Фан клуб - РК Металург

Разликата е што не сте биле да видите што е како е... туку само тоа што ви сервира на телевизија или вака по порталиве... и нормално мислите леле расадник Металург ееејј.. :)

Еве ви ... кадетите на Вардар пред 4 месеца ја плескаа МЕГА Школата на Металург среде Автокоманда

Ти си бил да ги гледаш кадетите нели???
Или сега бараше на Гугле?
Да си ги следел кадетите на Вардар и на Металург ќе знаеше дека кадетите на Вардар се 2-3 години постари од тие на Металург.Ме мрзи да ти барам податоци,сам ќе си најдеш.Веќе кога си тргнал да пребаруваш по Гугле.

Е ако де,ене кај е Велес.Што се фативте толку за салата како демек е сега празна ќе ви биде салата.Големо чудо ќе била празна салата на СЕХА натпревар.Па вие минтата сезона 2 пати не ја наполнивте салата во Кале на Сеха натпревари.Ниту пак БТ ја наполнивте иако игравте финале СЕХА.За младинците допрва ќе правиме муабет.Башка сакал ти или не тие ќе ја претставуваат Македонија во иднина.Сигурно нема русите од Вардар.

Ене го де, ќе си патувате секој натпревар. Нема проблем, вие сте високо професионална екипа што е за вас тоа :pos: Ние си имаме сала, од нареднава година ќе си имаме и спортски комплекс со се што треба да се развива клубот. Школо не е проблем ќе направиме, на крај крајева СКОПЈЕ навива за ВАРДАР, да се средиме сами ќе си дојдат, ќе се префрлат во клубот кој го преставува градот.

Репрезентацијата ќе ја преставуваат најдобите МАК играчи и тоа нема врска со ВАРДАР. Не ми е воопшто битно во кој клуб тие играат, дали Вардар, Барселона или Кил. Во ВАРДАР битно ми е да играат најдобите независно од каде се.
--- надополнето: 17 август 2013 во 17:51 ---
Да си ги следел кадетите на Вардар и на Металург ќе знаеше дека кадетите на Вардар се 2-3 години постари од тие на Металург.Ме мрзи да ти барам податоци,сам ќе си најдеш.Веќе кога си тргнал да пребаруваш по Гугле.

Ова исто ко она со повредите. Абе ве газиме на сите полиња уживај, уште една година ќе ни бидете конкуренција а после ќе се преорентирате само на домашни и младинци зашто нема да можете ни со МРК да се носите.

Демек се засекирал русинот за напредокот на Куковски:facepalm:
Па ако сакавте да напредува ќе го оставевте во Вардар да игра ЛШ против ПСЖ и Барселона,а не ќе напредувал на натпревари против Металург Јуниор ?!:гомце:
Ваша работа си е тоа што ги очистивте македонците,само незнам зошто после ви е криво кога некој ја гледа репрезентацијата во Металург?

Па очигледно нема квалитет за да игра во моменталната одбрана на Вардар. Затоа подобро ќе биде за него да игра прв тим во Струмица. Многу повеќе ќе напредува така одколку да изигра 3 минути против ПСЖ и 2 против Барса.

а кој сме ние?
ние во Прилеп го имаме рк прилеп кој нема спонзор, освен ЛС и малку пари кули конф шо даваа, играме со целосно млад тим составен само од прилепчани и од деца кои играа во младинските школи го градот.
металург можеби еден ден и ќе остане без спонзор, ама гради нешто шо вие го немате, а то е таа младинска школа која ќе дава основа за врвни играчи натаму.
вардар ја има таа среќа да биди милениче на скопје, па е заштитен бетар од мечките на планина. ако остани некогаш без таа заштита, ќе го гледаме во 3 лига (која ќе ја формираат само заради вардар :D). колкумина играчи ќе има вардар ако странциве решат да заминат?
да не ме сватиш погрешно, немам ништо против вардар и му се радувам на секој успех кој го прави во европа зошто ја претставува македонија, но МЕТАЛУРГ госакам и ПОЧИТУВАМ како клуб, затоа што, за разлика од вардар, се труди да направи основа за македонскиот ракомет и за репрезентацијата, нешто што вардаровите водечки лица го уништуваат години наназад.
позз

Другар, јас во ниеден момент не сум забележал дека Вардар е заштитен од страна на град Скопје. Со години Михајло беше спонзор на клубот, сега Самсоненко е спонзор на клубот. Значи, градските власти немаат вложено ниту еден ебан денар во клубот.
И немој да ме сфатиш погрешно, не дека не сакам успешна ракометна репрезентација, ама резултатите на таа иста репрезентација не ми значат воопшто, како што ми значеше освојувањето на СЕХА лигата или пак освојувањето на првенството оваа сезона. Веројатно нема да го разберете тоа (нема ни да се обидам да ве убедувам во тоа мое мислење), ама мене, а и на мнозинството фанови на црвено-црните, Вардар ни е далеку (многу далеку) пред се останато. Вклучувајќи ја и репрезентацијата. Ако РФМ не се грижи за репрезентацијата, што има па ние да се секираме за неа??

Прва работа Дибиров моментално е две класи над Манасков, а како второ Минчо за никакви пари нема да го пушти да оди во најголемиот ривал.
Гоце веќе има 26 години и е само просечно крило во Европа. Една ластовица не ја носи пролетта.
Наумче можда има страст ама има и повреди и 33 години. Така да сигурно не вреди 100 000 евра.
Да го гледав Пецаковски ама тоа беше пред 3 години. Значи последниве 3 години не само што не напредувал туку и назадувал заради повреди.

Ај не претерувај сеа и ти, две класи подобри крилни играчи од Дејан може да бидат Гарсија и Сигурдсон, Дибиров не е!

четвртфинале ЛШ :свиркам: кое вие може само го сањате со овој тим...:свиркам:

Јас признавам титули. За 2 год освен вие никој нема да се сеќава на тоа. За мене и финал фор не е ништо ако не станеш шампион. Али тоа е разликата мегу нас и вас. Вие си имате лузерски менталитет, ние секогаш притисок да победиме. Не за џабе сме НАЈДОБРОТО ОД МАКЕДОНИЈА. Затоа на сите им се дига на нас, било да сте вие, зони, пелистер, шкендија или било кој друг. Дерби во Македонија е ВАРДАР против другиот тим.

Вардар ни е далеку (многу далеку) пред се останато. Вклучувајќи ја и репрезентацијата. Ако РФМ не се грижи за репрезентацијата, што има па ние да се секираме за неа??
И кажавте и докажавте дека не ви е гајле за репрезентацијата, нема потреба од објаснување јасно ни е на сите.

И кажавте и докажавте дека не ви е гајле за репрезентацијата, нема потреба од објаснување јасно ни е на сите.

Затоа престанете да го дрвите со македонците во екипите, едноставно не не интересира од каде се. Ние сме си екипа со историја и педигре и сакаме да си останеме тоа. Не ни требаа ребрендирање, менување на традиционалниот амблем со државните симболи или разни пластични теткици да им го перат мозокот на лугето за да си имаме успех. Не сме ние вештачки :icon_mrgr:

Ајде Вардарци, армијо руска, спремајте се за сат и пол ви почнува утакмицата за трето место, животна шанса ви е ова:vozbud:

Ајде Вардарци, армијо руска, спремајте се за сат и пол ви почнува утакмицата за трето место, животна шанса ви е ова:vozbud:

Здраво Раде. Ајде кај и да е аирлија нека ви е, единствено трофејче што ќе ве пуштиме да го освоите сезонава ќе ви е...

Kolku si beden... Tolku li te dzvekna kompleksot vo glava koga dojde da studiras vo skopje? :D
Treba nekoja akcija vo stiv za takvite kako tebe edno mevce poveke da vi davaat vo menzata :D

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

1. Кретен тренер што незнае да ротира и игра старомоден ракомет.
2. Неадкватни замени, огромна разлика мегу прва и втора постава, пак иста приказна и оваа сезона.
3. Пензионерски тим кој нема душа да игра брзо темпо ко што играме ние.
4. АТМОСФЕРА.

Титулите се бројат, а ние во сите конкуренции ги имаме ПОВЕЌЕ од вас.

1. Заради "кретенот" вие годинава ќе играте ЛШ.Ако не беше Лино и успехот на Металург прашање е дали ќе влезевте во ЛШ.Пошто нели сите ко што знаеме вас секад ви се паѓаат јаки противници - како Иври вчера.

2. Ова е точно "огромна разлика мегу прва и втора постава" но оваа сезона ќе биде друго.

3. Ти во тек си сезонава или за лани збориш?

Растворцев - 35 години
Чипурин - 33 години
Брумен - 31 година
Тоскиќ - 31 година
Дибиров - 30 години
Шишкарев - 25 години
Душебаев - 20 години
Терзиќ - 18 години.

Ги прибравте сите пензионери од Медведи.

4. Атмосфера да,кога играте против Магдебург,кај се "верните" навивачи против Ловќен и Борац кога играте?

Џабе ви се уште 10 титули ако останете анонимуси во Европа.

четвртфинале ЛШ :свиркам:

Трофеј ви дадоа за тоа или медал? :свиркам:
--- надополнето: 17 август 2013 во 18:19 ---

Сакаш да изгугламе кој има повеќе трофеи во кадетска и јуниорска категорија? :гик:
--- надополнето: 17 август 2013 во 18:21 ---
Ај не претерувај сеа и ти, две класи подобри крилни играчи од Дејан може да бидат Гарсија и Сигурдсон, Дибиров не е!

Морав да ти го лајкнам коментарот зашто мислам дека си добар шегаџија! :)

Па очигледно нема квалитет за да игра во моменталната одбрана на Вардар. Затоа подобро ќе биде за него да игра прв тим во Струмица. Многу повеќе ќе напредува така одколку да изигра 3 минути против ПСЖ и 2 против Барса.

Па нели вие сите ги ротирате,не сте ко Лино.Што па сега 3 минути?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom