Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Разочара разочара, остај ти тоа, не разочара поради фактот што не беше посрамотен во финалето и колку толку покажа карактер, у тој поглед не разочара, ама кога не освои титула а надвор од конкуренција беа Надал и Федерер, реално, разочара, тоа не смееме да го заобиколиме, на крај краева ти што мислеше после елиминациајта на Федерер ? Се знае, Ноле пред сите, кога ако не сега пак до гренд слем ...

all in all сезонава си има дигресија, и затоа разочара, поради фактот што титула тука многу ќе значеше за иден прогрес, сега тој моментум ке го бара до крајов на годината и почетокот на наредната. А за доаѓањето на работите на свое место, све зависи од него и тимот тренери што се околу него, има еден елемент во играта негова кој е хорор за гледање и кој му претставува кочница за идни големи успеси во тенисот, елемент кој и самиот го мрзи неномрално и кој кога ќе го поебе вика невероватно, невероватно ( ваљда го слушнавте со Ферер ), се знае на што алудирам, баш ме интересира каков ќе биде тој сегмент од играта на АО а и воопшто наредната година, за останатите елементи од играта ич не му ја мислам, ги владее ненормално добро.

п.с. А ако нема прогрес, искрено, ќе треба да размислува за смена на тренерски персонал односно, за носење на нов човек кој би бил дел од тимот, во феноменални години е у тенисот, апсурд би било со ваков беден сервис да ги троши, односно, да не направи сериозен исчекор во тој поглед.

Разочара разочара, остај ти тоа, не разочара поради фактот што не беше посрамотен во финалето и колку толку покажа карактер, у тој поглед не разочара, ама кога не освои титула а надвор од конкуренција беа Надал и Федерер, реално, разочара, тоа не смееме да го заобиколиме, на крај краева ти што мислеше после елиминациајта на Федерер ? Се знае, Ноле пред сите, кога ако не сега пак до гренд слем ...

all in all сезонава си има дигресија, и затоа разочара, поради фактот што титула тука многу ќе значеше за иден прогрес, сега тој моментум ке го бара до крајов на годината и почетокот на наредната. А за доаѓањето на работите на свое место, све зависи од него и тимот тренери што се околу него, има еден елемент во играта негова кој е хорор за гледање и кој му претставува кочница за идни големи успеси во тенисот, елемент кој и самиот го мрзи неномрално и кој кога ќе го поебе вика невероватно, невероватно ( ваљда го слушнавте со Ферер ), се знае на што алудирам, баш ме интересира каков ќе биде тој сегмент од играта на АО а и воопшто наредната година, за останатите елементи од играта ич не му ја мислам, ги владее ненормално добро.

п.с. А ако нема прогрес, искрено, ќе треба да размислува за смена на тренерски персонал односно, за носење на нов човек кој би бил дел од тимот, во феноменални години е у тенисот, апсурд би било со ваков беден сервис да ги троши, односно, да не направи сериозен исчекор во тој поглед.

Беше фаворит тоа е несомнено, ама не е тој Ноле од лани, си има очигледно проблеми дечкото и на теренот и надвор од него.
Na pitanje kako će se oporaviti od poraza u finalu US Opena, Đoković je rekao:
“Potrebni su mi dani bez tenisa.”

Еве не сум упатен многу, ама изгледа татко му го гледаат како најголем кривичар. Не знам зошто е тоа така, ама ОК. Се на се мора да се подобри целокупната игра, па дури и да се подразмисли и за промени ако тоа е неопходно. Вчера сервисот беше ужасно слаб.

На што алудираш проти Ферер?

При еден сервис, мрежата ја погоди, т.е. врвот од мрежата и се слушна како рече, Невероватно, Невероватно, два пати го повтори тоа, а веќе се гледаше дека ќе го добие противникот, дека е бољи од него, ова зборам за вториот ден, кога си го мачкаше на леб.

Од тоа можеш да сватиш колку е разочаран од првиот сервис, иако игра меч каде епилогот сите го знаеа, едноставно и самиот беше свесен дека со такво сервирање финале тешко дека ќе добие.

А за ова со татко му штознам, ја ништо немам прочитано конкретно, само дека имал некакви проблеми надвор од теренот а кои никој ништо не прецизирал, ќе видиме како ќе се однесува во иднина, стварно е штета некои такви бедни надворешни фактори да го кочат а е во најдобри години за еден тенисер, иако стриктно за Америка тој надворешен фактор, ако воопшто и постои, немаше никакво влијание врз она што се случи во финалето.

Вчера вечер, Новак Џоковиќ и неговата фондација организираа хуманитарна вечера во еден од најелитните ресторани во Њујорк, на која присуствуваа многу познати џет-сет фаци од различни сфери...

На аукцијата се собрани 1.4 милиони долари, кои ќе бидат наменети за ранливите групи на деца во Србија (y)

Еве и една слика на Ноле со Австралиецот со Српско потекло, Ник Вујичиќ... Човекот ги нема ниту горните, ниту долните екстремитети на телото, а сепак се прилагодил на таквиот живот и ги прави сите активности како и секој нормален човек (сам се исхранува, знае да плива, се ожени со убава девојка, се движи...)

2w2pz4n.jpg

Ова лузерчето Ноле, лиглето ли ? Па не бе, нема шанса ...

п.с. Вии го, поелегантен е од стилот на играње на Федекс. :cool:

Вчера вечер, Новак Џоковиќ и неговата фондација организираа хуманитарна вечера во еден од најелитните ресторани во Њујорк, на која присуствуваа многу познати џет-сет фаци од различни сфери...

На аукцијата се собрани 1.4 милиони долари, кои ќе бидат наменети за ранливите групи на деца во Србија (y)

Еве и една слика на Ноле со Австралиецот со Српско потекло, Ник Вујичиќ... Човекот ги нема ниту горните, ниту долните екстремитети на телото, а сепак се прилагодил на таквиот живот и ги прави сите активности како и секој нормален човек (сам се исхранува, знае да плива, се ожени со убава девојка, се движи...)

2w2pz4n.jpg

http://www.facebook.com/djokovic.official?sk=app_144072085720985

Доколку можете да гласате би ви бил благодарен, всушност, јас прашувам што мисли за повредата на Рафа и колку им недостасува на турнирите. :)

Кога ќе ја отворите апликацијата, барајте го прашањето во категорија тенис, на првата страна е. :)

prasanje.jpg

Чао брате, гласао сам, само 13 гласа до сад, собери екипицу :D
Од секоја категорија по 1 прашање ќе одговара?

10 ќе одговара, е сеа кое ќе сака тој. :D Значи нема врска гласовите, битно е да е во првите во категорииве за да се поголеми шансите да го прочита :)

Да бе, Ноле беше сељак Српски, фолирант, плачко, пи*ка, Носле, ваков таков... А ваму, "Чао Ноле, да те нешто питам" :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Да бе, Ноле беше сељак Српски, фолирант, плачко, пи*ка, Носле, ваков таков... А ваму, "Чао Ноле, да те нешто питам" :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Брао.:cuc:

Ајде најди кај сум напишал за него така, па после продолжи да се губиш.

Новак навредуван од страна на холандска новинарка.

Tema teksta je navodno rivalitet između srpskog tenisera i Rodžera Federera mada se čini da je to samo izgovor za vređanje Noleta.

Novakov naglašeni patriotizam pretvoren je u negativnu osobinu, dok je Federer predstavljen kao čovek koga nacionalnost ni malo ne određuje.

Priča o Đokoviću bazira se na njegovom poreklu, dakle, o zemlji koja je sa tako lošom reputacijom umnogome uticala na njegov karakter. Autorka ističe da je Nole imao 12 godina u vreme kada je NATO bombardovao Srbiju, a da taj događaj kasnije zauzima veoma važno mesto u njegovom životu i karijeri a onda citira njegovu izjavu o tome šta je preživeo 1999:

- Rat je od mene načinio boljeg čoveka zato što sam naučio da cenim neke stvari, a ne da ih prihvatam zdravo za gotovo. Učinio me je i boljim teniserom, zato što sam se zakleo da ću svetu pokazati da postoje i dobri Srbi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom