Фан Клуб: РК Макс Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Честитки и од мене, голем успех за Зомимак, а и воопшто за ракометот кај нас кога се работи за клупско ниво, да се има три екипи во ЛШ и една екипа во групна фаза во ЕХФ купот кој е едно ниво под ЛШ, а некои екипи се дури и по квалитетни од тие што учествуваат во ЛШ не е мала работа.
Се надевам на поволна ждрепка, па да се има и уште некоја победа.

Архус на колена пред РК Струмица - пласман во групната фаза од ЕХФ!!!

30 НОЕМВРИ 2013

шаблоны RocketTheme
Форум вебмастеров

Ракометниот клуб на Струмица Зомимак се пласираше во групната фаза од ЕХФ откако го елиминираше дански Архус.

Нашиот претставник во ова натпреварување на вториот натпревар во сала „Парк“ славеше со резултат 33-24, на полувремето од натпреварот резултатот гласеше 18-13.
zomimak01.jpg
Нашиот претставник во одлично издание пред преполната сала во Струмица го елиминираше данскиот претставник забележувајќи одличен клубски успех со тоа што се пласираше во групната фаза од ова натпреварување.
Првиот натпревар во Данска гласеше 29-26 во корист на екипата на Архус.

Фото: РК Струмица (Facebook)

http://sport365.mk/вести/ракомет/it...д-рк-струмица-пласман-во-групната-фаза-од-ехф

Честитки и од мене за дечките од Зомимак. Им посакувам многу успех во групната фаза.

Браво,секоја чест....(y)

Честитки до струмичани и Зомимак М... Многу среќа понатаму, и секако ако може како претходниот натпревар со Макаби да постирате линк да ја изгледаме мерачки утакмицата :)

Честитки и од мене дечки, баш ми е мило.
И незнам како стојат работите со Раде, ама супер ке биде ако воопшто сметаат на него и ако сака да игра за репрезентација, 13 гола, макар и во еден ЕХФ куп не се мала работа.

Со мало доцнење честито и од мене. :) Струмичани веќе стануваат тим за почит, полека но сигурно, градат доста солидна екипа, се надевам дека и Пелистер ќе се врати, па следниве сезони да бидат многу поинтересни и да гледаме "Македонски Ф4" :icon_mrgr: со Вардар,Металург,Струмица и Пелистер :)

Честитки и од мене, како што спомнаа, само поволна ждрепка сега

Честитки за успехот, не очекував дека ќе успеете да ги елиминирате. Да ве фати мајата сега од скопските тимови па и вие еден гигант да плеснете дома, кога веќе ни тргна сезонава. :)
Раде :cuc:
Ах Кире, Кире..., веројатно е најдобриот спортист на сите времиња од Македонија, али со човеков на лев бек, од Белград ќе се вратевме со медал 100%.

Честитки и од мене, и би било добро некој со длабок џеб да застане зад клубот и да дочекаме 2 екипи директно во групна фаза на лига на шампиони и трета да игра квалификации :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom