Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Нема по шашав играч од Мирко, џабе се прај ѕвезда овде, не знам кој будала му одобри спортски директор да е истовремено, се е курокуќа во ФК, зато и такви играчи се зедоја, се останва на Ристиќ, ова кизнај дали било некогаш вака, да си спортски и да не си носиш конкуренција, сам свој газда да си :notworthy:

ќе се оди со булатович или ристич на шпиц,можеби и двата како тандем што може и многу подобро да излези отколку присуството на овој мирко во оваа форма како што излезе годинава.......петковски освежувањето на крило,швајц на крило,бошковски повеќе на крило отколку бек игра......не губи ништо тимот да повторам без овој мирко во ваква форма како годинава

Нема по шашав играч од Мирко, џабе се прај ѕвезда овде, не знам кој будала му одобри спортски директор да е истовремено, се е курокуќа во ФК, зато и такви играчи се зедоја, се останва на Ристиќ, ова кизнај дали било некогаш вака, да си спортски и да не си носиш конкуренција, сам свој газда да си :notworthy:

Се отепа плукање и по Мирко и по фитиљо, незнам зошто ниту еден капитен не си исплукал од кошарката или таму беа добри односите? Мирко ко даде гол со Вардар, прв се радваше, другиот капитен титула ти носи две години.
Страшно нешто.

Super za ova se barase da se odbelezi kako so treba ljubilejot no me interesira Kazaa nesto na presot kolku imame uste borc vo klubot ,ke zemat spic oti osven Livaja se povredi I Ristic a Petko ne e spremen pa ostanuvame samo so Azer vo napadot Luka I Svajc

Горан не е само да се одбележи 80 години ФК Пелистер. Маркетингот е на НУЛА, а цело лето Битола полна со туристи да имаа малку мозок ќе имаа пари и за играчи. Еве ќе го земам Динамо Дрезден кој не е на ранг со Баерн ама прави милиони од маркетинг. Пред секој натпревар има ФАНЗОНА која почнува еден час пред натпревар и трае се до завршување на натпреварот, а за тоа време навивачите може да си купат дрес, шал и тоа со мал попуст. Дресот за 80 години е катастрофа невидена само 80 на него и линии. Јубилеен дрес се знае како треба да изгледа и треба да отскокнува од другите.

Горан не е само да се одбележи 80 години ФК Пелистер. Маркетингот е на НУЛА, а цело лето Битола полна со туристи да имаа малку мозок ќе имаа пари и за играчи. Еве ќе го земам Динамо Дрезден кој не е на ранг со Баерн ама прави милиони од маркетинг. Пред секој натпревар има ФАНЗОНА која почнува еден час пред натпревар и трае се до завршување на натпреварот, а за тоа време навивачите може да си купат дрес, шал и тоа со мал попуст. Дресот за 80 години е катастрофа невидена само 80 на него и линии. Јубилеен дрес се знае како треба да изгледа и треба да отскокнува од другите.
Dobre dojde na forumot drzi voda muabeto I zboran e celo vreme unqzad ne samo so mozi I treba povekje mislam deka mnogu zadocnija I ne ja znaat silata na brendir Pelister oti pomina letoto ko mozese da se prat pari eve sega picna nesto probuvaat se mrdnaa rabotite od mrtva tocka so dresoj,presoj, so ti znam avtobsot stadionot no rekov rezultatite se najvazni oti so Milano od kumanovo bese poln stadionot ako ima uspeh za toa I igraci barav edni so drugo e povrzano a za dresot brat I cel da e samo bel ili samo zelen najubav na svetot ke bidi koga go ima amblemot na Pelister plus nemase sponzor cist dres samo nie I na vremeto barsa imase I atletiko bilbao a za pari rekov I sezonskite da se dat 4000 po 2500 denari ete psri za dva igraci cel stadion so reklama ete mint nesto bese za plus iste eden igrac so rece za rekvziizti so trebase porano plus pari za dresot edno pismo do Turkish Airlines ili kako bea plus za tri igraci pari za privatnik da vlezi mozi isto akcii da se prodavaat na swkoj so saka da kupi od sekade vo svetot da daj pari da ima del od klubot no ne upravuvacki odgovornosti samo da saka da e del od klubot da pomoga da ima opcija isto treba nesto povekej za skolata da naprat da ima psoebna smetka pa firma ili powdinec koj saka direkrno da ja pomaga isto parite od ffm so znam ams porano da odat baska na skolata baska na klubot so jpp da se izdadat prostorii na stadion pa da odat za klubot ili za samodorzavanje na stadionot imase nesto porano predlog nekoja firma da si bidi potpisnik samo so eden igrac da si go plakja samata da ima sponzosrstvo na dresot samo od taa firma no to bese vo rakometo mislam vo romanija pa bea sareni ne licese na nisto ili dres so 20 sponzori no to ne lici za fudbalot treba I mora da se najdat plus pari od strana samo so opstinata nema sansi za nesto pa I druga rabota za privatnik utre da reximw ke dojdi nekoj da go zemi ama treba salam a ne ko turcite vo bregalnica,tikves,gostivar ili skupi so dve ostrici e tamu rabotata treta rsbota receno e deka skoro da nema opsestveno odgovorna firma aama da daj od profitit vo sporto ako ne gi natera nekoj so sila preku vlasta za toa imav ponazad treba majncetot da ni se smeni na site I pocnuvajki od see so licen primer da pokazime posle da barame od drugite no sw se sveduva na rezultatite I strategija so mislime da prajme godinava za dve ,pet I deset godini priblemot e so kaj nas se raboti sw od godina za godina piar I marketing za politicki poeni no I toa ima dve strani pa ako ne sme taka mozi lesno da zavrsime kako pobeda od prilep,borec veles itn pa kuce da nema tamu so znaci poarno I vaka pa so predlozi I zalozbi od site da se smwni nesto na po arno so znaci swkoj da pisi so misli so saka posle da pocnimw da oeajme nesto I na kraj da cekame nekoj rezultat od site nas zavisi I dobro e so se pisi debatira I so toa se pocnuva primer tuka na forumot ili komentar na fb se ima golemo vlijanie(za so nikoj ne se svesni) a ne jas sam tuka da si pisam kako nekoja budala so znaci pisete kritika predlog bilo sto ne deka ne znaat se daleku od toa site mozi povekje znaat od nas/mene no mora da se kazi stav mislenje pa makar I gresen poarno od toa od kolku da se kjuti I nisto ne kazuva od tuka se pocnuva posle se natamu ...

Во право си. Наша најуспешна сезона во овие 15 години е сезоната 2016/17 со 4то место во ПМФЛ и победа во купот против Шкендија. Тогаш претседател на клубот беше Целе Пелистерка. Кој имаше чувство за фудбалски бизнис е арно ама општината, односно некои луѓе во неа сакаа малку повеќе од погачата и тоа и ти го знаеш. Во негово време имаше обид за фаншоп ама пропадна од други причини, а дресот беше изложен во Интерспорт во Домот на културата. Тогаш тој донесе турски тренер Шенсој како и многу други играчи и што беше важно странци како Кардозо. Е сега после ова ти мислиш дека Гаргачо го има тој мозок? Јас мислам дека го нема затоа што од КУД Илинден не е излезен, а беше едно време во ВИП и продаваше телефони и наплаќаше сметки. Таков човек осет за бизнис нема, а Целе го имаше ама ја имаше и Пелистерка како најсилен битолски бренд. Да дадам еден предлог да не биде само критика. Прво треба да се направи реорганизација на целиот ФК Пелистер и да се види кои луѓе се таму и дали имаат осет за бизнис, а ако немаат се знае. Второ на Чкембарите да им се понуди работа во фанзоната и фаншопот. Како трето би го навел скаутингот на млади таленти во основните и средните училишта за сите спортови и овде бара соработка со општинската спортска организација. Клубот треба да има и апликација и одлична веб страница бидејќи сегашната би ја оценил со 2ка. Инвеститори се потребни, а фирми кои би инвестирале има ама проблемот е што некој бара повеќе од погачата. Стадионот имаше замисла да се чисти со робосмукалки по сектори, а тревата да се коси со робокосачки ама во ЈП Комуналец не знаат како да ракуваат со нив па затоа никогаш не се набавени (немам потврдна информација за ова па земи го со резерва). Седиштата требаше пред секое седиште да има малечка канта за отпадок ама гледам тоа не е реализирано. Под стадион треба да има и музеј на клубот, а дресовите може и оригинали ама и реплики од 50ти,60,70ти итн. Јас мислам дека со малку визија и општината би заработиле пари ама тоа не им влегува во глава.

Во право си. Наша најуспешна сезона во овие 15 години е сезоната 2016/17 со 4то место во ПМФЛ и победа во купот против Шкендија. Тогаш претседател на клубот беше Целе Пелистерка. Кој имаше чувство за фудбалски бизнис е арно ама општината, односно некои луѓе во неа сакаа малку повеќе од погачата и тоа и ти го знаеш. Во негово време имаше обид за фаншоп ама пропадна од други причини, а дресот беше изложен во Интерспорт во Домот на културата. Тогаш тој донесе турски тренер Шенсој како и многу други играчи и што беше важно странци како Кардозо. Е сега после ова ти мислиш дека Гаргачо го има тој мозок? Јас мислам дека го нема затоа што од КУД Илинден не е излезен, а беше едно време во ВИП и продаваше телефони и наплаќаше сметки. Таков човек осет за бизнис нема, а Целе го имаше ама ја имаше и Пелистерка како најсилен битолски бренд. Да дадам еден предлог да не биде само критика. Прво треба да се направи реорганизација на целиот ФК Пелистер и да се види кои луѓе се таму и дали имаат осет за бизнис, а ако немаат се знае. Второ на Чкембарите да им се понуди работа во фанзоната и фаншопот. Како трето би го навел скаутингот на млади таленти во основните и средните училишта за сите спортови и овде бара соработка со општинската спортска организација. Клубот треба да има и апликација и одлична веб страница бидејќи сегашната би ја оценил со 2ка. Инвеститори се потребни, а фирми кои би инвестирале има ама проблемот е што некој бара повеќе од погачата. Стадионот имаше замисла да се чисти со робосмукалки по сектори, а тревата да се коси со робокосачки ама во ЈП Комуналец не знаат како да ракуваат со нив па затоа никогаш не се набавени (немам потврдна информација за ова па земи го со резерва). Седиштата требаше пред секое седиште да има малечка канта за отпадок ама гледам тоа не е реализирано. Под стадион треба да има и музеј на клубот, а дресовите може и оригинали ама и реплики од 50ти,60,70ти итн. Јас мислам дека со малку визија и општината би заработиле пари ама тоа не им влегува во глава.
За шо се бара од погачата не знам секогаш има муабети но едно знам дека дури има политика нема да има спорт и успеси се оди преку партија порано преку грујо и илчо сега преку мицковски и масер нејсе тоне друга тема да почнам од назад за школата сигурен сум дека Мане разбира и треба да му се дај шанса но мора и тој да тропни на маса да постави барања за се шо му треба таму и да избрка и донеси тренери шо ќе работатат а не миљачот да го гледаме да седи со носителот на листа од вмро а да не оди на тренинзи оти е на работа во рек дури не запни Мане да се напрат две три игралишта да се среди ќумурното да му донесат односно побара уште реквизити и апарати за мерење па мрежа барем да се клај околу ќумурно да не ги брка тој кучињата и да дојди полицаец на натпреварите па да не ни се деси и нас нешто како во Штип со родителите ќе биди лошо во школата има таму еден куп работа и клавање на темели а не како претходно донеси ги своите деца од школата на дуци и другите наши да се откажат од фудбал за тоа митко и тони се криви нејсе Мане мора да напрај скаутинг по пелагонија ,преспа и охридскиот регион и да му се дај одврзани раце оти знам дека е темелен прај програми за работа и извештаи од сите тренери шо е ново кај нас но мора да бара плус тренери не можи еден да води 50 деца и повеќе исто и да се бара поголема плата или по учинок не можи исто да зема тренер шо е цел дена на стадион со децата и друг шо ќе појди таму два сати оти бил на работа мора професионализам или ќе бидиш тренер или оди си на работа ова нашето го нема никаде и после немало дете извадено па кај да има кога треба да си посветен 100% посебно во работа со деца психолог а не само кондиција ама ај да не зборам се нервирам оти реков сигурно знаат повеќе од нас арно ама никој не крева глас
За второто со фан-зоната е средено пред месец дена НГ ги зеде штандовите на стадион на лицитација за шо ќе си плаќа кирија и тоа е решен проблем за фан шоп(барем како тој на работнички да биди иако чеок емааѕ на трибина имаат најубав фан шоп) имаше некој муабет да бидат заедно рк, ФК и кк Пелистер но изгледа ништо од тоа исто за клубот да има сам на стадион или кај музејот некаде но и тоа уште ништо а помина урата сега не знам дали би било исплатливо но убо е да има да личиме на клуб барем сега можи се да ти напрат за ефтино да ти испечатат плус да брендираш лого име и никој низ пазар ништо да не продава но еве збораме со години и уште ништо јас сум можи досаден но реков за Пелистер Тв за подкаст пресој триста чуда сега барем има маркетинг агенции шо му е тоа работа за процент да ти најдат пари и гарантираат крвање на вредноста на клубот
Трета работа а твоја прва тука не би се сложил таа управа не кошташе и тој куп преку 380 000 евра шо се враќаат уште до ден денес или во превод се врати голем дел пред претходната управа на Пеце дрвото со општината предводена од Наташа и Валентин арно ама после тоа дрвото сам си има допишано борч за смештај јадење припреми шо ти знам за после тоа другата управа митко тони да враќаат со општината и Коњановски значи се е подржано од советот на општина Битола инаку ние немаше да имаме клуб уште пред многу години поради блокирани жиро-сметка но беа направени договори етпано да се враќаат парите е сега тука има еден проблем шо никој не кажа јавно на кој колку пари му се платени за тие на Пелистерка Целе и Орце Камчев исто и после тоа на Дрвото и Христо со СН па и дали колку зедоа позајмици Тони Мицевски и Митко Стојковски тука лежи зајакот и да се отворат картите а вака иди дека секој прај долг другиот го враќа па после тој прај борч па следниот го враќа и така загарантирани круг но штом никој нема излезено со ревизија и јавно значи на сите му е посран газот да повторам од сите до сега шо знам уназад пред дрвото беше Пелистерка пред нив цермат пред него круме шо знам здравко па невеновски па таму еден шо си имаше нешто пишано пред 2000 пред него бутле и од сите најголем работник бил бутле а најчист излезе и влезе само цермат до денар секаде платено за разлика од другите е сега че речат за парцелата за таму ладилник но чист без борч замина за разлика од другите да не споменувам за местење на утакмици во рпевенство а посебно на пријателските пак најчист е зоран од цермат кој сака шо сака да речи тоа е факт иако не знаеше да работи фудбал и српскиот спортски директор и ѓоко хаџиевски го потпиша за сите пари со димче шеровски таа е вистината исто добар бизнисмен како овие шо ги спомена Целе и Орце аено ама тие маме ебаа од местење и борчот но купот остана и тоа е факт а цермат не донесе до трета лига шо не значи ако некој е бизнисмен дека лесно че се снајди во фудбалот пример најдобар прецедател во мак фудбалот беше онај од работнички а тој е адвокат ако не се лажам а поминаа еден куп во фудбалот јаки и слаби бизнисмени зборам во мак фудбалот од ѕинго,минчо,трифун онај од Штип со маркетите исто ренова и еден куп други сега за сега овај од еколог е стабилен но има цело време грешки во спортскиот дел но исто и среќа шо другите се чорба каде најдобар пример е Струга трим љум од ништо напрај два пати првак но тоа е друга тема за нашите беше муабет дека Целе поќе штета напраја и успехот преку наместените куп е голем за сибе инѕернешонал гркот шо го одраја оти беше лаком на пичка па даваше пари шо значи таков човек за бизнис не ни треба да не зборам како на сила ја зеде Пелистерка или зикот со Орце и стопанска банка Битола и ништо не вратија во градот се преместија во скопје но то е друга тема за овај сега чоекот не го знам лично а требаше да го запознаам летово но едно знам дека никој лошо не рече за чоекот од сите шо ги прашав можи не знај за фудбал уствари сигурно не знај но сите рекоја дека не е лажов преварант нешто лошо само дека е работник и дека гарант шојма нема од фудбалот шо е лошо но ако слуша нема суета его и работи можи да напрај нешто но да не е правиме и луди тој е таму а главен се знај дека е секретарот Борче а него сите го знајте дека е опасен играч е сега колку има време и можи да се замара и сака да направи нешто времето ќе покажи но ова шо се оставија на Мирко е лоша проценка плус Капинот е мирен шо значи цел клуб е бакшиш даен е сега е повреден исто рекоја Ристиќ па кој че игра како ќе играат нека мунја мислат ај утре ако го здржиме ѓупакот на арсими и боснаецот ќе земиме бод плус нешто на сила пенал можи и три но Четврток кој сака и по шо сака се кладам дека Работнички ќе не тепа исто како Ѓорче сега ги гледав со Силекс на 0-0 чист гол промашија за 2-2 промашија две шанси и на крај изгубија 3-1 многу се сменати со новиот тренер плус три играчи зедоа на последните ден од преодниот рок и то на позајмица за без пари под 21 репрезентативец Трајков(ништо лудо станиќ да има завршено голема работа оти пола работнички за у21 го зема без потреба) шо гледаше кај нас спортскиот директор и тренерот само се прашувам ај кај вардар не можи никој мора азер да игра исто шкендија само албанци бара но ние оти не зедовме некој конкуренција за мирко не знам малиот сам че не тепа во Четврток кај нас таква е лига со еден салам напаѓач си добар тим лани силекс со онај ѓорѓоевски европа играа да не зборам за шекнидија со ибраими адеми, струга со радевски компаре ивановиќ, лани тој стапот исто работнички ги имаше ѓупците лани по страните кај нас мора да се бара квалитетна и долгорочна замена на Мирко уште оваа сезона ќе можи после нема шо да бараме од него и оваа ако е здрав шо дека кај нас од страните ќе бидат лука,швајц петко перо ко нема кој на средина да ја турни ама ете сега после овие три утакмици и ќорите ќе видат и глувите ќе слушнат за жал да боже да ме демантираат и се да тепаме но ми се плаши окото но забава ќе има со престон и динамо букурешт за другото ќе видиме за седум дена или две недели кој беше во право и дај боже да грешам но едно знам без разлика шо тренерот сакаше напаѓач а спортскиот не прв че лета тренерот како шо обичај а после следен ќе биди спортскиот директор оти услови колку шо се можи и не можи се овозможија буџетот плус зголемен од лани е сега шо не ги искористија како шо треба или ги искористија ќе видиме резултатите ќе покажат овие наредни четири утакмици дома со арсими ,работнички во гости ,башкими дома ,струга гости и шкендија дома каде се очекува на сите да не игра капитенот за на тие шо не му е уште јасно колку е алармантна ситуацијата оти еве башкими за пример цела игра и терет е на марко симоновски со него се дна екипа и имаат резултати без него беа сосем други па и ѓорче со ѓуптинот шо не победи сам беа едно без него ко имаше црвен картон и казна после беа други исто башкими со казнет марко беа други оти сите се тука некаде не споредуваме со струга ,шкендија и силекс шо имаат по два играчи на секое место иако и шкендија ако не најди замена за ибарими вгодина ќе падни колку да се јаки во средина и назад за роа струга работи најпаметно за сега ги пуштија тие бившите репрезентативци на илчо плус проблематичниот кехинде силекс го дадоја ѓорѓиевски а го зедоа минчето шо требаше да го земиме ние има уште многу работи за пишење и кажување ама ај прво да изиграме со арсими па после се по ред и да видиме шо судење ќе имаме пола од тоа на вардар -мѓп да биди имаме бод и не можам да најдам кој е делегиран нејсе нека помини арсими како шо треба другото не е важно

Тие 380 000 евра се долг кон Целе и не му беа одврзани рацете ама тоа е друга тема, а за Пелистерка и ЗИК знае цела Битола. За моменталниот главен чоек во клубот вистина нема познавање од фудбал ама е главен другар со Борче, а знаеш каде се тие главни од каде доаѓаат пишав погоре. Заедно со стариот. Јас годинава не очекувам повеќе од 5то место. Мане е непартиски човек и фудбалски работик во душа и ако добие финансии и одврзани раце ќе направи фудбалери. За инциденти во младинските категории со родители има еден куп. На ќумурно 2019 имаше ферка со роднини и имаше еден полицаец па мислам по глупаво нешто не сум видел. Терени за тренинг по сите пресметки треба од 5 до 7, а такви низ Битола има само и тие како и стадионот сакаат одржување на теренот, а не од комуналец со машината за косење и после само се нивелира и бележи. Не оди тоа така бидејќи и тревата има одредени болеси кои се прскање се уништуваат ама тоа треба некој агроном да го знае. Да дозволуваше теренот околу стадионот убаво би било за во иднина да се направи со подземен склад ама тоа за нас е многу далеку. Складот не мора да е под земја ама за тоа во иднина ќе пишувам да не биде многу футуристички. Така е се сложувам дека имаме многу за пишување и давање на идеи преку овие текстови ама жалам што не чита некој од таму.

На фк Пелистер за да прерасне во нормален клуб потребна му е помош од државата која индиректно преку ЕЛЕМ/Државна Лотарија и останати државни инситуции ќе гарантира сррдства од 1.5-2М еур за нормално функционирање.
За да ги надминиме сите тие детски болести, без државата како промотор на фудбалот, немаме никакви шанси.
Она шо треба да се направи е да се преслика моделот на Вучич и да се направи притисок конечно во оваа земја, кладилниците кои се активни во мкд да одвојуваат пари во одредени македонски клубови ( Пелистер, Вардар, Брегалница итн)
Само така ќе го подигнеме квалитетот на лигата и клубовите ќе станат привлечни за потенцијалните бизнисмени.
Моменталниот модел на финансирање на клубовите е неодржкив и не носи прогрес во ПМФЛ.
За силен Пелистер, потребна е државна стратегија потпомогната со локални бизнис партнери.
Стадионот конечно доби нов лик и е голем плус за иднината на фк Пелистер.
Локалните власти, за жал, не си ја изработуваат домашната задача како треба и затоа не сме предмет на интерес на централната власт, кога станува збор за спортски државни интереси.
Единствена светла точка во цела ситуација е Омерагич кој јавно во неколку наврати става акцент на потребата од силен Пелистер и финансиска поддршка за Пелистер.
Да се надеваме дека ќе дојдат добри денови и во фк Пелистер!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom