Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Горјан Марковски и официјално во МЗТ

Значи, Далман, Дејвис и Мијајловиќ; Тоше, Станко и Кире; Огнен и Дамјан; Горјан Марковски, Грне и плус двајца најавувани странци, центар и бек. Тоа е тоа за Јадранска.

во 12те за Јадранска ќе нема место за него, а официјално не сум прочитал ништо. можда му истекол и не го обновил договорот.

во 12те за Јадранска ќе нема место за него, а официјално не сум прочитал ништо. можда му истекол и не го обновил договорот.

И он како Пенов има уште една година договор со МЗТ, но по се изглеа догодина нема да игра за МЗТ.

Ако дечково игра како на клипчињава, тогаш има шанса да успее во европа.Само да се смири малце, зашто кривични пријави му лупале додека бил на колеџ.Иначе за Дејвис е класа очигледно, само да се вклопи во тимот и ќе си буши :)

според вестиве од Екипа и МКД викаат позиција 1 и 2, ама по клиповиве, дечково е расен шутер, од кај ќе стигне се дига на шут, многу малце му треба.

Епа фала му на бога, фалеше црнец во екипава!

Изгледа да не бил тој инцидент што го направил можеби и ќе го драфтувале.
ЛинкДечкото изгледа добро, да се надеваме дека ќе земеме некој добар центар па да славиме 2ра титула во Мак лига и добар пласман во АБА :)

Игра на позиција 1 и 2. Според статистикиве игра константно секоја сезона со 46% од поле и 36% за 3. Последнава сезона му е намален просекот на поени, но тоа се должи на многу помалку обиди. Според видеата е одличен шутер на кој не му треба ни време ни простор за да погоди 3. Истотака приметив дека многу поени од поле ги погоди со лоб шут, што е добро затоа што тој шут е ептен тешко да се блокира. Истотака без проблеми закуцува со две раце, па тоа е плус затоа што сите знаеме како е кога некој наш играч ќе закуца.

Прв впечаток, ме густа дечково. Се надевам ќе растураме во Јадранска!

Да не знаете во колку саат е тренингот во понеделник?

edit: во 19

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom