Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Петровски,
Елмазовски,Драгарски,Т.Магловски,Степановски,
Лазаревски,Ристевски,Китановски,
Христов,Марковски и Главевски

Браво за составот и храброста на Гордан. Вака се оди на се или ништо.
Ајде Пелистер !

дрита - ПЕЛИСТЕР 1-2 :vozbud:
Денес победваме 100% , какво нерешено . :D
По составот одиме на победа прв пат вака офанзивно ние дома не сме играле вака се надевам дека ќе тепаме 0-2 :D
ФК.Пелистер Битола
Фк.Дрита - Фк.Пелистер

Денес натпреварот почнува од 16и30 часот во с.Боговиње !

Нашиот тим ќе настапи во следниот состав;
Петровски,
Елмазовски,Драгарски,Т.Магловски,Степановски,
Лазаревски,Ристевски,Китановски,
Христов,Марковски и Главевски

Судии на натпреварот се;
Главен судија Ецкоски Маријан – Охрид
1 асистент Чакарески Лазе – Струга
2 асистент Мацески Ацо – Струга
4 судија Изеири Вјолца – Гостивар

Контролор:
Неделкоски Златко – Скопје
Делегат:
Зекировиќ Адмир – Скопје

Потоп :facepalm:
Баражот е осигурен..ќе биди жустро....

Нека ни е со среќа во баражот !
Со денешниот пораз мислам дека немаме никакви шанси за сигурен опстанок ! Во баражот највероватно ќе играме или со Еуромилк или со Гостивар и двете екипи се доста квалитетни, па ќе биди жустро !!!

Ќе се истуриме пак 20 автобуси во некој град за баражот :D

Абе аман на гол да не се шутнело да му ебам мајката,Дрита не пикна в шише....:tapp: чиста среќа шо Тетекс изгуби еден куп бодови иначе и баражот ќе ни беше премија....
:eek:
Џабе одбрана,не примаме многу голој,ама нападот ни е чорба,10 шанси ни требат за гол да дајме....
Треба комплетен ремонт на екипата....посебно во средината и нападот...

Колку пари, толку музика...
Неможиме Дрита да ја победиме , неможиме Брегалница да ја победиме ,со Силекс се мачиме ...
Е кој да го победиме бе да му се невиди !!
Џабе победата над Вардар , само нив шо му ја расипавме работата ние ништо не ќаривме .
Многу слаба сезона изигравме ... На гости катастрофа а и дома тие шо ги тепавме ги тепавме на "мускули" .
Ни една лесна победа немавме цела сезона .
Незнам какви екипи имат Еуромилк и Гостивар ама една утакмица е во прашање , ќе влези противникот помотивиран една грешка недајбоже и ќе го подлапниме со се ташаци .
Ако се спасиме ова сезона и ништо не се промени , ако не се донесат 5-6 квалитетни засилувања ,
другата сезона исти курац ќе биди ќе се закопаме на дното на табелата и после тресисе на крајот .

Колку пари, толку музика...
Неможиме Дрита да ја победиме , неможиме Брегалница да ја победиме ,со Силекс се мачиме ...
Е кој да го победиме бе да му се невиди !!
Џабе победата над Вардар , само нив шо му ја расипавме работата ние ништо не ќаривме .
Многу слаба сезона изигравме ... На гости катастрофа а и дома тие шо ги тепавме ги тепавме на "мускули" .
Ни една лесна победа немавме цела сезона .
Незнам какви екипи имат Еуромилк и Гостивар ама една утакмица е во прашање , ќе влези противникот помотивиран една грешка недајбоже и ќе го подлапниме со се ташаци .
Ако се спасиме ова сезона и ништо не се промени , ако не се донесат 5-6 квалитетни засилувања ,
другата сезона исти курац ќе биди ќе се закопаме на дното на табелата и после тресисе на крајот .
Со кој и да играте бараж лесно ќе тепате. Важно Глумецо ве исполажа пак догдина Пелситер шампион ,само треба вие да го прашате во која лига прва или втора.

Со кој и да играте бараж лесно ќе тепате. Важно Глумецо ве исполажа пак догдина Пелситер шампион ,само треба вие да го прашате во која лига прва или втора.
Курац лесно баражо ...тешко ќе биди фрла пари Гостивар а и лани ко ја гледав Тетекс со Скопје после та утакмица знам дека се можи да се случува во такви утакмици...еден гол и после кој ќе се брка нас ни треба сто шанси за гол

Јас го кажав мојот став во врска со него и уште стојам на тој став .
Сите шо го гласаа за него си избраја да гледаат спорт на ТВ во наредните 4 год .
Ама ако , ко има овци(вмровци) ќе има и волна .

Прва фудбалска лига - 28 - коло

Дрита - Пелистер 2:0 (1:0)
Нов тежок удар за амбициите на Пелистер да опстан во Првата лига без настап во баражот. По победата над Вардар, веќе трет меч екипата на Здравков не може да се препознае. За прв пат во историјата загуби од Дрита и тоа резултатски глатко.Фудбалерите на Дрита предводени од Јетон Керими конечно ја пронајдоа победничката формула, и тоа против директниот конкурент за опстанок, Пелистер. Ги совладаа битолчани со 2:0, со головите на Неби Мустафи во 30 и на Барач во 87.минута од средбата. Сега и двата тима имаат по 30 бода на табелата и за да го избегнат баражот треба да „ловат“ негатива од седум бода во однос на Напредок и на Брегалница во последните пет кола. По двете гостувања и поразите од Работнички и Дрита, пелистерци наредниот викенд ја дочекуваат екипата на Силекс под Тумбе кафе. Со оглед на тоа што против себе ќе имаат екипа која со повеќе од една нога е во Втората лига, доаѓа противник во мерка за излез од резултатската криза.

ps.Sramota !Ne mie e jasno so se desava so fudbalerite za dzabe poneda so vardar i prececi pari priemi i trista cuda kaj zaginaa igracite na Fk.Pelister ?!Namesto labavo i raet da se kurtulime se izgubija nasite moras bregalnica daja tepame doma amam kako bez dusa nasite posle so rabotnicki go idgrale najlosto votoro pluvreme a nekni ubedlivo najslabiot natprevar sezonava bas koga najmnogu trebase iako teoretski imame sansi da go stignime napredok sepak ke zavisi i od nas i mora da se prebrodi krizata Nedela da go tepame sileks ...pa posle da vidime nesto vo gosti da tepame i napredok da ne zeme bodovi so bregalnica vo Kicevo ...Inaku za barazot ako moze da se bira bi gi sakal Gostivar no sepak nema sansi da bide kako pred nekoja godina so skendija so vika Kiko 10 avtobusi tuku gledam site se ulandisani i preku kur mu e dojdeno da se borime za opstanok sega barem koga e se sredeno od finasiska strana i ne vervam deka poke 4-5 avtobusi da se soberime za zal samo poradi losite rezultati na igracite koi mora da si go stavat prstot na glava ii da se sankcioniraat ne mozi do sabajle da sedat vo kafici i diska a posle da igraat fudbal a za toa sto imamae najmalku golovi ic ne mi se zbora ko vikav jas napagac da kupime zimata mi veleja ne treba imame so imame ne znam natprevar da dajem poke od dva gola doam a za vo gosti toa e naucna fantastika ili natprevar da go resime vo prvite 20 minuti da zavodime i raet da gledame sekogas mora da se macime i koga e pobedime do posledno se tresime pa za toa Nedela so sileks od pocetok silno i jako da gi stegnime i da zavodime i da pobedime !

ФК.Пелистер Битола

пред околу 1 минута
Официално шефот на стручен штаб Гордан Здравков си поднесе не отповиклива оставка која беше прифатена од управата на клубот така што сега за сега в.д. тренер ќе биде повторно Миле Димов за натпреварот со Фк.Силекс во Недела на стадионот под Тумбе кафе во Битола од 16и 30 часот !

Му се заблагодаруваме на досегашниот шеф на стручен штаб Гордан и му посакуваме успех во понатаомошната тренерска кариера

пс.Гордан не сакаше да образложи за што ја дава оставката не било фер да кажува :confused: во секој случај тоа е сега Недела е важно да победиме со Силекс на маката се познаваат јунаците ...

ФК.Пелистер Битола
Официално шефот на стручен штаб Гордан Здравков си поднесе не отповиклива оставка која беше прифатена од управата на клубот така што сега за сега в.д. тренер ќе биде повторно Миле Димов за натпреварот со Фк.Силекс во Недела на стадионот под Тумбе кафе во Битола од 16и 30 часот !

Му се заблагодаруваме на досегашниот шеф на стручен штаб Гордан и му посакуваме успех во понатаомошната тренерска кариера

Во најлош момент доаѓа ова вест. Сега наебавме...

Спасе да презми се во свои раце :D
Спред мене ова и не е толку лошо..само трошок ни беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom