Фан клуб - РК Борец

• Креатор на темата Креатор на темата wARMAN69
  • Време на започнување Време на започнување
Само првиот оди директно супер лига така?
Ако играте бараж со Преспа треба да добиете....

на видеово не спомнува бараж но до лани знам дека беше за годинава за сигурно незнам, со Преспа сигурно ќе тепаат со оваа екипа за прва лига ке земат уште некој сигурно плата зимаат за втора лига што сакаш :D

едит бараж е сигурно

Победа против Рабитник во Битола 7 разлика со шо баражот е ското извесен. Следуваат лесни натпревари против Ѓорче и Лозари дома и Струга и ринија во гости :D

Екипата на ГРК Борец забележа уште една победа на тешкото гостување во Скопје против екипата на РК Риниа со резултат 26:24. Ова беше заостанат натпревар во Првата лига и со победата велешката екипа се зацврстува на втората позиција, која води во разигрување за пласман во Супер лига.

Убедлива победа на ракометарите на ГРК Борец на гостувањето кај РК Струга.
РК Струга 21:35 ГРК Борец
До крајот на првенството останува рутинирано да се одигра натпреварот против екипата на ГРК Лозари од Кавадарци (06-07 Јуни), а потоа следува она што со нетрпение го очекува цел Велес - бараж натпреварот за влез во Супер Лига (13-14 Јуни).

Со победата од 36:29 во последното коло против екипата на Лозари, ракометарите на Борец ја остварија целта. Стигнаа до второто место во првата лига и обезбедија пласман во баражот. За една недела ќе се знае дали љубителите на ракометот в година ќе гледаат средби од супер лигата.

Баражот за влез во елитното друштво е закажан за наредниот понеделник. Во спортската сала „Кале“ во Скопје, еден натпревар ќе одиграат Борец и Текстилец од Штип.

Ќе ги отепате овие Текстилец,дупка се...
Ние од форумот да се собериме ќе ги тепаме...:)

Ќе ги отепате овие Текстилец,дупка се...
Ние од форумот да се собериме ќе ги тепаме...:)

Треба да биде лесно за Борец али терминов понеделник..не можеа викендов или следниов они каков ден најдоа секоја чест.

Борец низ историјата

1480778_808168895957521_4673535959265729139_n.jpg

Ама затоа првата честитка до новиот суперлигаш ГРК Борец стигна од Луксембург:
,,Чув многу убава вест:
Борец влезе во Супер Лига.
Среќен сум како јас да сум играл.
Свој град си е свој,,
Влатко Темелков[DOUBLEPOST=1434408440][/DOUBLEPOST]
Ама затоа првата честитка до новиот суперлигаш ГРК Борец стигна од Луксембург:
,,Чув многу убава вест:
Борец влезе во Супер Лига.
Среќен сум како јас да сум играл.
Свој град си е свој,,
Влатко Темелков
аааааааааа.jpg

Велешка емоција во КАЛЕ !!! Дел од ГЕМИЏИИ и обична публика...

Последно уредено:
Браво Велешани:aplauz:,честито пласман...
Со среќа во новата сезона,заслужува Велес да има добар суперлигаш...

Честитки и од мене, да склопите солиден тим идна година, да не бидете само статисти во лигата (y)

Честитки велешани ... Фалевте во супер лига .
Успех наредна сезона и влез во плеј-оф.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom