Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Гзлиња овие Атлетико :D
Последни 2 години поинтересни ми се дербијава од класико.

Иначе тешки екипи останаа во купов глеам, подобро е да се фокусираат на Лига и ЛШ.

За не цели 2 дена утакмица со Алмериа, а денеска и од супер купот се истрошија на максимум, како ќе биде којзнае, да не киксат у лигата само на сметка на виа утакмици.

Оно Алмериа е, последно место, ама сме знаеле од такви жими курот тимчиња да киксат.

Добро шо испаднаа сега, фокусот на лига прво па после лш, опасни екипи останаа у купов ќе беше тензично ако поминавме посебно што имаме доста повредени.

Се забележа и денес дека не се доволно кондиционо спремни, јбг немавме среќа со стативите и некои грешки у одбрана, можеше да отиде и у друг правец натпреварот.

Од сам старт ја заеба Анчелоти со поставата. Не смееше да го седне на клупа. Одмор му давал цело време после три утакмици а од друга страна Валверде трча како коњ. Модрич не може веќе прва постава против јаки тимови. Винисиус вредеше минус два играча денеска. Се што фати заеба. Прв да слави туѓи голови пред навивачи и да се расправа само. Како што е маж да се курчи, нека земе нека реши утакмица самиот. Ке ја донесе Белингам топката пред гол, овој ке ја изгуби. На гости во Лалига треба да му се забрани за игра. Глуп е. Белингам единствен што дојде да игра фудбал, играчиште е. Само не можеше толку колку што другиве успеаа да заебат.
Купов беше едина шанса за вистински трофеј сезонава, од тука натаму со здравје.

И да го поздравам Анчелоти со измените, вриштеа. Боли глава која од која подобра. Винисиус светец, не смее да се дира.

Дај нека му понудат на виа умрените од ПСЖ трампа таму Мбапе за Вини и крај на сагата нека стават, тоа црнчето нека биде таму со другите црнчуги во Париз, како беше песната од Kanye, Niggas in Paris. (Мада и Мбапе е црн, ама воа е прегорено скрос)

Он може да биде јак како играч колку сака, ама од лигавење и сето тоа ми е преку глава од него, од такт ме ваде на секоа утакмица и против барса и против атлетико и против било кој поголем ривал, како бе може Родриго да е толку мирен карактер и со ум, а воа да е волку загубено у просторот.

Не е приоритет купот, ама мене некако ми недостасуваат титули во него.
3 во последни 30 години, далеку зад Барселона, уште еден тим пред нас по број на титули.
Не ни личи :D

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Во моментот кога Реал ќе донесе деветка и ќе игра централно во нападот во 4 3 3 формација Вини и Родриго ќе дојдат повеќе до израз, се надевам Мбапе ќе потпише за Псж и некако Халанд ќе заврши кај нас.
Вака кога играат 4 4 2 Вини го удвојуваат па и тројца понекогаш му идат се заради тоа што просторот во 16 е празен и немаме никаква закана таму.
Исто е и со Родриго од десна страна.

Против Алмериа дома, последни на табела, пак најјака постава освен Кепа. Место да почнеа Крос и Чуамени против Атлетико и да победевме, сега ке беше прав момент за одмор. Валверде игра на секоја утакмица сезонава. Место да почнат Ѓулер, Хозелу, Брахим. Винисиус е зрел за клупа после онаа срамота од купот. Али ајде, нека го искористат киксот на Џирона.

Ставајте и крст на сезоната, ај наздравје, пу да ви ебам се да ви ебам.

Момци каква уметност беше тој гол со рамо на Вини.... па па па. Копа кабана...
На страна хејтот од хејтерите.

Еве го најверодостојниот и едниствен на кого може да му се верува. Што значи не искористи агентот кој не престануваше да збори помеѓу Реал и Алфонсо за многу побогат договор. Подобар договор не верувам да понуди Перез. Ама ситуацијата и не е критична на лев бек. Менди е топ во одбрана, се враќа во старата форма, има и еден добар продор во напад еднаш во десет утакмици. Али за нападот има кој да му ја мисли. Фали еден јак штопер само на лето и ваљда планираат со Тобиас и Васкез за десен бек. За напад ништо нема да се донесе. Од Ендрик очекувам многу уште од старт. 3 пати попаметен е од Винисиус. Се на се океј тим би имало и догодина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom