Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Тие за дефанзивец кој треба да биде иден првотимец не сакаат да дадат повеќе од 15 милиони, за млад талентиран играч од среден ред не сакаат да дадат повеќе од 5 милиони, али немало причина да не откупат тогаш веќе 27 годишен фудбалер кој е резерва во Торино и кој треба да биде четврта опција за вкупно скоро 10 милиони!? :)

Мислам дека и Газидис нема да дозволи да биде откупен, без разлика што тие пари може од Круниќ да да ги заработат... Единствено ако не покаже нешто екстра.

А и прво да видиме што фудбалер е, па потоа да правиме муабет дали има причина да го откупат или не.
Поискусна замена за Кесие нема за таа сума и да не го откупат. Сигурно замената не планираат да не е повеќе од 5 мил.

Меите ми изгледа дека технички е подобар.

За Манџо до сега најголем интерес има покажано Бешикташ. Веќе и преговараат.

Dodeka igrase redovno, presingot sto go pravese Mandzukic napred nikad i nikogas ne moze da go pravi staklenkoto.

Ovie 10 godini lutanje na Milan se samo zaradi nego i bestijata Barbara.

#DaNeSePovtori

Sent from my iPhone using Tapatalk

Меите не е резерва во Торино. Сезонава има изиграно све освен утакмиците со Милан. Редовен стартер е, просек близу 70 минути по утакмица. Првотимец кај сите тренери во Торино последниве 3 сезони. Земен е за 4ти или 5ти избор во средина, проверен во Серие А и тоа на позајмица, со опција за откуп на 8 милиони. А-ла Кјаер тип на трансфер, јас немам ништо против имајќи ги овие параметри предвид. Треба да се има на ум и дека позицијата 4ти избор во хиерархија во средина треба да се прифати и да се нема проблем со тоа. Нека се живи, здрави и во добра форма Кеси, Бенасер и Тонали, па Меите сигурно ќе се најде фино и боље од Крунич за некаква ротација и одмор. Мене ми се чини како посигурна варијанта од некое дете од 20 години од втора француска лига во ситуација кога Милан има доволно млади играчи и има потреба од поголема сигурност и кога игра на три фронта.

Во јануари увек некои вакви крпеници се дешаваат, јебига тешко е да се најде нешто асолно од Европа, освен ако не накапеш некое бинго од Јужна Америка, што после Пато нам ни се нема десено.

Манџукиќ, увек би го сакал во тим без разлика дали и во каква форма е. Нему му е једини проблем карактерот, ама голем е, знае дека Ибра е тука и ако дојде ваљда прифатил да му биде замена, јасно му е. Неговиот менталитет и стил на игра скроз се уклапа во моменталниов Милан и присуството во тим сигурно ќе ни биде од корист. Покрива све во напад, трча ко лудак, пресинг... Нема да го гуши Леао затоа што овој може комотно и лево крило да игра, на почеток на сезона оттаму најдобрите партии ги даде. Плус, кога игра Леао појше делува као втор напаѓач отколку како лево крило, тоа се виде и сеа во купов против Торино и не мислам дека ќе има штета од доаѓањето на Манџукич.

Јас искрено во моменталниве услови појше би лупнал пари на десно крило отколку на централен дефанзивец. Ете Калулу се покажува фино, Мусачо и онака не сака да си замине бар до лето може да се искористи, Габиа исто ќе се врати. Кастиљехо ми е поголем проблем мене искрено. Ама јебига, сеа во овој дел од сезоната тешко би се нашло нешто добро, затоа нека купат млад дефанзивец ко што тргнале со карактеристики коишто ги бараат, па ако треба и местото на капитенот нека му го земе. Ако се толку убедени во талентот на Симакан, не е проблем повредата од еден месец, ќе има тој дана за мегдана.

И @Hm_Hm брате, знаеш што неаме кажано одамна јас и ти? Следнава утакмица со Каљари е изузетно битна, можда најбитна. :icon_lol:Играат Интер-Јувентус, Лацио-Рома, Милан игра последен во понеделник.

Шала на страна, не дека е најбитна, уште е многу рано, ама Милан мора да ги користи овие ситуации каде што конкурентите играат меѓусебе и секако ќе губат бодови за колку-толку бодовно да се одвои.

ама ќе паднев во депресија ако пијандурата били боб торнтон си одеше како победник од Сан Сиро.
На автомеханичар личи Џампаоло. Тродневна брада, смрди на прегорено уље и нафта, рацете испукани и ноктите катран црни, облечен у комбинезон убер прљав плу џемпер со рандом дезени од типот на баклави и лист од даб.

Сопственик на приватен мал автосервис кај него у гаража каде има канал, работна маса со милион алати и делови на неа, секако не средена и препрљава умачкана со уље. Во некој ќош мало радио кое перфектно ја фаќа Зона м1, свири и не се гаси никад. Календар со гола жена од Скопска пивара 2004та година, гола жена од Вест зграпчи го денот, верски календар од рандом продавница што ја има во маалото 2018та, уште еден календар од аптека 2019та и нормално уште еден календар, глуп ама најнов. Никад не глеа дата на него но стои на ѕид во наредните 45 години. Не се исклучува можноста и да има огромен постер од Роберто Баџо од светското 94та.

На страна во просторијата има ќумбе што сам си го направил од лимено буре, лула од онаа со 6 гранки што е за да се задржува топлината поише. До ќумбето редовно седи комшијата џаболебар и плус уште 1-2ца тук таму дошљаци, се дере Скопско пиво, ракија и шприцер а во зимскиот период секако домашно црвено вино. Тема на муабет се коли, работа, и геополитичко оправање прво на Македонија а потоа и на целиот свет. Се жали и пати по Југославија.

Автосервисот најверојтно носи име од типот на сервис за коли Џани, Ѕвоне, раткапна, замаец и слични глупи термини. Апсолутно иде реклама на Зона. Прогласен за доктор за голфови, и уште 2 3 врсти на коли секако не понови од 2006та година.

Во сопственост има Венто од 95та кое не би го дал за ништо на светот.

И @Hm_Hm брате, знаеш што неаме кажано одамна јас и ти? Следнава утакмица со Каљари е изузетно битна, можда најбитна. :icon_lol:Играат Интер-Јувентус, Лацио-Рома, Милан игра последен во понеделник.

Шала на страна, не дека е најбитна, уште е многу рано, ама Милан мора да ги користи овие ситуации каде што конкурентите играат меѓусебе и секако ќе губат бодови за колку-толку бодовно да се одвои.

Добро е штом не сум пишал веќе некое време и онака имам чуство дека постојано се повторувам. :D

И кога сме кај битното... Нека се враќаат побргу Ребиќ и Салемакерс да гледам како се тресат противнички играчи кога ќе им тргнат овие двајца во пресинг. :) Ми фали нивната брзина и цврстина по крила.

Најдобри комбинации ми се Тео-Ребиќ и Калабрија-Самекарес (овие кој пар се, до пред една година не беа сигурни дека ќе играат и прволигашки фудбал:D). Иако Леао ми се свиѓа како се развива ова сезона. Се повеќе работи дефанзивно, подобро се движи и вклучува во игра (и како крило, што му е полесно, но и како најистурен).

Меите е добар играч, сезонава го ротира али нивниот тренер знаеме кој е..лани имаше главна улога таму. За замена и ротација е супер ако се знае дека со вирусов, картони и повреди ќе има уште до крај на сезона.

Марио е супер само мислам дека не би се вклопил а и може со неговиот карактер лошо да вплива на другиве..можеби грешам али јас би некој друг да пробаат да земат.

Со негов трансфер премногу опции ќе имаат на лево крило, а десно Товен е добра шанса ако не сега за на лето и да успеат да дојдат до преддоговор.

Ова талентите од Франција се повеќе избираат Бундес, Симакан ќе фати патот таму.

Meite официјално е според Романо!

Меите,Манџо,Томори со овие играчи нема да се подигне нивото уште погоре и да се даде буст за вториот дел од сезоната,ќе имаме само поширок ростер за не значајните утакмици.

Меите,Манџо,Томори со овие играчи нема да се подигне нивото уште погоре и да се даде буст за вториот дел од сезоната,ќе имаме само поширок ростер за не значајните утакмици.
Нас не ни треба играчи за Прв тим. Нас ни требаат замени. Така да ова се таков тип трансфери. Нема потреба од трескање од земја.

Манџо ќе ни легне ко курва у бротел али поентата со него е дека не е фит, нема играно пола година и више.

А тој црниот од Торино е одличен за клупа, цврст е, добро изнесува топка и добар дриблер е, и има ок пас.

Челзи барале 30 милиони за откуп на Томори после позајмицата. Нека не се дрогираат. Боље ич нека не се земе штопер. Ете Калулу ќе покрие и Мусачо воопшто не беше лош против Торино. И така нема си оди ќе го користиме бар 6 месеци. Боље тие пари за штопер фукни ги на Таувин и тип топ тим ќе иаме. Барбиката нека се продаде или сега или на лето. После на Лето фокус на некој Млад квалитетн штопер и на млад шпиц. Ако сме шампиони сезонава All-In на лето на Халанд би одел мада ќе биде претешко ама зашто па да не се проба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom