Калулу е одличен играч без оглед дали некој чисти пред него и му олеснува или игра во тандем со озбилен централен бек. Вчера изигра за чиста десетка.
Бенасер исто така одличен, може најдобра партија годинава… Ромањоли исто на ниво.
Тео си ора кон напред, остава големи дупки позади себе у дефанзива, и малце лошо што не направи ситен фаул туку дозволи да биде исфрустриран од Дамбо, ама ќе беше ептен тиња да ни дадат гол токму после таа акција.
Жиру јас сепак мислам дека не е за прв тим, и во континуитет говорам дека ни е потребен напаѓач околу кој ќе градиме иднина. Да бидеме реални, доста среќа имаше при двата гола… првиот после одбијанац ко што би рекле србите и во голема гужва. Вториот беше словенски поклон.
Милан цела година не одигра натпревар со прв тим ко што треба и доликува. Ако се земе во предвид тој момент, фактот што сме на -1/-4 од прво место, многу ме радува. Покрај повредите, имаше неколку затворски утакмици, дали немавме среќа или судијата ни го зачука саглам.
Многу ми се допаѓа фактот што оваа екипа навистина се бори и дава се од себе, нешто што беше незамисливо до пред некоја година.
Ех таа утакмица со Специја, да им ебам се што им мрда по куќа.