Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Среќа Лофтус Чик, Пулишич, Реиндерс и Муса беа на терен за да му донесат три бода на Милан :kafence:

Среќа Малдини што го шутнаа пошо сакал Берарди и Турам да ги донесе а и Пиоли да го шутне :kafence:

Колку глупи играчи, семката да му ја ебам, ко ќе треба да шуткаат ќе подаваат или ќе дриблаат и то пет мњтра пред гол, ко ќе треба да подаваат ќе шуткаат, абе мајката во пичката, мрш се да ви ебам.

Pioli ne veruvam da bide izbrkan po nikoja cena pod ovoj menadzment. Ako nesto se menuva trener zdravje letoska. Toa e, top 4 borba i sezonava, tolku e potencijalot tolku se ocekuvanjata, veruvam i toa e celta.

Sledno da ni ebat mater PSG.
Автоматски споено мислење:

“Boo, boo”: the Curva Sud rains down boos on San Siro. Few players in front of the fans, Pioli in the locker room

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Pioli ne veruvam da bide izbrkan po nikoja cena pod ovoj menadzment. Ako nesto se menuva trener zdravje letoska. Toa e, top 4 borba i sezonava, tolku e potencijalot tolku se ocekuvanjata, veruvam i toa e celta.

Sledno da ni ebat mater PSG.
Автоматски споено мислење:

“Boo, boo”: the Curva Sud rains down boos on San Siro. Few players in front of the fans, Pioli in the locker room
Нема шанси да го избркаат...да целта е топ 4 само што реално ни лани Пиоли не ја оствари.....

За ланската сезона и овој дебакл мора да лета, дали Пирло дали Абате возот и без Пиоли ќе оди надоле затоа што со овие играчи е тоа......

Едина надеж ако се смени тренер е дека повредите ќе се намалат па може тука да искочат некои бодови плус....

Не бев во можност да ја гледам со Удинезе но како што читам тоа било еден од најлошите изданија на Милан во последнава година.Како што кажав и на почетокот на сезонава без квалитетен напаѓач и заден везен Милан не може да атакува на титулата во Италија и да биде компететивен во ЛШ ,тоа ќе го оставиме за следната сезона.Поради лошото управување со ростерот од предходните сезони сега и со 10 нови играчи сеуште Милан не е комплетен и има круциални дупки во ростерот што не му дозволуваат да се носи со останатите европски клубови во ЛШ и паралелно да се бори за титула во Италија.
Недостатокот на потребни играчи во ростерот но и повредите си го направија своето и тоа е факт.
Играта на Милан е премногу ограничена со 38 годишниот Жиру како главен напаѓач за да може Милан успешно да се бори на секои три дена во ЛШ и Италија и со Јович како негов back up кој веќе 3 сезони се бори да си ја оживее неговата фудбалска кариера.
Во средниот ред ја почнавме сезоната на значајна позиција без клучен играч Бенасер а на негово место камелеонот Крунич кој се повреди за да завршиме со експериментот Адли кој немаше играно буквално една година.Нема одмор за Рајндерс кој до сега има најголема минутажа во Милан и тоа се чувствува кој од почеток на сезонава буквално има играно на сите натпревари 11 во Серија А,3 во ЛШ и 4 за Холандија.Откако се повреди РЛЧ Муса има изиграно на сите 7 натпревари по ред во рок од месец дена.
Сезоната сме и без back up за Тео кој е незаменлив за Милан и за својата репрезентација.
Сите овие факти пропратени со лошата среќа на повреди ги убива очекувањата и амбициите на Милан кои секако беа над реалниот достиж за оваа сезона.

Леао изгубил 25 топки вчера.
Леао игра како да одвај чека да го избркаат Пиоли. Ама гадно се заебал пошо дури и 8мо место да сме пред нова година овие шампањн пак со Пиоли ќе пијат на тие ПР ивенти.

Леао мене од живци ме вади што игра како бек, иста игра има со Ди Марко од Интер, ако има простор тогаш трча со топка у контра а ако нема седи кај аут линија и само центаршутеви дели уместо он да биде тој што ќе чека центаршут.

Е сега колку е он крив толку е и Пиоли што го игра така али толку е и Фурлани што не донесе ни еден креативен играч, освен Леао нема ни еден што знае шанса да направи....

Последно уредено:
Го изгубивме ентузијазмот во кој уживавме не толку одамна. Не е време за паника, но се надевам дека наскоро ќе можеме да ги свртиме работите. Со секој разочарувачки резултат притисокот се зголемува. Повредите си ја одиграа својата улога,самодовербата е изгубена.Пиоли и тимот имаат многу работа пред себе и потребно е да ја поттикнат и повторно да ја вратат вербата дека можат.
#ForzaMilan

Мислам дека на Леао не му одговара и стандарднава 4-3-3 шо ја форсираме годинава, мезалата му носи играч плус секогаш, а Леао е играч шо е добар кога има повеќе простор. Не помага веројатно фактот шо и улогата му стана да биде црниот Кандрева, за тоа не може никој да биде кривец освен Пиоли.

Незнам јас лично ич не сум оптимист за сезонава, не е ова од сега, не ми се свиѓа во која насока се оди. Мислам дека топ 4 нема да имаме проблем да обезбедиме освен ако не се повампират некои од Рома, Фиорентина или Аталанта, шо не верувам.

Како Јуве ја доминираше лигава 9 години? Носење на најдобрите играчи од лигата, истото шо сега Интер го прави.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Кои најдобри играчи од лигава ги зеде Интер?

Малку позитивни вибрации, Коломбо со 2 гола за Монца!

Ne odi veke vaka, mora promeni pod itno. Ne deka Pioli e kriv za se sto ni se slucuva posledniov mesec, daleku od toa, posebno ne e kriv za toa sto Leao igrase kurot so Newcastle, Reijnders sto po iljaditi pat promasuva zicer/prazen gol so Dortmund ili Thiaw sto ja sitna neknja so Juve so crveniot karton, no koga treba promeni vo sred sezona, se znae koj go jade stapot. Mislam deka pred nekoe vreme pisav deka ako se menja Pioli treba da se smeni za veke provereno trenersko ime i do negde uste stojam na toa mislenje, no momentalno nekako za prv pat imam cuvstvo deka Pioli nema sto novo da mu ponudi na Milan, a nekako mi se cini i deka ja izgubi kontrolata pred se nad glavnite igraci i deka Pioli i Milan e veke zavrsena prikazna, ili barem treba da bide najkasno na krajot od ovaa sezona. Ona sto me naveduva na toa mislenje e i faktot sto ovoj ispadna nekako apla ogranicen trener, odnosno se sto se izdvojuva od proverenata 4231 formacija, ili onaa 433 od ovaa sezona, za Pioli e totalna nepoznanica. I vcera so 442, i lani koga proba nekoja formacija so trojca pozadi, bukvalno izgledame smesno/amaterski, sto ukazuva na toa deka ne znae da postavi igra.

Drug moment se povredite. Ne znam kaj kogo e tuka glavnata krivica, no veke cinam treta sezona po red maka da macis so povredi i da imas najmalku dvojno poveke povredi od konkurencijata vo najmala raka barem za mene e krajno amaterski i neprofesionalno. Pa da mu ebam majkata, skoro i da ne pamtam utakmica kaj sto MIlan ima pod 5 ili 6 povredeni igraci, a nekogas i bukvalno imame cel tim od povredeni igraci, nesto sto ne veruvam da e praksa kaj bilo koj drug seriozen klub.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom