Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
сега на стадионот во битола му се попотребни 2-3 спремни помошни игралишта отколку 2 нови трибини

Se mu e potrebno...i stadion i sala i skijacki pateki...se...neka se praj se, kako vo site normalni sredini....duri se preispitvame megju nas sho e poisplatlivo i so treba da se gradi, nema napredok, tie to go sakat...znaci Se sakame....koga mozi da se kradi od se, trieset godini i da se gradi samo vo glavniot grad, nie barame da se gradi se i kaj nas
Така е , ама не сме ние во општина /совет /влада , па да прајме математики што е поисплатливо .
Како што кажа погоре , стадионот е само шминка треба да се заврши.
Нова сала треба
Скијачки патеки треба , и сместувачки капацитети под Пелистер по примерот на Банско за да живее и градот и од туризам 365 дена не само од Рек и партии .

Добивме церади со кои привремено го покривме срамот под Тумбе Кафе.
За една година од сега, истите тие церади ќе бидат целосно оштетени од зимата која следи и ќе изгледа уште помизерно само ќе не чини 150К еур таа мизерија.
Под-трбинскиот простор на старата трибина е сеуште мочална, само шо сега е мочална која е покриена со церада.
Како и се останато во градот и ова е уште еден недозавршен мегаломански проект за кој се потрошија неколлку милиони евра наши пари.
Со тие 8М еур потрошени за северната трибина ќе се изградеше комплетно нов спортски центар кој ќе ги вдомеше и ракометните и кошаркарските и одбојксрските колективи на кои ите како им е потребен нов дом.
Фудбалскиот клуб е повеќе во втора отколку во прва лига а ние бараме стадион со 4трибини и капацитет од 12К.
За кого ? За фк Пелистер шо игра една сезона прва па 4 сезони втора лига ? За фк Пелистер шо неможи да најди спонзор/газда 30 и кусур години ?
Или за да чекаме да се смилуват од ффм да ни пратат у21 тука па да се чукаме в гради дека сме биле добар домаќин.
Треба да се седни на маса и дс се види шо в сушност од инфраструктура му е потребно на овој град или попрецизно, кој спортски колектив е најтрофеен и е најголем репрезент на градот.
Вака само продолжваме да живееме во агонија и нереални барања.
da site pari da gi dajme v bunar kaj sterje da plakjame gjupci i slovenci so nula zarabotka

parite se vo fudbalot se sho mozi treba da se ishmuka od ffm, uefa nisto para e seto ova za niv a nie dobivme coecki uslovi
ne go branam vemereto kur me boli fakt e deka najgolem del e mackanje oci i kampanja za izborite i deka tamu seto e samo edna obicna bagra partiska nasobrana
ama da go batalish fudbalot na cena na vtororazreden sport e edna od najlosite raboti sho mu se desile na makedonija vo postoenjeto i da se lazis deka to i vo toj vtoro razreden sport e uspeh a vsusnost prilicna golema laga e
to e nashata realnost za polovicni raboti sme, od lazno vetuvanje za stadion koj e katastroflano zgreshen koncept na proekt dobivame samo edna tribina, naviknati sme da se teshime so daj sta das

mizeren fudbal denes na mnogu nisko nivo ama nema poubo custvo za mene od fudbal vo zivo gledanje, se nadevam se pokje deca ke ima sho ke igrat fudbal poke ko porano

Абе нашла ѓупката маст, па зела си мачлака на газо е муабетот . До вчера буквално во змијарник игравме со сите села од мкд. Да речеше некој дека мак- Италија ке играт и ке дојдат разни високи гости и под рефлектори ке биди, мрднат ќе го напраевме....

Стадионот не е допраен,не е готов факт непобитен. Незнам зошто сите ко увреџени се ко ке се кажи дека стадионот напредува и заличи тро од тро.

Едно знам дека Општината не е бунар без дно и неможи да гради милионски стадиони, сали самостојно и три клубови професионални... Ни се чудат будалите на ова што го прајме, а во исто време улиците ни се крш, вода снемва насекое и камиони за ѓубре немавме ни течат од сегде.

Абе нашла ѓупката маст, па зела си мачлака на газо е муабетот . До вчера буквално во змијарник игравме со сите села од мкд. Да речеше некој дека мак- Италија ке играт и ке дојдат разни високи гости и под рефлектори ке биди, мрднат ќе го напраевме....

Стадионот не е допраен,не е готов факт непобитен. Незнам зошто сите ко увреџени се ко ке се кажи дека стадионот напредува и заличи тро од тро.

Едно знам дека Општината не е бунар без дно и неможи да гради милионски стадиони, сали самостојно и три клубови професионални... Ни се чудат будалите на ова што го прајме, а во исто време улиците ни се крш, вода снемва насекое и камиони за ѓубре немавме ни течат од сегде.
Сите тие мегаломански проекти изнудине под притисок на нереалните наши сограѓани.
Бараме стадион, бараме сала а сите сме сведни дека локално поќе немаме кадри шо можат вакви проекти да истуркат до реализација.
Една улица од 100м незнат да ја асфалтират а ние се силиме трибини зад голојте, незнам ти шо...
Се поставува прашањето дали овој град има потреба од таков стадион ?
Според мене... Нема. А и многу други шо беа на трибина околу мене денес истото го коментираја.
Ако веќе се дават општински пари, дај нека седнат и да се виид шо е приоритет. Дали уште две трибини или попаметно е 2-3 терени за да има дечињата кај да тренират ?
Дали уште две трибини или нова спортска сала ( пошо ова старата над гла ќе ни падни недајбоже и ќе се одржват маршови низ мкд за нас).
Дали ни требат уште две трибини или нови спортски игралишта во секоја населба во Битола ?
Дали ни требат уште две трибини или нормална ски патека на Пелистер?

То е правилниот пристап а не ќе му прајме сала на Стерјев или незнам кој... Абе нема да му прајме сала на Стерјев, туку на 6 спортски колективи(рк, жрк, кк, жкк, ок итн) под името Пелистер шо немат услови каде да тренираат и настапуваат. Салата ќе остани за битолчани а не за Стерјеви. Ако се менаџира правилно ќе носи и профит од музички настани итн.
Многу погрешна перцепција имаме за градот и зато сме на овс ниво.
Нсјскапата мочална од 150Кеур е само претстава за подигање на рејтингот на Коњот пред локслни избори, пошо ниеден проект не реализира во цел мандат а та претстава скапо не кошта.
И самиот пиша... Немаме една улица здрава, отпадот ни течи по улиците а ние се загриживме оти немало уште две трибини зад голојте.

А зошто мора се општината да финансира , имаш IPA II и III фондови кои се достапни и 80-20 се финансира еве нека земат има" стручњаци" само за сликање нека расчепкат нека пробаат и аплицираат само лошото е тука шо нема во џеб пари пикање

Во принцип еу не финансира стадиони и сали. Не се рачунаат за неопходни за развој на заедницата. Во главно се финансира образование, култура, енергетика, инфраструктура,екологија. Професионален Спорт во суштина е забава за народ и се рачуна за луксуз,па ке го имаш ако можеш да си дозволиш.

Во принцип еу не финансира стадиони и сали. Не се рачунаат за неопходни за развој на заедницата. Во главно се финансира образование, култура, енергетика, инфраструктура,екологија. Професионален Спорт во суштина е забава за народ и се рачуна за луксуз,па ке го имаш ако можеш да си дозволиш.
Види се предвидува и инфраструктура , а под тоа се и стадион сала , само треба некој да почни да работи и да напрај нешто барем да пробаат да ги одбиеја за нешто .

Често е услов во инфраструктурен проект истиот да има регионален ефект, не само за еден клуб (значи да го користат повеќе училишта, спортски клубови, јавноста).

In 2024, the Commission adopted the Growth Plan for the Western Balkans. The Plan has four pillars, among which the Reform and Growth Facility as central element with a EUR 6 billion budget. Via this Reform and Growth Facility, the European Commission has significantly increased its financial support offer to the Western Balkan countries. The budget will be made available for the beneficiaries based on a Reform Agenda, outlining programming priorities and the specific steps to be fulfilled in order to receive the funding from the Facility. At least half of the overall amount made available to the beneficiaries will be allocated through the Western Balkans Investment Framework, supporting infrastructure investments and connectivity, including transport, energy, green and digital transitions. The remaining part will be released as direct support to the national budgets.

Можеби имаат финансирано спортски сали ама училишни во рамки на образованието, а не како развој на спортска инфраструктура,ама еве досега немам сретнато стадиони и спортски сали (големи) да биле финансирани. Ако најдиш нешто пушти баш ме интересира

Можеби имаат финансирано спортски сали ама училишни во рамки на образованието, а не како развој на спортска инфраструктура,ама еве досега немам сретнато стадиони и спортски сали (големи) да биле финансирани. Ако најдиш нешто пушти баш ме интересира
Мултифункционална сала во Врање над 2 милиони евра дадени
Рекоинструирана сала во Вуковар 3 милиони евра во Карловац 2 мил.
Беране црна гора мултифунционла 2.5 милиони евра
За сите овие се користени ИПА прекугранични или регионални програми

Убо шо почнавте пак да пишете на темата да не има избори за брзо :ROFLMAO: за едните уба работа за други лоша и да не се повторувам на сите ние јасно дека стадионот не е направен целиот шо значи уште важи барањето #СакамеСтадион во #Битола шо не значи бирање туку дека треба да се направат помошни и Сала во град0т но за тоа треба пак акција и барање оти најголемата курва пичка не дава ако не му побараш од нас зависи што и како треба да се прај во иднина но реков треба да тргнеме секој од себе шо даваме за клубот,градот и државата не можи само да чекаме некој нешто да ни дај мора со личен пример да покажеме и докажеме дека заслужуваме капитални објекти пример за салата утре да биди полна и цела сала да вика сакаме сала ќе зује во ушите на тие шо треба во кампањата и после избори исто рековте има еден куп други начини како да се финасира дека не мора само со општински или државни пари но то кај нас не можи, грант да биди нема да се земи мора кај нас за таа работа да се користат поени се е удрено на пиар и маркетинг но шо сакаат нека прат друг нека му ја думаат за тоа важно да се напрај сала и допрај стадионот а треба и базен ,аеродром, автопат и се му треба на Битола но то е веќе друга тема и политика нема врска со спорто и темата за ФК Пелистер но ко веќе почнавме да одиме до крај шо сакав да кажам да тргнеме од себе и со личен пример еве сите сме за да се врати името епа браќа треба на секоја утакмица од секој цел стадион 90 или 60 минути само тоа да се вика па ќе видиш дали нема да се врати ане само две НГ и многу по слабо во последно време исто знамето на секоја утакмица да се носи старото знаме да се извадат 100 знамиња на секое нема да му биди сеедно па со личен пример низ градот гледам само десет куќи о станови со знамето обесено на ограда епа браќа ме можи само да се врати ако ме го клајме сите знамето на ограда да се гледа низ цел град знајте шо ќе биди ти низ цел град да гледаш на секоја втора куќа обесено знамето да се гледа кој чин е тоа и како ќе изгледа за другите за тие шо треба да го вратат или сега клаено на фест куќи одма тие се антички македонци или стари вмровци епа не можи така другари исто цело време гледам не било чисто кој да исчисти сами ако не си го исчистиме дворот се чекаме на другите сме плаќале пари требало комуналец па не имаше комуналец пред години и се беше чисто оти сами секој си го чистеше дворот и улицата еден нема слезено пред зграда да си исчисти туку застанале сите воајери и мањаци за фб лајкови слики тревата не била искосена има ѓубре од нас не ни го донесе некој од страна мора да се менува менталитетот ако сакаме да не биде од нас зависи земи исчисти покажи со пример организирај ги комшиите а не само да се плука ова не чини она не чини напрај нешто да чини купи канти контејнери било што секој да напрај по едно арно нешто ќе не биде плус шо се пусти и крши напраено е друга работа само за плукање не бива ништо за акција ,лесно е да кажиш тешко е да напрајш нешто сите се научиле крадат нека крадат бе не ќе му дат поќе луѓе десет педи сите на исто место ќе збориме дури гледаме само на материјалното а не на арното и духовното не очекувајте повеќе ама да не претерам и јас сега друга беше темата но од контакт ме вади истиот муабет сите години уназад скриени зад зад лажни профили кажуваат правила и прописи а ко ќе дојди нешто да се прај чоек за лек нема е така не можи ни стадион ни сала ништо да добиеме и напрајме барем хуманитарна акција можиме да напрајме барем едно дрво да посадиме да си исчистиме пред зграда а не да чекаме некој друг нешто да ни дај ништо никој на овај свет не дава аконне го заслужиш и се напрај со сите сили да го добиеш гратис ручек нема мора работа и само жртва за нас и нашите деца се гледале тулите под цирада земи бе купи десет вреќи лепак однеси ги на стадион да го покријат некој мајстори напрај нешто ме чинеле цвеќињата околу теренот оди купи по убај однеси ги таму требало владата да напрај па ко ќе дојди мицко,зајко оди речи му треба да дајте за Битола или на некоја трибина нивна како порано исто можиш да му пишиш порака за некој предлог или да одиш на локалните глаучи да му речиш да се напрај нешто а не само од страна ова ,она не чини па сите гледаме шо не чини не сме бели во очите разликата е дали нешто ќе напрајш и бараш покрај се ја клаваш глата вторба со своја екипа или сам или пак само од страна ќе кажуваш приказни и сказни еве последно многу голема грешка ја рачунам шо не се оспособи теренот во оризари и тој остана така оти немало техничка вода за наводнување шо е глупост голема можеше со цистерни да се наводнува со бунар да се проба луѓето се качија на месечината а ние за вода на еден терен правеме муабет но и тоа треба да се побара и притисни ако не ќе одиме црно буки и после ќе се појавуваат повреди или ќумирното шо го копаат деца и фрлаат ѓубрина оти нема ограда ај не клаваат камери немаат стражари но за ограда требаше сами да си купиме и клајме а не само да пишеме дека казни требало ќотек за децата шо уништувале па тие од нас гледаат дека не ние грижа за околината не му дојде на сон какви родители такви деца друго сакав да пишам ама ми избега мислата и се измешав но преку курот кој сака че разбри кој не сака и да е нацртано нема да разбери дека од нас зависи пример некни тука одам селска десета лига играат ќориот и слепиот за теренот да не кажувам тепих плус два помошни шо е во секое ебано село еден шо го одржава а не општината туку сам чоек си има кафанче и поднконцесија си одржава терените не идат од ффм или комуналец ама ај то друг ми беше маубето народ имаше поќе од заедно работнички, силекс и не знам кој друг а играат без врска одат локалците си го сакаат клубот ако се десета лига и карта 4 евра еј 4 евра а ние прајме муабет за 200 денари за репрезентацијата или за прва лига фудбал и после сакаме да не биде каде бе другари за основни работи прајме маубет а никој ништо не прај само сеир гледаме или критики а дела никаде па не чинеле политичарите е кај да чинат и тие се од нас не се од страна дојдени ние си ги гласаме и каков народ такви политичари и таква држава и пак се враќам на тоа од нас зависи колку ние побрзо се освестиме и почниме прво да работиме на себе па после локално пред куќа па во градот и на крај за државата се е поврзано и од самите нас почнува мора да се смениме и да делуваме за да напрајме нешто а после и добиме а вака никогаш па ни тогаш нема да не биде !

За стадионот ќе ви речам дека лани дербито и сега ова беше празник кој шо сака можи да речи и да најди забелешки има сто но ако ви текни кај бевме шред некоја година а кај сме сега има голема разлика и тоа благодарение на сите со слога и одење до крај ,но дали ќе се повтори не знам само шо реков дека од нас зависи и сега пред се од децата во групата зборам за сала и се шо треба за силен Пелистер во ракометот и фудбалот па и кошарката секаде сме поарни од порано но мора прво да прајме и после бараме да биди поарно
Автоматски споено мислење:

Реално колку би коштале 3-4 помошни терени?
Зависи шо сакаш има терени со вештачка трева од 500 до 800 000 евра исто ќе мора да се напрат совлекувални оти околу стадион нема парцела ќе мора во касарната или некаде во индустрискиот дел да се прај шо знам за патот кај Поешево пример шо значи можи без одводнување и дренажа се да кошта пример 300 000 за три терени а можи до 3 милиони се зависи шо сакаме и колку пари ќе се дат дали општински, влада министерство, ффм дали ЈПП не коштаат многу можи но ако се прај сала да е 5 милиони а трибините зад головите 3 пример поарно сала и најголемата глупост е шо 1,1 милион евра се предвидени за атлетска патека со шест ленти шо ќе бидат на стадион каде бевме против уште во проектот арно ама еве сега по предлог на некоја легенда ќе се става тартан патеката а на прво дерби цела ќе изгори некој работи не можам ич ама ич да ги разберам и никој за тоа не зборува туку за цирада прајме маубет

Вака изгледа ок ама и старата трибина да е во ваков стил. Односно да се изгради наново.
Предлогот првичен беше да остани стадионот стариот и да се прај нов на нова локација арно ама решија тука и шо напраја во проектот ја оставија старата трибина ши значи нема ништо предвидено да се напрај на ново ко не можи да се уклопи да биди целосен завртен шо значи ништо од тоа освен да се турни цела стара трибина и напрај нова но то е глупост грешката е поарно шо не се напрај на ново место цел нов стадион и да имавме два какви такви плус шо одевме Прилеп и Новаци да играме години исто сега важеше за салата имаше некој забеган предлог да се турни салата и прај нова на истото место наместо да имаме две оти ако ја турнеја можи да немаме ниту една ...

I vo Skopje kapacitetot bese dobar so juzna i ostanatite pomali tribini, se najde maz napraj nacionalna arena.....i sega ima po 1500 gledaci, a beri 36000, taka da dosta so tie tezi na sekretarot na opstinata.

Nie imavme kampanja @sakame stadion..dobivme delimicen ili samo plus edna tribina....kazite ednas zasekogas...se zadovolivme so ova ili drugi interesi na poedinci resija deka e kompletiran stadionot

Ke se prajme budali sosila site ili ke ostanime mazi i ke mu se isprajme?

Ne go zemvame za doma nie stadionot.

Ke ja aktivirame pak sega kampanjata pred izbori ili ke pisime poezija deka se e super, odlucete se ednas?
Кој маж жити се тој мажот од дома да не ги донесе парите шо се нашло маж се гледаш шо пишиш малку да не забега ете бе задоволни сме со стадионот не бараме ти барај не сме мажи ме бараме ете ти барај страмота да пишиш победници решија за интереси дека не бараме стадион кој се бе тие поединци кажи ги со име и презиме шо интереси има кој има ќар од овај проклет стадион освен клубот и градот ќе сме активирале кампања како тоа ако нема 20 души на трибина на фб и на кајгана ќе прајме кампања не знајш кај тераш поезија ќе пишиме ти кажи како треба да прајме и шо е приоритет страмота поединци интереси а сите крв проплукаа нешто да биде сега вакви глупости да се пишат

Треба да се седни на маса и дс се види шо в сушност од инфраструктура му е потребно на овој град или попрецизно, кој спортски колектив е најтрофеен и е најголем репрезент на градот.
Вака само продолжваме да живееме во агонија и нереални барања.
Прво добре дојде на форумот се надевам ќе останиш и после избори не се уклучи само сега ...
Ќе се сложам дека е мочална старата трибина но то не значи дека не треба да бараме да се напрај како шо треба исто дека за тие пари можеше тој фамозен мултифункционален спортски центар да се напрај но помина тоа не го враќаме сега шо прајме е работата шо значи се се сложувам само тоа не дека приоритет треба да му се дај на ракометот оти бил најтрофеен то е без врска муабет јас ќе речам да мунсе дај само на фудбалот оти тој можинда биди профатибилен а ракометот и кошарката е фрлање пари во бунар без никакви шанси за повраток плус едно е спорт во сала а сосем друго на отворено и стадион ние дека не сме имале саламнуправа не значи дека треба приротиет да биди народна шо никаде во светот го рачунаат за спорт освен кај нас

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Ќе прајме муабет или ми сте скарани вчера ука бука за стадионот од денес пак ништо и по старо :D васич ти кажи барем нешто за стадионот ичи уште си болен не беше долу ...

Еве целосни извештаи за работењето на Фк Пелистер ако некој го интересира да види како стоиме финасиски и чудно шо немаше прес од новата управа да кажат за ова колку е борчот и до кога планира да се врати целосно ...

За Недела топ прва домашна ќе се игра под рефлектори но реков ова се мислам за нас ќе биди поголем притисок а поголема мотивација за противниците во случајот Арсими

Се надевам дека и Мирко е фит сите се здрави за комплетни да одиме на прва победа дома и не треба да ги потцениме оти не се лоши арсими то ѓупакот од Нигерија е добар исто боснаецот како и шефити компактна екипа се муабето ми е ко можеше МЃП да н

FB_IMG_1757525759466.jpgе тепа можат о овие да не изненадат на контри а кај нас главното прашање е со Мирко и нападот како и кој че игра младинец се друго се знај горе долу

На 25 ти со Престон на 12ти следниот месец најверојатно другата а меѓувреме ќе се игра првенството и купот

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Нашиот капитен Мирко Ивановски заработи микро руптура на левиот лист и извесен период ќе биде надвор од терените.

Му посакуваме брзо закрепнување

Sega tatkomi Najdo neka igra za dzabe zboravme dve meseci unazad nasiot Mirko Livaja se povredi pa da se nadevam deka ke ima svoj den protiv Arsimi nasiot Azer ako ne neka probaat so Egri vo napadot drugo care ne gledam ,mnogu los period kaj so trebase da se odelime na tabelata na slednite natprevari protiv Arsimi ,Rabotnicki I Baskmi ke igrame bez klasicen spic arno so mozi eden sloboden da se donesi no znajeki deka ne priznavaat greska le probaat prvo vaka a za deset dena igrame tri vazni utaomici posle na 25ti so Preston prijatelska pa Struga vo gosti pa Skendija I posle prijatelskta za 80 godini bi trebalo da se vrati Livaja ako se e vo red so znaci za tri nedeli go gibime na pet utakmici ke treba da bidi fit protiv Sileks e sega racunajte so napraja oti ne zedoja spic ne dresoj ne sezonski avtoubusi se ubo so se praj I stadionot no rezultatite se javazni za da ima publika samo da gi potsetam protiv Milano od kumanovo bese poln stadionot oti se borevme za evropa I sekoja seldna utakmica a vaka Gospod da nie na pomos da turnime nekoja protiv Arsimi I pod itno da zemat salam spic Borce Galliani ,Kaseto Omeragic i drugite od upravata ako ne ke se macime do kraj ke bidi borba za opstanok upm

Последно уредено:
Нашиот капитен Мирко Ивановски заработи микро руптура на левиот лист и извесен период ќе биде надвор од терените.

Му посакуваме брзо закрепнување

Sega tatkomi Najdo neka igra za dzabe zboravme dve meseci unazad nasiot Mirko Livaja se povredi pa da se nadevam deka ke ima svoj den protiv Arsimi nasiot Azer ako ne neka probaat so Egri vo napadot drugo care ne gledam ,mnogu los period kaj so trebase da se odelime na tabelata na slednite natprevari protiv Arsimi ,Rabotnicki I Baskmi ke igrame bez klasicen spic arno so mozi eden sloboden da se donesi no znajeki deka ne priznavaat greska le probaat prvo vaka a za deset dena igrame tri vazni utaomici posle na 25ti so Preston prijatelska pa Struga vo gosti pa Skendija I posle prijatelskta za 80 godini bi trebalo da se vrati Livaja ako se e vo red so znaci za tri nedeli go gibime na pet utakmici ke treba da bidi fit protiv Sileks e sega racunajte so napraja oti ne zedoja spic ne dresoj ne sezonski avtoubusi se ubo so se praj I stadionot no rezultatite se javazni za da ima publika samo da gi potsetam protiv Milano od kumanovo bese poln stadionot oti se borevme za evropa I sekoja seldna utakmica a vaka Gospod da nie na pomos da turnime nekoja protiv Arsimi I pod itno da zemat salam spic Borce Galliani ,Kaseto Omeragic i drugite od upravata ako ne ke se macime do kraj ke bidi borba za opstanok upm
Mirko Livaja kaj ti tekna be :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom