Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Ne se palite za cickite, nema da ima izbori :D
Ако продолжат вака да одложват избори на секој 3 месеци, вмровците од мака и стадион ќе ни изградат за да соберат гласој. Драпат Сдс мадиња, порано се знаеше, на едни избори вети стадион, на други избори пушти тендер за проект за стадион, на трети избори нов тендер за проект на стадион со атлетска патека и евентуално за 10 години да кренат едно трибинче. :icon_lol:

Последно уредено од модератор:
Ако продолжат вака да одложват избори на секој 3 месеци, вмровците од мака и стадион ќе ни изградат за да соберат гласој. Драпат Сдс мадиња, порано се знаеше, на едни избори вети стадион, на други избори пушти тендер за проект за стадион, на трети избори нов тендер за проект на стадион со атлетска патека и евентуално за 10 години да кренат едно трибинче. :icon_lol:
Vo slucajot SDS nemase "VETUVANJA".
Nemase vo nivno vreme vakva mediumska pokrienost na postapkite na politicarite.
Tie samo na KRADENJE DO DASKA (i nekoe random vrabotuvanje na najbliskite rodnini,svalerki)bea frleni.
Do den denes trosat od tie pari.MME.:sakasuste:

Vo slucajot SDS nemase "VETUVANJA".
Nemase vo nivno vreme vakva mediumska pokrienost na postapkite na politicarite.
Tie samo na KRADENJE DO DASKA (i nekoe random vrabotuvanje na najbliskite rodnini,svalerki)bea frleni.
Do den denes trosat od tie pari.MME.:sakasuste:

Da ali u toa vreme na sds Bitola imase pari za sport so 800 miliona buget na drzavno nivo. A sega so 3 miljardi nema ni za eden teren ne pa za cel stadion. Toa so vrabotuvanjata se slozuvam ali sega ovie kako sto ne ''zakcaa'' gospod nemoze da ne odzakca :D
Ali dobro ete si imate sladoled fest, trt mrt tamo , pa i Manaki toa :) Bitola e grad na kulturata samo vie epten mu ja osporuvate rabotata na dvojkata :D

Da ali u toa vreme na sds Bitola imase pari za sport so 800 miliona buget na drzavno nivo. A sega so 3 miljardi nema ni za eden teren ne pa za cel stadion. Toa so vrabotuvanjata se slozuvam ali sega ovie kako sto ne ''zakcaa'' gospod nemoze da ne odzakca :D
Ali dobro ete si imate sladoled fest, trt mrt tamo , pa i Manaki toa :) Bitola e grad na kulturata samo vie epten mu ja osporuvate rabotata na dvojkata :D
Ништо немаше,се функционираше НА ЖИМИ МИЛЕ...
Фиктивни ПОЗАЈМИЦИ од Рек,откуп на сезонски карти,превари со јавните претпријатија итн,како во секој клуб...
Никогаш немале РЕАЛНИ ПАРИ во ниеден клуб...
Иако имаше каде каде подобар спорт,зошто такво беше времето,а и не беше скапо да се одржува силен клуб,на времето(до пред 10ина години)со 300К можеше да си апсолутен шампион во ракомет,сега со тие пари не можиш ни 4то место да си..се сменија времињата...

затоа останаа во борџ кон играчи,управи,тренери,агенти,па комуналии,струја,вода,кирии и тоа баснословни суми со многу нули,па пререгистрација на клубовите по 3-4 пати во 10тина години...........на долга и на широка е нашата...............

затоа останаа во борџ кон играчи,управи,тренери,агенти,па комуналии,струја,вода,кирии и тоа баснословни суми со многу нули,па пререгистрација на клубовите по 3-4 пати во 10тина години...........на долга и на широка е нашата...............

Pa dobro sega e podobro mozebi, porano so Lemgo, u finale na KPK sega so Juniorite i Tekstilec za borba za opstanok. Muabetot e sto ovie kopucive da sakaat mozat mn lesno da go sredat toa, dolgovi za plati kirii voda struja, ako nema muz sto ke investira moze opstinata bar da go vodi klubot da bide megju 3 najdobri kluba, i toa potpirajki se na igraci od bt. Samo nez sto treneri ima sega u bt da mozat da napravat nekoi igraci, a porano imase...

А и реално со децентрализацијата, сега е неспоредлив буџетот на општината за разлика од пред 15-20 години, а од друга страна во времето на Вршковски и Циле бевме сила во спортот во споредба со последниве 10 години Газето од ко е станат градоначалник.

Сеа со ова тендерската постапка има две опции на маса... :misticen:

Првата опција е да пропадни првиот тендер, као демек нема заинтересирани ова она, па ќе склопат нова понуда од општина па пак наново ќе објават тендер и се така до крајот на мандатот на газето кој истеква в година во Април 2017. :cool:
Или втората опција, ќе се појави некоја фирма од Белизе заинтересирана и ќе пробват да перат пари овие криминалците од власта преку изградбата на стадионот.

Дајбоже да е втората опција и барем нешто да се напрај и тука во Битола од криминалите шо ги напраја, ама највероватно првата опција ќе се случи и ќе се одолговлекува приказната дури не поминат изборите.

Ене кае 25ти Април, ќе видиме шо ќе испадни на крај.

Не знам дали има полажена работа во светот од стадион од Битола, а толку е просто едноставно никој никаде не испланирал и не мисли да гради. Сите муабети се ефтини политички поени и лага.
Јас како и секогаш стојам на ставот дека прво треба да гледаме клубот да го средиме а за стадион отом потом,. Премногу е лоша работата со клубот реално, нема ништо.

Не знам дали има полажена работа во светот од стадион од Битола, а толку е просто едноставно никој никаде не испланирал и не мисли да гради. Сите муабети се ефтини политички поени и лага.
Јас како и секогаш стојам на ставот дека прво треба да гледаме клубот да го средиме а за стадион отом потом,. Премногу е лоша работата со клубот реално, нема ништо.
И едното и другото треба брат да се среди... Ама реално џабе клубот ќе го средат ако играме во Кичево еден викенд, друг во Охрид , трет во Прилеп.
Јас сум клубот да остани неколку години ако треба втора лига и да кубури со финансии, ама да почни да се гради стадионот.
За спонзор лесно можи да се најди некој близок бизнисмен до власта шо ќе фрла по некоја банка колку да се одржваме прва лига, ама греота е бе да неаме една трибина со нормални услови кај шо ќе можиме да одиме во Недела и да го глеаме Пелистер како луѓе, па макар бил клубот и во втора па и трета лига.
Знам дека ни едното ни другото ќе се среди во блиска иднина, ама ако глеаме реално на работите, инфраструктурата е многу потешко да се среди, одколку ростерот кој преку ноќ ако имаш пари ќе склопиш тим за прва лига.

Наредните два меча ќе одлучат дали сме спремни за горниот дел од табелата или не.
Ако останиме утре непоразени и наредно коло ја добиеме Победа тогаш ќе останиме во игра.
Треба да се соберат барем 4 од можните 6 бода во овие две кола.

gledam denes Prilepcani pobedile vo Veles protiv mlekarite so znaci vlegoja salam vo igra i sega se so Teteks najjaki kandidati za prva liga najlesen raspored imaat dvata tima pa nas ni ostanva da se nadevame na baraz ako bidi se vo red
p.s.za utre imaat po 5000 denari premija ;)
p.p.s.no kako so rece ovie dve kola ke se znaj dali sme za prva ili ke trcame po baraz i opstanok

Свири крај бе мамицата в пичка да ти ја ебам !!![DOUBLEPOST=1460304235][/DOUBLEPOST]Послатка победа од ова, одамна не сме имале.:icon_mrgr:
Како можеа од ФФМ да не ја дават утакмицата бе, а ги даваја оние умрените Металург со ЦД...

Глеам на крајо два црвени... Лошо е шо без Ристе Марковски ќе играме против Победа,. Моментално ни е најдобар играч на терен.

Последно уредено од модератор:
Ми мириса на прва лига, кој сака кладба нека кажи :icon_mrgr::icon_mrgr::pijani::jeeee::oleee::ojeaa::zloo::pijanco::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom