Фан клуб: РК Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
21:14 за Кометал и уште некоја минута од играта... :je:

Кометал Ѓорче Петров 32:22 Ѓер-Гиори :je:

ohohoh bravo za kometal bravo samo oni ne prestavuvaat dobro u evropa sekoja chest

Гледав и јас. Интересно беше, иако обично не ги гледам натпреварите пред да почнат да играат во полуфинале. :wink:

Само едно не ми е јасно... Зошто по ѓаволите ја пуштаат „Македонско девојче” на полувреме (тајм аут) кога нема ниту едно македонче во екипата? Или натурализирани, или седат на клупата нашиве и влегуваат во последните 2 минути.

Радуловиќ, Црвенковска, Илкова и Бајрамовска се доста :pos:

Acid напиша:
... Зошто по ѓаволите ја пуштаат „Македонско девојче” на полувреме (тајм аут) кога нема ниту едно македонче во екипата?

Неаме смислено песна за помакедончени девојчина.

Одличен натпревар на нашиот шампион :)

Ова е голема победа за нас и феноменален почеток на овогодишната лига на шампионите. Едноставно ги надигравме гостинките од Унгарија, а да не беше Горбич која солидно го одигра првото полувреме разликата ќе одеше и над 10 голови. Во нашиот тим може да се каже дека за нијанса отскокнува Озел (man of the match) но најважно е што сите одиграа на ниво и тимски. Оваа игра на Кометал радува и ни дава надеж за високи дострели оваа сезона. Преовладуваше тимскиот дух и пожртвуваноста. Тодоровска одлична на нејзината позиција, а Бујанова која беше најслаб поединец кај нас во првиот дел се извади постигнувајќи три гола во продолжението.

Ни останува само со нетрпение да го чекаме следното коло и дуелот со Алборг во Данска :icon_cool

Acid напиша:
„Македонско девојче” на полувреме (тајм аут) кога нема ниту едно македонче во екипата?

Сметаш дека не треба да ја пуштаат ? Се надевам не ти пречи ? :icon_roll

Без разлика на тоа колку вистински македонки моментално играат за клубот, оваа песна е нешто како химна на Ѓорче и се пуштала и ќе се пушта на сите натпревари, во моменти на славје и тага . . . инаку претпоставувам дека ти е јасно што значи професионален спорт, нема тука националности - играат најдобрите и најподготвените.
Па што мислиш колку дански ракометарки има во првиот тим на двократниот европски првак Слагелсе ? :lud:
А за натпревариве на Кометал и сам рече дека не ги гледаш пред да стигнат до полу финале па ај и коментаров не ти го земам здраво за готово :) :wink:

Сметам дека не треба да ја пуштаат, зошто само ме потсетува дека сите играчи се странци и се нервирам поради тоа. Добро, има и по некоја македонка, ама најчесто на клупата. Нека ја пуштаат на репрезентативни настапи, Кометал си има своја химна... Од кај па сега испадна дека „Македонско девојче” била химната на Кометал? :)

KOMETAL E MAKEDONSKI TIM I SITE STO IGRAAT ZA NEGO SE MAKEDONSKI DEVOJCINJA... NE GLEDAM NISTO LOSO VO TOA

Чекај, не ми е јасно . . . рече дека не го следиш редовно Кометал, уствари дека само последните 1-2 натпревари (ако стигнат до таму) а сега па песнава ти смета :)
А за Македонско девојче, па оваа песна се пушта на натпреварите на Кометал со години наназад, со неа клубот ги славел големите победи и успеси и верувај ми дека има многу поголемо значење од химната на Митевски (која ја спомна) . . . инаку таа химна е од пред 2-3 сезони :wink:

Batistuta напиша:
Чекај, не ми е јасно . . . рече дека не го следиш редовно Кометал, уствари дека само последните 1-2 натпревари (ако стигнат до таму) а сега па песнава ти смета :)
А за Македонско девојче, па оваа песна се пушта на натпреварите на Кометал со години наназад, со неа клубот ги славел големите победи и успеси и верувај ми дека има многу поголемо значење од химната на Митевски (која ја спомна) . . . инаку таа химна е од пред 2-3 сезони :wink:
Не ми смета, само ми е некако... СМЕШНА кога ќе ја согледаш реалната ситуација (личи на добра пародија).

Ама нема врска, да не се фаќаме за ситници... Ќе продолжиме со коментари околу играта на Кометал. :wink:

Batistuta напиша:

Da ne gresis? Makedonsko devojce bese prvpat pustena na SP vo Germanija koga REPREZENTACIJATA A NE KOMETAL osvoi sedmo mesto t.e. potocno na mecot koga se pobedi Danska. Vo toj moment reprezentacijata bese daleku od ekvivalent na Kometal Gorce Petrov bidejki vo nea igraa i Tasci (Skopje) Georgievska (nekoj danski klub - ne se sekavam dobro), Ristevska (Gog-Gudme), sestra mu na Curlevski - Biljana (Pelister), Elma Prses (Gevgelija) i red drugi... :wink:

Kometal si ja posvoi koga VIE navivacite pocnavte da ja peete na natprevarot so Larvik - pogledni nanazad tri -cetiri sezoni...

Грешка си, оваа песна се пушта на натпреварите на Кометал (барем откако одам во сала, 2000-та) а и претходните сезони :wink: Што знам, ај не вреди да се расправаме за тоа, па и од вчера да ја пуштаат зошто би имале нешто против (па подобро ли е Black Eyed Peas да пуштаат) ? А уствари на колку натпревари на Кометал си присуствувал во Кале ? :)

И ај како што кажа Acid доста за ова, еве можеме да почнеме да дискутираме за нашиот следен противник, тимот на Алборг од Данска :wink:

druze pesnata na sp vo germanija ne bese pustena tuku nasite devojki si zaigraa oro i si ja zapeea i ja populariziraa i posle toa pocna da se pee i na kometal. a sto ima tolku loso sto se pusta i se pee i na kometal? zarem ne ti e kejf sto eden makedonski tim e evropski sampion

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom