Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
894811_10201791345819074_1625434881_o.jpg

Рејнолдс куферите и дома, да се губиш !
Па уште и во маалото кај што живее зборел не добивал доволно шанса? Што сакаш повеќе од ова?
Па ти си единствениот црнец кој што игра кошарка а не знае цврсто да фати топка, кашкавалиште едно и тоа замисли поголемо од Кире.
Овој Оташевич е стварно очај, ќе се фрли два три пати и ајде ѕвер е... нема смисла. :facepalm:

Честитки за сите момци ( освен црниот кашкавал ), одлично се покажаа и така се игра и ѓине за МЗТ, така нека продолжат и убеден сум дека откако ќе се вратат Кејд и Дамјан ( па и Кире место црниов ) партал ќе праиме.
Срцево ми се искина денес али не можам да најдам никакви забелешки, со петорица толку се можностите, фала и за ова. :cuc:

П.С. Рееејнолдс зошто?:place:
Изгубен у простор, нит да скокне, нит да проба да направи нешто... абе у минус со интелегенција е влезен, у минус.
Кај гледаше ти? Сопствениот играч го допре односно во контакт со Рејнолдс и не беше во можност да скокне тоест скокна но го гурна назад и не можеше да скокне правилно и да стори нешто. Безвезе да се плука.

Кај гледаше ти? Сопствениот играч го допре односно во контакт со Рејнолдс и не беше во можност да скокне тоест скокна но го гурна назад и не можеше да скокне правилно и да стори нешто. Безвезе да се плука.

Ај погледни ти убаво, дали беше бутнат или сам си се тргна наместо да залепи за табла или да го тресне од земја.
Плукањето не е за безвезе, цела утакмица не знае што прави, му паѓаат топки од раце, одбрана е очај, нема осет кога треба да се скокне итн... па Младеновски мислам дека ќе беше покорисен.

Ај погледни ти убаво, дали беше бутнат или сам си се тргна наместо да залепи за табла или да го тресне од земја.
Плукањето не е за безвезе, цела утакмица не знае што прави, му паѓаат топки од раце, одбрана е очај, нема осет кога треба да се скокне итн... па Младеновски мислам дека ќе беше покорисен.
Ок брате. Ти си знаеш!

Знам дека еден од форумов овдека има функција во МЗТ.

Не бидете пасивни стегнете им тужба пред УЛЕБ.Играчие на Партизан пробаа да влезат во навивачка трибина и да се тепаат,во НБА за истото се добива доживотна суспензија.

Од АБА лига милост нема испод 10К евра и натпервари без публика не поминуваме.

Клучниот момент, фаул на Оташевич (y) Шлепачи едни цигански, да даде Господ ни една титула да не видите.
1378613_575726029142798_1699437792_n.jpg

Атмосфера топ!

Ама лани имаше повеќе неутрална публика немаше карта да се најди, незнам оти годинава не се исполни салава.

Oi1hAsF.jpg

И нека вработат повеќе луѓе во обезбедување, 16:30 бев пред врата 20 минути влегував, ептен гужва се створи.

Атмосфера топ!

Ама лани имаше повеќе неутрална публика немаше карта да се најди, незнам оти годинава не се исполни салава.

Oi1hAsF.jpg

И нека вработат повеќе луѓе во обезбедување, 16:30 бев пред врата 20 минути влегував, ептен гужва се створи.

Во моментов кога си сликал уште 1000 луѓе има надвор сигурно !
Мн строг претрес се правеше, човек по човек, гужва на врата фулл.

Јас сум премногу изненаден од изданието на МЗТ, нормално во позитивна смисла. Еј, без Дамјан и Девјис, без Гече кој беше исклучен на самиот почеток им држевме лекции по кошарка на Партизан. Значи од бившите југословенски простори навивам за нив, ама кога играат со МЗТ кршам и гаѓам се околу мене ако ми губи тимот, тимот со кој израснав и во кој ги поминав сите младински категории. Одбраната не 10ка, 20ка заслужува, абе вака се гине за тимот, вака се бранат боите на еден клуб. (y)

Не убиваше офанзивниот скок на црно-белите, без Гече тешко можеше да се исконтролира тоа... Гледам плукате по Вујошевиќ, мислам дека залудно е да се плука по човекот, таков карактер има, на све нешто се буни и тоа е тоа, не го сменил никој до сега па сигурно нема ни ние да го смениме. Кинси не уби, матер да му ебам ја циганска, абе не утна.

Рејнолдс е колатерална штета, искрено кога дојде мислев дека ќе биде доста корисен во одбраната, во напад знаев дека нема што да се бара од него, ама испадна дека за ништо не го бива. Убаво спомна Интер Фан, многу неинтелегентен кошаркар... Костовски одлично изигра, капа доле за момакот. Ептен фали Дамјан, тоа највеќе се осети на крајот, немаше кој да заврши, да беше Дамјан сигурно немаше Лучич да шутира ала Коби Брајант во последната секунда од нападот.

Се на се доста тежок пораз, тежок во смисла на тоа дека имавме скоро добиен натпревар, а и одлично изигравме. Али тоа е што е, идеме даље, сега МЗТ има далеку поповолен распоред и очекувам 2-3 победи во следните неколку натпревари и подигање на моралот кај играчите.
Уште еднаш, секоја чест момци, вака се гине за тимот, вака се бранат боите на истиот. :cuc:

Немаа среќа МЗТ, пораз во последна секунда...
Без Дамјан, Дејвис, Гечевски кој излезе средината на 1/4 според мене ова е одлична игра без овие тројца клучни играчи, со оваа игра треба уште повеќе да се мотивира МЗТ за понатамошните натпревари...
Судиите од почеток катастрофа беа, ептен грешки правеа, за исклучувањето на Гечевски не кажаја снимка, ама по се изгледа Гече го удри судијата по грб и оправдано е исклучен..

Најмногу изненади Горјан (y) Браво за малиот, беше фрлен во оган на една важна утакмица против Партизан, Оташевиќ ЅВЕР гинеше за секоја топка, еден од подобрите, исто и Костовски ме изненади, ептен форсира за тројка ама ги годи :D Се си мислев дека само за во Куманово го бива, ама и овде последните натпревари си гази. Синовец просечен, Лукич слабо, Рејнолдс дрво :pos: Овај џабе се правеше мангуп во Торус, му глумеше таму НБА ѕвезда, се виде овде на големи утакмици, го нема нигде...
Ептен слабо игра, ништо чудно овај за брзо време да лета од МЗТ....

ЗА ЖАЛ, ПРЕНОС ОД КОШАРКАРСКИОТ НАТПРЕВАР ОД УЛЕБ ЕВРОКУПОТ БАНВИТ-МЗТ СКОПЈЕ ЌЕ НЕМА, ПОРАДИ ТОА ШТО НИТУ ЕДЕН ТУРСКИ ТВ-КАНАЛ НЕМА ОТКУПЕНО ПРАВА И НЕ ЕМИТУВА НАТПРЕВАРИ НА БАНВИТ ВО ОВА НАТПРЕВАРУВАЊЕ.. Од исти причини, многу веројатно ќе нема преноси ниту од гостувањата на МЗТ кај УНИКС КАЗАН и кај КАЛЕВ ТАЛИН.

-- Дел 1

-- Дел 2

И денес сум изровлетирам исто како вчера само малку посмирен . Мзт ко Мзт ако не не остави на дијазапами незнам ондак кој . со тој тим што игравме без да кажеме стартна асална петорка ги намачивме поштено србите . за дечките од спротивниот дел на салата немам што да кажам освен нека се скријат у некоја дупка да не ги видат македонијава зошто жив резил се . Гечевски среќа 1 меч суспензија некако со Мега Визура да закрпиме и без него . да се надеваме на подобри денови за МЗТ и ваљда ќе научат како смирено да завршат утакмица а не да добиваме инфаркти . и да БЕЗ ЕБАНИ почетнички грешки под притисок .

Еве зошто Оташевич никогаш нема да биде навредуван или било што.
Пружи одлична партија против Партизан, веќе влага во форма и очекувам да продолжи во исто темпо и на другите натпревари.
СРЦЕ НА ТЕРЕН САМО ОСТАВИ !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom