Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
:pos::pos: абе која титула кој бакрачи не си прајте филмој...Џабе и Ѓоко и се,ниту во него ниту во некој шо е во клубот и шо ќе биди наредно не вервам.Со овај народ (багра) ништо не бива,ниту држава знат да водат,ниту град да водат,а ниту пак клуб!Сите се пиуни за одредени цели,та бателете и Ѓоко и Ѓокојца!Се е лага,начекаја народ (овци) има да стрижат...стрижат..допрва!Онај генијалецот во очи го лажи цел град и пак му се клањат..па оти да не не лажат со фудбалот?!?!За мене ова полусезона ќе биди успех ако барем еден натпревар победиме дома,а за испаѓањето скоро и сум сигурен дека ќе биди,гледајќи го распоредот и бодовите на табелата...и секако In Pelister We Trust :facepalm:

ете ги и голманските дресови...некој ако има некое инфо за гостинските нека ми кажи за да ги средиме и нив...
%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%2B%D0%B3%D0%BA.jpg

1-0 изгубивме од Дебрецин со примен гол во 89 минута... сепак тие се едно 4-5 класи екипа над нас и со оглед дека игравме со пола екипа и примивме гол на крај можиме задоволни да бидиме барем јас така мислам...

1-0 изгубивме од Дебрецин со примен гол во 89 минута... сепак тие се едно 4-5 класи екипа над нас и со оглед дека игравме со пола екипа и примивме гол на крај можиме задоволни да бидиме барем јас така мислам...
Убо е да се провери дали сме играле против прв тим оти гледам дебрецин како и тие караганди играат по два натпревари денот...
Па ако сме издржале до крајот со прв тим е добро ама од то шо разбрав од текстуалниот пренос на дебрецин цело време тие напаѓале
Уште не ми е јасно зошто не купија еден барем во одбраната и еден во нападот!

Убо е да се провери дали сме играле против прв тим оти гледам дебрецин како и тие караганди играат по два натпревари денот...
Па ако сме издржале до крајот со прв тим е добро ама од то шо разбрав од текстуалниот пренос на дебрецин цело време тие напаѓале
Уште не ми е јасно зошто не купија еден барем во одбраната и еден во нападот!

одбрана имаме... не заборавај дека Крстески е стуб на одбраната сам да игра назад ќе издржи- реалноста е таја колку и да звучи смешно.. Степановски се врати во Битола а заедно со Крстески во есенскиот дел покажаја дека можат многууу многуу заедно иако бевме чорба екипа, сега кога сме колку толку појачани и имаме барем деца шо ќе трчат за разлика од овие шо ги избркаја шо беа ко трупој низ терен ни трчаја ни ништо се недевам дека ќе продолжи одбраната на добро ниво како шо и беше... ШПИЦ!!!!!!!!!!!! мора да се купи шпиц неможиме цела полусезона до крај со гркот и Билали да ја поминиме... најголем пропуст ни е таму и мислам дека ќе жали Ѓоко по шпиц некој салам (дај боже да се лажам).

Имаше најава за уште две засилувања освен голманот...Заврши преодниот рок? Само шпекулации беа??

Имаше најава за уште две засилувања освен голманот...Заврши преодниот рок? Само шпекулации беа??

Ние бате сме Пелистер, кај нас освем шпекулаци нема ништо вистина. :D :pusigo:

Фк.Пелистер 0 - 2 Фк.Динамо Киев Б-тим (0-1)
Резултатот од денешниот воедно и последен тест натпревар во Анталија.

Ќе плачиме по шпиц ќе видите... неможи гол да дај овај гркот до утре да играт....

Последно уредено:
Не само шпиц и одбрана ни фали менде и прилепчанецот се враќаат покасно...
Од овие припреми убо шо најдовме голман а лошо шо се повредија србинот игор и биљали, сепак нема причина за некоја радост напротив ништо немаме покажано до сега...

Фк.Пелистер 0 - 2 Фк.Динамо Киев Б-тим (0-1)
Резултатот од денешниот воедно и последен тест натпревар во Анталија.

Ќе плачиме по шпиц ќе видите... неможи гол да дај овај гркот до утре да играт....
батка треба здрава,јака средина за шпицот да функционира беспрекорно,средниот ред е носителот на тимот, дали успешно ќе се брани или ќе постигнува голови........и ибра,меси,роналдо,кој сакаш донеси го во Пелистер нема да дава голови на секој натпревар

шо знам,Ѓоко да не успее да избори опстанок во една ваква лига на бубашваби...........не ми се верува

Не само шпиц и одбрана ни фали менде и прилепчанецот се враќаат покасно...
Од овие припреми убо шо најдовме голман а лошо шо се повредија србинот игор и биљали, сепак нема причина за некоја радост напротив ништо немаме покажано до сега...

Mende i Krsteski ke bidat spremni ushte za prviot natprevar so bregalnica taka neshto razbrav a igor i bilali povredite bile mnogu mali i sitni taka da ushte sega ne sumljam deka se spremni ama nejkjat da gi forsirat i da gi machat...[DOUBLEPOST=1423962997][/DOUBLEPOST]
батка треба здрава,јака средина за шпицот да функционира беспрекорно,средниот ред е носителот на тимот, дали успешно ќе се брани или ќе постигнува голови........и ибра,меси,роналдо,кој сакаш донеси го во Пелистер нема да дава голови на секој натпревар

шо знам,Ѓоко да не успее да избори опстанок во една ваква лига на бубашваби...........не ми се верува

Batecot i 70% od sredinata na Pelister... motor, so nego 100% zdrav ubeden sum deka kje ima mnogu topki za grkot napred i bilali ama sumljam deka ovaj prviot ke gi pretvora vo goloj :([DOUBLEPOST=1423963034][/DOUBLEPOST]

Абе Голубович и јас сум вечен оптимист од шо сакам да биди работата ама треба шо по брзо да ја видиме вистината тоа подобро...
Колку што знам првенството почнува за две недели а менде и прилепчанецот уште топка немаат фатено и удрено па не знам како мислиш ти или ѓоко да игра со нив?!
Друга работа батецот некни играше малку па уште го мачи повредата плус очигледно е дека Ѓоко го фаворизираше то србинчето наместо батецот и минчето кој сега се опорави и добива шанса за разлика од батецот кој мислам ќе биди резерва шо значи главени играчи по ова до сега ќе ни бидат минчето и митиќ шо не значи дека се лоши баш напротив се одлични за годините ама да бидат главни играчи за тим како Пелистер е неприфатливо
За биљали и игор ете ќе видиме од утре натака колку се повредени ама од то шо знам таму не тренирале до вчера шо значи пак истото две недели до почеток на сезоната а кај нас "клучните" играчи повредени донесоа 14 нови играчи од нив до сега ништо ново и некој квалитет по резултатите шо значи почнувам да се сомневам и мислам дека згрешија требаше само да го освежат тимот оти вака висиме за опстанок ако не дај боже играме плеј аут
Не знам по кој пат ќе пишам МОРА да се купат шпиц и еден барем во одбраната!
Ко ќе ми текни дека прво време се споменуваа дека кај нас ќе идат спировски ристевски бујче итн... Ние останавме само со децата и бацката плус добар голман

http://zoran-misevski.blogspot.com/2015/02/blog-post_66.html?m=1
Толку од тоа дека Ѓоко сакал да игра пријателски само со јаки прволигаши од странство, видоа дека сите може и не победуваат дека не можеме гол да клајме па ај сега со влазрими и победа
Барем со царев двор да игравме да ни кажеа од кај извира драгорот а не со отепаната победа каде и ние да се собериме од улица ќе ги победиме... Затоа и влазрими нема да ги победиме туку ќе биди нерешено оти со боче кој не познава со три четири играчи од шкендија плус ристе марковски тешко дека ќе ги победиме уште илиев да не се вратеше брегалница 100% ќе загубевме!
Срамота па уште ѓоко се лутел што бараме играчи а него кур го боли зема плата колку шо заедно пола екипа нема да земат и крај краева утре ќе си замини ако отпадниме (оти не гледам кој друг може да отпадни) тој ќе си замини а ние пак истите нерви ќе киниме со Пелистер во втора лига!
Мора да разберат сите дека ние постоиме за клубот кој е наша светос и дека тој и ние сме вечни 70 години Фк.Пелистер и 30 години постоење на Чкембари а сите други управи стручни штабови играчи се менлива категорија денес се тука и ако ги избркаат од другиот ден како најголеми душмани се спрема клубот!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom