Фан клуб: РК Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Зозо ако си ја стаил на ливче те ебаФ :P :P :P :P
Нема што. Не растурија. Добро е што не победивме, затоа што ќе летавме во облаци дека добро играме. Никогаш не ми се свиѓала играта на Кометал. Воопшто не е за око....
Тактика нула. Џабе психолози, џабе толкава џева. Прво, Лунгу не ја фатија ни прошлата утакмица, ни оваа. Фластер никого не чуваа. Друго ... КОЈА ТАКТИКА МУ Е ТАА НА ПОРТНОЈ ДА ОЗЕЛ ИГРА И КАКО ОДБРАМБЕН ИГРАЧ КОЈ ЧУВА НЕКОГО ФЛАСТЕР, И ДА ИГРА ВО НАПАД КАКО ГЛАВЕН ИГРАЧ ?/?? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Друго ... ниедна од нашиве ракометарки нема асолен скок-шут. Ај што се ниски, ама барем да рипаа.
ТРЕБА ЕДНАШ ЗА СЕКОГАШ ДА СЕ ОТКАЖЕМЕ ОД ИГРАТА ПРЕКУ ПОЕДИНЕЦ . ОЗЕЛ НЕ Е КОМЕТАЛ...

Одлична игра на Слагелсе, нема што... подобри ракометарки, одлична тактика. Ако во Данска не покажаа ништо посебно и мислев дека можеме да ги тепаме, овој пат навистина покажаа зошто се No.1 во Европа.
Браво за Легангер, Лунгу, Савич 8)

До кога Портној ќе лета без кирла? До кога целата игра во Кометал ше се базира само на еден-двајца играчи? До кога ќе имаме лош пикер? До кога ќе бидеме навивачки монопол којшто нема да го признава поразот?

Штета - неколку искористени зицери и се ќе одеше добро ама останува фактот дека неколку ракометарки ќе бидат во комбинација за засилување на Кометал следната година...

Aj dosta beshe gluposti tresenje i nerviranje - Sega sum za Ikast :lol:

Acid напиша:
Да бидеме реални, Кометал нема капацитет да направи нешто оваа година во Лигата на Шампиони. Анемичната игра пред се ќе ги уништи, како да немаат некој поттик... Не им фрлил Трифун некоја Буба изгледа... 8)
Ete se ostvari toa shto ti kazhuvashe - :)

По немотивирано Кометал до сега не сум ги сретнал. Ниеден цврст дуел, во напад без идеа, неангажирано, во одбрана со дупки и јас дрво невидено што сум во ракомет (језда играв за школо, ама онака за да губам часови :lol: ) подобро ќе го затворав просторот.

Заслушено изгубија. Озел, Цигица, Кастратович потфрлија, за крилата незнам што да кажам. Кометал игра без крила!

Треба да даде Трифун некоја пара за да се купат квалитетни крила. Вака ако играме следната година, само со тројцата бекови, тогаш ништо нема да направиме.

Да не се разочаруваме многу, Кометал има 3 финалиња и 1 титула. Кој друг тим направил нешто повеќе за Македонија, освен Бучим?

Не е само до Трифун... човекот дава пари и носи ракометарки. Едноставно недостигот на квалитетно домашно првенство си го одигра своето. Кометал нема добар спаринг партнер. Нема изгубено натпревар во домашно првенство 10, ако не и повеќе години. Единствен тренинг со силни екипи им се натпреварите во лигата на шампиони. Па не може таму да се тренира....

Дефинитивно засилувања и промени кои ни требаат.....
1. ТРЕНЕР КОЈ ЌЕ РАЗВИВА ДИНАМИЧНА ИГРА ПРЕКУ КРИЛА И ПИКЕР, НЕ САМО ПРЕКУ БЕК
2. Лев и десен бек кои ќе имаат добар скок-шут....
3. Лево крило - десно е добра Малахова само што не одигра сега убаво
4. Озел не може да игра постојано бек. Она треба да игра или ценар - огранизатор на напад, или повремено бек, па со некои укрстувања да добие позиција за шут....

На времето ја пцуев Чупиќ пошто страшно ме нервираше, ама сега ја согледав нејзината корисна игра. Таа имаше одбрамбени задачи - чуваше фластер. Уште еднаш.... НЕ МОЖЕ ОЗЕЛ ДА ЧУВА НЕКОГО ФЛАСТЕР И ДА ИГРА ВО НАПАД КАКО ГЛАВЕН ШУТЕР И ОРГАНИЗАТОР НА ИГРА - ретко кој е способен, ја би рекол никој не е способен да го изигра тоа, ама тактика на Портној .... Сега ми е јасно зашто 3 финалиња има изгубено ..... Абе има да стаам фластер на Лунгу да не мрдне, а не КОМЕТАЛКИ КОЈА ОД КОЈА ПОНИСКА, КОЈА ОД КОЈА НЕ МОЖЕ ДА РИПНЕ - СТОЈАТ НА 6 МЕТРИ И БРАНАТ... ПА КАЈ ГО ИМА ТОА БЕ... СЕ ЗНАЕ КАКВА ОДБРАНА СЕ ПОСТАВУВА КОГА СИ ПОНИЗОК...

Друго ... Портној, според мене е човек кој играл ракомет пред 50 години. Оттогаш се имаат сменето многу работи. Ања Андерсен е одличен тренер, одлична тактика постави, одлични ракометарки имаше. Не знам колку ја памтите, ама Ања Андерсен играше до пред некое време во репрезентацијата на Данска. Таа што Македонија ја победи на светското првенство - Данките станаа шампионки, а имаа единствен пораз само од нас. Значи, од одличен играч - организатор на напад беше Ања Андерсен, последователно и одличен тренер. Едно е ти да си бил на теренот, да знаеш како се игра, што се прави и да станеш тренер, а дрго е да седиш од страна и да гледаш. Работите на теренот се сосема различни. И да не го дрвам многу пошто се пунам со нервоза ... КОМЕТАЛ ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ СТРАНСКИ ТРЕНЕР - ОД ДАНСА, НОРВЕШКА ЗА ДА НИ ЈА ПРЕНЕСЕ ТАА ИГРА И ТУКА, ПА БАРЕМ КОГА ЌЕ ГУБИМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДОБАР РАКОМЕТ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

StenmarC напиша:

Добро е :lol: :lol: :lol: Нема ебан да бидам! Не ја стаив на едно ливче, на две :lol: :lol:

На едното чиста победа, на другото со хендикеп :lol:

Radical Boy напиша:
StenmarC напиша:

Добро е :lol: :lol: :lol: Нема ебан да бидам! Не ја стаив на едно ливче, на две :lol: :lol:

Те ебаФ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

StenmarC напиша:
Radical Boy напиша:
StenmarC напиша:

Те ебаФ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Задоволството ќе биде само мое :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

НАреден пат ќе ми дадете пари ќе уплатам против нашите :wink:

StenmarC напиша:
Не е само до Трифун... човекот дава пари и носи ракометарки. Едноставно недостигот на квалитетно домашно првенство си го одигра своето. Кометал нема добар спаринг партнер. Нема изгубено натпревар во домашно првенство 10, ако не и повеќе години. Единствен тренинг со силни екипи им се натпреварите во лигата на шампиони. Па не може таму да се тренира....

Дефинитивно засилувања и промени кои ни требаат.....
1. ТРЕНЕР КОЈ ЌЕ РАЗВИВА ДИНАМИЧНА ИГРА ПРЕКУ КРИЛА И ПИКЕР, НЕ САМО ПРЕКУ БЕК
2. Лев и десен бек кои ќе имаат добар скок-шут....
3. Лево крило - десно е добра Малахова само што не одигра сега убаво
4. Озел не може да игра постојано бек. Она треба да игра или ценар - огранизатор на напад, или повремено бек, па со некои укрстувања да добие позиција за шут....

На времето ја пцуев Чупиќ пошто страшно ме нервираше, ама сега ја согледав нејзината корисна игра. Таа имаше одбрамбени задачи - чуваше фластер. Уште еднаш.... НЕ МОЖЕ ОЗЕЛ ДА ЧУВА НЕКОГО ФЛАСТЕР И ДА ИГРА ВО НАПАД КАКО ГЛАВЕН ШУТЕР И ОРГАНИЗАТОР НА ИГРА - ретко кој е способен, ја би рекол никој не е способен да го изигра тоа, ама тактика на Портној .... Сега ми е јасно зашто 3 финалиња има изгубено ..... Абе има да стаам фластер на Лунгу да не мрдне, а не КОМЕТАЛКИ КОЈА ОД КОЈА ПОНИСКА, КОЈА ОД КОЈА НЕ МОЖЕ ДА РИПНЕ - СТОЈАТ НА 6 МЕТРИ И БРАНАТ... ПА КАЈ ГО ИМА ТОА БЕ... СЕ ЗНАЕ КАКВА ОДБРАНА СЕ ПОСТАВУВА КОГА СИ ПОНИЗОК...

Друго ... Портној, според мене е човек кој играл ракомет пред 50 години. Оттогаш се имаат сменето многу работи. Ања Андерсен е одличен тренер, одлична тактика постави, одлични ракометарки имаше. Не знам колку ја памтите, ама Ања Андерсен играше до пред некое време во репрезентацијата на Данска. Таа што Македонија ја победи на светското првенство - Данките станаа шампионки, а имаа единствен пораз само од нас. Значи, од одличен играч - организатор на напад беше Ања Андерсен, последователно и одличен тренер. Едно е ти да си бил на теренот, да знаеш како се игра, што се прави и да станеш тренер, а дрго е да седиш од страна и да гледаш. Работите на теренот се сосема различни. И да не го дрвам многу пошто се пунам со нервоза ... КОМЕТАЛ ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ СТРАНСКИ ТРЕНЕР - ОД ДАНСА, НОРВЕШКА ЗА ДА НИ ЈА ПРЕНЕСЕ ТАА ИГРА И ТУКА, ПА БАРЕМ КОГА ЌЕ ГУБИМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДОБАР РАКОМЕТ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

StenmarC, odlicno razmisluvas. Da te stavime tebe trener na Kometal? :)

I jas kako tebe porano se cudev koja e korista na Cupic, zatoa sto taa vlagase u igra sekogas koga protivnicite bea vo napad, a mnogu retko odese vo napad za Kometal. Toa sto go vikas za igranje flaster i za ulogata na bekovite, si kompletno vo pravo.

SpAcE_c0wb0y напиша:
StenmarC, odlicno razmisluvas. Da te stavime tebe trener na Kometal? :)

I jas kako tebe porano se cudev koja e korista na Cupic, zatoa sto taa vlagase u igra sekogas koga protivnicite bea vo napad, a mnogu retko odese vo napad za Kometal. Toa sto go vikas za igranje flaster i za ulogata na bekovite, si kompletno vo pravo.

Најверојатно затоа што сум играл на времето ракомет :wink:

SpAcE_c0wb0y напиша:
Seriozno ili rekreativno?

Во основно и средно школо, али за школски екипи. Не сакав ништо професионално пошто ќе се разочарав. Се зезнав еднаш со скијањето и доста ми беше 8)

поради тоа што заврши евросезоната за нашите ракометарки ја заклучувам темата и се читаме догодина поздрав

Новата Евро-ракометна сезона започнува. Ждрепката сеуште не е извршена но ги чекаме новите противници на Кометал. Што мислите, дали Кометал е подобар или послаб од претходната сезона?

Оваа година Еуростандар исто така настапува во квалификациите во Лигата на шампиони против полскиот Лублин. Натпреварите се одржуваат на 1/2 односно на 8/9 септември. Се надевам дека девојките ќе му одолејат на предизвикот и ќе можат да се носат со полскиот клуб...

Оставам место на коментарите и чекам на ждребката :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom