Фан Клуб: РК Макс Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.rkstrumica.mk/view_vest.php?id=222

Тоo Само да не си оди пред вториот дел[DOUBLEPOST=1403623191][/DOUBLEPOST]Сеа да ги земат тие шо сакаа од Монпеље
Висам Хмаим и Исам Теј и ќе биде „ЕКИПА„ за во СЕХА и ЕХФ а и Варадар и Металург нема да влезат опуштени во игра :) :) :)

Последно уредено:
Фан Страна на РК Струмица: „Договорите на Шалески и Караиванов им завршија со нашиот клуб. Немаме информација каде ќе ја продолжат кариерата. "

Последно уредено:
Неофицијално дознавам дека Пецаковски ќе се врати повторно во Струмица, и веќе ако не е вратен, само нема уште официјално.

Неофицијално дознавам дека Пецаковски ќе се врати повторно во Струмица, и веќе ако не е вратен, само нема уште официјално.
Прашав на http://www.rkmetalurg.mk/prashanja-i-odgovori/ за Пецаковски дали ќе биде продаден ми одговорија дека секогаш постои и таква опција. Сигурно е многу блиску до потпис

http://ekipa.mk/kolev-si-odi-od-zomimak-m-doagaat-petsakovski-i-dimitrovski/

сите зборуваат ајде сега чекаме од официјалната страница.
Пеколно ќе биде во Струмица ако дојдат овие и ако донесат уште едно „искусно“ лево крилце и „квалитетен“ десен бек.Покриени сме на пикер,лев и среден бек (макар и десно крило нема потреба многу ама може да се донесе). Голманите солидни добар состав за следната сезона јас очекувам четврт-финале да играт во ЕХФ а може и понатака да продолжат оваа година многу екипи ќе паднат во Струмица.

Последно уредено:
Колев ќе се пензионира или ќе продолжува во некој друг клуб?

За Пецаковски ако дојде нека си ја ебат мајката управата.Не изигра јако глумеше повреден а он со преддоговор со Металург такви играчи не сакам кои се го изиграле клубот ма ако сака Крабатиќ или Балиќ нека се.И џабе ако не играме Сеха пак ќе има по 100 души максимум публика у сала.

За Пецаковски ако дојде нека си ја ебат мајката управата.Не изигра јако глумеше повреден а он со преддоговор со Металург такви играчи не сакам кои се го изиграле клубот ма ако сака Крабатиќ или Балиќ нека се.И џабе ако не играме Сеха пак ќе има по 100 души максимум публика у сала.
Сеха не играме,а Пецако 80 % ќе дојде така да ќе имаме екипа за ЕХФ. Добра екипа можеби догодина ќе игра СЕХА па и уиграни ќе влеземе. Иначе кој не сака да го виде Веспрем ??

Кај нас со монпеље има едвај 400 души у салата каков Веспрем Струмица реално не е град за ракомет јас лично тренирав и омилен спорт ми е али тоа е фактот.Дајте ни фудбал Струмица тоа го сака.А за колко е ракометот популарен тука говори шо ОК Струмица има повеќе публика од РК Струмица.

Кај нас со монпеље има едвај 400 души у салата каков Веспрем Струмица реално не е град за ракомет јас лично тренирав и омилен спорт ми е али тоа е фактот.Дајте ни фудбал Струмица тоа го сака.А за колко е ракометот популарен тука говори шо ОК Струмица има повеќе публика од РК Струмица.

Сите знаеме зошто со Монпеље имаше толку луѓе во сала..

Да,ама со Скјерн? Ама со Архус? Натпреварот кога изиграја нерешено со Вардар ???

Факт е дека Струмица е одбојкарски, а не ракометен град... Факт е и дека Струмичани го сакаат спортот, но сакаат конкурентен спорт, а не спорт каде однапред знаат дека нивниот тим ке изгуби со 10-15 голови разлика... Ракометот кај нас опстојува долго време, но тим реално имаме во последните 3-4 години и пред тоа кога Супера беше спонзор... Но за публиката јасно беше дека со Монпеље ке има малку луѓе... Си отиде Раде, си отидоа позајмените од Вардар, Кукоски и Терзиќ и останавме да играме со Јоцо, Везенковски и Чантурија заедно со пикерите Трена и Павловски... Струмичани сакаат да бидат конкурентни... Пример ти ги спомна и Бриџер натпреварите со Архус еве ке го спомнам и Скјерн како и натпреварот со Макаби... Салата беше преполна... Имавме конкурентен тим и имаше зошто да се полни салата... Ако утре пример и Вардар и Металург немаат конкурентни тимови или не играат со конкурентни противници исто и нивните натпревари нема да бидат посетени... Пример Вардар кога не играше ЛШ, повеке луѓе имаше само на натпреварот против Металург, а Металург ако знаеме дека повекето фанови му се од внатрешноста пак замисли колку би имал ако не игра ЛШ... Тоа е кога имаш конкурентен тим ке имаш и публика... Така да ако оваа сезона направат, а како што гледаме и прават конкурентен тим натпреварите посебно од ЕХФ купот ке бидат доста посетени....

ПС. Да го спомнам и моменталниот состав

голмани- Стојановски и Трајкоски
десни крила- Чантурија и Стојанов
леви крила- Атанасов и Босеовски
лев бек- Стојановиќ, Младеновски, К. Митрески
среден бек- Везенковски и Спировски
десен бек-Милосавлевиќ
пикер- Игор Павловски

Тоа е засега официјално... Според мене ке донесат уште еден десен бек и еден пикер и евентуално плус Пецаковски... Веројатно во одбрана би играле Спировски и Кире Митрески

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom