Абе ова чаршиски муабети ка ги зборите ко да сте биле у контакт со Икер...

А на кој начин Икер одбил да биде замена? Имаше некаква изјава по медиуми или слично? Или он беше тренер па сам се ставаше меѓу стартери?
Класика смо бе. Дробимо цело време дека Марка, АС и слични се бетер српски Свет а пак веруемо на истиве. Све ова излезе од медиумите, Икер у неколку наврати излезе и кажа дека нема да му биде проблем да биде резерва.
Е сега Икер што иде ми е сасвим нормално. После све што си дал за клубот, се крстевмо у него човече, дочека да биде исвиркуван на Бернабе. Море у Барса би заминал, маме им е*ем недоквакано.
Ливерпул чека титула 49473892 године, Џерард им ја усра последната шанса па беше испратен ко бог.
И дајте со ова, "Икер колку се грижел за Реал". Е не, ние се имаме грижено
АС и Марка са бетер Зоки Фаци, тоа никој сеуште не го негира. Ама тоа не значи дека секоја вест им е таква. Не смо мали више па да не знаемо што е нарачана шпекулациј а што не е. Они настрана поозбилните (Кадена, Ел Конфиденсиал, Копе) исто пишаја коај се деси тоа со Мурињо.
После дојде Карло, пак исто, неговиот тренер на голмани не бил задоволен од Икер. Доволно е да видиш 2-3 слике од тренинг и да изглеаш утакмица за да видиш дека капитенот си го ладеше. Пази требаше да дојде Диего факинг Лопез, за да увидимо дека Икер не бил на ниво минативе години. Ама тоа не го глеавмо пошто немаше конкуренција и пошто увек му простуавмо, макар напраел и клучен кикс. Зашто, дека е Касиљас и дека напраел многу за клубот до тогаш.
Тоа шо го напраел за клубот никој нема да му го забрае а ни да му префрли. Ама тоа шо си го напраел, моеш да го стаеш у втор план, самиот. Таке и он напрае, со глумењето миротворец со другар му Чави и ладењето коа не треба. Икер никад не беше капитен за каков што имаше услови да биде. Имаше почит од свите ама ретко коај ја искористи да бенифитира тимот од него. Рамос е можда без мозок, ама е капитен, ќе изгине за соиграчите.
Реал има мизерен однос кон играчи што заслужиле да имаат божествен третман во минатото, ама Икер не е тоа дефинитивно. Ако има легенда на клубот на која и било толерирано све и секој испад, тоа е Касиљас. Мурињо летна најмногу ради него, да не се лжемо. После со Карло пак успеа да го притисне Перез да му укаже на Карло да не мрси многу и да го игра Касиљас. А у меѓувреме, си кокетира со други клубови, да си има резерва ако на Перез му пукне филмот.
Не знам, мене ми е више рамнодушен односот кон Касиљас. Сеуште би ми било мило да остане до крај на кариера у клубот, да биде втор голман барем. Уште помило да си ја врати формата. Ама очигледно тој самиот не ги сака тие две работи, ни сака да биде втор голман а од друга страна не сака да запне и да си ја врати формата. Реално, штом више има одлучено да не седи до крај на кариера у клубот, лани можеше да замине на најдобар начин, ко европски шампион. Ама зашто просто кој може сложена шпанска сапуница да биде, ко што е увек со Реал Мадрид.[DOUBLEPOST=1436308609][/DOUBLEPOST]п.с.
Задња шпекулација е дека ќе го враќаат Кико од Еспањол, ако Икер замине а со Де Геа не биде ништо.