Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Барселона пробува да го дрпне Пакета:icon_lol:

Ако ништо друго барем не го чекаа на аеродром :icon_mrgr:

Барселона пробува да го дрпне Пакета:icon_lol:

Ако ништо друго барем не го чекаа на аеродром :icon_mrgr:
За саат-два треба да имаат состанок фукнционери на Фламенго и да го објават трансферот, а класика после тоа дека Милан го договорил медиумиве форсаа со тоа дека Реал и Барса ќе пробале да го украдат.

Фламенго не е Бордо, а и Леонардо не е Монки, не верувам таков бродолом да му се деси.

Он, Малдини, Кака, Пато коментираа за неговиот трансфер у Милан.

Него дербиво ми е битен меч у пичку матер, мора да излезат наапани и да победат.

Иначе човече на каков човек не даде Берлускони мајко мила ејјј, урлавме тука по форум како ненормални али стариот секоја чест, уште еднаш покажа дека кур не го боли за клубот.

Пакета и официјално наш.

Ќе дошол у Милано одма после задњата утакмица за Фламенго на 2 Декември, да има месец дена да се аклиматизира и да се запознае со Гатузо и тимот (y)

Donnaruma da go dadat negde za 60 + milioni uste podobro bi bilo nego Paketa sto dojde . Kako moze taka koncentracija da ti padne ccc ...
Plizzari sakam da go vidam na gol, da dobie prava sansa, se si mislam deka e mnogu bolji golman.

Какви 60 милиони, не си прајте бајрам со паметот.
Година ипол е дупка, 30-35 да му извадат на коњ се.

Него 5 минуте ми требаја да увидим дека ќе биде ова мучно за око, Гатузо колкав воин беше ко играч е пропорционално пичка ко тренер.

Ќе беше голема штета за Интер да не ја победеа утакмицата, Спалети го издоминира Гатузо.
Ќе освоеше Милан незаслужен бод да не ја усереше она говно на крај.

Само Биља има преодна оценка за текмава, се бореше сам со средината на Интер.
Другово говна све едно до друго

На Игуаин со нервозите од овие соиграчи ќе му падне и таа коса што ја има. :D

Не паметам тренер кој толку силно посакувал да земе бод од дербито. Од старт се виде која му е целта, за разлика од Интер кои повеќе ја посакуваа победата.

Измени направени колку да се каже дека ги има искористено.
Го остава најлошиот играч Бонавентура и наместо него требаше еден од Лаксалт и Кастиљехо. И двајцата знаат да помогнат во одбрана кога веќе имаше испланирано бод.
Третата измена колку да се потроши време. :tapp:

Иначе 90% ќе беше гол и да останеше на линија. Мусачио ја згреши иако имаше добар натпревар.

Реално да збориме интер има посилен тим од нас сезонава, и на хартија и у пракса.
Кој курац ги купивме новите играчи, ќе ми објасни некој?
За кој кур фрлија толкави пари, толкав хајп се крена за нивно доаѓање... за да дремат на клупа или да играат против дуделанж и олимпијакос?
Еве на пример незнам зашто Хакан се форсира? Треба да загрее клупа малце. Не дека игра нешто ептен очајно колку што е страшно неефикасен и претерано солира. Се замислува дека е меси со тоа негово солирање.
Бонавентура што изигра вчера?
Ќе опнат сите по бакајоко за измената, па објективно колку заигра он сезонава за да очекуваме нешто од него? Си купуваме играчи, ни дремат на клупа, играат недопирливите Бонавентура, Сусо и Чалханоглу, праат "новодојдените" трансфер следното лето и одма bloom им се дешава.

Само Кеси и Биља беа на ниво вчера, и ромањоли се до трагедијата, другото пиши пропало. Очај.
Интер не издоминираа и заслужено победија, тоа е тоа. Крај приче.
Ако фатиме 4то сезонава на коњ сме. Ама колку стегнато играме, тешко до такво нешто.

Затоа што на клупа има тренер со лош план на дерби натпревари и со нејасни измени. Само против Рома ги погоди измените и во вистинско време ги внесе играчите и го доби тоа што го сакаше.
Друг тренер порано ќе направеше измени и ќе ги ставаше Кастиљехо и Лаксалт и ќе продолжеше со 4-3-3, ама одлучи да игра дефанзивно и со Кутроне. Или Кутроне и Кастиљехо/Лаксалт во 4-4-2, а Бакајоко влезе поради тоа што Кесие се повреди.

Како и да е требаше да биде избркан на крај на сезона и неговата неспосбност ја покажа многу порано. Ми е гајле ако за два месеци собра доста поени кога го посра крајот на сезона против екипи како Удинезе, Сасуоло, Беневенто и слични, а исто продолжи и во новата сезона. Повеќе ми е за тие изгубени 6 бода во оние 3 натпревари во кои имаа предност. Да беа тие ќе имаа право на еден ваков кикс.

Тоа не е тоа што играчите знаат да го одиграат и се виде и во претходите натпревари. Гатузо неколку пати има изјавено дека има играчи кои му се важни и знаат да шутираат од 18-20 метри. Хакан и Бонавентура му се такви и двајцата секој натпревар заедно пробуваат со шутеви од неизградена позиција, наместо топката да ја додадат до напаѓачот.

Само ова го знае и го игра со голман кој е лош кога ја има топката, а го има Реина на клупа.

DqD_BuPU8AAsc2b.jpg

There is tension between Leonardo and Gattuso.
Gazzetta claim that the next few games are decisive for Gattuso. Milan are not satisfied with results, considering a short-medium term replacement. Donadoni is the primary candidate though no contact took place. Conte is too expensive for the club atm in the view of FFP.

Уште во април требаше да бараат решение, а на сред сезона нема којзнае каков избор. Конте и да не е достапен имаше тренери како Де Зерби и Џампаоло. Кај и да е ќе почнат шпекулации за Венгер или оној на Монако не ми текнува името сега.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Донадони :pos:

Од @курајбер дечкото

Nisto mi te srece. Sega za inat ke vrze dve tri pobedi i ke si kupi do polusezona , pa posle pak ke ne krvari na rati do april , koga ke bide izbrkan i pak ke zaglavime so nekoj sto
"zasluzuva sansa " i vo naredna sezona .
Krug bez kraj od alegri navaka.

Уште во април требаше да бараат решение, а на сред сезона нема којзнае каков избор. Конте и да не е достапен имаше тренери како Де Зерби и Џампаоло. Кај и да е ќе почнат шпекулации за Венгер или оној на Монако не ми текнува името сега.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Жардим :)
Ќе го врати Бакајоко у форма :icon_lol:

Среќа и поеќе од сигурен сум дека ако праат промена на тренер нема да не дозакопаат со некој ко овие претходно иначе сеа ќе требаше да бидеме спремни со кафе и боНбоњера за Неста, па да коментираме негови утакмици од Америка и сеа ваљда Падова па како тоа знаел да намести тактика, примил 3 голови на 9 утакмици и играл тики-така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom