Benzema: Среќен сум затоа што победивме на Bernabéu и дадов три гола. Ќе продолжам да работам за фановите и за сите. Резултатот е добар за нас и за фановите, затоа што они сакаат фудбал. И мислам дека денес покажавме фудбал. Ние сакаме да ја освоиме оваа Copa, затоа што е важна за нас. Но и на други натпревари можеме да дадеме 8, 7 ил...и 6 голови.
Marcelo: Пред натпреварот и во текот на целата недела Mourinho ни зборуваше дека мораме да дадеме што е можно повеќе голови за да имаме полесен втор натпревар. Наша цел беше да почнеме силно за да знае Levante дека сме присутни. Сега мораме да се одмориме и да мислиме на вториот натпревар, и таму мораме да победиме. Денешниов натпревар треба да го заборавиме, беше добар, но таму мораме се од почеток со намера да победиме. Имаме добри напаѓачи во екипа, плус денес влезе Morata и така е лесно да се даваат голови. Се радувам многу поради него. Јас дебитирав со 18 години и секогаш кога ќе видам дека младинец влегува во игра се радувам, тоа е важно за нив. Се надевам ќе продолжам вака и подобро од сега. Имаме одличен кондиционен тренер, ние тоа го забележуваме на терен. Само со добар тренинг можат да се издржат толку многу натпревари.
Morata: Ми ја дадоа топката потпишана од сите и ми напишале “мирен, ќе дадам гол“. Јас сум играч на Castilla. Секоја шанса која ќе ја добијам ќе се обидам да ја искористам како да е последна.