Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На Реал Мадрид последни 8-0 во Копа дел Реј беа против Хихон во 1960

До сега Реал Мадрид има 4 пати тепано во Копа дел Реј со по 8-0. За прв пат се случи тоа против Ц.Д.Логроњо во 1928, потоа два пати тепаа со Хихон во 1933 и 1960. Конечно после толку долго време уште еден убав резултат се оствари со кое ги задоволи сите фанови на Реал ако се Леванте од пониска класа.

^ Mоја лоша пресметка. :)

Mou: “Пред натпреварот играчите ме прашаа дали ако победиме со 4-0, за вториот натпревар ќе патуваме дента кога се игра натпреварот. Јас им реков ако биде 6-0 може. Сега ќе го исполнам ветувањето.“...... вториот натпревар се игра на 6ти јануари.....

:icon_lol:

Најјакиот натпревар не го гледавме упм,преку видео не се присутни емоциите.Добро ќе ни дојде ова да се вратиме на највисоко можно ниво со моралот.А кој беа овие шо се тепаа бе?

Мората: "тоа е неверојатно да се чуе твоето име на Бернабе"

"Јас сум многу среќен затоа што заработивме голема победа и направивме нокаут фазата да ни биде послена на реваншот."

"Бев малку разочаран пошто имав голема желба да го постигнав својот прв гол во тимот."

"Цел состав се потпиша на топка и ми ја дадоа мене. (Роналдо напиша, не се грижи ќе постигнеш многу голови). Тоа беше неверојатен гест од сите нив."

"Тоа беше прекрасно коа се пееше на трибините на Бернабе моето име. Неколку Кастиља играчи дебитираа оваа сезона во прв тим, а тоа се гледа дека луѓето не подржуваат. Јас сум играч на Реал Мадрид и Катиља и мојата единствена цел е да направам добро за сите шанси што го ддобивам."

--- надополнето ---

...... вториот натпревар се игра на 6ти јануари.....
5ти Јануари 2011
http://www.aupaathletic.com/bancodatos/CopaDelRey.asp

леле парче праење:aplauz: ама не се палете има и реванш:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Што да кажам за играта,се е веќе кажано...
А иначе Бенз не ме разочара си шибна хет-трик и сеа доста му е. :)

А да, Честито победа !

Најверојатно ќе се игра на 6ти, поради тоа што со Гетафе ќе играме у понеделник, 3ти. Така да тешко само со еден ден пауза да се игра нов натпревар. Затоа и била молбата на играчите да патуваат на денот на одигрувањето :)

Benzema: Среќен сум затоа што победивме на Bernabéu и дадов три гола. Ќе продолжам да работам за фановите и за сите. Резултатот е добар за нас и за фановите, затоа што они сакаат фудбал. И мислам дека денес покажавме фудбал. Ние сакаме да ја освоиме оваа Copa, затоа што е важна за нас. Но и на други натпревари можеме да дадеме 8, 7 ил...и 6 голови.

Marcelo: Пред натпреварот и во текот на целата недела Mourinho ни зборуваше дека мораме да дадеме што е можно повеќе голови за да имаме полесен втор натпревар. Наша цел беше да почнеме силно за да знае Levante дека сме присутни. Сега мораме да се одмориме и да мислиме на вториот натпревар, и таму мораме да победиме. Денешниов натпревар треба да го заборавиме, беше добар, но таму мораме се од почеток со намера да победиме. Имаме добри напаѓачи во екипа, плус денес влезе Morata и така е лесно да се даваат голови. Се радувам многу поради него. Јас дебитирав со 18 години и секогаш кога ќе видам дека младинец влегува во игра се радувам, тоа е важно за нив. Се надевам ќе продолжам вака и подобро од сега. Имаме одличен кондиционен тренер, ние тоа го забележуваме на терен. Само со добар тренинг можат да се издржат толку многу натпревари.
Morata: Ми ја дадоа топката потпишана од сите и ми напишале “мирен, ќе дадам гол“. Јас сум играч на Castilla. Секоја шанса која ќе ја добијам ќе се обидам да ја искористам како да е последна.

Morata+Real+Madrid+v+Levante+Copa+del+Rey+kxVWyzy6JnWl.jpg

tumblr_ldutkuxd4u1qct097.gif

Строг е Пепе со младинциве,дисциплина ПРЕД СЕ !....:)

--- надополнето ---

Перез станал член на Шпанскана фудбалска федерација.

Ги гледав сите шанси и голови.Да кажеш одбранава швајцарско сирење,ќе ги навредиш.Јас мислам уште нема измислено збор за кој би ја опишал катастрофалната игра на Леванте.Кај бе со овие 0-0 извадивме не ми е јасно.

^
Ако кажеш швајцарско сирење, им ласкаш. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom