Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Loius Girardi: AC Milan in the race to join Vinicius Jr. The talks with Real Madrid were even before the deal of Theo hernandez.

Напнаа со Тореира и на крај после цело лето ќе земат во паника некој од Џенова и ќе ја оплескаат како и обично

https://www.transfermarkt.com/joachim-andersen/profil/spieler/260827
Овде е проценет на 25, ама ништо чудно и 45 да бара Фереро за него.

Калдара е повреден цела сезона, во мај кога се опорави од првата повреда пак се повреди и до септември, октомври е аут. Запата си замина и останваат само Ромањоли, Мусакио и Симиќ кој најверојатно ќе замини. И така ќе чекаме Калдара да се опорави за да имаме 3 стопери, а ништо чудно и уште повреди да има во текот на сезоната. Уште и Мусакио да се продај како што викаш тешко нас ќе биди после во одбраната. Затоа треба и еден стопер да земат, ако можат да играат со два и пол играчи на таа позиција секоја чест.

Иначе средината знам дека е приоритет и треба да купат минимум уште тројца покрај Круниќ.
Наводно Самдорија одбиле 30мил за Андресен од Лион, исто беа одбиле 48мил пд Арсенал за Андерсен и Прает

Помеѓу 55-60 мил, 35 мил едниот, а другиот 20-25 мил. Мислам дека Фереро сака и двајцата да ги продаде ова лето, сега изиграва нешто и сака максимум да извади.

Ceballos e box to box или playmaker?
Veretout и Praet се box to box.
Oчaјнo ни е пoтребен квaлитетен playmaker.

Ceballos e box to box или playmaker?
Veretout и Praet се box to box.
Oчaјнo ни е пoтребен квaлитетен playmaker.
Јас го гледав против Италија до 21год. играеше офанзивно и ме импресионираше, тројка во средина најистурен да игра, на Иниеста ме потсети, технички многу добро поткован. Али во текот на мечот го снема како и цела негова репрезентација. Ипак не можете да испаднете на натпревар со Пакета и Селабос заедно, премногу се слични, а и двајцата не ги красат дефанзивните карактеристики

Пакета позади напаѓачите. Нека го земат па ќе му се најде место.

Имaм чувствo декa нaшиве oчигледнo немaaт кoнкретнa идејa кoј и кaкo дa гo дoнесaт,лупaaт сегде пa кoј ке зaгризa и кaј ке пoмине тaму.

^^^ Или друго објаснување е ако медиумиве и новинариве немаат појма што се дешава во Каса Милан и што е све на агенда и запишано во тетратките на Малдини и Бобан. Ствар што ми е малку поверојатна отколку тоа да немаат никаков план.

Круниќ не го предвиде ниту еден новинар. Ернандез исто. Сите лупаа имиња од Реал за кои наводно Малдини и Бобан отидоа во Мадрид, ама Ернандез никој не го спомна се додека не излезе сликата со Малдини.

Се почесто читам на твитер и низ порталиве дека изузетно им било тешко да проценат за кого е заинтересиран Милан и за кого преговара, наводно протокот на информации од Каса Милан бил блокиран као никад досега. Што на некој начин се покажува. 4 медиуми даваат различно инфо за висината на буџетот летово, за имиња, за приоритети, мислам дека врска немаат.

Појше мислам дека медиумите немаат конкретна идеја за дешавањата и меркатото во Милан, па лупаат информации и нешто ќе се убоде, отколку дека Малдини и Бобан не знаат што да праат па пробуваат насекаде.

Мене надеж ми дава Малдини и Бобан , ако има некоја светла точка во овој Милан , како што вика Нинович никој ништо не спомна за Крунич и за Тео па од никаде ги земаа , Бобан чим се врати па и Малдини ако е тука значи има добро во очајниот милан задните 7 год .
Како што ке пазарат тоа е друго , но со Андерсен Цебалос , Вертеоу и еден напад јас би бил задоволен од овј трансфер рок

Пеџа Мијатович во Каса Милан на ракија со Бобан. Овде уште Панчев и Шукер фалат.

Не знам што да мислам. Коа се двајца балканци на едно место и као планираат, договараат, тоа никад не може нешто добро да произведе.

Се спомнува Ловрен као причина, Мијатович бил сеа ко агент нешто. Меѓу другите и на Матич за кој мислам дека до вечер ќе излезе као можна опција.

Deneska im zavrsi dogovorot na Mauri, Montolivo, Zapata i Bertolaci taka da se oslobodivme od niv..za nekoj moze kje bese poarno lani uste da gi prodadea da izvadea nesto..posebno za Zapata imase interes.

Леле овој Бертолачи пропадна ко жетон :facepalm:

65916301_10158488626000830_1231595349735374848_n.jpg

Нема спас од шпанскиве лоши фризури и ексцентрични стајлинзи.. :icon_lol::icon_lol: Кастиљехо си доби конкунреција во језивост.

Овој обеќаше многу до пред две години, дури и појако котираше од брат му во тоа време. Сега брат му е во Баерн за 80 милиони, овој е кај нас за 20 .
Зарибана играчка , какви што изгледа и дека ќе пазариме летово. Би рекол дека е напредок од тоа што е Родригез, ама стварно не знам дали е. 10 години се пазарат некои што треба да се напредок од тие што биле претходно и на крај испаѓа дека не се.
Таква е ситуацијата и си бара озбилен Moneyball, ама би сакал и еден до два вистински асални трансфери на ниво на Пјонтек и Пакета, за да се даде до знаење дека се озбилни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom