Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе играат бе чим сеп блатер е на наша страна

sea bas citaf vika:"eden od moite omileni igraci koga bev mal bese Di Stefano! toj togas igrase za real madrid i normalno deka jas navivav za niv! zatoa i deneska koga titulata vo shpanija e vo neizvesnost kaj kogo ke odi se razbira deka posakuvam real da bide toj sto ce go podigne peharot!" taka treba Blater.

robinho nema da igra...neznam dali slusnavte ama vcera(cetvrtok) toj se prikluci na podgotovki so brazil :( ...toj dunga stvarno ne e fer gi oslobodi ronaldinjo i kaka a sega za robinho pravi proglemi...ova e pak nekoja mucka od barcelona :toe:

Real igrat protiv farca vo ACB Playofo na Shpanija (kosarka, FINALE)
vo polufinaleto ko igraja Real, imase 14000 navivaci i navivaja ko nenormalni (duri na realmadrid.com imase za to). mozam samo da zamislam kako ke bidi protiv farca
ova ke bidi jaka sezona za Real ako ja osvojat spanskata, i ova protiv farca vo kosarka
Real se edni od najjakite timoj vo Evropa vo kosarka i sigurno ke gi smackat barselona

i robinho ke igra, potvrdeno e, a za diara ne znam (site velat ke igra ama jas ne sum siguren)

bluu напиша:
robinho nema da igra...neznam dali slusnavte ama vcera(cetvrtok) toj se prikluci na podgotovki so brazil :( ...toj dunga stvarno ne e fer gi oslobodi ronaldinjo i kaka a sega za robinho pravi proglemi...ova e pak nekoja mucka od barcelona :toe:

otide da igra za brazil, zatoa sto reprezentaciite imat prednost vo odnos na klubovite... i real ako ne go puste ke im bea odzemeni 3 boda, taka sto ke mozea da ja zagubat titulata:salut:

Робињо доби дозвола за настап против Мајорка
Бразилскиот репрезентативец Робињо, сепак, ќе игра во поледниот натпревар од Примера против Мајорка кој директно одлучува за освојувачот на шампионската титула. Оваа одлука ја донесе ФИФА која ја прифати молбата на Реал Мадрид да го има на располагање еден од најдобрите фудбалери во последните неколку месеци. Робињо требаше да се приклучи во вторникот на бразилската репрезентација која се подготвува за Копа Америка што од 26 јуни до 15 јули ќе се одржи во Венецуела, но, сепак, ќе го направи тоа дури во понеделник, по одигрувањето на последното коло од Примера. Тоа е спротивно на правилата на Светската фудбалска асоцијација, според кои сите клубови се должни да ги ослободат своите фудбалери во интерес на националниот тим најмалку 14 дена пред првиот натпревар од континенталните првенства. Реал Мадрид, најверојатно, ќе го има на располагање и интернационалецот од Мали, Мамаду Диара, кој овој викенд има квалификациски натпревар за Купот на Африка.

Откако доби дозвола од ФИФА Робињо, сепак, е во дилема дали да остане во Мадрид и да му се стави на располагање на тренерот Фабио Капело. Од една страна е притисокот од Бразил да се појави на подготовките, а од друга желбата да се помогне на клубот во борбата за првата шампионска титула по четири години.

"Ова е многу комплицирана ситуација. Мислев дека Бразилската фудбалска федерација ќе го ослободи Робињо, но тие не се согласија на такво нешто. Тој знае дека натпреварот со Мајорка е од исклучително значење, можеби најважен во неговата досегашна кариера и да настапи в недела ќе биде добро за него, за Реал и за репрезентацијата. Од друга страна, ако дојде во Бразил само ќе тренира. Можно е да игра во неделата и веќе идниот ден да пристигне во Бразил. Тој сака да игра за својата репрезентација, без разлика што ова лето нема да има одмор. Робињо не побара да биде поштеден, како што направија Роналдињо и Кака", изјави менаџерот на Робињо, Вагнер Рибеиро.

Одлуката на ФИФА да му дозволи на Бразилецот да остане во Шпанија за последното коло предизвика бура кај останатите клубови од Примера. Помалите екипи кои се борат за опстанок или за пласман во европските купови, како Селта или Виљареал, па дури и Севиља, која с$ уште има шанси за шампионската титула, мораа да ги ослободат своите фудбалери за Копа Америка, квалификациите за Африканскиот куп на нации или Европското првенство до 21 година. За разлика од Диара, кој доби дозвола за настап в недела, неговиот сонародник Фреди Кануте ќе мора да се појави во Мали за квалификацискиот натпревар против Сиера Леоне.

Za Robinho veke e oficijalno a za Diarra ne zna so da mislam oti na ovie od goal.com. se dokazani kostapleri oti mnogu lazat ama ovaj pat ubo ke bidi ova da bidi vistina za so Diarra i ako igra Diarra mozam da kazam OFICIJALNO REAL MADRID E SAPION NA SPANIJA:toe::vozbud::helou:

Ajde, ajde, nemozam veke da cekam, mi se slavaaaa :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom