Фан Клуб: Работнички

• Креатор на темата Креатор на темата zEk0
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека Работнички нема многу навивачи и симпатизери (се бројат на прсти), ама не ми е јасно од каде се појавија навивачките на Работнички што беа присутни со Вардар ...ми ја враќаат желбата за посета на стадионите :pipi:
Знае ли некој кој ги организира? И они ли се Легија 5 ?

Работнички-Ренова во 1/4 финалето на купот
Ни се падна најсилниот противник,но ако сакаме двојна титула мора да ги победиме

Работнички-Победа 6:2
3 гола на Савиќ,2 на Боби Божиновски и еден на Вандаир,а за Победа стрелци Петровиќ и Несторовски

Конечно една убедливо победа за (веројатно според изборот на играчи) најјакиот конкурент за титулата оваа година против послаб тим, и конечно сум целосно задоволен од играта на Работнички. Иако примивме повторно голови, сепак едниот беше прекрасен и Наумовски не можеше ништо, а за другиот... Се случува :). Само напред, добра увертира пред натпреварот во среда против Ренова во купот.

Напаѓачот на Работнички Душан Савиќ е прогласен за најдобар играч за изминатото 10 коло од Првата Македонска Фудбалска Лига. Тој изигра брилијантен меч со Победа постигувајќи го својот прв хет-трик во дресот на Работнички, со што беше еден од најзаслужните за високиот триумф над прилепскиот тим.

Во тимот на колото, покрај Савиќ, се најдоа и двајца играчи од одбраната: Васко Божиновски и Горан Димовски, и Боби Божиновски кој постигна 2 и асистираше уште 2 гола на мечот со Победа.
Воедно Савиќ со 3-те и Б.Божиновски со 2-та постигнати гола се осамосталија на лидерската позиција на листата на стрелци со по 8 постигнати голови.

Покрај четрворицата играчи на Работнички, во тимот на колото имаше и четворица од Пелистер: младиот голман Апостоловски, Цветановски, Љамчевски и Алтипармаковски, а останатите двајца се Тодоровски од Ренова и Марковски од Силекс.

http://www.facebook.com/home.php#/note.php?note_id=163509228900&ref=nf

Знам дека Работнички нема многу навивачи и симпатизери (се бројат на прсти), ама не ми е јасно од каде се појавија навивачките на Работнички што беа присутни со Вардар ...ми ја враќаат желбата за посета на стадионите :pipi:
Знае ли некој кој ги организира? И они ли се Легија 5 ?

prvo se vikaa romanticari pa legija 5 a sega debar maalo

Во секој поглед ги растуривме,ваква игра одамна немам гледано.
Головите ги постигнаа Вандаир од пенал.Бојовиќ,евро гол на Глигоров и на крај Петковски во 90 минута

cestito pobeda go gleav prvo i si zaminav Renova mn slaba bese i poradi toa si otidov znaev deka ke bide visoka pobed za rabotnicki

Одлична партија на фудбалерите, но задоволува и гол формата, на два натпревари (Победа и Ренова) постигнати се дури 10 гола а примени само 2 :aplauz::aplauz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom