Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 350268Прегледај го приврзокот 350269
Која е поентата на оние празнините шо испишват Фк Пелистер, освен вака со дрон на друг начин и од друга местоположба неможат јасно да се прочитат. Нека ги пополнат празнините или нека си набават бели столчиња.
Na nisto ne lici pishanoto , vidi samo “E” kako e napisana, pa tolku da se nemalo zelba nesto da izgleda kako so treba, pa naprajgi zeleno beli i gotovo i taka nema mesto za bukvi na tribina. A okolu stadionot sho deka ja napraja tribinata prava deponija e , so vakvo tempo ni za 2 godini nema da lichi na nesto, za reflektorite veke ne mi se zbora…

Која катастрофа не ми се верва, како црн облак да не демни цело време во фудбалот. Вервам дека уште подлабоко ќе тониме и дека сме далеку од првата лига. И кај оние со најцврста воља за пратење на фудбалот му ја спласнаја желбата, и нив ги откажаја од толку шо се отепани гревојте. Нека си ја превземи некој одговорноста дури не е прекасно, чашата е прелиена, сега ние сме на ред!!!

Се виде по првите 5-6 кола дека е промашена работата , а шо вежбале на тренинг широко/тесно , па незнам дијагонала /хоризонтала/вертикала , па скенирање на противник се паѓа во вода кога на 90 минути на терен ништо од тоа не се гледа .
Денес до душа и бевме над ниво од тоа како играме отепано , ама ова е премногу .
Одговорност треба да има хиерархиски од Управа , па тренер , па играчи .
Или како знат до полусезона се да победат или на полусезона раскид договори на сите , секако нема да испадниме и уште од зима да се прај тим за другата година.

Ova utakmica denes morase da ja pobedime!!! Sramota i rezil na site tolku ke recam.

Abe nema so da izmisluvame topla voda se znaj ako go sakam i postuvam Mane(rabotnik plua nas) mora prv da si odgovara ako posle pak ima los rezultat sleduva kazna, na igracite paricna i na zima brkanje nekoj so ne se zalaga kako so treba za svetito dres pa nosenje drugi igraci, vaka ne odi i pod itno uste utre mora da se postavi uprava da si gi prevzemi rabotite za plus finasii, igraci, pripremi, ofs, ffm, sudii sorabotka so kluboj itn...
Site krediti se potorsija nekoj mora da odgovara ili javno da izlezi so izjava da kazi so e kaj e problemot bez razlika dali e trenerot, sportskiot direktor ili kapitenot mora da kazat zbor, dva i so bese najstrasno ne dojdoa da otpozdravat nikoj osven fazliu so stoese tuka a drugite nemaa ni hrabrost da ne opulat vo oci razbiram ednas, dva pati ama ova e veke 5 kiks ili neka igraat ili neka si odat od klubot site od eden do posleden i ne mozi tie go sakale kolku nas klubot ko tie zemaat plata od nego a nie davame pari za nego plus nervi, vreme, grlo, kazni uceni, kotek i sekoj eban vikend bez decata i familijata baranje slobodni denoj od rabota za da gi bodrime a tie kurtasak da si igraat samo plata da zemat
aj da se opravdaat za prvite kola ne bea kompeltni ova, ona i solidni besa, gostuvar i voska ama za faking dentoit ili kako mu e imeto ili karaorman posebno sobrani po tebe po mene so dva napadi da primas dva gol bonis imale i crven i poraz ne sudija koj saka neka bidi sudija 5 treba da mu dajs oti ne kazat deka sudiite ni pomognaa na nekoj natprevari arsimi, ohrid itn... Oti ne kazat deka do vcera nemavme nikakva igra oti ne spasi nekolku kola golmanot, oti nemame rezervi i tie so se ne gi igrame tuku igrame samo so eden sostav i vo kup i prvenstvo oti ima kavgi na natprevarite se karaat megusebe igracite vikaat urlaat pa i so mane oti nemame fitnes trener nema web strana eban avtobus abe nisto nemame pa oti ne si pobaraa spic oti ne dadoja uste pari ne mozi be navivacite da bidat podobri od igracite strucen stab i uprava so e nie budali sekoja godina ke odime da molime kolime vo opstina da se karame prajme dusmani so vlasite za tie da zemaat pari i da se slikaat na pobedi a nie kurot sekade da go jadime ne mozi poke vaka glata vtorba da ja pikame za niv za klubot za stadion a tie da si go ladat more site da si odat ako ne gi biva nema opravduvanje barame rezultati i tocka!
Stramota be po eden zolt prajme na na natprevar bez krv bez inaet bez nisto kako picki istorseni i na trening isto gledaat so pobrzo da zaminat na kafe ova nikogas ne bilo vaka manakeni so cest na isklucocite
Nie nisto nemame i arno veli kengurot nie sme jojo klub so osptibaki pari samo imeto i tredicijata ni vredi skola so imame 600 i kusir deca so skolite oreku 800 deca ama i tuka samo eden teren so znaci pak nisto nemame ni plan strategija agenda se kupi den polusezona pomini i se menuvaat kurto murto legemda do legenda a rezultati nikakvi de prva de vtora liga eban sileks od selo kratovo e insiticija za nas i klub so site nisani a nie sme ili privatna ili partiska zabava za nie da pieme apcinja se da mu ebam na site do sega nekadarni inavalidi neka ucat od huliganot omer kako se vodi klub trkalata iskopleksirani i najubaj se so razbiraat za fudbal a nisto nemaat napraeno za Pelister i Bitola fala kurcu samo za tribinata se drugo e pepel i dim sitna prevara!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Испаѓа дека во времето на Блашко и компанија, клубот функционирал најдобро и забележал најголем успех.
Вистина е дека после нив се деси бродолом, ама гледајќи од овој временски период тогаш сме имсле и најсилен состав и клубот функционирал попрофесионално.
Незнам кско е состојбста до долгот на клубот, дали уште е клубот во минус или конечно е надминат долгот. Ако е сметката чиста, тога не глеам причина зошто клубот да не се стави на јавна продажба во некој пакет заедно со давање под концесија на стадионот со новата трибина. Такс можи некој бизнисмен да се нафати да го менаџира клубот заедно со сите објекти во новатс трибина.
Друго чаре за Пелистер не глеам во моментот. Вака само се трошат без вез општински пари а се бламираме по селата.

Заради купот и после ескурзиите на Наташа не плаќам борч ќе платам дојде сега уште да плаќаме да ти се помочам во лупот шо десет гпдини ќе го плаќаме нека се врати ќе земиме куп и после одма клуч на клубот и стечај а вака ќе се молиме на општината да го подмири долгот за писле да се бара салам решение за греота упм и жалосно за децата шо тренираат

Ситуацијата во Пелистер се решава за 10 дена !!!
Не само за влез во прва лига , него и секоја година да играме во Европа!
А ја решава само градоначалникот т.е. партија која сега е на власт т.е. и тој шо ќе биди во иднина .
Ама до толку к@р ги боли т.е. за к@р не ги бива и минатите и сегашниот и тој шо ќе биди во иднина.

[emoji3544] На денешниот состанок, пред почетокот на закажаниот тренинг на Фк Пелистер, донесени се и соопштени следните работи:

● Сите играчи и стручниот штаб се финансиски санкционирани
● Мора да се победат 4те преостанатите натпревари
● Анализа на крајот од полусезоната, па потоа кадровски или играчки промени
● Разочараност од она што го прикажуваат некои играчи, од кои се очекуваше многу повеќе

[emoji350] НИЕ БЕВМЕ ТИЕ ШТО ПРЕД НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ СКОРО СИТЕ ОД СЕГАШНИТЕ ИГРАЧИ ПОБАРАВМЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ПЕЛИСТЕР, ВРЕМЕ Е ДА ЈА УДРИТЕ ГЛАВАТА ОД ЅИД И ДА ГО ПРИКАЖИТЕ НАЈДОБРОТО ОД ВАС, ЦЕЛ СВОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ, БИТОЛА И ЧКЕМБАРИ ГО ЗАСЛУЖУВААТ ТОА И МНОГУ ПОВЕЌЕ !

[emoji3515] САМО ЕДЕН ТИМ, САМО ЕДЕН ГРАД - САМО ПЕЛИСТЕР, САМО БИТОЛА !

Ne znam oti ama mislam pak gresat ne e resenie da se kaznat site za poedinci so ne se zalagale vtora rabota nie nemame uprava edna godina i trista drugi raboti so ni falat kako klub sega aj udri po dzepot aj da gi kaznat ama da donesat plus igrac iskoristat dzoker a ne samo da stedime demek i greskata e so prethodno nekoj so zedoja salam dogovori a nekoj ic pa sega taa greska da se pokrie so kazna e glupost a mozi i gresam so znam

[emoji3544] На денешниот состанок, пред почетокот на закажаниот тренинг на Фк Пелистер, донесени се и соопштени следните работи:

● Сите играчи и стручниот штаб се финансиски санкционирани
● Мора да се победат 4те преостанатите натпревари
● Анализа на крајот од полусезоната, па потоа кадровски или играчки промени
● Разочараност од она што го прикажуваат некои играчи, од кои се очекуваше многу повеќе

[emoji350] НИЕ БЕВМЕ ТИЕ ШТО ПРЕД НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ СКОРО СИТЕ ОД СЕГАШНИТЕ ИГРАЧИ ПОБАРАВМЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ПЕЛИСТЕР, ВРЕМЕ Е ДА ЈА УДРИТЕ ГЛАВАТА ОД ЅИД И ДА ГО ПРИКАЖИТЕ НАЈДОБРОТО ОД ВАС, ЦЕЛ СВОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ, БИТОЛА И ЧКЕМБАРИ ГО ЗАСЛУЖУВААТ ТОА И МНОГУ ПОВЕЌЕ !

[emoji3515] САМО ЕДЕН ТИМ, САМО ЕДЕН ГРАД - САМО ПЕЛИСТЕР, САМО БИТОЛА !

Ne znam oti ama mislam pak gresat ne e resenie da se kaznat site za poedinci so ne se zalagale vtora rabota nie nemame uprava edna godina i trista drugi raboti so ni falat kako klub sega aj udri po dzepot aj da gi kaznat ama da donesat plus igrac iskoristat dzoker a ne samo da stedime demek i greskata e so prethodno nekoj so zedoja salam dogovori a nekoj ic pa sega taa greska da se pokrie so kazna e glupost a mozi i gresam so znam

Горан, фудбалот е колективна игра, казната е само за утакмицата со Караорман, неможи поединци да казниш, нормално ги казнуваш или наградваш сите, и за кога ќе земат премија (некогаш) поединци можи нема да се заслужни, не треба да земат?
Со овие секако е пробано, со арно не бива, Чкембари бевте на тренинг, не бива, па вака кога ќе ги удриш по џебот од кај шо гледаат фамилии можи ќе му текни. Само според мене, во зависност од играчите и амбициите, ова се се прај пред сезона, односно на колку освоени бода земаш премија, на колку добиваш казна ама сигурно никој не очекуваше дека вака ќе дојди...
Се сеќавам на муабетот во Август со спортскиот директор кога му рековме абе заебано ќе е Арсими, Караорман тешко ќе е, се пуфкаше абре аман кај е тешко за Пелистер...
СЕГА се ака се од гла, ако мислат тие дека некој ќе му ги турни гаќите од Караорман или Детонит дека некој наш имал 15 години професионална кариера СЕ ЛАЖИ ! Напротив, против такви противници + против Пелистер сите даваат и 300% од себе, додека нашите мислат дека со 50% ќе победат, психата е грешка. Цела недела му било зборано дека НЕ Е ЗА ПОТЦЕНУВАЊЕ КАРАОРМАН, дека таму кикснаа и Воска и Вардар, дека имаат искусни прволигашки и второлигашки играчи и млади од Победа, цела недела и не успеа то да му влези во психата, до душа навистинаа играа добро, навистина 3 гола му се поништени (според ФФМ само еден - смешки) ама па дај му 5, иначе очигледно е дека главниот судија бил покријан пред утакмица, добил прелазна отценка (а милион грешки) и + награден е со куп натпреварот Силекс - Вардар е баш да видиме дека една екипа 100% ќе се жали за на судењето, го пишам и нека стој ова овде. Тој и Бартон се извршители, по нарачка и барем да беа за корист на Караорман ама очигледно се за 3та екипа...
На полусезона треба да се напрај ЧИСТКА, сите овие шо 11 кола или 15 до крајот на полусезоната не се залагале ЧАО и ни фала да не му се речи, па да видиме кај ќе играат... НИГДЕ !
На едните рано му било за пензија ама сакале тука да завршат,
на другите не му се одело негде на позајмица, сакале во Пелистер да се,
е па државна, општинска цицка начекаја и сите сакаат да цицат и така ќе биди дури не дојди приватник и СЕ ДА ИЗБРКА шо е за бркање...
Проблем е плус кавгите во вмро, кавгите вмро со поинаку, кавгите врмо и поинаку со сдс и се то се одразва и на фудбалот...
А, се почнува од Воска, тој облак над Пелистер е од тогаш... случајно? Не вервам во случајности ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom