Фан Клуб: Работнички

• Креатор на темата Креатор на темата zEk0
  • Време на започнување Време на започнување
Во Офенбах(Германија), Навал(Португалија), Пандурии(Романија) и Варзин(Португалија)

Подобро прв во село, него последен во град.:toe:

И јас ја прочитав веста за Вандаир во Работнички. И кажувам јавно дека ќе ми биде многу жал ако видам дека игра за Работнички. Беше икона која не беше доволно почитувана во Вардар, но сепак јас го сакав многу.

Објасни ја поентава на постов?
Па ако сватиш што значи изреката, ќе ме сватиш и зошто велам така. Он првин играше за Вардар, беше најдобар играч во Македонска Лига, па после мислам дека отиде за Германија, за некој второлигаш играше (највероватно се обиде да се пробие на повисоко ниво). Па потоа пак се врати во Вардар, па отиде да игра за некој португалска екипа, па на други места и еве сега повторно се вратил во Македонија. Еве ти ја поентата.

Подобро прв во село него последен во град.

Можеби беше добар за Македонска лига, но не е доволно добар за појака лига од рангот на Португалија или Германија.

Кировски на тест во Анжи

Корпулентниот напаѓач од редовите на Работнички, Христијан Кировски ќе има тест за нова преселба во странство, во редовите на рускиот лигаш Анжи. Во есенскиот дел од сезоната Кировски во редовите на актуелниот македонски шампион постигна осум гола.

Кировски (23 години), кој е повратник на македонската фудбалска сцена интернационална кариера почна да гради во Србија и во Украина.

Во недела се игра пријателска Тетекс-Работнички. Да не има некој информација каде и во колку саат?

Најдобри во македонија неам зборови за нив:).

се играт во 21:00 часот мислам ако не се лажам.

Најдобри во македонија неам зборови за нив:).

се играт во 21:00 часот мислам ако не се лажам.
Кај бе 21часот нема шанси да е тогаш
Или 13 или 14часот ке се игра

Нема шанси бе какво 21:00 ч. Не е ова Англија, Италија или Шпанија па да се игра навечер, поготово пријателски меч :) Попладне до кај 3 би требало да се изигра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom