Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
@vasicot За Ѓоре Јовановски се прај муабет, новиот тренер на Беласица, не за Ѓорче, инаку Ѓорче за нас е РБ Лајпциг.
:pijanco: napien sum malce ne mi zamervajte sabota e hahahhaah ne procitav ubo

Тој Радовиќ од Борец не го зедовме бе ? Така беше најавен или се откажаја од него, исто и за Калановски пред потпис бил незнам шо, на прозивката само двајца Рики и Размото....
Се гледа дека не се заинтересирани за ништо, тропаме на вратата за втора лига, ние и Вардар најнеактивни на пазарот. Ако чекаат да испадни Беласица и да се распадни Вардар за втора лига, а ние преку бараж да бараме шанса, еве од сега му кажвам дека и преку бараж испаѓаме од кој било, тимот нема квалитет да игра ниту со КСК Крклино во општинска лига, не пак повеќе....

Јас реков претходно шо се пиши на портали за нас точна е само датата тој србинот го имаа контактирано арно ама ко слушнаа шо чоек е се откажаа, Калановски и да го сакаат не можи да дојди има договор уште со Беласица ете сега имаат нов тренер можи тој ќе го пушти инаку нема шанси
Факт е дека лошо пазариме до сега односно слабо од тоа шо се очекуваше пет, шест играчи наши црнци па тренер и триста чуда на крај односно до сега ништо сега имаме пет леви крила а едно десно и без класичен напаѓач сме најголемо засилување го сметам шо никој не замина од прилепчаните и битолчаните (драгарот и бојан)+ танушев а другите играчи од страна не знам оти не ги избркаа се лажат со последните две победи дека некој можи вредат а да ги избркаат нема никој да најди клуб во прва лига
ако не земат шпиц десно крило и везен нема шо да бараме за опстанок ама и ти ја претера ние да стигнеме до бараж сигурно поминуваме оти брегалница само е тро по јака а таа сигурно влегува директно, тиквеш се растур систем во запад скопје се први иначе се чотки сега нешто велешта се појача ама пак се слаби сакам да речам ние да стигниме до бараж со кој сака нека биди 100% поминуваме како секогаш кога се играл бараж предност имале прволигашите
Останува да се надеваме дека ќе му дојди умот и донесат барем три играчи оти после ќе немаме измени како есента и тоа мора да бидат засилувања а не ќор даваш земаш слеп ама за тоа требаат пари како сега шо напрај академија и ете полека работнички се консолидира ќе видиме ренова, беласица и вардар шо ќе пазарат иако уште не е почнат преодниот рок по утрото се познава денот и сега се брка работата а не после дај шта даш да се земи некој ради реда муабетот ми дека сега ќе се знај кој шо амбиции ќе има и како ќе биди табелата а не на крајот и првите три четири кола ќе се знај кој ќе отпадни кој ќе игра сака да игра европа https://www.transfermarkt.com/pelister-bitola/startseite/verein/534

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Радовиќ не се договорил со управата бидејќи им ги барал парите унапред. А вчера Борха кажа дека си заминал од Пелистер поради неисплатени плати. Наводно му должеле 4 плати на Борха

Радовиќ не се договорил со управата бидејќи им ги барал парите унапред. А вчера Борха кажа дека си заминал од Пелистер поради неисплатени плати. Наводно му должеле 4 плати на Борха
Какви пари какви црни камења тој е преварант прва класа убо го опишаа претходно дека пиел се коцкал праел глупости низ Велес србинот а Борха лажи како циган го избркаа оти беше слаб платата се врви за сите не можи само тој да не земи пари едино ако бил нешто казнет да земи по малку ама нема шанси да му се борчат три плати оти сите имаат земено во борец се борчат три плати и во вардар нешто повеќе нема тие циганите се најнелојални играчи упм ќе те продадат за 100 денари

Неспособноста на управата и не разбирањето од фудбал само ќе не турни во втора лига...
Јас не знам како можи вакви луѓе да има во клубот, 4 до 5 проверени играчи да земевме, до сеа ќе имавме некаква надеж за опстанок.
Ѓорче го договара Чарлс штоперот на Вардар уште пред да заврши полусезоната и јасно беше како ден дека еден од Ковачев или Мишевски е вишок таму и ќе биди ослободен, а и двајцата беа со многу мала минутажа, сигурен сум дека за Ковачев можеше многу лесно да дојди, ама чекаат 5 до 12 да дојди, на крај замина во Косово да игра.
Втора лига Тиквеш е распад систем, денес младиот Пепе Љамче потпиша кај нив, ко стигна мали Љама да оди таму, а нашите заспани не го бараат се знај колку е саатот. Љамче за средина во овој Пелистер е како кец на десетка. Брат му Бале исто остана таму, си ги ебававме ние греојте со Кордоба на лев бек, стар му бил Љамче, тешко нас со оваа управа...
Бујче го избркаја како куче, си решети во Кит Го, ние во Хот баравме утеха.....
Во прва лига Борец распад систем, а имаа одлична полусезона, не се заинтересираа ниту за еден ебан играч, Силекс исто пропаѓаат, тие барем до сеа стално имале среќа со србите како ги годат алал да им е, еве денес и двајцата лесно ги ослободија Ристиќ напаѓачот со уште еден....
Со овие неколку играчи ќе имаше шанси за опстанок, сеа ќе се молиме пак да се прекини лигата и да нема испаѓање....

Неспособноста на управата и не разбирањето од фудбал само ќе не турни во втора лига...
Јас не знам како можи вакви луѓе да има во клубот, 4 до 5 проверени играчи да земевме, до сеа ќе имавме некаква надеж за опстанок.
Ѓорче го договара Чарлс штоперот на Вардар уште пред да заврши полусезоната и јасно беше како ден дека еден од Ковачев или Мишевски е вишок таму и ќе биди ослободен, а и двајцата беа со многу мала минутажа, сигурен сум дека за Ковачев можеше многу лесно да дојди, ама чекаат 5 до 12 да дојди, на крај замина во Косово да игра.
Втора лига Тиквеш е распад систем, денес младиот Пепе Љамче потпиша кај нив, ко стигна мали Љама да оди таму, а нашите заспани не го бараат се знај колку е саатот. Љамче за средина во овој Пелистер е како кец на десетка. Брат му Бале исто остана таму, си ги ебававме ние греојте со Кордоба на лев бек, стар му бил Љамче, тешко нас со оваа управа...
Бујче го избркаја како куче, си решети во Кит Го, ние во Хот баравме утеха.....
Во прва лига Борец распад систем, а имаа одлична полусезона, не се заинтересираа ниту за еден ебан играч, Силекс исто пропаѓаат, тие барем до сеа стално имале среќа со србите како ги годат алал да им е, еве денес и двајцата лесно ги ослободија Ристиќ напаѓачот со уште еден....
Со овие неколку играчи ќе имаше шанси за опстанок, сеа ќе се молиме пак да се прекини лигата и да нема испаѓање....

Мислиш ти тие не го знаат ова од управа? Си кажа нсан дека да сакаа ќе донесеа.... Ковачев не ти иди тука за мизерна плата, сигурно во Косово зема солидно.

@Пеце стварно не знам шо филм тепаш Ковачев и да има пари нема да го донесат оти е на Гоце играч не гледаш ниту еден од порано шо беа не сакаат да ги донесат се плашат за браќата Љамчевски убо ќе беше исто батецот Атанасов да пробаат барем за вгодина ако испадниме да не ги бараме пак да беа тука арно ама бале и замина лани не сакаше да игра за помала плата а пепе никогаш не доби салам шанса и не се докажа кај нас а за тие србите од силекс ме вервам дека ќе пробаат за шо ми се ко можат да пробат пример со Филип Петковски и кад је бал нека биде маскенбал [emoji85] и ќе остани уште еден на средина и доста е за годинава [emoji2958]

Шо ако е играч на Гоце ? Не те разбирам, Гоце не го роди, клубот ако има пари како шо наведваш се е исплатено, редовни плати, бонуси, не гледам проблем зошто некој играч не би се нафатил, ете не мора Ковачев ама го дадов како најблизок пример за неговата поврзаност со Пелистер и играч со два наврати во клубот, нека биди некој друг, а не играчи од типот на Размоски :D
На крај испаѓа дека не е така се розово во клубот, за Кордоба некој пиша дека се жалел му борчеле 4 плати, во ова време невреме, кога скоро сите се во криза, ние да сме топ, малце ми е чудно, а пак особено со луѓето од Чарлија, јасно е колку е саатот.

Шо е чудно Пеце ако се е платено? Клубот троши од општината пари 250к и ваучерот околу 50к мислам беше. Има уште некој позајмици, и донаци некој ситници(за фудбалски клуб ситници) и толку е. Јас велам арно е шо си ги пуштат нозете колку шо е черџето. Е сега шо е то малце, малце е. А дрвото пари не дава, да се разбериме. Има вложено да некој денар, ама за да можи биди газда не. Тој е фигура. А за старите долгој, не е се исплатено. Има нешто останато, ама од внатрепартиски/клупски политики то не го соопштуват во јавност. Кој знај како се плаќат плати, знај дека не можи на 5 души да му дат плата а на 20 не. Плата се врви со фолио број на кој е целосен износот од сите бруто плати на фудбалери,вработени итн и се врви со еден налог.

Шо ако е играч на Гоце ? Не те разбирам, Гоце не го роди, клубот ако има пари како шо наведваш се е исплатено, редовни плати, бонуси, не гледам проблем зошто некој играч не би се нафатил, ете не мора Ковачев ама го дадов како најблизок пример за неговата поврзаност со Пелистер и играч со два наврати во клубот, нека биди некој друг, а не играчи од типот на Размоски :D
На крај испаѓа дека не е така се розово во клубот, за Кордоба некој пиша дека се жалел му борчеле 4 плати, во ова време невреме, кога скоро сите се во криза, ние да сме топ, малце ми е чудно, а пак особено со луѓето од Чарлија, јасно е колку е саатот.
Знајш шо е проблемот кај нас? Шо од малограѓанштина не можиме да куртулиме! Зошто беа избркани Љамчевци, Бујче и останати од клубот? Оти не се „мирисат“ со овие „челниците“. Никаква фудбалска причина немаше за заминвањето од клубот на било кој од нив минатото лето.

Се дури некој се води по својата суета, клубот не можи да има никаков успех.

https://ekipa.mk/katarskite-investi...ja-od-50-milioni-evra-za-period-od-10-godini/

Вардар продолжува да биди проект на влада и следните 10 години, шо значи обезбеден опстанок и титули наредните години и уништување на фудбалот во Македонија. Со ова мали се шансите да бидат приватни клубојте и да се охрабри некој да вложи пари и да ги работи клубојте како бизнис, а тука спаѓаме и ние за жал. Да се навратам за Пелистер, освен Беласица која е веќе испадната борбата за опстанок ќе биди најверојатно помеѓу нас, Борец и Силекс и после преку бараж. Ако се обезбеди опстанок пак ништо не добиваме пошто клубот е уште општински и никогаш нема да бидиме клуб како шо заслужваме. Вчера прочитав дека се вратени 400.000 евра од долговите и фала му на господ шо уште постојме како клуб, ама ако сакаме да не' биди, мора да се продај клубот

ova so katar me podseka edno vreme pelister luk oil ko ke go zemase pa posle germanci dojdoja pa posle turci i ete na krajo drvoto go zede klubo:) ako bese ova vistina ke se isposerea od vladata na televizija taka da ne mi e mnogu verno mene a iskreno i nekam da e vistina da ne ja tupime temata so drugi kluboj da gledame nie so ke prajme drugite se nebitni

Arno vika Vasicot nie da gledame za nasiot dvor sami da se spasime da donesat uste barem tri igraci a ova so gi zabavaat skopjani e nivni problem pak ke se fuziraat sega so skopje a nie ne daj boze da ispadnime poarno 2 liga od kolku prva liga a posledni da se macime ama ne veruvam deka ke ispadnime oti dzabe se paga vo voda so stadionot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom