Фан Клуб - Р.К. Жито Прилеп

• Креатор на темата Креатор на темата Galfer
  • Време на започнување Време на започнување
Не е можно ова ! Каков малер сум неделава шо мислам дека заради мене е:(

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=101011714291&id=22&prilog=0&setIzdanie=22402
Жито Прилеп - Бритерм 25-18 (13-8)

Спортска арена „Сонце“ во Прилеп. Гледачи: 1. 000. Судии: Кристина Настасе и Симона Станку (Романија). Делегат: Радош Ракочевиќ (Црна Гора).
Жито Прилеп: Наумоска (12 одбрани), Јаломитеану, Дурланова, Павичевиќ 6 (2/2), Т. Стојановиќ 4, Мркиќ, Петковска 3, Цветановска 1, Штериова 4 (1/2), Аџулеска, Кликовац 3, А. Стојановиќ 2, Когој, Илиеска 2, Серафимовска, Матановиќ.

Седмерци: 3/4. Исклучувања: 10 мин.

Бритерм: Черна (7 одбр. и седмерец), Звоничова, Бенедикова, Рајнохова 1, Кратохвилова, Дротарова 4, Јандашкова, Винкларкова, Томечкова, Чмеларова 4, Флекова 6, Кочи 1, Сукеникова 2, Неварилова.
Седмерци: /. Исклучувања:16 мин.

Навистина штета што не се пласира екипата на Жито Прилеп во наредната фаза од КПК, покажаа дека имаат стварно добра екипа оваа сезона..

Жито Прилеп беше поуспешен од Бисери Плевља со резултат 31:21 (16:11). Први стрелци беа Петковска со осум и Стојановиќ со шест гола.

Жито Прилеп поразени од Будуќност со резултат 22-29 полувреме 15-15.според мене иако Прилеп загубил на овој меч сепак Будуќност е меѓу најдобрите европски екипи а лани играа и полуфинале во лигата на шампионите.Прилеп по поразот од Металург се подобрени и играт многу подобро.Будуќност во својот состав има и добри ракометарки.Најефикасни кај Жито Прилеп биле Петковска и Штериова со 8 постигнати голови.за сега Прилеп има одиграно 4 натпревари во регионалната лига .пораз од ЖРК Металург и овој пораз од Будуќност а убедливо ги победи екипите на Раднички и на Бисери

Ќе гледам Русинки против Вардар кога ќе играат за некоја ден :icon_lol:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom