Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Да не се разбериме од старт погрешно, СУМ ПРОТИВ КОНЦЕРТИ НА СТАДИОН, ако цената шо треба да се плати е ваков терен, без разлика која лига е Пелистер, ама овие од тера се толкави МИФКИ, шо нема подолни од нив... Најпрво идат на стадион и глумат жртви оти никој не ги пуштил, се погодив случајно таму, коректно му се побара акредитација, најава, кој се шо се, сакале така да влезат, то е исто како комшијата кој ти ја ебава жената кога сака да ги влегва дома, па таа Дивна истата која на последната прес праша дали воопшто треба да постој ФК Пелистер, па после се објаснуваше како погрешно го поставила прашањето не мислела така, истата таа пријавуваше в полиција дека наводно камерманот бил нападнат и затворен, а тој САМ побара да седи под сенка и пред полиција кажа дека не бил ни нападнат ни затворен ГНИДИ. Збор еден да пишеа дека Фан Шоп се отвори, на прашањето зошто не пишаа, ми рече оти отворивте? Као не знаеле... Нејсе, ова денес шо го пишат дека намерно била потурната заради тревата, да можи е така, ама факт е дека голем дел од утакмиците ќе се играат на вечерен термин под рефлектори, нормално подобар амбиент и се то исто и со Брера најверојатно ќе е вечерна...

Овие концерти или треба да се прат првата недела од Јуни или да се измисли конструкција или најдобро решение АЛТЕРНАТИВНО решение...

Koga trebase prva liga da igrame nokni togas nesto prikzvaja site demek ffm ne davale dozvola ili neznam koj tamu!?
Znaci laga bilo, po so eve za selska vtora liga (ne deka prvata ne e selska) sega so nekoe si klubce ke igrame nokna WOW. Ne zboram od inaet ili neznam so tuku taa e realnosta.

Дека ффм се забегани е факт а дали не дваа лани не знам но еве и сега не знаат кај тераат ни во прва ни втора лига делегирање нема никаде објавено за 2лига за таа котизацијата ѓо ја споменуваа поќе ни збор исто 99% ќе нема преноси од 2лига на YouTube како сите години уназад и се враќаме чекор два три назад плус со тоа дека мора 3ца под 21 гпдина и уште еден под 19 години шо значи четворица исто правилото за да играат само домашни играчи не можиш да купиш и најдиш играч за лек цела среќа шо сите домашни играчи шо вредеја ги зеде Силекс ,Тиквеш и нешто Брегалница ако завршија како во минатото оти немаше каде сите во Ѓорче или Работнички ќе беше лошо вака куртуливме ние
Недела почнува првенството очекував прес конференција на преведателот и тренерот да кажат јасно и гласно дека целта е прва лига исто очекував некоја хуманитарна акција па и наградна игра нешто да се направи за гледачите како ма времето со томбола да тргнат луѓе на стадион исто најважно да земиме уште некој играч да бидиме рает а не како лани и конечно да се потера работата за теренот шо го ветија до ќумурно шо знам Лавци или Оризари да се напрај терен да не одиме по селата
Недела мора да тргнеме јако од старт и уште прво полувреме да ја решиме утакмицата оти ако издржат Камјани првото че биди лошо дека кај нас ќе се зголеми притисокот дека мора да тепаме па лесно можи да не фатат на контри оти никој не се потценување горе долу изедначена е лигата ако се знај дека ние и Охрид сме главни фаворити сите други ќе играат со 100% против нас и сигирно со иста тактика послебно во гости ќе бидат бункер не верувам дека некој ќе проба да игра фудбал против нас освен на контри а на домашен терен се знај на сила соте на притисок на ура и некој прекин
За нас најважно да тргнеме како шо треба да не чекаме ффм или судии да ни поможат оти се знај лани како завршивме со таа голема помош на истите дури очекувам опструкции ако сите си мислат дека е веќе решено првенството дека Пелистер и Охрид се сигирно прволигаши се ќе напрат ффм да не држат долу да не напрајме разлика да мора да зависиме од нив до последно коло исто и Охрид
За Камјани нема ништо освен дека зедоа вторлигашки играчи изиграа некоја пријателска за жал ги нема на интернет да ги гледаш и видиш шо екипа се па ќе мора ние да играме наша игра и секогаш прво коло е најтешко за тоа Недела ќе треба подршка и да почниме со победи да напрајме разлика после ќе биди друга приказна и најважно да имаме шо по малки грешки резултатот ќе дојди само да не прајме глупости и се разбира да трчаме и сите дадат 120% ако мислат дека се лесни овие и дека ќе ги тепаме така оти сме Пелистер се лажат мора да се изигра првите кола ако не ќе биди мачење
Со среќа нека биди и прва лига без нити еден пораз !

P.S.штета шо ме фативме некоја екипа да биди наша о да игра за нас исто и да се пуштија деца на позајмица да се пробаат дали ќе ги биди но тоа е здравје се надевам самобендисаноста нема да ни се удри од глава и ќе изгазиме во лигата!

одличен пост,само една сугестија.............немаме деца за нас не пак да пуштиме негде :)

капа симнувам ако ме демантираат првите 5-6 кола

одличен пост,само една сугестија.............немаме деца за нас не пак да пуштиме негде :)

капа симнувам ако ме демантираат првите 5-6 кола
Исто и јас делам мислење дека слабо работиме во школата години немаме деца но знајш сите горе долу на времето се напраја играчи оти играа утакмици кој во Новаци кој во други екипи муабето беше ко немаме деца не го рачунаш пипти го на позајмица нека игра во друг клуб има шанси да напредува па ако се покажи и докажи ќе си го земиш назад
Дека немаме деца гпдини уназад последно се Минчето и Боки шо колку толку напраја кариера делеја работата е шо во школата нема добра селекција нема систем за скаутинг служба да не зборам години уназад збораме исто никој ништо не слуша па пичкаму матер некни гледам Брера 3-2 Санта Луција тој 10та Иван Танчев е ѕвер а само 19 години исто 8та везниот 19 години а личи игра како да е десет години прва лига муабето ми е дека сите се фудбалски образовани се гледаат децата дека е работено со нив да ти е милина да гледаш а кај нас најмногу ми е криво шо Прилеп има преку 20 фудбалери во прва и втора лига а клубот му е трета лига нема школа ни работата нешто таму години и пак вадат деца многу е разлика од децата во Прилеп шо знам Струмица од колку Битолските деца кој се како чупиња па и кај нас порано од Оризари излегуваа играчи оти одеја пешки на тренинзи од Прозорци до стадион плус еден тренинг а не сега мама тато да го земи однеси и после тренинг сите на кафе а овие бегаат да не работат на нива шо знам да садат тутун или чушки и френки па одат и на нива и плус на тренинг(шечени се по гнасни деца) а нашите со веспите или ролерите дома не бива кај нас бе едниот го прајш репрезентативец тој заминал втора српска лига и никогаш нема да заигра другиот исто го прајш чоек тој заминал на турнир во Могила шо знам следниот наместо на бараж со Арачиново заминал на кршетевка а пријавува повреда другиот оди Волт да вози следниот да се коцка или игра на компјутер до сабајле итн...
Муабето ми беше ај шо немаме ама можеше од Прилеп многу лесно да собериме некој а не тие да одат во други градој да не зборам имиња презимиња на големи грешки шо биле тука играчи шо некој ги гледал му се кажало да фи земат тие еден албанец(башка се упм многу по јаки и клетите за фудбал) не зедоа а имаше здрави деца гпдини уназад да не речам сите се знаат на две раце се бројат кој се децата пи делеја и по требаше да фи земиме арно ама ние ојдовме на ветерани еве годинава мала промена има но дали се погодени ќе видиме но поарно да пробаш со деца од колку со ветерани шо ме му е умот во фудбал кој пренос женет кој децата кој други проблеми пак че речам поарно со деца нека пробаат а имаше деца шо од брера по од работнички и ѓорче но за жал само двајца зедовме(Капсаров и Стојанов) и уште двајца надежни (голманот и левиот бек) но рука се и нашите Натаниел,Мрмачот,Гацето,Сиваков,Мурго,Кико и че го видиме на Слончето детето како и на Бруно детето се мислам грешката ако е грешка кај нас се во изборот на исти тип на играчи од искусните зборам со децата мислам ќе немаме проблеми разликата треба да ја направат по искусните но факт е дека фали уште играч два и најважно убо да почниме со победи после ќе биди шо лесно и треба и мора поддршка овие почетни кола да падни притисокот од играчите па после да газиме и без пораз да ја завршиме сезоната !

P.S.да се разбериме најмногу ги сакам нашите деца сите фи гледам како мие и се надевам дека ќе имаат успех и кариерии но мора и некој работи да се кажат како шо се за да напредуваат и трпат критика пошнст со индивидуални тренинзи нешто а не да се куропецаат дека играат во Пелистер и пазат од повреди само на кафиња да одат оти реков порано сите ги сакам и Стефан и Кире и Кице и Минечто и децата сите и Ило сите ама Пелистер поќе од се го сакам и мора да се кажат работите како што се без разлика на се друго ! Ко ќе чини работата да се поздрави и подржи ко ќе не чини да се критикува па и синми да е таму мора Пелистер да биди на прво место ако сакаме некогаш да не биде!

Последно уредено:
ako nema prenos od ffm, da se izdejstvuva barem nasite da naprat prenos na you tube so kamera ili dve predhodno bese vozmozno, ama neznam kako e so Pece rabotata, ama kraj kraeva ne e samo Pece

ako nema prenos od ffm, da se izdejstvuva barem nasite da naprat prenos na you tube so kamera ili dve predhodno bese vozmozno, ama neznam kako e so Pece rabotata, ama kraj kraeva ne e samo Pece
Колку шо знам 99% е решено тоа ќе има преноси за нас од дијаспората и за тоа ние сме клуб а другите се само екипи но работаѕа е шо ффм се пички имаат најголем буџет од сите федерации а не обезбедуваат преноси до преѓе немаше делегирање на судии дива лига се Масер Омераѓиќ и Јосип Бартон со тие пандев Христов и компанија еден тон пари имаат во ффм а даваат само топки шо ми ги даваше јома како спонзорство и сега последно столчиња имаат начекале некој тендер секаде пуштаат колку да оправдаат нешто си носат правила преку ноќ на интервју шо ќе ми речат тоа после оди како одлука зедоа сменаа 3 лига на региони како шо му текна и еден куп други глупости со Башкими за шо не биле суд а лиценцирање и котизација бог знај како напраја и дали напраја важно имаше ждрепка без ниту еден клуб се тоа се лудаци шо ќе завршат во затвор исто како нивните претходници !
Инаку за споредба РФМ и КФМ имаат пет по мали буџети даваат преноси и од младински лиги и ги имаш сите натпревари на интернет а фудбалот дива лига си напраја само еден договор со М Нет ТВ и тие ќе даваат една утакмица шо ќе му биди таму најблиску до Штип а другите лпј ги еба епа среќна 1949 или 1990 кога редовно не стегаше снимката во Понеделник на вечер во Телеспорт о на радио Битола 102.6 фм ќе чекавме резултат да се уклучи Димче Миновски после голот или на полувреме оти мораше да се следат скопските и другите клубови да ви ебам северџистан и РМ (скопје) арно салата шо се напрај и трибината од општината и со самопродонес оти ни тоа немаше да го имаме !
Да живее независна Битола ! #СакамеСала во #Битола а не да ги снимаат камионите за ѓубре.

На М нет Тв објавија дека денес (Сабота) од 17 часот ќе вршат пренос од Беласица-Осогово, а утре (Недела) 20 часот Пелистер-Камјане сега барајте линк или ИП ТВ мислам на YouTube нема да оди но ако има ќе биди тука ...
Уште еднаш се да му изебам на Масер ,Бартон ,Пандев ,Христов и цела компанија шо не даваат пренос од 2лига а еден тон пари трошат крв да му ебам нивна!

Попладнево се одиграа шест меча од 1.коло во новата 2026/27 сезона во ВМФЛ.

Интересно беше во Ѓорче каде Македонија ЃП и Тетекс одиграа 1:1. Супер интересно беше во Охрид, каде домашниот состав со 2:1 го победи Новаци и тоа со гол за победа во 81.минута. Гостите повеќе од 70 минути играа со играч помалку. Инаку жешко беше и тоа како, во текот на целиот меч имаше “гужви“.

Работнички имаше силен старт и победа над Кожув со 3:0 и тоа со головите на Кудијан, Подграџа и Богданоски,

Детонит речиси рутински славеше на Чар кај Шкупи со 0:2 и тоа со головите на Димовски и Голубов.

Во Струмица два меча и на двата победија доашните, Беласица – Осогово 1:0 и Брера – Еуромилк 2:0.

РЕЗУЛТАТИ 1.КОЛО

Брера – Еуромилк 2:0

Беласица – Осогово 1:0

Македонија ЃП – Тетекс1:1

Охрид – Новаци 2:1

Работнички – Кожув 3:0

Шкупи – Детонит 0:2

УТРЕ, 20 Ч

Пелистер – Камјани

Резултати
You are here
ВМФЛ трансфери: Новајлијата беше најактивен, Пелистер и Работнички менуваа доста
ФудбалВМФЛ 6 часа • Иван Димовски

Денес се крева завесата и во Втората македонска фудбалска лига која во новата сезона ќе брои четиринаесет екипи. Во неа има поранешни шампиони и клубови кои според своето реноме веројатно припаѓаат во елитата, па се очекува возбудлива сезона.

Реклама

Како и секоја година второлигашите беа доста активни и на трансфер-полето. Многу промени имаше во речиси сите екипи, а ретки се оние кои ги задржаа костурите од ланската сезона. Најактивен клуб беше дефинитивно новајлијата Камјани кој направи најмногу промени.

Засилувања на второлигашите во летниот преоден рок 2026/27:
Пелистер
Кире Стојанов, Давид Ивановски, Благоја Спиркоски, Костадин Капсаров, Данаил Тасев, Максим Славков, Петар Љамчевски, Симеон Христов, Јорданчо Наумоски, Давид Илоски и Мартин Мирчевски

Работнички
Дамјан Спасовски, Андреј Кудијан, Христијан Пецов, Виктор Серафимовски, Христијан Митровски, Христијан Поп-Антоски, Давид Манасиевски, Александар Богданоски, Амар Хаџибулиќ и Мартин Мисердовски

Охрид
Дамјан Масевски, Валентин Кочоски, Горан Силјановски

Брера Струмица
Стефан Наумчески, Владимир Жоглев

Беласица
Рон Мемеди, Давид Спасов, Михаил Танчев, Димитриј Димитриевски и Лука Варошановски

Новаци
Стефан Ивановски, Мартин Димоски, Андреј Сиљаноски, Кирил Стојков, Јусуф Каба, Стефан Спировски, Никола Талески, Петар Гугуљанов

Осогово
Симон Стојковски, Амир Фејзулаи, Мартин Радуловиќ Величковиќ, Давид Бошески, Марио Симоски, Даријан Трајнов, Филип Димоски, Ерион Шуку, Марко Соколов, Стојанче Тренчев

Детонит Плачковица
Филип Димоски, Давид Голубов, Зоран Андонов, Марио Ациев, Махир Арули, Леонид Кофиловски, Асан Рифадов, Бранимир Иванов

Кожуф
Давид Ашовалиев и Милан Миленковиќ

Тетекс
Давид Љушев, Никола Ристоски, Павел Грбевски, Рамин Алиу, Алтин Мурати и Алтин Зибери

Шкупи
Хусеин Демири, Стефан Коловски, Антонио Митрев и Беркај Јакуп

Еуромилк Горно Лисиче
Стојан Попоски, Филип Дамевски, Филип Смиљков, Марио Маркулев, Марко Стојчевски, Филип Лазарески

Камјани
Бујар Иљази, Фисник Ламаљари, Герт Арифи, Албан Мемеди, Енис Дервиши, Бесарт Реџепи, Веби Ислами, Арбин Курти, Љупче Трпески, Арсим Ламаљари, Индрит Сакипи, Бујар Абази, Албион Муслиу, Арѓент Зибери, Амир Шаќири

Македонија Ѓорче Петров

Mislam mu fali Sasko dukov vo Kozuf no gore dolu se tie igracite i od prvo kolo se gleda I znaj Pelister prvi vtori Ohrid za treto ke bidi interesno (se nadevam Novaci) a za opstanok skupi,gorce, osogovo i belasica site se domasni ekipi no po incidentite vo Ohrid prvo kolo se e jasno zaosto nema prenosi od ffm na YouTube masakr ke bidi ligata I koj ke se buni ke odi kurban ke go sakatat

Ja gledav Belasica1-0 Osogovo mnogu slabi dvete ekipi I kako site vtorligas8 domasni ekipi doma ke probaat nesto na sila na ura vo gosti odbrana I kontri ,interesno ke bidi slednoto kolo igraat Detonit-Ohrid a nie so Brerra

Izjavatq na trenerot Hristov mnogu rezervirana se plasi ne veli ke tepame I pdime prva liga tuku nekoe opravduvanie deca ova ona pa nova ekipa a toj si ja praese ne mu ja praev jas i rekov ke povtoruvam nema od koj da zagubime ako davame 100% I da izigrame nereseno so bilo koj nisto strasno samo site da tecaat igraat da sw borat a ne da se krijat od topka I najvazno so po malku greski se ke zavisi dali I kolku greski ke imame vo odbrana no se mislam iako treba bez poraz da ja zavrsime sezonata treba utre da pocnat jako I da zemime plus uste eden dva igraci da vlezi nekoj od klupa da pojaca tempo

znaj so so igraci raspolaga zato rezervirano dajboze da tepame
Igracite roj sam si gi birase i pregovarase nema klubit sportski dirketor ili nekoj drug da mu se mesa so znaci imame ubedlivo najkvaliteten sostav I igraci vo cela vtora liga isto najgolem budzet vo vtora liga so znaci nema opravduvanje toj gi spremase so znaci mora sekoe kolo da odime na pobeda a ne mladi se da se voigrale I veli ima samo osum po stari no ima deset tuka zgresi ili izlaza

Site portali kjutat kako picki isto kako lani Ohrid 2-1 Novaci dva crveni kartoni I penal za vmro vol2 uste ne pocnati si ginkazaa rogovite od ffm istoto ke mu se desava na site ekipi ama ke kjitat I gi lazat deka ke mu pomozat I bidat treto mesto isto kako lani pola liga so ja lazejq deka denes utre baskimi ke go kaznat za na kraj stie da gi sjebat I piknat skopje i aracinovo a pred toa bregalnica vmro vol 3 ebati ligata vo 21 vek kade so nema prenos da ne se gledaat lajnenicite na ffm maser barton I kompanija

се знае колкав е буџетот годинава официјално или неофицијално?

се знае колкав е буџетот годинава официјално или неофицијално?
Za toa treba da ima press i da se prasa ili izvestaj mesecen kako Kamjani so izvadija pa da orajme muabet no edno e sigurno deka imame najgolem od site vo 2liga e sega na toa mozis sekako da gledas dali imame dupolo povekje od pola vtoroligasi ili ke gledas deka imame kolku tri igraci na skendija tetovo se zavisi od koj agol sakas da gledas brojkata mozis da ja naprajs so prosta maetmatika da klajs prosek na tie 10 po stari da klajs prosek na pet deca I na drugite newto sitno I simbolicno ako racunas treneri vo skolata itn...ke izlezi druga matematika plus edni se opstinaki pari drugi se od sponzori koj gi imas na stadion kako se reklamiraat plus imas pomos od drugi sponzori ako treba ne e rabotata kolku se parite vazno e da ima uspeh I da se vratat vo idnina a meguvreme da se napraj nekoja infrastructura da ostani oti eve od lani zedoja pari igraci treneri zboram za srbite tolku od niv plus decata imaa raskin oti otpadnavme I sekako go jadivme stapot rabotata e da ne se pictorial greksata no so ova rakov9dstv9 na ffm I da sakas ne mozis nisto drugo mora da person vo horot toa ednata strana e drugata e mozis da zavrsisi kako borec I pobeda od prilep na primer vo sekoj slucaj se zavisi vo sekoj sport (fudbal rakomet ,kosarka)I sekoj segment od zivoto od politika posle od se drugo so znaci ne e bitno kolku e budzetot vazno w da sw stigni do celata I taka parite ke se sjebat potrosat barem nesto da ostani oti zivoto ni pomina taka dzabe a vo fudbalot pos selata za toa infrastructura I normlani uslovi pa nekogas da se najdi nekoj da napraj nesto povekje.

No vo ovaa vukojebina nitu nekogas nesto bilo ni ke bidi denes primer gubime 40 razlika kosarka od tatarite nikade ni zbor ni rezultat po partalite namerno partali ne portali eve denes go sakatija Novaci nikade ni zbor ni dva a ne se svesni deka ako kres nema da go resis porblemot bas naprotiv mu davas sila na tie so gresat samo mislat tie ke kurtulat ako ima meckata vo komsii ke dojdi I kaj tebe samo prasanje na vreme e I ne se svesni site deka koj so natemago tikvi sadi od glava mu se krsat

Ne znam oti osekjam deka prvite kola vo kupot ke ne namestat so vardar da gi krenat od letargijata a najdobara vrekja ke mu bidi Pelister I tuka ke se vidi kaj nas trenerot upravata I igracite dali ke ne bidi ili ke bidime samo vmro vol5 znaci reseno e prevenstovoto no od nas zavisi dali sami ke gazime igrame davame 100% ili ke cekame pomos so posle treba da ja vratime so znaci so I da se desi godinava samo da ne padnime vo kupot so vardar da ne se sjebi se so e do sega praveno so novata uprava I strucen stab

Aj se srekja neka bidi denes pocnuva preventvoto
Автоматски споено мислење:

Trenerot kako da go falja paranoia site prijatelski gi igravme drug piceten sostav I druga formation sega odi po defanzivno so trojca na stedina na terenot se uplasil a zosto toa ne mozam da razberam
Na golot branese Nateniel sega e drugiot bek bese mrmacot sega go igra slavkov na sredina igravme 4-2-3-1 a denes trojca na sredina I bez klasicno krilo 4-3-3 od nisto se praj nesto eksperimenti za dzabe ako ne e nekoja povreda za so velevme da zemat igraci oti ako ima povreda samo deca se na klupa I Pepe a poslednoto zasiluvanje Kire Stojanov go nema ni vo sostav
Prenos si znajte na M Net tv na Facebook i na YouTube

Attachments

• FB_IMG_1786900154793.jpg
    FB_IMG_1786900154793.jpg
    148,7 KB · Прегледи: 3
Последно уредено:
Aj se srekja neka bidi denes pocnuva preventvoto
Автоматски споено мислење:

Trenerot kako da go falja paranoia site prijatelski gi igravme drug piceten sostav I druga formation sega odi po defanzivno so trojca na stedina na terenot se uplasil a zosto toa ne mozam da razberam
Na golot branese Nateniel sega e drugiot bek bese mrmacot sega go igra slavkov na sredina igravme 4-2-3-1 a denes trojca na sredina I bez klasicno krilo 4-3-3 od nisto se praj nesto eksperimenti za dzabe ako ne e nekoja povreda za so velevme da zemat igraci oti ako ima povreda samo deca se na klupa I Pepe a poslednoto zasiluvanje Kire Stojanov go nema ni vo sostav
Prenos si znajte na M Net tv na Facebook i na YouTube
koj e talevski vo rezervite ??
kako so sum napien ako e miki v teren vlegvam kjor da setam po ulici e ako lazam

Back
На врв Bottom