Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Одговорност МОРА, да сносат сите, освен фудбалерите !
Друга работа ... имаше тука зад клупата на Брегалница вчера, некои фанови или блиски луѓе до клубот на Брегалница и после утакмица му велеа на Ѓоко, не се секирајте, не му ја даваме на Турново и нив ќе ги тепаме ви ветуваме ! Велам незнам кој беше чоекот (беше постар), но после утакмица преку трибина комуницираше и со Костов и со фудбалерите (значи е некој нивни). Сега, да се надеваме дека така и ќе биди... дома да ги тепаме Турново и Тетекс, Брегалница да го тепа Турново, и последно коло ако не му треба(а нема да му треба) оние смрдените од Брегалница да ни ја дат утакмицата, оти реално со нив уште 10 утакмици да играме (со овај состав) нема да му земиме бодој ...
Мое мислење дека сега треба огромен притисок кон оние онде во Општина, како и кон Зоран од Цермат, и ЗАЕДНО да напрат шо знаат и умеат и да не си дозволиме да отпадни клубот во втора лига.

Давајте мислење како да се напрај то нешто ... јас немам идеа :(

Abe klucno e dali kje go tepame turnovo nedela sho mene mi e tesko verojatno. ne deka zboram nesto za inaet ama stojam deka igracki ame poslabi od turnovo, ostanva da vidime i da se nadevame..

Друга работа ... имаше тука зад клупата на Брегалница вчера, некои фанови или блиски луѓе до клубот на Брегалница и после утакмица му велеа на Ѓоко, не се секирајте, не му ја даваме на Турново и нив ќе ги тепаме ви ветуваме ! Велам незнам кој беше чоекот (беше постар), но после утакмица преку трибина комуницираше и со Костов и со фудбалерите (значи е некој нивни). Сега, да се надеваме дека така и ќе биди... дома да ги тепаме Турново и Тетекс, Брегалница да го тепа Турново, и последно коло ако не му треба(а нема да му треба) оние смрдените од Брегалница да ни ја дат утакмицата, оти реално со нив уште 10 утакмици да играме (со овај состав) нема да му земиме бодој ...
Мое мислење дека сега треба огромен притисок кон оние онде во Општина, како и кон Зоран од Цермат, и ЗАЕДНО да напрат шо знаат и умеат и да не си дозволиме да отпадни клубот во втора лига.

Абе лажат,да не сакаш да речат ќе му ја пуштиме.Јас ти викам од сигурно дека е договорена работа меѓу нив.Еве ќе видиш на дело[DOUBLEPOST=1431351290][/DOUBLEPOST]

Абе лажат,Да не сакаш да речат ќе му ја пуштиме.Јас ти викам од сигурно дека е договорена работа меѓу нив.Еве ќе видиш на дело

Не да изигравам паметен ама некако Тетекс не изигра за нас а ?
Никој не игра за нас, сами си играме и вчера на скоро најважната утакмица ништо не изигравме и си изгубивме поштено. Секоја чест за Ѓоко, само то имам да кажам
Прав си , неам шо да ти одговорам ...
Јас помислив а и такви муабети кружеа дека Тетекс ќе игра за нас во плеј-аут .
На крај испадна дека сме сами како сирачиња .
Сами сме а најстрашно од се е шо незнајме кај тераме. Втора лига е неизбежна , нема теорија да се спасиме . Сами си ја ебавме работата вчера. Наместо да ги чукниме Брегалница и на рает да ги пречекаме Тетекс , ние се испосравме .

Едноставно не нè бива.

А шо подразбирате под одговорност? Ќе седнат ќе плачат 2 години ако испадниме? Ќе поднесат одговорност тие колку јас за то шо немаше снег лани. :angel:
Малку да ве потсетам дека се агитираше за Зоки дека бил наш човек па ако имало некои проблеми ќе се напраело притисок врз него :brlav:Епа изгледа нема проблеми кај нас... Освен то шо сме банда место клуб и освен то шо 80% испаѓаме.
Па и онаа сензационална бомба дека се должеле 53 илјади евра а биле исплатени 26 :facepalm: Уште тогаш јасно кажав дека Зоки клубот си го доби сосе клозетите, тревата и долгојте на клубот. И во Звезда така се маџареа не се мои долгој овие шо имам да ги плаќам и долгот ојде преку 50М и Уефа ги исклучи од ЛШ. А овде прајме муабет за сензационални 53 илјади евра :facepalm: Па уште да се најделе тие шо му се должело да видиме кој ја кочел работата...
Не го оправувам Двојче, го мразам од дното на душата, лопов е, вошкар е, лажов... И тој требаше да си го сервисира долгот наместо да ја нареди цела управа со кримоси и партиски сељаци.
Ама ајде молим те Зоки го убива то шо треба да плати уште 26 илјадарки за да ја одмрзни сметката...
Да беа пола милион и да човекот стварно не знаеше кој крај да го најди разбирам... Ама за мизерна сума овој се откажал ко демек шо ќе плаќам јас се, нека оди се у бестрага.
По не знам кој пат повторвам... Се е ова однапред испланирано сценарио. Зоки пошто пото сака да се тргни настрана, а ќе се тргни настрана тогаш кога договорот ќе се поништи т.е клубот ќе оди втора лига. Двојче лигушот нема да мора ни стадион ни бакрач да прај, ќе си се смешка до крајот на мандатот. Џокица, крив куц закрпи преку 30 сома за 6 месеци шо продаваше магла и се расправаше со публиката...
А ние овде се влечкаме Турново ќе ја местеле со Брегалница, Брегалница да ни ја пушти нас... Тетекс играле за курле... Не заслужваме ни ние фудбал. Нека испаднат ако сака и во општинска лига, ама барем да се знај дека заради Двојче мајмунот сме на ова тереџе.
Ќе бидам дрзок и ќе кажам шо ќе се случи во наредните неколку месеци...
Клубот очекувам да испадни, Џокица ќе го снема побрзо од чадот, Зоки и тој ќе избега и ќе му биди кажано да не збора ништо. Двојче и/или Шеро... Тие ќе расправат дека еве нас ни остана клубот в раце, се виде дека не бива со сила убајна, па демек пак опозицијата е крива дека ништо не успеало од планојте... В година буџет од 20 илјади евра, и гарантирано ќе бидиме на средина или долу во втора лига.
Истото сценарио како и со РК ќе биди, па можи и Пискачо да го клат на две столици да седи и да му се заблагодарва на Двојче. :X3:
Еве ги 10 години од на Двојче владението... Освен Марио со КК Свислион шо пркосеше некое време се друго е жива мизерија. Еден човек не се најде да остани подолго од 6 месеци како спонзор, финансиер, газда... Зошто? Зато шо кога тогаш тука е ќељајцата да замачка прсти и се да оди јабана. А и самото то шо никој не излегва јасно и гласно да кажи дека Двојче ме прееба, ги прај и нив исти како него.
А и ние како народ не заслужуваме поарно од ова. 10 години некој не лажи, се прајме енглези... Излегват телефонски разговори во кои и глувонем можи да го препознај гласот... Не, лепено, сечено, прелепувано, монтирано е ова... Битно е на Сител сериите да одат, секој ден да сме на кафе, и да се драпаме. И не е само то... Него уште стои она дека патриоти се овие и дека градат и го чуват имет :pipi: Одамна нас ни летна чафката... Одамна...

http://setaliste.com.mk/vesti/fudbal/без-публика-овој-викенд-на-сите-прволи/

Абе улај се овие бе....
Ненормална работа,да ти ебам државата никаква....
Без публика ќе се играло...
Онде во Израел секој ден бомби детонират,автобуси разнесват и шо не,овие и тој умрен фудбал шо го имаме сакат да го уништат...
Не бе не се салам...:eek:

Дека публика имаше минатата недела, 40 разбојници и командант НАТО-баба незабележително влегоја во Куманово со цел арсенал оружје... МВР не ја прај истата грешка двапати! Башка сега со нов министер, мува не смеј да прелета!

Прав си , неам шо да ти одговорам ...
Јас помислив а и такви муабети кружеа дека Тетекс ќе игра за нас во плеј-аут .
На крај испадна дека сме сами како сирачиња .
Сами сме а најстрашно од се е шо незнајме кај тераме. Втора лига е неизбежна , нема теорија да се спасиме . Сами си ја ебавме работата вчера. Наместо да ги чукниме Брегалница и на рает да ги пречекаме Тетекс , ние се испосравме .

Едноставно не нè бива.

Тетекс не играат за никој. тоест може само да пуштат на тој шо ќе им плати. а од љубов не играат за никој.

Тетекс не играат за никој. тоест може само да пуштат на тој шо ќе им плати. а од љубов не играат за никој.
Не реков јас дека од љубов играт за некој , туку дека кружеше муабет дека има некаков договор меѓу управите за да играт за нас во плеј-аут. Ама се потврди дека немале врска муабетите.
Исто муабетите одеа дека Брегалница по партиска линија ќе ни ја пушти , ама и тие шпекулации паднаја во вода .
Така да , догодина втора лига ќе си се договараме со Тетекс. :icon_mrgr:

ckembarikomiti.jpg
Штета шо никој не го цени ова... Битола живеј за фудбал и ракомет!! Ама на кој да му кажиш...

Не реков јас дека од љубов играт за некој , туку дека кружеше муабет дека има некаков договор меѓу управите за да играт за нас во плеј-аут. Ама се потврди дека немале врска муабетите.
Исто муабетите одеа дека Брегалница по партиска линија ќе ни ја пушти , ама и тие шпекулации паднаја во вода .
Така да , догодина втора лига ќе си се договараме со Тетекс. :icon_mrgr:
Не би рекол баш дека немаат врска муабетиве.

Прегледај го приврзокот 121108
Штета шо никој не го цени ова... Битола живеј за фудбал и ракомет!! Ама на кој да му кажиш...

Mladicu, ne e se vo toa ako se igra za titula i ajde 5000 dusi, ima nesto i mn pobitno od toa. Ako ti se palis samo na toa deka ako se igra za titula i treba da ima narod ebi mu majkata na toa. Daj boze da se sredi se pa ke pravime muabet a do togas gledaj Pelister da ne ispadne da ne pasat telinja pak na tumbe kafe

Mladicu, ne e se vo toa ako se igra za titula i ajde 5000 dusi, ima nesto i mn pobitno od toa. Ako ti se palis samo na toa deka ako se igra za titula i treba da ima narod ebi mu majkata na toa. Daj boze da se sredi se pa ke pravime muabet a do togas gledaj Pelister da ne ispadne da ne pasat telinja pak na tumbe kafe

Јас не се палам на титули и успеси.. Секогаш го бодрам Пелистер без разлика на кое место е на табелата. Има одредени навивачки групи кои постојат само дури има пари и успеси. Да беа тие групи на местото на Чкембари до сега 5 пати ке згаснеа!!
Комити веројатно поголем успех имаат во ракометот па си одат таму... Џабе самсоненко вложва 1 милион кога нема кој да ги гледа. Спортот се игра за публика..не е се во парите :) Иначе не планирав да навредам никој, чисто онака споредба за да се види дека Битола живеј за спортот а спорт нема!

Пелистер - Турново 1 @1.95 :oleee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom