Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Aсенсио 13 утакмици 0 асистенции 0 голови. толку од муабето за него.
У таа умрена екипа моментално каде никој не се истакнува, и коа крилата ни се ка на НОЈ , само да ги има на изглед, требаше да се истакне баш он и да биде ако не лидер, барем значајна алка у тимо,ама он падна на испито.

Е се мислам дали и Јович би имал таква статистика да ја добиваше шансата како Асенсио..или Мариано..
Ајде овој првиот испадна глуперда ради балканскио менталитет, ама Мариано мораше и мора да добива повеќе шанса..

Колку е напреднат Регуилон човече. Го пратам цела сезона во Тотенхем и најголемиот проблем што го имаше во играта, одбраната, му е значајно подобрена. Многу ми е мило што Мурињо го зема под него зашто знаев дека ќе го научи добро одбрана да игра.

Дефанзивното позиционирање му е стварно импресивно сезонава. 9/10 пати е на правата позиција, не дозволува да му избега човек или да му влезе некој од втор план. Три натпревари на високо ниво во низа изиграни против Сити, Челзи и денес Арсенал, каде ниту еден од Марез, Вокер, Де Брујне, Зијеч или Вилијан не успеа да го победи во 1v1 ситуации.

Се надевам дека ќе го вратат за две сезони, со buy back клаузулата.
Од друга страна, ако продолжи вака ситуацијата со Бејл, тешко да го позајмат следна сезона. Дури и на 50% плата, пак им е еден од најплатените играчи во тим, што никако не им се исплати за играч со епизодна улога.

Колку е напреднат Регуилон човече. Го пратам цела сезона во Тотенхем и најголемиот проблем што го имаше во играта, одбраната, му е значајно подобрена. Многу ми е мило што Мурињо го зема под него зашто знаев дека ќе го научи добро одбрана да игра.

Дефанзивното позиционирање му е стварно импресивно сезонава. 9/10 пати е на правата позиција, не дозволува да му избега човек или да му влезе некој од втор план. Три натпревари на високо ниво во низа изиграни против Сити, Челзи и денес Арсенал, каде ниту еден од Марез, Вокер, Де Брујне, Зијеч или Вилијан не успеа да го победи во 1v1 ситуации.

Се надевам дека ќе го вратат за две сезони, со buy back клаузулата.
Од друга страна, ако продолжи вака ситуацијата со Бејл, тешко да го позајмат следна сезона. Дури и на 50% плата, пак им е еден од најплатените играчи во тим, што никако не им се исплати за играч со епизодна улога.
Ne sum siguren dali za Regilon ili Hakimi bese muabetot deka se imal skarano so Enzo Zidan i zatoa Zidan go nesakal vo timot.

Регуљон во Севиља направи експоненцијален напредок...од надежен лев бек во сезоната 2018-2019 .....до комплетен играч во само една сезона...не се истакнува премногу ама прејак играч е....Тотенхем направи џиновски потег што го ангажираа....и Интер со Хакими се разбира.....да ги задржеше Реал ќе ги имаше најдобрите офанзивни full backs за на подолг рок..и тоа од нивната школа...вака нормално се полакомија за пари и си обезбедија средства за чатијата/таванот на Бернабе.

Ne sum siguren dali za Regilon ili Hakimi bese muabetot deka se imal skarano so Enzo Zidan i zatoa Zidan go nesakal vo timot.
За Регуилон беше, али самиот во интервју ги отфрли тие муабети.
Поради тоа што не можеа да го продадат Марсело, не остана во тимот.
Башка Менди имаше одлична сезона и немаше да има доволно минути и ќе му стагнираше развојот.

Relationship with Luca Zidane
“I get along very well with Luca Zidane, I have never had a problem with him. Actually, it’s just the opposite, we get along very well and continue to maintain contact even today. It is absolutely false that I get on badly with him.”

Требаше Зизу да дое до клоца за да ја разбистри црпката.
Освен мотивацијата и неконстантноста на први 11, со комбинација на пројдени заедно минути на терен беше најголемиот проблем до сега сезонава.
Еве го втор меч игра со исти состав, и на минатата текма само една измена направи од потреба, не ради "сите среќни весели" 5 комада измени у 60 мин, па иди нека се уклопи пола нов тим со текот на играта.

Се надевам само дека и кога ќе се вратат сите повредени, ќе си остане со оваа прва постава. Зашто у спротивно ќе ја сјебе сезонава пак.
Винициус може да го хејтате колку сакате ама колку и да е слаб со пас и завршница е 10 пати поопасен од Хазард на истата позиција со продорите и динамиката.
Родриго десно со брзината и завршницата исто прави разлика.

Сеа уште да го лапнат вечерва и да ми се помочаат на експертизава :D

Жити се, тимов на мене ме потсеќа. Најкреативен и најмотивиран со вперен пиштол во глава. Закон прво полувреме, одиме со второ

Порто, Аталанта, Лацио или Лајпциг.

@ElNinho те молам кажи ми дека во CL темата тролаше со мислењата дека ќе испаднеме.
Ептен ќе ме разочараш ако стварно мислеше дека нема да поминеме група.

Порто, Аталанта, Лацио или Лајпциг.

@ElNinho те молам кажи ми дека во CL темата тролаше со мислењата дека ќе испаднеме.
Ептен ќе ме разочараш ако стварно мислеше дека нема да поминеме група.

Мислев дека ќе тепаме вечер, заедно со Шахтар и ќе бидеме втори, така и изиграв.

Подеднакви беа шансите да поминеме и да испаднеме, нема голема филозофија тука да мислиме дека ова беше рутински. Не, рутински ќе беше у 5то коло да обезбедевме пласман. Ова е сеа вадење г'з.

Ни се накршија и противнициве. Да бевме втори, при статус кво ситуација кај нас бев уверен дека отпаѓаме. Вака сеа ова се противници кои во двомеч треба да се добијат само врз искуство како Менхенгладбах вечерва, ама игрите сезонава оставаат сепак сомнеж дека може да се деси Лион/Ајакс во осмина финале.

Ако бараме најпозитивна страна од ова, тоа е тоа што Зидан нема да биде отпуштен уште од сега.

За играта, треба да фатиме континуитет па да се радуваме, мене ми личи дека уште ќе сме на топло-ладно.

Е ова е фудбал ебате беља ебате. Утакмицата им беше ставена в џеб од 1ва до 90та минута. Една од најдобрите сезонава, нормално, кога ни гори под нозе.

Васкез - зверска утакмица. Деден бек комотно. Каков Ордиорзола, Одриозола ебам ли го.

Карим - елеганција.

Целиот тим - елеганција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom