Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеа читав една изјава на Мурињо, и ми се допадна овој дел:

- Во понеделник или во средината на неделата ќе разговарам со Флорентино Перез и доколку станам нов тренер на Реал Мадрид, тоа е затоа што тие ме сакаат, и затоа што јас сакам предизвици и тешки задачи.

- Мене не ми требаат куп пари за да направам тим, ми требаат играчи кој ќе работат и кој ќе имаат победнички менталитет.

:aplauz:

На ова клипче маикон кажува дека останува во Интер , ама се е можно

http://www.corrieredellosport.it/vi...23-23167/Champions,+Milito:+«Resto+all'Inter»

Да можам ќе му кажам на Перез да ви плати толку за Маикон, само да не доаѓа во Реал.:kesa:
Во никој случај Рамос централен:nenene:...ако не е доволно стабилен Албиол, Гарај го имаме:smir:

Perez says: I have money and I can buy all...Оваа сезона напраив многу кеш од дресови и реклами. Не се нервирајте фанови на Реал, ќе ви донесам титули, ама најбитно е ова
I GET MONEY, MONEY I GOT:icon_lol:

Мур го имал договорот уште во петокот вечер, иначе за Раул:
Раул во никој случај продавање, или во управата или на клупа...не е фер да биде продаден:nenene:

Дечки честито за Мур и со среќа во новите сезони кои претстојат пред вас и да ве израдува како нас Интерашите...мислам дека ќе ве направи шампиони во шпанија иако имате за противник страшна Барселона ...

Не е точно дека првата сезона во Челзи ја започнал со напаѓачки пристап.
Барем 72, 73 постигнати погодоци и 15 примени во 38 дуели за мене не е напаѓачка настроеност.

„Мистеријата“ ко што му се припишива е тоа дека нема никаква мистерија, човекот се прилагодува на играчите што ги има. Реал и со него ќе игра напаѓачки, пошто не можиш од тие играчи со такви врвни таленти да бараш дефанзива. Но дисциплина на терен, во секој случај. Рамос нема да изиграва то шо не е (крило или напаѓач) и ќе седи назад, на пример.

Истиот впечаток го имам и јас, искрено благе везе немам како играл Порто во Португалија под негово водство ама ако е за верување батката кој ја напишал статијата тогаш заклучокот е очигледен, Мурињо знае да ги адаптира своите тактики врз потребите и можностите на играчите кои ги има на располагање, ако е така нема потреба да стравуваме дека ќе играме "Капелo" фудбал. Барем не со овие играчи.

Мислам и дека ќе му се допушти да има поголема улога врз трансферите. Имаме ѕвезди што ќе ни се повеќе? Плус земаме и можеби човек кој преставува поголема ѕвезда и од Роналдо и Меси во светот на фудбалот. На ред се титулите.

Мислам дека ќе направи паметни трансфери, единствен трансфер што не би го почитувал е знаете кој, купување на десен бек.

Историјата на трансферите на Мурињо не налага дека има ерекции на ѕвезди, и ништо не води кон тоа дека и сега ќе биде така, бар Маикон не е ѕвезда туку реална потреба и дискутабилно најдобар десен бек во светот. Е сеа прашање е колку ни треба играч од среднита како Мартинез, Де Роси или било кое име кое се врти низ весниците, јас лично сум да играме со Лас-Чаби како држечки мидфилдери следната сезона ама ќе видиме што ќе каже специјалниов за тоа. :)

Нападот у никој случај да не се мења, Каналес и Силва се доста.

Историјата на трансферите на Мурињо не налага дека има ерекции на ѕвезди, и ништо не води кон тоа дека и сега ќе биде така, бар Маикон не е ѕвезда туку реална потреба и дискутабилно најдобар десен бек во светот. Е сеа прашање е колку ни треба играч од среднита како Мартинез, Де Роси или било кое име кое се врти низ весниците, јас лично сум да играме со Лас-Чаби како држечки мидфилдери следната сезона ама ќе видиме што ќе каже специјалниов за тоа. :)

Нападот у никој случај да не се мења, Каналес и Силва се доста.

А бе не викам дека Маикон не е еден од најдобрите три десни бека моментално, и дека нема да игра добро и кај нас, само што неговото купување го сметам за непотребно.

Не е точно дека Рамос игра подобро како централен, напротив сезонава иако имаше 2-3 ѕверски натпревари, повеќе пати имаше киксови како Албиол. Кога играше неколку натпревари по ред како десен бек, се виде дека таму му е местото, има предиспозиции за тоа. Вредат неговоте продори и центаршутеви. Исти такви има и Маикон, да! Ама Рамос и кога игра централен често го прави истото, шиба напред заборавајќи на одбраната и коа се враќа киксира.

Е сеа Мурињо сака цврста одбрана и волови во неа, каков што е Маикон, и многу веројатно е дека ќе го купиме. Сепак мое мислење е дека подобро да се купи нов централен, отколку Рамос да игра таму :)

hariy.jpg

Еве ви го новиот спортски директор.. Стои одма до Флорентино Перез.. :pos:
Ќе ја наредите вгодина за Шампионите..

А бе не викам дека Маикон не е еден од најдобрите три десни бека моментално, и дека нема да игра добро и кај нас, само што неговото купување го сметам за непотребно.

Не е точно дека Рамос игра подобро како централен, напротив сезонава иако имаше 2-3 ѕверски натпревари, повеќе пати имаше киксови како Албиол. Кога играше неколку натпревари по ред како десен бек, се виде дека таму му е местото, има предиспозиции за тоа. Вредат неговоте продори и центаршутеви. Исти такви има и Маикон, да! Ама Рамос и кога игра централен често го прави истото, шиба напред заборавајќи на одбраната и коа се враќа киксира.

Е сеа Мурињо сака цврста одбрана и волови во неа, каков што е Маикон, и многу веројатно е дека ќе го купиме. Сепак мое мислење е дека подобро да се купи нов централен, отколку Рамос да игра таму :)

Дискутабилно е тоа друже, и како десен бек и како централен имал и добри и лоши партии, Мурињо ќе реши што со него, ако има човек кој може да го направи Рамос светска класа дефанзивец тоа е тој. Според муебетите кои се вртат некако ми оди на тоа дека доаѓањето на Маикон е неизбежно.

Njemački mediji tvrde: Džeko dogovorio transfer u Real Madrid

Dok bh. mediji špekulišu o pregovorima čelnika Liverpoola sa našim reprezentativcem Edinom Džekom, njemačke kolege tokom cijelog današnjeg dana putem elektronskih glasila navode kako je na pomolu senzacionalni dogovor između Edina Džeke i španjolskog velikana Real Madrida. Njemci pišu kako će prva akvizicija novog trenera kraljevskog kluba, Josea Mourinha biti upravo naš reprezentativac, te da će Wolfsburg dobiti punu odštetu od 40 miliona eura.

Za to vrijeme, Edin u društvu sa Emirom Spahićem i Semirom Štilićem provodi slobodno vrijeme u rodnom Sarajevu, najviše vozeći se Edinovom novom "igračkom", VW golfom r20, a večeras je pomenuti trio prisustvova

Јас мислам дека треба Маикон да дојде.....Рамос е добар централен играч......и Коларов како лев бек......
Maicon-------Ramos-------Pepe-------Kolarov
Но сепак Мур за тоа одлучува.....ќе ја среди одбраната,средината и се што треба....ќе треба да се почитуваат неговите одлуки....се надевам дека со неговото доаѓање ќе дојде и некоја титула.....и во изјавана која ја имаа постирано Манга,Мур вели дека не му требаат многу пари туку играчи кои работат и имаат победнички менталитет......За напад мислам дека не треба да се фрлаат пари затоа што ги имаме Бенз,Игуаин и Роналдо.....треба одбраната и средината малку корегирање другото е се во ред...

Ова со Џеко ме потсеќа на Шпиц кога објави дека Илчо Наумоски потпишал со Алмерија.

Сејте бе каков Џеко,таков играч Мурињо избрка од Интер(Ибрахимовиќ).Мур сака голгетери како Игуаин и Бензема(во Интер Милито) од страните Силва и Роналдо(Ето и Пандев,само што нашиве се две класи подобри) и организатор Кака(во Интер Снајдер).И позади со двајца ДМ Чаби и Ласс(Камбијасо и Мота).Што значи вака би изгледал составот за наредната сезона 95%.
Касиљас
Маикон----------Рамос------------Пепе------------Марсело
Ласс---------Чаби Алонсо
Роналдо---------------Кака------------------Силва
Игуаин

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom