лага. Тоа што викаат дека повеќе Македонци играле кај нив, исто не е вистина односот на Македонци е 12-8 но кај нивпола од овие бришат прашина во екипата.
Кој од овде е достоен да направи цивилизиран муабет со факти? :)
Исто е и надвор од форумов.
БТ ја полнат само ради тоа што луѓето си гледаат ракомет. А и коолку младински школи имаат само на нив да им поделат карти пола ќе ја наполнат.
Да има меч Вардар-Металург во БТ, 90% од тие ќе навиваат за Вардар.

Тоа е тоа што овој малограѓаски тим неможе да го поднесе. Колку и да се обидуват, и навивачи да плаќаат, и сите медиуми да пишуваат за нив, и 100 пати да се појаки, пак Вардар во секое време ќе има повеќе фанови.
Може да се дуваат на нивната театарска атмосфера ама ова им беше дуел кај што можеа навистина да видат што се навивачи.
Ние сме насилници, никого не тепавбме. Што треба да речеме?
ИЗВЕНЕТЕ ШТО НАВИВАВМЕ ГЛАСНО :pos:

И секогаш играат на картата цмиздрење. Како не ни било срам да пцуеме репрезентативци.
Ало морони тоа се навивачи, вие сте ни крвничка екипа, најнепријателска еклипа благодарение на вашите изјави. Играчите тука не се репрезентативци туку се играчи на Вардар и на Металург.
Чкембари и погреб му направија на Дивиот, а Битолчанецон ми вика како можело да пцуеме играчи на репрезентацијата :LOL:

Потезите на нивните играчи се само знак на немоќ. Сакаат да се покаѓжат демек ете ви го, а не сваќаат колку изгледаат прости во очите на обичниот народ.
Љубовта со пари не се купува, ќе дојде денот кога на народот толку ќе им скурчи што има на нивни меч на ЛШ да дојдеме па да се чувствваат и во БТ ко да играат на гостински. Сите се чувствуваат така после нивните лажни изјави, се повеќе луѓе има кои ги мразат од дно на душа.

Новинарите се криви, медиумите се сите про-металург продадени за пари.
Дури и коментаторите коментираат за нив.
Никој не кажува каква е состојбата кога се играат ракометни и фудбалски мечеви против РК Металург и ФК Скопје. Никој не кажува како поминуваат гостинските играчи и како и на гостински терен нивната управа дели правда.
Они само зборат за темпераментот на Вујовиќ и измислуват некакво насилие од Комити.

Знам гревови, тешко е да се игра пред Комити. Тешко е да си гостин во својот град каде што навосдно имаш 6 000 страствени навивачи кои прават неверојатна атмосфера.
Тешко е кога цела коцка која добива карти ви има збир на IQ од 50, кога морате да делите карти на такви типци пошто никој друг нормален не би се нафатил да седи блиску до ретарди како Левче и Чокрев.
Жал ми е само за некои нивни фамилијарни фанови кои благосдарение на огромната медиумска покриеност и хуманитарнит акции ги гледаат некои ракометари како нивни идоли, па мора да навиваат за овој клуб.
И така кога ќе пораснат ќе сватат кај им е местото:)
Јак клуб и голем клуб е огромна разлика.
ЉУБОВ ЗА ПАРИ!!!

Овие што пишуваат на кајгана, се само љубители на ракометот, како и група контраши од типот на Види Фотос :D
Што божем он незнае што се случува, глуми лудило тука, интересно му е да се расправаме.
Не се задевај сеа. Тоа што не присуствувам на меч на Металург или Вардар не ме праве помалце фан на ракометот и негов познавач. :)

Не се задевај сеа. Тоа што не присуствувам на меч на Металург или Вардар не ме праве помалце фан на ракометот и негов познавач. :)
Нигде не реков тоа, туку рековдека и да знаеш дека сме во право нема да признаеш пошто ти е мерак да одиш контра до немајкаде а знаеш дека и ние сме тврдоглави :)

Се што напишав е точно, ако некој има нешто против нека ме цитира со факти, на мислења ОВА Е НАШ ФАН КЛУБ, САВА, НЕРЕТВА итн не одговарам :)

На постов на Коњаникот Сабја, фали уште да се додаде дека на последното дерби во шталата во Автокоманда ечеше "Вардар"! Прочешлајте по темиве TheTrooper беше присутен тогаш таму мислам. Пола сала во нивното маало навива за Вардар.

И нели е симптоматично дека од сегашниот тим на Металург, СИТЕ освен Миркуловски,Манасков,Козлина,Гоце играле и станале играчи во Вардар. И да во нив има и од третокласните Срби и Црногорци за кои вие нонстоп го плукате Вардар (Ракчевич,Додер се пример, минатото лето и Марковиќ сакаа да го соберат.Не би ме чудело пак да пробаат, сега можда и некој друг "третокласен" ќе им фати око) Но некако не ги гледате овие работи.

Знаете момци, има причина зошто Никола вчера толку слабо бранеше. Дека нема изиграно асална утакмица преку 3 години. а во Вардар беше прв голман против европски великани. Ама не ви одговара ова да го спомнете.

Не знам момци што се објаснуваме. нека тераат како сакаат. Вардар,Скопје и Комити се една нераскинлива целина. Нека пукнат душманите, и 20 мексиканци да играат за Вардар , Скопје и Комити ќе навиваат за нив,бидејќи го носат името и светиот дрес.

Нигде не реков тоа, туку рековдека и да знаеш дека сме во право нема да признаеш пошто ти е мерак да одиш контра до немајкаде а знаеш дека и ние сме тврдоглави :)

Се што напишав е точно, ако некој има нешто против нека ме цитира со факти, на мислења ОВА Е НАШ ФАН КЛУБ, САВА, НЕРЕТВА итн не одговарам :)
Убаво е што признаваш дека и вие сте тврдоглави, дека не е само до мене.
И пак ќе напоменам, а и сме збореле на оваа тема, без разлика кој и да игра во Европа, поточно во ЛШ исто ќе ми е, дали Вардар или Металург, само нека има добри резултати, мерак ќе ми биде и Вардар да помине следна фаза против Магдебург, исто како што и Металург ако го совлада Киелце наредна недела.
Сепак во последните години мора да признаете дека Металург е клубот кој ги собира неутралните фанови, а знаете зошто е тоа така. Секој сака да гледа врвен ракомет, што не значи дека секогаш ќе е вака, за некоја година може ќе е Вардар и така..
И дај веќе да прекинеме со оваа тематика, секој нека си коментира на своја тема, знаете дека вистински навивач на Металург ретко се наоѓа на темата, тие што коментираат се љубители на ракометот што ете дргаго им е за резултатите на Металург, нема потреба од никакви провокации низ темите, се надевам модераторот си ја брка работата (?)
Еве ако не си задоволен од кажаното, ќе признаам во неколку наврати ме наежи навивањето на Комити.
Толку од мене :)

Убаво е што признаваш дека и вие сте тврдоглави, дека не е само до мене.
И пак ќе напоменам, а и сме збореле на оваа тема, без разлика кој и да игра во Европа, поточно во ЛШ исто ќе ми е, дали Вардар или Металург, само нека има добри резултати, мерак ќе ми биде и Вардар да помине следна фаза против Магдебург, исто како што и Металург ако го совлада Киелце наредна недела.
Сепак во последните години мора да признаете дека Металург е клубот кој ги собира неутралните фанови, а знаете зошто е тоа така. Секој сака да гледа врвен ракомет, што не значи дека секогаш ќе е вака, за некоја година може ќе е Вардар и така..
И дај веќе да прекинеме со оваа тематика, секој нека си коментира на своја тема, знаете дека вистински навивач на Металург ретко се наоѓа на темата, тие што коментираат се љубители на ракометот што ете дргаго им е за резултатите на Металург, нема потреба од никакви провокации низ темите, се надевам модераторот си ја брка работата (?)
Еве ако не си задоволен од кажаното, ќе признаам во неколку наврати ме наежи навивањето на Комити.
Толку од мене :)
Нема потреба од провокации де, зборење вистина не е провокација според мене.
Јас со тоа што сум ги нарекол тие што ја пополнуваат соседната коцка на Пирати дегенчиња, тоа нив им е комплимент. Знаеш дека такви фаци се јачаат на кој е поголем хулиган, кој е што е можно поглуп, кој истепал повеќе итн.

Не негирам дека клубот собира неутрална публика, мене вбоопшто не ме засега тоа. Секоја чест за хуманитарните акции и слично.
АМА нека не лажат дека нивните навивачи се мед и млеко, нека не лажат дека секој меч ние сме тепале со помош на судии, нека не ги окривуваат Комити после секој меч, нека НЕ ПЛАЧАТ И БАРААТ ОПРАВДУВАЊА ПОСЛЕ СЕКОЈ ПОРАЗ.
Тоа е тоа што нас не иритира и порасди кое цело време се расправаме, а тоа лека полека почнаа да го забележуваат и обичните фанови. Али тие фанови неможе да ги наречат навивачи на Металург, пошто во меч со Вардар истите тие кои отишле да гледаат добар ракомет во Лш ќе имаат поголеми симпатии кон Вардар.
Зошто е тоа така иако Вардар не вложува ИЧ во маркетинг, огдоворот е едноставен. Вардар е симбол на Скопје, самото наше навивање сакаат они да признаат или не, не ги остава рмнодушни тие љубители па кога гледаат дека цело време има плачење од нивна страна веќе знаат која страна треба да ја одберат :)
они само ни прават услуга со овие статии.

И секој што навива за Металург треба да се засрами од овие статии.
Уште потрагично изгледа што еден ист човек има направено 10-тина акаунти на Фб и плука по Вардар и Комити. Џонтра Контра, и еден куп други акаунти без слики од луѓе (апла лажни) кои се претставуваат како обична публика која се згрозила од однесувањето на Комити. СРАМНО!

Нека не се замараат со нас човече, зашто мора во секоја статија подмолно да се потсмеваат дека ние сме немале Македонци и тоа требало да биде причина да не се навива за Вардар, дека они биле Македонска репрезентација, дека кога губи Македонија криви се играчите на Вардар и интернационалците.
И кога ќе тепаат во ЛШ има коментари кои индиректно ги боцкаат сите останати Македонски клубови. Па кога Вардар и Пелистер играа полуфиналиња они беа втор клубна Вардар бе.

Знаат ли воопшто фановите кој е прв претседател на РК Металург?
Михајло Михајловски ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom