Фан клуб - РК Металург

Ќе гледаме ракомет во Велес!!!
Натпреварите на РК Металург што треба да ги игра на домашен терен од СЕХА лигата ќе се играат во Велес. Во салата денеска е почнато да се мести новиот под и до Понеделник треба тој целосно да биде наместен :)

Најверојатно Владата на РМ барала најголемото дерби на балканот (наскоро и во Европа) да се игра во Борис Трајковски на 7 септември. Така да ќе се одложи премијата за во Велес. :)

Најверојатно Владата на РМ барала најголемото дерби на балканот (наскоро и во Европа) да се игра во Борис Трајковски на 7 септември. Така да ќе се одложи премијата за во Велес. :)

Колку ти е веродостојна информацијава? Ќе треба да откажам патување доколку стварно се игра на 7ми во Скопје.

Колку ти е веродостојна информацијава? Ќе треба да откажам патување доколку стварно се игра на 7ми во Скопје.

Па од Борис Трајковски е информацијата, така да јас би рекол 70% точна :). Штом владата побарала да се игра во Скопје, така да веројатно големи шанси има да се игра, не верувам дека некој од клубовите ќе одбие. И неофицијална информација што слушнав забрането организирање на навивачи. Сакале да биде празник на ракометот (поради 8 септември).
Совет почекај до понеделник.

Па од Борис Трајковски е информацијата, така да јас би рекол 70% точна :). Штом владата побарала да се игра во Скопје, така да веројатно големи шанси има да се игра, не верувам дека некој од клубовите ќе одбие. И неофицијална информација што слушнав забрането организирање на навивачи. Сакале да биде празник на ракометот (поради 8 септември).
Совет почекај до понеделник.
Најубаво нека ја наместат и утакмицата нерешено да заврши, ете 50:50 за да ужива публиката во повеќе голови, без одбрана може да се игра.

Најубаво нека ја наместат и утакмицата нерешено да заврши, ете 50:50 за да ужива публиката во повеќе голови, без одбрана може да се игра.

Со одбрана ќе се игра и ќе изгубите.

Кој аматеризам, прво на најважниот натпревар во минатата сезона не пуштија билети во продажба, ни најверните да не можат да гледаат во живо, а сега забрануваат организирано навивање :facepalm:
Утре може ќе му текне на Минчо домашните утакмици кај него во двор да ги играат, зошто така му текнало на патлакот. :гомце:
BTW ракометот се игра за навивачите, не за Груевски да се забавува за време на празникот :cenzura:

П.С. Едвај чекам да одиграме едно дерби, па макар и на Марс играле :D

Кој аматеризам, прво на најважниот натпревар во минатата сезона не пуштија билети во продажба, ни најверните да не можат да гледаат во живо, а сега забрануваат организирано навивање :facepalm:
Утре може ќе му текне на Минчо домашните утакмици кај него во двор да ги играат, зошто така му текнало на патлакот. :гомце:
BTW ракометот се игра за навивачите, не за Груевски да се забавува за време на празникот :cenzura:

Што има врска ова со Минчо?

Па незнам колку може да се нарече дерби со оглед на тоа дека Вардар е сеуште недокажан тим кој губи од тимови од класата на Иври, :D посебно ако не сте присутни вие да урлате, судиите да влечат за вас и Металург не игра осакатен како на крајот од минатата сезона.
Ако налетате на коректна атмосфера со коректни судии и Металург во полна сила, да не поминете како Пик Сегед а?:unsure:

Што има врска ова со Минчо?

Кој е домаќин? - Металург
Мора да се согласи Металург за да играат во Борис, а секако му одговара, да беше Вардар во оваа ситуација ќе си игравме во Кале. :) Плус да беше Вардар, сигурно немаше да забрани домашни и гостински навивачи, за разлика од некој друг кој го форсира тоа, а зборот беше дека еден ден може ќе му текне и во двор да си играат. Има и те каква врска има. Нека играат каде сакаат, они се домаќини, и они си бираат каде да играат, ете ќе им ја исполнат желбата, но никако не може некој да им нареди каде да играат, најмалку пак да се игра без навивачи, нешто што сакал или не да признаеш не ви одговара, се виде лани. :)
--- надополнето: 31 август 2013 во 04:45 ---
Па незнам колку може да се нарече дерби со оглед на тоа дека Вардар е сеуште недокажан тим кој губи од тимови од класата на Иври, :D посебно ако не сте присутни вие да урлате, судиите да влечат за вас и Металург не игра осакатен како на крајот од минатата сезона.
Ако налетате на коректна атмосфера со коректни судии и Металург во полна сила, да не поминете како Пик Сегед а?:unsure:

За тоа кој колку е докажан говорат титулите и кој е моментално шампион. :)
Тоа ти што следиш ракомет 3 години и што мериш пријателски утакмици, наместо тоа горе што го спомнав е твој проблем :) Осакатени бевте, затоа што тренерот ви беше мангуп и :drk: да ги тепа Пелистер и Тинекс со 40 гола. Тоа што го немате она што го има Вардар е ваш проблем, да не е Вардар нема да знаете што е атмосфера. Биди ми поздравен :)

Кој е домаќин? - Металург
Мора да се согласи Металург за да играат во Борис, а секако му одговара, да беше Вардар во оваа ситуација ќе си игравме во Кале. :) Плус да беше Вардар, сигурно немаше да забрани домашни и гостински навивачи, за разлика од некој друг кој го форсира тоа, а зборот беше дека еден ден може ќе му текне и во двор да си играат. Има и те каква врска има. Нека играат каде сакаат, они се домаќини, и они си бираат каде да играат, ете ќе им ја исполнат желбата, но никако не може некој да им нареди каде да играат, најмалку пак да се игра без навивачи, нешто што сакал или не да признаеш не ви одговара, се виде лани. :)
Во Македонија сме, барем за некој да им нареди е лесно, и тешко може да му се противи на тоа.
Навивачи секако ќе немаше, освен тие 50 луѓе или колку и да се навивачи на Металург (Пирати), Комити како што знам не навиваат моментално, барем во фудбал.

Што има ја да признаам дали им или не им одговора, интересно е како мислиш дека сум фан на Металург, а LetMeSea мисли дека сум фан на Вардар, одлучете се. Или тоа кога немате што друго, па ќе вмешате.

Осакатени бевте, затоа што тренерот ви беше мангуп и :drk: да ги тепа Пелистер и Тинекс со 40 гола.
Ако ако, ни се вратија Дејан и Гоце а и Мојсо и Станиќ ни се здрави, ќе видите кој е шампион. :)
--- надополнето: 31 август 2013 во 04:55 ---
Што има ја да признаам дали им или не им одговора, интересно е како мислиш дека сум фан на Металург, а LetMeSea мисли дека сум фан на Вардар, одлучете се. Или тоа кога немате што друго, па ќе вмешате.
Е добро де изјасни се ти за кого навиваш и во иднина нема да има вакви недоразбирања.

Ако ако, ни се вратија Дејан и Гоце а и новиот капитен на Вард...на Металург и Станиќ ни се здрави, ќе видите кој е шампион. :)

:icon_mrgr:

Во Македонија сме, барем за некој да им нареди е лесно, и тешко може да му се противи на тоа.
Навивачи секако ќе немаше, освен тие 50 луѓе или колку и да се навивачи на Металург (Пирати), Комити како што знам не навиваат моментално, барем во фудбал.

Делумно си во право, за салата ок, нема да им пречи ни на Металург, ни на Вардар, но потегот за забрана за организирано навивање е очигледен, тука имаат улога и од клубот, кукавички потег и не смеат да не одвојат карти за гостински навивачи, бидејќи Борис ги исполнува условите. Така да не може да се очекува ни од Вардар да доделат карти за Пирати кога Вардар ќе биде домаќин..
Инаку Комити, ќе навиваат на РК Вардар, така да не е дека ќе немаше, 1-2 000 сигурно ќе имаше али ајде...:)

П.С. За Вардар си, за Вардар си :icon_mrgr:
BTW ти сам се вмеша :)

МЕТАЛУРГ И ВАРДАР, НАТПРЕВАРОТ ОД СЕХА-ЛИГАТА, НА 7 СЕПТЕМВРИ, ЌЕ ГО ИГРААТ ВО СЦ “БОРИС ТРАЈКОВСКИ“

30.08.2013 22:06
Vlada_pres_7dena_sport_resize_resize-610x218.jpg
za-tekst9.png

Од утре до 8 септември, со низа спортски настани што ќе се одржат низ целата држава, ќе се обележи 22-годишнината од независноста на Македонија. Во рамки на неделата на спортот планирано е, покрај редовните спортски активности, да се организраат и ревијални настани со цел да се промовира спортот и што повеќе да се анимираат граѓаните.
Дел од активностите ќе се одржат во главниот град, односно на борилиштата и на плоштадот Македонија, каде ќе бидат организирани повеќе ревијални настани, а неделата на спортот ќе биде спроведена и во останатите градови низ државата. Манифестацијата “Недела на спортот“ е во организација на Агенцијата за млади и спорт.
1.Team-logo_resize_resize1.jpg
Металург, како и секогаш, активно учествува во манифестациите од општествен интерес и дава свој допринос за доброто на македонскиот спорт. Затоа, натпреварот од првото коло во Регионалната лига, против екипата на Вардар, ќе ја играме во СЦ Борис Трајковски. Овој натпревар се игра на 7 септември, а Металург е домаќин на средбата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom