Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Па ние да не решаваме кај да се даваат парите ебате тоа :LOL:
Партија бе баце, политичарите решиле се да се гради тука, и никој ништо не им може.
Сакам јас споменици да ми градат тука, ме заболе патлакот и за споменици и за нови згради. Они решиле Албанците да имаат многу повеќе права и така ќе биде.
Ти сакаш јак РК Пелистер ама нема, зошто? Затоа што неможеш ништо да сториш пошто луѓето кои го уништија клубот њсе први фаци во партија и ако сакаш дуби на глава неможеш да ги смениш (бар од тоа што сте збореле за нив, сватив дека се некои политички марионети).
Помири се не ти се криви Скопјани за ништо, крив е народот во Македонија што дозволил политичарите да се семоќни и да неможеш сда се спортиставиш на нивните одлуки.
Треба бато и ти да се помириш дека не ти се криви за се битолчани па да им задаваш какви ќе стигниш етикети.

Па ние да не решаваме кај да се даваат парите ебате тоа :LOL:
Партија бе баце, политичарите решиле се да се гради тука, и никој ништо не им може.
Сакам јас споменици да ми градат тука, ме заболе патлакот и за споменици и за нови згради. Они решиле Албанците да имаат многу повеќе права и така ќе биде.
Ти сакаш јак РК Пелистер ама нема, зошто? Затоа што неможеш ништо да сториш пошто луѓето кои го уништија клубот њсе први фаци во партија и ако сакаш дуби на глава неможеш да ги смениш (бар од тоа што сте збореле за нив, сватив дека се некои политички марионети).
Помири се не ти се криви Скопјани за ништо, крив е народот во Македонија што дозволил политичарите да се семоќни и да неможеш сда се спортиставиш на нивните одлуки.

Абе не ме заебавај , и ти да дојдиш на Власт сега, и ти ке го Фаворизираш само скопје да се прави се со парите на сите што ги плаќаме, така и тој што е сега на власт така и сега прави. Да си на власт кога ке дојде на дневен ред за Битола стално ке ги гледаш со други очи , ке сакаш да му го уништиш достионството и материјално и духовно и ке сакаш да го контролираш и владееш . Така Било и така е уште за сега со много многу примери, и тука е целиот проблем, начинот на Функционирање и донесување одлуки. Затоа најубо е да имаме Битола и битолско посебен статус каде нема вие да ни ги крадите парите, и да ни поставувате како што кажа Марионети на функции во градот, ние ке си одлучуваме и за парите и за тој кој да биди на позиција и кој да биди вработен, и се што следува. Ова е бетер од комунизмот, Белград ко владееше поќе милост имаше.

Треба бато и ти да се помириш дека не ти се криви за се битолчани па да им задаваш какви ќе стигниш етикети.
За што ми се криви Битолчаните на мене? :eek:
Не сум ве спомнал, додека не почнавте со глупите муабети од претходните страни, кои сакал да признаеш или не, се постови (според содржината, за начинот на кои се напишани да не збориме) на ниво на благоретардирани особи;)

За мене Битола е далеку од село. Ниту потценувам некого, ниту омаловажувам. Ниту пак провоцирам. Не сум во студентски, бериќатфорсен, но и да сум, ништо страшно во тоа.
Тоа со БитПазар е чиста вистина, не планирам да измислувам глупави работи без потреба. Страна не заземам, но вашето понашање и омраза кон Скопјани се ненормални и енормни. Треба да намалите.
Зошто хеј види, сите сме Македонци.
Планинците можда и тие се поделени на групи и партии, но кога се националните нивни интереси во прашање одма се соединуваат, за разлика од нас.

Не посакувам смрт некому, за разлика од вас. Да видам битолчанец со Чкембари маица нема ништо да му направам, за разлика од вас.
Не бе не можи да му се објасни на овај никако. Истото се дешави и во Скопје од ОДРЕДЕНИ ПОЕДИНЦИ. Како бе не потценуваш ? Досега мене ме потценуваше и Битола ја нарекуваше село. Па знаеш ли на Бит Пазар колку македонски групи губат обележја ? И барем некој оди таму со такви маици за разлика од тебе.
НАШЕТО понашање и омраза ? Хаха. Се лажеш. Ние возвраѓаме со иста мера како што се однесуваат спрема нас. ОДРЕДЕНИ ПОЕДИНЦИ:
СИТЕ ТРЕБА ДА НАМАЛАТ.
Оцрнуваш 100.000 жители ради одредена бројка на луѓе. НЕ ЈА БИВА.
ПОЕДИНЦИ ги прават тие работи што ти ги наведе. ПОЕДИНЦИ ги прават тие работи што јас ги наведов.
И никој нема никаква опсесија со Скопје, тоа си го форсираат ОДРЕДЕНИ ПОЕДИНЦИ од таму за да си ја креваат цената на некој начин.
ИМА СЕСТРИ БИТОЛСКИ ШТО СЕ ФУКААТ ПО СКОПЈЕ. ИМА И СЕСТРИ СКОПСКИ ШТО СЕ ФУКААТ ПО СКОПЈЕ СО НЕЧИИ БИТОЛСКИ БРАЌА.
Но, некој крева преголема фама низ маало за да си ги крева цените. И плус некој селанчиња од околните села на Битола се претставуваат како битолчани таму и се креваат низ факултет/се пукаат ко фоки за една тегла ајвар, па потоа некој си мисли дека имал работа со битолчани. НЕ !!! Битолчани реагираат онака како што ти ќе изреагираш спрема нив, исто како и секое човечко битие.
Џабе ќе го тупам, кога такви ПОЕДИНЦИ кои ја дупат играта ги има и на форумов.
Само едно ќе кажам. Немате појма каква е врската и поштовањето меѓу одредени групи на битолчани/ки и скопјани/ки . Ама тие луѓе не се општо прифатени од останатиот искомплексиран народ во двата градови.
На крај краева мене ми е убаво. Сум имал девојка од Скопје, имам другари и другарки од Скопје. Имам луѓе што ме поштоваат и што јас ги поштовам, а за останатите извадете си ги очите ако сакате.
Си ја сакам Битола и ќе го нападнам секој што ќе ја оцрнува, али имам и почит за да дадам спрема оној што почит ќе ми се обрати мене или на мој човек.
Око за око, брат за брат. Еден ден целиот свет ќе ослепе.
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 17:40 ---
За што ми се криви Битолчаните на мене? :eek:
Не сум ве спомнал, додека не почнавте со глупите муабети од претходните страни, кои сакал да признаеш или не, се постови (според содржината, за начинот на кои се напишани да не збориме) на ниво на благоретардирани особи;)
Не за овој пост туку за другите постови. Како навивачки групи го пренесовте ривалството на ривалство меѓу градовите што воопшто не е прифатливо.
Ако намигнувањето е за мене, извини што гледам реално работите.

Не бе не можи да му се објасни на овај никако. Истото се дешави и во Скопје од ОДРЕДЕНИ ПОЕДИНЦИ. Како бе не потценуваш ? Досега мене ме потценуваше и Битола ја нарекуваше село. Па знаеш ли на Бит Пазар колку македонски групи губат обележја ? И барем некој оди таму со такви маици за разлика од тебе.
НАШЕТО понашање и омраза ? Хаха. Се лажеш. Ние возвраѓаме со иста мера како што се однесуваат спрема нас. ОДРЕДЕНИ ПОЕДИНЦИ:
СИТЕ ТРЕБА ДА НАМАЛАТ.
Оцрнуваш 100.000 жители ради одредена бројка на луѓе. НЕ ЈА БИВА.
ПОЕДИНЦИ ги прават тие работи што ти ги наведе. ПОЕДИНЦИ ги прават тие работи што јас ги наведов.
И никој нема никаква опсесија со Скопје, тоа си го форсираат ОДРЕДЕНИ ПОЕДИНЦИ од таму за да си ја креваат цената на некој начин.
ИМА СЕСТРИ БИТОЛСКИ ШТО СЕ ФУКААТ ПО СКОПЈЕ. ИМА И СЕСТРИ СКОПСКИ ШТО СЕ ФУКААТ ПО СКОПЈЕ СО НЕЧИИ БИТОЛСКИ БРАЌА.
Но, некој крева преголема фама низ маало за да си ги крева цените. И плус некој селанчиња од околните села на Битола се претставуваат како битолчани таму и се креваат низ факултет/се пукаат ко фоки за една тегла ајвар, па потоа некој си мисли дека имал работа со битолчани. НЕ !!! Битолчани реагираат онака како што ти ќе изреагираш спрема нив, исто како и секое човечко битие.
Џабе ќе го тупам, кога такви ПОЕДИНЦИ кои ја дупат играта ги има и на форумов.
Само едно ќе кажам. Немате појма каква е врската и поштовањето меѓу одредени групи на битолчани/ки и скопјани/ки . Ама тие луѓе не се општо прифатени од останатиот искомплексиран народ во двата градови.
На крај краева мене ми е убаво. Сум имал девојка од Скопје, имам другари и другарки од Скопје. Имам луѓе што ме поштоваат и што јас ги поштовам, а за останатите извадете си ги очите ако сакате.
Си ја сакам Битола и ќе го нападнам секој што ќе ја оцрнува, али имам и почит за да дадам спрема оној што почит ќе ми се обрати мене или на мој човек.
Око за око, брат за брат. Еден ден целиот свет ќе ослепе.

Kaj сум ја нарекувал ја нарекувал Битола село бе? :pos:

Не ме набедувај и не ми ставај зборови во уста, прво. Членови сум навредил можда, Битола и такви ставови кон Битолчани не. Види убаво, па после збори.

Тогаш штом све ова ми го кажа, си имал девојка, другари, ова она, не ти е срам да пееш да даде Господ 63 да се врати? Зошто мене би ми било.

Абе не ме заебавај , и ти да дојдиш на Власт сега, и ти ке го Фаворизираш само скопје да се прави се со парите на сите што ги плаќаме, така и тој што е сега на власт така и сега прави. Да си на власт кога ке дојде на дневен ред за Битола стално ке ги гледаш со други очи , ке сакаш да му го уништиш достионството и материјално и духовно и ке сакаш да го контролираш и владееш . Така Било и така е уште за сега со много многу примери, и тука е целиот проблем, начинот на Функционирање и донесување одлуки. Затоа најубо е да имаме Битола и битолско посебен статус каде нема вие да ни ги крадите парите, и да ни поставувате како што кажа Марионети на функции во градот, ние ке си одлучуваме и за парите и за тој кој да биди на позиција и кој да биди вработен, и се што следува. Ова е бетер од комунизмот, Белград ко владееше поќе милост имаше.
Верувај дека нема да биде така ;)
Воопшто не ми се допаѓа што се во државава се централизира во Скопје. Океј е што државни институции се наоѓаат во главен град, што е нормално како главен град да имаме највеќе културни, уметнички, трговски, па и спортски центри, ама тоа што денар не се вложува во другите градови воопшто не го оправдувам.
Мене ми е преку курац од градежниот хаос во Скопје и секој друг би се согласил со тоа. Највеќе што мрзам се гужви, а гужвите тука се прават поради тоа што сите доаѓаат да работат и живеат во Скопје. А доаѓате тука зошто не ви се инвестира ништо во вашите градови.
Немам ништо против жителите на другите градови, напротив ги разбирам, али преку глава ми е од хаосот што се прави поради тоа што сите се населуваат во Скопје расди подобри услови, нешто за кое се криви политичарите.

Друга работа, криви сте и самите вие што бирате неспособни политичари.
Зошто од Струмица никој не се буни? Затоа што се работи нешто, цело време нешто се реновира. Луѓето си се враќаат да живеат таму. Кавадарци има повеќе работни места од Скопје :D
Едноставно самите градоначалници треба да се залагаат за градовите, на крај краева Скопје не личеше на ништо дур не им текна на градончалниците да го средуваат (настана глупите споменици).
Карпош и Аеродром се средени благодарение на нивните градоначалници. Кисела Вода е крш, затоа што градоначалниците се имбецили.

Kaj сум ја нарекувал ја нарекувал Битола село бе? :pos:

Не ме набедувај и не ми ставај зборови во уста, прво. Членови сум навредил можда, Битола и такви ставови кон Битолчани не. Види убаво, па после збори.

Тогаш штом све ова ми го кажа, си имал девојка, другари, ова она, не ти е срам да пееш да даде Господ 63 да се врати? Зошто мене би ми било.
Ти си идот стварно. Јас не сум ни член на некоја навивачка група, ниту па ги пеам сите тие ствари, за разлика од тебе што ги пееш.
Не си ја нарекувал ? Ај разгледај си ги постовите од претходно.
Само се потврдува тоа што го напишав.
ДОСЕГА ГИ ПЛУКАШЕ СИТЕ ЗОШТО ГО НАВРЕДУВАТЕ СКОПЈЕ, А ТОЈ СЕ ПРАВДА ДЕКА УБАВО МУ БИЛО ДА ЈА НАВРЕДВА БИТОЛА.
Алал да ми е со која будала сум фатил да се расправам.

Не за овој пост туку за другите постови. Како навивачки групи го пренесовте ривалството на ривалство меѓу градовите што воопшто не е прифатливо.
Ако намигнувањето е за мене, извини што гледам реално работите.
Не за тебе, туку за постовите од пред 5-6 страни па наваму, за каталонско Битолските желби, за тоа како се се правело намерно само за да им се наштети на Битолчани итн.

Ти си идот стварно. Јас не сум ни член на некоја навивачка група, ниту па ги пеам сите тие ствари, за разлика од тебе што ги пееш.
Не си ја нарекувал ? Ај разгледај си ги постовите од претходно.
Само се потврдува тоа што го напишав.
ДОСЕГА ГИ ПЛУКАШЕ СИТЕ ЗОШТО ГО НАВРЕДУВАТЕ СКОПЈЕ, А ТОЈ СЕ ПРАВДА ДЕКА УБАВО МУ БИЛО ДА ЈА НАВРЕДВА БИТОЛА.
Алал да ми е со која будала сум фатил да се расправам.

По почетокот на реченицата може да се примети каков човек си. Па прочитај бе, слободно, ако најдеш нешто такво, те частам.
Убаво ми било... абе најсериозен сум, со овие од Шкендија до негде се разбрав, со такви ко тебе не. Не знаеш што збориш.

Ај консолидирај се, па пиши ми пак.

АЛООО бе луѓе кај заминавте со муабетите , веќе дегутантно стана за читање . Веќе изгуби смисол форумов . (n)

По почетокот на реченицата може да се примети каков човек си. Па прочитај бе, слободно, ако најдеш нешто такво, те частам.
Убаво ми било... абе најсериозен сум, со овие од Шкендија до негде се разбрав, со такви ко тебе не. Не знаеш што збориш.

Ај консолидирај се, па пиши ми пак.
Па сам си кажа бе дека не би ти било срам да ги вреѓаш битолчани, шо треба повеќе.
Сељо,овчари итн, не беа од тебе кажани од модераторите некој ти ги изменувал постовите.
Го знам лекот за тебе, одиш на игнор листа.
Не вреди човек нерви да си кини со полноглавец како тебе.

Па сам си кажа бе дека не би ти било срам да ги вреѓаш битолчани, шо треба повеќе.
Сељо,овчари итн, не беа од тебе кажани од модераторите некој ти ги изменувал постовите.
Го знам лекот за тебе, одиш на игнор листа.
Не вреди човек нерви да си кини со полноглавец како тебе.

Сељак е карактерна особина, да се разбереме. Овчар се однесуваше на тебе лично, не за сите Битолчани. Сега појасно ти е?

Види, неможе ти како да пееш да се врати 63 во Скопје пошто таа 63 татко ми едвај жива глава спасил во земјотресот и многу луѓе загинале, тоа е навреда и ја сфаќам лично. Го пишуваш Скопје со мала буква и бараш од нас разбирање и почит не оди тоа така.
Битола и битолско пропаѓаат заради политичарите од тој регион, подберете ги на време додека не го растуриле и тоа што е преостанато, што сум ти јас крив што ќе работам цел живот во фабрика или татко ми кој работи цел живот во фабрика, кој ти го уништува достоинството од наша страна бре каква одлука можам да донесам јас или моите блиски и да влијае на твојот живот?.
И со тоа независна Битола, како ќе се оддржува економски, воено, демографски, политички? Па пак ќе изберете некој катиљ политичари кои ќе си го гледаат само ќарот, и на крај ќе барате самата Битола и битолско да се подели на општини и реони кои ќе функционираат независно меѓусебе, па после маала и на крај секоја куќа ќе прогласи независност.
Размисли што трескаш колку несериозно изгледаш и дали има основа тоа што го збориш, да не се само фрустрации.
Еве ти предлог, имам голема почит према битолчани како еснафи луѓе, фати си се за работа, земи си жениче и не се расправај без поента со комитиве (јас ова го пишувам како скопјанец не како комита( за Металург сум иначе :))).
Не ја истурај нервозата и фрустрациите врз цел град и огромно население кога 99% од истите не ги интересираат овие ваши препукувања на навивачка линија.

Имаме Рек,имаме Стрежево.имаме Пелагонија,имаме Баба,сигурно поарно ке функционираме него вака,да сме здрави и живи ваљда ке доживејме да си бидиме сами свој газди,доста е со двојни критериуми дали на економски или на спортски план.

Имаме Рек,имаме Стрежево.имаме Пелагонија,имаме Баба,сигурно поарно ке функционираме него вака,да сме здрави и живи ваљда ке доживејме да си бидиме сами свој газди,доста е со двојни критериуми дали на економски или на спортски план.

Што мислите дека е правилно, тоа правете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom