Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
g2408.jpg

И повторно Мурињо инсистира на купување уште еден напаѓач, алудирајќи на тоа дека доколку се повредат Игуаин и Бензема, ќе бидеме во голема опасност.

И составот кој се предвидува за вечер

Икер

Арбелоа - Рамос - Карваљо - Марсело

Чаби - Кедира

Педро Леон (?) - Озил - Ди Мариа

Игуаин​

--- надополнето ---

Реал Мадрид 5 - 1 Пењарол, пред 50 години.

"No va a haber más fichajes"

Незнам што е работава дали си тераат инает Валдано и Муринњо или што? Како и да е не ми се свиѓа ич што даваат различни изјави.

"No va a haber más fichajes"

Незнам што е работава дали си тераат инает Валдано и Муринњо или што? Како и да е не ми се свиѓа ич што даваат различни изјави.
наместо да земаа току играчи од одбана можеа да купат еден од напад

Ќе има вечер на тв ? Знам лани го имаше Бернабеу купот.

Ќе има вечер на тв ? Знам лани го имаше Бернабеу купот.

Al Jazeera Sport
La Sexta
Sky Sport Extra (Italy)
SportRo
YES Sport 2

Од овие ниедна не е достапна ако немаш дримбокс, SportRo беше ја скинаа :(

--- надополнето ---

Пробавме 8 младинци оваа претсезона и тоа е важен знак, но има многу нешта кои треба да се подобрат. На пример, Mateos, е играч кој ми се допаѓа, можеше да игра против Mаllorca, но тоа не е можно бидејќи е повозрасен од дозволеното.

повозрасен од дозволеното???

Има 23 години и ако заигра за првиот тим мора да остане таму, неможе после да го вратат да игра у Кастиља, такво е правилото.

Al Jazeera Sport
La Sexta
Sky Sport Extra (Italy)

SportRo
YES Sport 2

--- надополнето ---

Има 23 години и ако заигра за првиот тим мора да остане таму, неможе после да го вратат да игра у Кастиља, такво е правилото.

Двене ги имам. Конечно на тв! Се искривив пред комп. Фала. :)

[video]http://www.skysports.com/video/inline/0,26691,12606_6332789,00.html[/video]

Интересно видео од интервјуто на Мурињо за SkySport. Кажува за Адебајор и Дрогба дека нема шанси да дојдат во Реал, и дека бил многу заинтересиран за Коларов...

Al Jazeera Sport
La Sexta
Sky Sport Extra (Italy)

SportRo
YES Sport 2

--- надополнето ---

Јееее! Конечно на телевизија !

Да ве прашам нешто. Дали некој има дримбокс? И доколку има дали му ја пушта Реал Мадрид ТВ на 19,2 Е ? Мене нејке да ми ја пушти и многу се курчам :nerv:

Мурињо-Веќе знаеме кој ќе биде голман доколку нешто му се случи на Касиљас или на Дудек.Тоа ќе биде Рамос или Кедеира.Трениравме и дојдовме до тој заклучок.Веќе два пати се случило РМ да остане без голман,па може да се случи и повторно.Со таа причина отсега натака,секоја недела Рамос и Кедеира помалку ќе тренираат и на гол.

Di María (24.08.10 – As):

Ме викаат “мизерен“ затоа што играв во Rosario Central, со 7 години почнав да играм таму. И благодарение на “мизерни“ сега сум во Real Madrid. Не викаат “мизерни“ затоа што пред многу години екипата на Newell's Old Boys сакаа да играат добротворен натпревар за заразените од лепра и Rosario Central одби да игра. Затоа Newell's Old Boys ги викаат “лепрозни“, а Rosario Central “мизерни“.Rosario Central го носам во срце, сега играм со ѕвезди и тоа е убаво, но не ме плаши.

Вo La Finca се родив, таму ми се најдобрите пријатели. Тоа име ми е истетовирано на раката, исто како и моите најдобри пријатели. Јас не ги заборавам моите пријатели, ни моето семејство, ни мојата девојка.

Точно е дека кога имав 6 години, мојот трансфер од Atlético Torito во Rosario Central беше за нешто повеќе од 25 фудбалски топки.
Ми изгледа како да почнав да играм вчера, кога мојот агент Andrés Miranda, дојде кај мене дома. Во Прва дивизија играв кога имав 17 години, со 19 отидов во Benfica и сега во Real Madrid. Се се случи многу брзо.... СП U20, Олимпијада, СП во Ј. Африка. МОјот агент многу ми помогна.

Играм фудбал благодарение на еден доктор кој и кажа на мајка ми дека морам да се занимавам со спорт за да не бидам нервозно дете. Кога имав 13 години му помагав на татко ми да разнесува јаглен. Татко ми 16 работеше со јаглен, но кога јас се преселив во Европа му реков да престане да работи.

Kily González може да се каже дека е мој фудбалски татко, делумно. Ми го пренесе своето искуство и ми даде многу совети. Ми кажа дека секогаш морам да бидам амбициозен и секогаш да сакам повеќе. Тоа го правеше и он и стигна до valencia, Inter…

Не можам да ги споредам стадионот на Rosario Central и Bernabéu, се уште не сум играл на Bernabéu. Иако лани бев и гледав еден натпревар, кога Real Madrid мораше да направи пресврт за да оди понатаму, после поразот од 4-0. Оној против Alcorcón. Тешко е да играш на Bernabéu, публиката бара многу, но кога се оди добро и публиката е добра. Се надевам ќе успеам да ја освојам публиката на моето деби на Bernabéu, сакам да докажам дека тука сум поради нешто. Знам дека го исвиркуваа Gago, но и тоа се случува, ако се правиш добро нема да те исвиркуваат.

Кога стигнав во Benfica сите ми викаа дека морам да бидам како Simao, но со времето се адаптирав на тој притисок. Дај Боже да можам да играм како Di Stéfano. Презимањата ни почнуваат на Di и очекувам да ми оди добро како на него.

Не ме плаши тоа што сум најскапото засилување оваа сезона. Влегувам на терен мислејќи дека јас сум јас и на тоа што морам да го направам за екипата. Не ми пречи тоа колку вредам, 25, 50, 100....

Голот против Hercules ми даде самодоверба. Ми помогна после шансата која ја промашив минути пред голот. Сакам да играм овде и давам се и на тренинзите и на терен, како што бара Mourinho.

На СП бев под голем притисок, многу нервозен, иако имав голема поддршка од сите. Поразлично е кога играш за репрезентација и кога играш за некој клуб. Подготвен сум да поднесам било каков притисок.

Не ми е важно на која позиција ќе играм. Подготвени сме за почетокот на сезоната. И обврзани сме да освоиме се.

Да ве прашам нешто. Дали некој има дримбокс? И доколку има дали му ја пушта Реал Мадрид ТВ на 19,2 Е ? Мене нејке да ми ја пушти и многу се курчам :nerv:

Немам Дримбокс, незнам за тоа, али пробај да ја побараш на Eurobird9A 9.0E.

Немам Дримбокс, незнам за тоа, али пробај да ја побараш на Eurobird9A 9.0E.

Мислам дека имам пробано ама ке пробам пак. На 19,2 Е и на 30,0 W не ми ја пушта. :zid::nerv: Како и да е ке пробам. Фала.

прв пат на Bernabéu оваа сезона....... Real Madrid - Peñarol..... Trofeo Bernabéu..... ..... ...... стартна 11-ка..... Casillas; Lass, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Cristiano Ronaldo, Ozil, Canales; Higuaín

Lass десен бек...тоа не ми се допаѓа
Каналес и Озил заедно да видиме како ќе фнкционираат

--------------Касиљас---------------
-Ласс--Рамос--Карваљо--Марсело-
----------Кедира---Алонсо-----------
---------------Каналес----------------
---Роналдо-------------------Озил---
--------------Гонзало------------------

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back