Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Абе и Барселона лани ги доведе Гомеш,Денис Суарез,Умтити,Диње и Алкасер сите 22-23 годишни демек помладување на составот ќе правеа и се грижеа за иднината па се погоди катастрофално...навивате за Реал Мадрид а не за Виљареал па да се надевате дека децата ќе се покажат..титулите во ЛШ ви ги донесоа купените играчи, а не децата од школата или младите неразвиени поединци..се знае дека во Реал Мадрид треба да играат најдобрите и мора да се надоградува составот со сериозни играчи а не некои како Гранеро и Каљехон тип на играчи

Абе и Барселона лани ги доведе Гомеш,Денис Суарез,Умтити,Диње и Алкасер сите 22-23 годишни демек помладување на составот ќе правеа и се грижеа за иднината па се погоди катастрофално...навивате за Реал Мадрид а не за Виљареал па да се надевате дека децата ќе се покажат..титулите во ЛШ ви ги донесоа купените играчи, а не децата од школата или младите неразвиени поединци..се знае дека во Реал Мадрид треба да играат најдобрите и мора да се надоградува составот со сериозни играчи а не некои како Гранеро и Каљехон тип на играчи
Баш напротив, широкиот ростер ни ја донесе титулата, а Фарсашиве тврдеа дека они имале поширок ростер од нашиот, додека кога се у криза сите на Меси се молат. Бензема е теле, Бејл 50% од утакмиците беше повреден, Роналдо на полусезона беше во катастрофална форма и утакмиците главно му се состоеја од пцуење, дајвање за пенал и дерење по играчи пошто не можеше гол да даде. Кој мислиш ја донесе титулата, само овие тројца? Ја донесоа и Рамос, Мората, Асенсио, Карва, Модрич, Ковачич, Начо, Васкез, Марсело, Кејлор, па и Пепе и Хамес. Факт е дека имаме најдобар "Б" тим во свет. Сега бизнис моделот на Реал е сменет, сега Реал најдобрите играчи ги купува уште на 16 - 17 години од проста причина пошто се појавија голем број на тимови кои што можат да лупнат астрономска сума на пари и да дадат голема плата или со други зборови светот на фудбалот денес ти е мала бара пуна крокодила.
Тој Гереиро беше купен за 12 милиони, ете и сега Родригез во Милан за 18.
За Тео се споменуваат 30 милиони, а не го гледам ко нешто подобар од претходниве двајца.
Прв ми дојде на памет, секако дека нема да се оствари тој трансфер.

И Депај своевремено беше еден вид Мбапе. Што направи во Јунајтед? Среќа сумата беше далеку од 100+ милиони.

Ваљехо и Љоренте нема ништо да не чинат, па може да им се даде шанса на клупа.
Ама 100 милиони за на клупа се преемногу.

Генерално, јас сум за со тие пари да се оди на играчи со искуство, вие сте за млади таленти. Ниту ви го наметнувам мојот став, ниту ќе го прифатам вашиот.
Ќе почекаме да се оствари некој трансфер, па ќе се цитираме од септември (или вие мене, или јас вас) :D
Ја искрено Мбапе не го сакам нешто баш многу, али ако тие 130 милиони сменат нешто околу тоа Бензема да биде неприкосновен стартер, тогаш нека го носат.
Ако дојдат играчи ко Азар или Дибала еден од ББЦ ќе треба да лета, пошто едини услов да ти дојде таков играч е да има статус на Галактико и плус да му дадеш поголема плата. Само Азар има плата од 12 милиони евра или фунти во Челзи, колку треба да е луд да доаѓа во Реал и да си го ризикува статусот и платата од Челзи? Најбитно е што самиот играч сака, ако неќе у Реал, Реал може да понуди и 500 милиона, џабе е пак. Вака помлади и неискусни полесно е да ги излажеш, плус кога ќе слушнат дека ќе играат за Реал Мадрид на тие години спремни се кроз све да пројдат за да си го остварат сонот, додека изградени играчи не можеш да ги третираш ко бекап опции.

Само јас ли мислам дека не ни треба никој од сите погоре наведени играчи.....:unsure:

покрај Иско,Хамес, Ковачич.Асенсио, Начо, МАРИАНО и другите ,,играчи од втор ред,, во Реал ,уште да купуваш играчи од типот на Гамеиро ли какви ботови спомнавте таму, е блиско до лудост.

Реал има вишок на играчи, нови играчи не му требаат на овој состав.
90% од играчите моментални во последните 4 години освоија 3 ЛШ титули, и уште ми кукате ДеГеа, Донамура и сличните...боже сачувај

Единствен играч според мене моментално во фудбалот КОЈ БИ МОЖЕЛ да игра во овој Реал , под услов да го продадат Бејл(кој веќе е премногу склон на повреди) е Азар.
никој друг.

Само Обамејанг (y)

Grafi%25C4%258Dka%2Bprojekcija%2Bpostave%2BReal%2BMadrida%2Bza%2Bnarednu%2Bsezonu.jpg

Купо ќе го освои вој шо прими 3 комада од играч на Атлетико.

Џабе сите тие Љорентевци кога најлегендарниот никогаш не заиграл за вас...

:kafence:

Само јас ли мислам дека не ни треба никој од сите погоре наведени играчи.....:unsure:

покрај Иско,Хамес, Ковачич.Асенсио, Начо, МАРИАНО и другите ,,играчи од втор ред,, во Реал ,уште да купуваш играчи од типот на Гамеиро ли какви ботови спомнавте таму, е блиско до лудост.

Реал има вишок на играчи, нови играчи не му требаат на овој состав.
90% од играчите моментални во последните 4 години освоија 3 ЛШ титули, и уште ми кукате ДеГеа, Донамура и сличните...боже сачувај

Единствен играч според мене моментално во фудбалот КОЈ БИ МОЖЕЛ да игра во овој Реал , под услов да го продадат Бејл(кој веќе е премногу склон на повреди) е Азар.
никој друг.

Ако не се засилат со никого ќе направат огромна грешка, која досеа ја направија многу екипи.

Тоа му е познато и на Зидан и затоа притиска за продажба на Хамес и купување на Мбапе. Колку и најдобар ростер да имаме мора мало освежување во тимот со играч кој ќе биде купен како првотимец. Тео и кантерашите се купени/вратени како замени за ротација.

Купување на малиот од Монако би била совршена солуција, момакот е веќе одличен играч, Реал му е омилен клуб, Роналдо му е идол, ќе биде иста приказна ко Асенсио, ќе гризе на терен секоја минута која ќе ја изигра. Ама ко што кажа чика Перез, прво некој треба да си замине. Заминување на Бејл, задержување на еден од Мората и Хамес и доаѓање на Мбапе ќе биде најидеално сценарио. Но тешко да го дадат змејот велшки... Сепак и Мората и Хамес аут, Мбапе ин ќе биде одличен потег.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom