Фан клуб: РК Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
dinamo - kometal konecni 26-22 so ke kaze poraz na kometal no ovoj natprevar nemase nikakvo znacenje otkoga se dozna deka alborg izgubi od ger pa zatoa sto i da se slucese na ovoj natprevar kometal sekako bese prv na tabelata, i samo ke kazam deka dodeka ne zavrsi natprevarot megu ger i alborg kometal imase vodstvo od 1 gol a koga go slusnaa krajniot rezultat se opustija i im ja predadoa pobedata na dinamo.

Ракометарките на Динамо одиграа максимално борбено, со голема желба за победа и ја остварија целта. Нашите пак некако паднаа во вториот дел, можеби и поради фактот што Алборг изгуби во Унгарија па првото место во групата секако беше наше. Интересно е што натпреварот помеѓу Динамо и Кометал се играше во балон :)
Сега ни останува да почекаме до утре кога ќе се знае и нашиот следен против, најверојатно тоа ќе биде норвешкиот тим Биасен.

Денеска во Норвешка, Биасен - Будуќност 22:25
Значи наш следен против е Сагунто од Шпанија (поранешна Мар Валенсија)

Сезонава и не се така јаки, би било огромно изненадување доколку не успееме да ги поминеме. Треба само да влеземе во двата дуела без потценување на противникот. Инаку групата во која играше Сагунто беше навистина полна со шокантни резултати, на пример тие победија против Хипо на гости а изгубија дома, победија два пати против Будуќност, изгубија два пати против Биасен, а Будуќност два пати победи против Биасен :)

Па искрено кажано и не се баш слаби. Порано за нив играше Наталија Морскова којашто сега им е нешто како помошник тренер и е одличен стратег. Имаат пред се огромна мотивација на ”жешки” терени бидејќи кај нив се навива на ”жежок” начин.

Абе овие се дива лига, како што кажав. Изгубија дома од Хипо а го тепаа у гости :)
Изгубија дома од Биасен, тепаа у гости со Будуќност (пред преполна сала).

Uste go pamtam denot koga tatko mi prv pat me odnese da gledam rakomet na Kale.Prv pat slusnav i vidov koi se kometal.
Znam samo deka od toj den pa navaka mi vlegoa po koza,mi vlegoa vo srcet,vo dusata,ednostavno stanaa del od mene...
Togas igraa rakometarki koi denes voopsto i ne se del od kometal
Abramova,Kolega,Medved,Kiseljeva togas i Radulovic igrase pred da zamine
Kako minuvaat godinite se smenija rakometarki se smeina mnogu raboti
mojata strast ne
edna godina trenirav raokmet i uste zalam sto se otkazav
kako i da e
veruvam deka ovaa godina ke stigneme barem do finaleto

OZEL-the name I trust in

Кометал ЃП го совлада Крим во Љубљана со 25:19
Ѓорчепетровки убедливи во првиот тест-меч

Кометал Ѓорче Петров славеше убедлива победа од 25:19 во првиот контролен натпревар со Крим во Љубљана, иако првото полувреме го загуби со 8:11. За синоќа исто така во главниот град на Словенија беше закажан возвратниот дуел со двократниот европски првак, кој како и Кометал се подготвува за четврт-финалето во Лигата на шампионите.
Олга Бујанова со шест гола беше најефикасна во победничкиот тим, по пет погодока постигнаа Озел и Тодоровска, Радуловиќ и Рајхел по трипати се запишаа во листата на стрелците, а по еднаш Портјанко, Охоланга и Нахчиванли.
Во четврт-финалето на ЛШ следната сабота ѓорчепетровки во Валенсија му гостуваат на Астрок Сагунто, а Крим истиот ден во Толјати ќе го има првото соочување со Лада. (Р.Д.)

ПОЗНАТИ СУДИИ ЗА ПРВИОТ ДУЕЛ МЕЃУ САГУНТО И КОМЕТАЛ Ѓ. П.

Унгарци на мечот во Шпанија

Судиската двојка од Унгарија, Чаба и Пал Кекеш ќе ја делат правдата на првиот натпревар меѓу А. Сагунто и Кометал Ѓ. Петров, со што "кометалки" сигурно ќе имаат добра арбитража бидејќи имаат искусни судии. Тоа е двојка која на судиската сцена е веќе десет години, а последното големо натпреварување го имаше на Европското првенство во Швајцарија.

Инаку, Чаба и Пал Кекеш досега му имаат судено на Кометал Ѓ. Петров. Тоа се случи минатата сезона кога нашиот шампион играше против Лада Тољати во Русија во групата од Лигата на шампионите.

За реваншот кој на 18 март се игра во СРЦ "Кале" делегирани се судии од Летонија, а се работи за Зигмар Столаров и Ренар Лицис. Тоа е двојка која суди на евро сцената од 2000 година.

Делегат на првиот меч во Валенсија е Карлос Круз од Португалија, додека на реваншот оваа улога ќе ја има Кенан Сиврикаја од Турција.

НА ДРУГИТЕ ЧЕТВРТФИНАЛНИ СРЕДБИ ОД КУПОВИТЕ

Викендов активни и нашите арбитри

Две судиски двојки од Македонија и еден делегат ќе се најдат викендов во четвртфиналните средби од Европските купови. Комисијата за делегирање во ЕХФ им додели работа на Ацев и Камишевски на дуелот меѓу Икаст (Дан) и Мотор З. (Укр) на мечот што се игра во Данска од Купот на ЕХФ.

Исто така на првиот натпревар од двобојот меѓу Итсаксо и Ларвик делегирани се и Марјан Начевски и Ацо Николовски во КПК. Тие ќе судат на дуелот во Шпанија, така што со тоа е зголемен и бројот на арбитри од Македонија.

Единствен делегат кој ќе се најде на некој дуел од Куповите викендов е Драган Начевски. Тој ќе биде делегат на средбата меѓу Ѓер (Унг) и Безансон (Фра), којшто се игра в недела во Унгарија. Инаку, тоа е средба од КПК.

Кометал е меѓу најголемите на сите времиња

ХРВАТСКИОТ ПИВОТ ТИХАНА САРИЌ ЗА ОФИЦИЈАЛНИОТ ЕХФ ВЕБ-САЈТ НЕ ШТЕДЕШЕ КОМПЛИМЕНТИ

Утре екипата на Кометал Ѓ. П. заминува во Шпанија, каде в сабота ќе го одигра првиот четврфинален натпревар од Лигата на шампионите. Противник на македонскиот шампион е екипата на Валенсија, единствениот тим во Европа кој во сите досегашни официјални одмерувања на силите со Кометал Ѓ. П. излегувал како победник.

Годинава односот на силите би требало да е сменет во корист на македонскиот тим. А. Сагунто или Мар Валенсија, како што порано се викаше овој клуб, пред почетокот на сезоната имаше големи играчки промени, заминаа неколку играчи кои беа носители до ланската сезона, пред с$ Марта Мангу, Тања Маедвед и Наталија Морскова. Нивна амбиција беше пласман во 1/4 финалето, план кој е исполнет, но сега шпанската екипа ги зголеми апетитите и сака во продолжение на Лигата да направи и поголем успех. Кометал е екипата која им стои на патот, а претстојното одмерување на силите привлекува внимание и во центарот на ракометот во Европа, во канцеларијата на ЕХФ, од каде на официјалната веб страна е објавено интервју со ракометарката на А. Сагунто, Тихана Сариќ, во кое таа говори за мечот со Кометал Ѓ. П. Еве накратко што мисли Сариќ за претстојниот натпревар со македонскиот шампион:

"Многу сум среќна што за противник во 1/4 финалето имаме толку голем противник затоа што тоа е вистински предизвик за нас како тим и за мене лично затоа што сакам предизвици. Можеш да знаеш колку си добар само ако играш против најдобрите тимови и најдобрите играчи. Тоа е и единствениот начин да напредуваш како тим и како играч.

Кометал е еден од најголемите клубови на сите времиња. Имаат одличен тренер, добар тим во кој се некои од најдобрите европски играчи, но ние не се плашиме. Ако добијам шанса да играм, ќе дадам 110 насто од силите, исто како и другите играчи од нашиот тим. Сигурна сум. Со поддршка од нашите навивачи, кои секогаш прават совршена атмосфера, сигурна сум дека ќе покажеме добра игра и дека публиката ќе ужива", вели во интервјуто Тихана Сариќ.

Признание за квалитет доаѓа и таборот на македонскиот тим:

"Сагунто има квалитетен состав и не смееме да си дозволиме ниту секунда опуштање на овие дуели. Сигурно нема да биде лесно. Ние одигравме два натпревари со нив во подготовките, уште во септември и знаеме со каков квалитет располага Сагунто. Важно е во Скопје да донесеме добар резултат. Нерешено е минимум на што сметам од првата средба", изјави Валентина Радуловиќ.

Мечот меѓу Кометал и Сагунто ќе се одигра в сабота, со почеток во 16:30 часот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom