Фан клуб - РК Металург

"Navistina me interesira dali e tocna objavata vo \"Makedonski sport\" deka Atman gi igra poslednite natprevari vo dresot na metalurg i deka ke zamine vo vesprem ?"Одговор:
Лино заминува од Металург, Вори доаѓа, Атман си оди.....еден куп глупости.

"вести за атман ве молам што побргу"
Одговор:
Тој е жив, здрав и наш.

"ATMAN SI ODI!?!??!!?? Auuuu ova ne go ocekuvavme..... Posle spekulacijata so Lino sega ova.... Ne znam koe e postrasno.... Ako e vistina strasno golem udar za Metalurg, takov igrac nema pari sto moze da go platat...cekame informacija od vas za ovaa vest???"Одговор:
Атман останува во Металург, престанете еднаш да читате глупости.
Ѕвер е овој администраторот :pos:

Прашањава. :LOL:
"Ние сме три другарки и за МЕТАЛУРГ сме до коска и сега имаме една двоумица другите две другарки ме убедуваат дека АТМАН е женет а јас мислам дека сепак не е женет и си бара македонска снаа!\r\nВЕ МОЛАМ МОЖЕ ЛИ ДА ЈА РАЗРЕШИТЕ ДИЛЕМАТА!?!? ВЕ МОЛАМ!\r\n\r\nПоздрав до вас и до сите од 8-б СТИФ НАУМОВ!"Одговор: Атман е среќно женет со Анна Атман.

"Ako mu pisuvam na fb na rakometarite za dres nivni da mi dadat dali ke mi daet? fala mnogu pozz :* "Одговор: Нема да ви дадат.

"http://www.sport.com.mk/default.asp?ItemID=10F2001B9772874DABEC1FD813869145\r\nZAREM KE GO DADETE???????????????????????????????" Одговор: Нема да го дадеме.

Нашиве портали не се за верување ама за баш ништо, додека не видам на официјална или на некој по асален странски портал нема да верувам.
Атман би требало да го имаме за располагање и следнава сезона, човекот кога ќе распали му нема крај.. но за жал оваа сезона го мачеа многу повредите и многу утакмици зависеа од Вугринец, за следната сезона бековската линија ми е некако пренатрупена ако ги планираме Талески и Неловски у прв тим.. стварно незнам покрај кој ќе добиваат шанса, нема да ме чуди ако некој од напаѓачкото трио го напушти клубот.

Три негатива, за прво полувреме. Има уште време до крај. :cool:

Многу нервозни овие од Вардар :icon_lol: Чипурин говно

Заслужено го изгубија купов, не изиграа како што треба, но не беа лоши, ептен добар ракомет гледавме.
Многу фалеше Наумче на овој натпревар, таков играч немавме цела утакмица, Атман слабо изигра, постигна малку голови, можеби таму беше една од причините за поразот.
Сега останува да се доигра сезонава во домашно, и без проблем да се освои титулата.

Во глобала, со ваков Вардар и титула само да земеме е успех.
Е сега, после оние 9 гола разлика ние мислевме дека и Купот е веќе наш, ама испаѓа дека Вардарциве апла биле под импресии во Автокоманда тој ден. Не биле до толку послаби од нас.

Вака така Металург ги собира најдобрите таленти од Балканот кои не се во Загреб: Циндриќ, Борозан, Џукиќ, еве сега и Липовина, а се шпекулира и за Марсениќ. Генерално не сум против таа стратегија (така се прави гигант на долгорочен план), само се надевам дека покрај нив и нашите ќе добиваат шанса. Талески скоро сигурно ќе биде во првиот тим идната сезона а наскоро се надевам уште некој од македонците ќе биде прекомандован, пред се овие постарите кои се 19 годишни (на пример М.Манасков).

И побитно, за сите овие да дојдат ќе мора некој да ги ослободи тие места. Главни кандидати според мене се: Димовски (ќе се пензионира), З.Мојсовски, Кеџо, Пецаковски и Мандиќ. Во секој случај најлошо што може да се случи е да ги префрлат во глвниот тим и да ги зацементираат на клупата (Пецаковски и Мандиќ на пример играа премалку сезонава). Особено бековските позиции се аларамантни. Добро е да се има бекови, но не е добро да се уништат некои таленти заради немање минутажа. А Мојсовски, Миркуловски, Атман, Вугринец, Липовина, Борозан, Циндриќ и Талески се веќе 8 бека за игра во напад. Тоа веќе е на раб на одржливост.

П.С. Нема воопшто да ме чуди наскоро да летаат и Јоновски и В.Марковски. На толку 2метраши во екипата претпоставувам дека ќе има промени во одбранбената концепција со играчи во 2 насоки на 3ка и 4ка.

го заборави и крилото од српскиот клуб, с зголемуваат странците во металург, следната сезона 11 странци во античкиот македонски клуб.
ПАТРИОТИ АХ

Вака така Металург ги собира најдобрите таленти од Балканот кои не се во Загреб: Циндриќ, Борозан, Џукиќ, еве сега и Липовина, а се шпекулира и за Марсениќ. Генерално не сум против таа стратегија (така се прави гигант на долгорочен план), само се надевам дека покрај нив и нашите ќе добиваат шанса. Талески скоро сигурно ќе биде во првиот тим идната сезона а наскоро се надевам уште некој од македонците ќе биде прекомандован, пред се овие постарите кои се 19 годишни (на пример М.Манасков).

И побитно, за сите овие да дојдат ќе мора некој да ги ослободи тие места. Главни кандидати според мене се: Димовски (ќе се пензионира), З.Мојсовски, Кеџо, Пецаковски и Мандиќ. Во секој случај најлошо што може да се случи е да ги префрлат во глвниот тим и да ги зацементираат на клупата (Пецаковски и Мандиќ на пример играа премалку сезонава). Особено бековските позиции се аларамантни. Добро е да се има бекови, но не е добро да се уништат некои таленти заради немање минутажа. А Мојсовски, Миркуловски, Атман, Вугринец, Липовина, Борозан, Циндриќ и Талески се веќе 8 бека за игра во напад. Тоа веќе е на раб на одржливост.

П.С. Нема воопшто да ме чуди наскоро да летаат и Јоновски и В.Марковски. На толку 2метраши во екипата претпоставувам дека ќе има промени во одбранбената концепција со играчи во 2 насоки на 3ка и 4ка.
Богами салам деца собра Лино,Циндриќ одма се покажа дека ќе биди полн погодок,Борозан има голем потенцијал,голем суртук,страшен удар,не е лош и во одбрана,ако се поработи на него пред се на неговите движење,сеуште е небрусен:Dво иднина Металург добива класа играч во двата правци...
Ќе видиме Липовина шо играч е,ама сигурно е добар материјал штом е трет стрелец во Асобал(иако Асобал не е веќе како на времето,сепак вреди нешто)...
Можеби ќе се соберат многу бекови,но добро е да имаат поголем ростер,времето на Талески допрва доаѓа има време за дечкото...
Според мене,Металург со овај состав шо го има е доста добро покриен на сите позиции,освен на второ десно крило и еден салам пикер,мислам дека Марсениќ не е вистинско решение за оваа екипа,овде треба да се донеси некој салам пикер,со искуство....
А за Велко и Ацо,тешко дека Лино би се откажал од своите најдобри дефанзивци,тие се темелот на целата негова работа сите овие години,тешко дека некој од помладите(иако ги исполнуваат стандардите)можат да ги заменат овие двајца,нивното искуство е непроценливо....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom