Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
На домашен нема шанса од овие да кикснеме, по друг тим сме кога играме дома за разлика од гости.

Абе и така Мурињо кажа дека Копа не е приоритет, така да не се замарајте премногу со класиката ;) Знам сите сакаме да ја елиминираме Барса, али крајната цел, т.е. титула во Ла лига е сепак побитна ствар (бар според мене, не знам за вас).

Уствари и ова што еден месец не играме надвор од Мадрид е местенка... Парите што ќе ги дадеше Флоро за авиони сеа ќе ги даде на судиите... :icon_lol:

Ти остај тоа што изјавува Мурињо,сигурно гори од желба да ја тепа барса и Гвардиола.
Овој келнерот доста пати го понижи.

Лифчето што Мур му го даде на Пепе во текот на утакмицата :)

Untitled-2.png

Големо браво за Мурињо за сите измени и сите идеи што ги спроведе во второто полувреме !

Заеби ти тие победи 5 - 2, 6 - 1, петарди и слично, вака не сум се радувал од оние 3 - 2 со Севиља. Победа на колективот, ова е Реал Мадрид ! Оваа победа е додатен и најголемиот можен мотив пред натпреварот со Барса.

Каљехон по мене играч на натпреварот, Роналдо многу подобар отколку претходните два натпревари, доста се откриваше, и тој грешеше, али по мене солиден вечерва. Озил исто така подобар, одличен пас за првиот гол.

Бензема лош, слабо се откриваше, очајни шутеви, и на крајот беше себичен кога можевме да постигнеме трет гол..

Игуаин.. Ех, може Бензема да биде најдобар играч во светот, ќе ми биде драго поради тоа.. Али никој не може да ми ја купи онаа искрена насмевка и она радување при постигнувањето на головите, како кај Игуаин. Во Мадрид до крајот на својата кариера !

Оставите го настрана плукањето по судиите од тие навивачите чиј тим секој втор натпревар излегува на терен со 12 играчи. Ќе ја освоиме Примера и ќе се присетуваме многу години. Ова ќе биде легендарна сезона.

Изгледа ме сфативте сите погрешно јас со мојот пост сакав да го кажам следново :

Засега, доволно му е ова што го добива. Несомнено е ако продолжи да биде добар, како што е до сега, па и уште се подобри ќе стане и легенда на клубот. Сега, НЕ Е легенда, каква сака да биде у очите на мадридистите...

Јас Роналдо многу го ценам и ми е омилен играч поради тоа што дава секогаш повеќе од 100% на натпревар.
Напишав дека навивачите нема да му го дадат оној РЕСПЕКТ кој го имаат други додека не се покаже со барса. Меѓутоа тој секогаш на Ел Класико е под голем притисок и мислам дека затоа неможе да го покажи своето знаење во фудбалот.
Мислам дека ќе дојди неговото време и ќе ја урни барселона.
Јас не го плукам бидејќи тој за мене е најдобриот играч на светот.

п.с. Честито победа.

Заеби ти тие победи 5 - 2, 6 - 1, петарди и слично, вака не сум се радувал од оние 3 - 2 со Севиља. Победа на колективот, ова е Реал Мадрид ! Оваа победа е додатен и најголемиот можен мотив пред натпреварот со Барса.

Каљехон по мене играч на натпреварот, Роналдо многу подобар отколку претходните два натпревари, доста се откриваше, и тој грешеше, али по мене солиден вечерва. Озил исто така подобар, одличен пас за првиот гол.

Бензема лош, слабо се откриваше, очајни шутеви, и на крајот беше себичен кога можевме да постигнеме трет гол..

Игуаин.. Ех, може Бензема да биде најдобар играч во светот, ќе ми биде драго поради тоа.. Али никој не може да ми ја купи онаа искрена насмевка и она радување при постигнувањето на головите, како кај Игуаин. Во Мадрид до крајот на својата кариера !

Оставите го настрана плукањето по судиите од тие навивачите чиј тим секој втор натпревар излегува на терен со 12 играчи. Ќе ја освоиме Примера и ќе се присетуваме многу години. Ова ќе биде легендарна сезона.
Не се сложуем со тебе. На никого не би му дал преодна оцена за вечерва, ептен лоша утакмица буквално од сите. Никого не би издвоил. Почнаа да играат при крај на утакмица, ама тоа беше поради тоа што Мајорка се повлече а тоа можеше да се очекуе зошто прво полувреме вршеа страшен притисок, играа пресинг и трчаа ка луди. Ама дефинитивно ова беше една од најслабите утакмици на Реал во последниве неколку години, да на речем очајна игра. И затоа како што реков, на никого не би му дал преодна оцена за вечерва, барем не до 80 мин.

Не се сложуем со тебе. На никого не би му дал преодна оцена за вечерва, ептен лоша утакмица буквално од сите. Никого не би издвоил. Почнаа да играат при крај на утакмица, ама тоа беше поради тоа што Мајорка се повлече а тоа можеше да се очекуе зошто прво полувреме вршеа страшен притисок, играа пресинг и трчаа ка луди. Ама дефинитивно ова беше една од најслабите утакмици на Реал во последниве неколку години, да на речем очајна игра. И затоа како што реков, на никого не би му дал преодна оцена за вечерва, барем не до 80 мин.

Абре и јас не би му дал, иако победивме, ова е можеби најлошиот натпревар на Реал оваа сезона, али овие победи ми се најслатки. Роналдо колку толку беше подобар од претходните 2 натпревари, Озил го пофалив за одличниот пас, не беше лош.

А тоа на почетокот што го пишав, па тоа е големината, да победиш кога немаш речиси никаква игра, така се освојуваат титулите. А и не знам зошто да не чуди ваквата игра, секогаш имало вакви тимови како Мајорка против кои едноставно не ни иде. :)

Шо викат циганчињата, наредена е титулата, овие малите екипи како луди играат против нас ќе умрат на терен, а против реал исами си даваат головее :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom