Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Гром из ведро небо [emoji33]

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Имаше шпекулации за него ама медиумите повеќе пишуваа за други играчи од нападот и толку не се посвети внимание.
1 мил позајмица плус откуп 5-6 мил и не е лош трансфер, само под услов ако донесат уште еден, па овој ќе биде четврти напаѓач.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Чиста ротација играч е Борини и сега официјално се затвара вратата за Делофеу.

Борини доаѓа како замена за Хонда и Окампос. За 1 милион ќе дојде. Мора и ваков некој играч во тим да се има. Не е сјајно ама сепак долга е сезоната. И изгледа турчинот ќе дојде за 22м +bonusi.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Вакви трансфери се прават на крај во август, само немој тој да биде замена на Сусо кој нема продолжено договор. [emoji23]
Барселона ќе го откупи Делуфеу.

Хајпот околу Донарума му го унакажа европското У-21. Сенка од себе беше. Затоа се активира и семејството и агенти и братучеди од Мино и сестра му и од мајка му пи*ката да го средува тоа што го расипа претходно.

Донарума со тој фамозниот “хакиран“ пост, каде индиректно кажа дека сака да остане во Милан му ја ослабе позицијата максимално и го пикна во ќош во каков што Мино Раиола најверојатно никогаш не бил. Затоа и мораше да се бламира со “хакирањето“.

Сеа, во оваа ситуација Милан може да искористи од све тоа и да го продолжи договорот со Донарума. Најверојатно најголем губитник би бил самиот Мино. Ама мене тоа ми е небитно, неаме ние ниту борба со Раиола ниту интерес дали ќе биде губитник или победник.

Мене као навивач сеа ми е многу побитно како цела оваа драма ќе се одрази на Донарума, а преку тоа, наравно и на Милан. Ме заболе за Раиола. Копиљчето сериозно ризикува да биде најголемиот губитник сеа. Можда после се ова никад више нема да биде истиот голман, а сигурно ќе треба сериозно да се потруди да си го врати угледот кај навивачите. Не сум сигурен дека после оваа пресија може да се врати истиот.

Не е лошо да се има стабилен втор голман за следна сезона, мислам дека ќе има причина Донарума да се седне на клупа во еден дел од сезоната, макар и го продолжил договорот. Прерано во кариерата му се случи ваква драма, а во најголем дел и сам е крив за тоа. Обично така горат таленти.

Се надевам дека тоа нема да се случи, ама треба да се има предвид. И од Милан и од навивачите. Овој Донарума на 1 јули 2017, не е истиот од 30 мај. И не вреди исти пари дури и со продолжен договор. Следнава сезона ќе му биде превише важна. Ако после ова ја задржи формата од минатите две, дефинитивно ќе биде Меси меѓу голманите. Сега више на сите им е јасно дека Донарума е пред горење и очајно му треба да се смали притисокот врз него. Затоа мислам дека ќе продолжи договор, а од цела следна сезона ќе зависи дали тоа значи дефинитивно останување или само одлагање на продажбата. Мислам дека отсега до догледно време, Мино Раиола нема да има одлучувачко влијание во односот Милан - Донарума. Оваа ситуација се покажа као поголема од него и надвор од контрола му е. Ќе се спасува колку може и нема да врши притисок за да не го изгуби клиентот.

Борини ... скроз небитен лик ми е. Ок искуство за ротација во напад.

Најзаинтересиран сум Конти да се официјализира. Чалханоглу ... сме немале таков играч во тим одамна, одлично засилување. Кампл ... не го сакам. Се појави као страшен потенцијал и стагнира. За тие пари има 50 бољи играчи од него.
Сусо OUT - Берарди IN ... Со две раце потпишувам и се надевам дека може да се деси.

Последно уредено:
Зашто во август ваков трансфер? Сакаат на почеток на подготовки склопен тим да му дадат да може со време да ги вклопи играчите.

Повеќе сум за Бернардески отколку за Берарди

Најверојатно е субјективна ствар на избор, ама јас би го одбрал Берарди пред Бернардески секогаш.

Вториов никогаш не ме убедил дека е 40-50 милионски играч. Ми се чини дека целокупното влијание врз играта на тимот кое го има Берарди е многу поголемо. За таа позиција ми е многу попродуктивен играч. Ми се чини ко појше да трча, појше помага во одбрана, поконкретен е во напад. Ќе речеш не е исто Фиорентина - Сасуоло, ама јас го имав тој впечаток и за игрите во репрезентација заедно коа беа. Уствари мислам дека и бројките, статистиката им го покажуваат тоа.

Следно, Сусо и Берарди се десни крила. Бернардески, природно е лево.

Ќе покаже времето, двајцата се перспективни, ама мислам дека Берарди ќе биде покорисен играч. Освен ако не се усере со некој глуп трансфер, во Тотенхем рецимо. Или Интер. :icon_mrgr:

Последно уредено:
Зашто во август ваков трансфер? Сакаат на почеток на подготовки склопен тим да му дадат да може со време да ги вклопи играчите.

Затоа што прво се договараат играчи за прв тим како што направија досега, па на крај играчи за ротација кои би дошле на местото на оние кои ќе бидат продадени.
Мора побрзо да реагираат и до подготовките да донесат она што демек го договорија, а не вакви замени и глупости.

Затоа што прво се договараат играчи за прв тим како што направија досега, па на крај играчи за ротација кои би дошле на местото на оние кои ќе бидат продадени.
Мора побрзо да реагираат и до подготовките да донесат она што демек го договорија, а не вакви замени и глупости.

Желба на Монтела е. Башка ако чекаа ќе отидеше у лацио. Си имаат план луѓето како работат. Има време и за прв тим да се доземе. Уште не е ни почнат трансфер пазарот. Башка не преговараат за еден играч само во исто време. За повеќе се преговара и со некои е полесно да се постигне договор со некои не.

Глупости е трансферов на Борини дури и да го рачунаат како трета опција. До наредно лето за играч што нема дадено никогаш во кариерата повеќе од 7 голови во сезона ќе треба да платиме 6-7м + плата. Еднио што преостанува е да се надеваме дека во Италија ќе биде колку-толку подобар за да се најде ако недај боже имаме потреба од него.

За Конти излегоа муабети дека денес-утре би можел да биде комплетиран трансферот и искрено се надевам дека до понеделник ќе се заврши таа работа за да ги фати припремите со Милан од прв ден и горе-доле да имаме комплетирана прва постава со тоа што ќе ни фали везњак и крило доколку играме 4-3-3 и наредна сезона. Со Чаланоглу исто така верувам дека може до крајот на неделава да се заврши работата затоа што според шпекулациите мала е разликата од она што ние го нудиме и тоа што тие го бараат и се надевам дека нема да пропадне трансферот на турчинов заради 2, 3 или 4м.

Што се однесува до трансфери од типот на Калинич и слични на него кои ваљда ги спремаат за на клупа јас сум за да се почека уште некое време. Ако го донесат и него деновиве, а играме 4-3-3 наредна сезона ќе се најдеме во ситуација за 1 позиција во тимот да ги имаме хрватов, Андре Силва, Бака и Лападула и подоцна продажбата на последниве двајца може да биде отежната т.е. ќе се најдеме во ситуација кога ќе се нудат смешни суми за нив од едноставна причина што на сите ќе им биде јасно дека они се вишок во Милан. Во моментов приоритет треба да им биде комплетирање на трансферите на Конти и Чаланоглу + везњак, а за средување на клупата ќе имаат цело лето.

И рачунајте башка Борини е Италијанец. Сепак треба некоја квота да исполнат. И ја не сум за трансферов ама тоа е. Чим е желба на Монтела нека проба.

Борини а ?
i-want-to-fucking-die-oclock-oh-wow-would-you-2605179.png

Ова ваљда значи дека и Бака и Лападудла ќе си одат ?....али ако на овој му го придодадат Калиниќ до крај ќе усерат све што направија до сеа,ако ова го исклучува контињерот тогаш ок,само за куп ќе игра и предквалификациони кола во Л.Е.

Со тие 5 мил. ќе го затвореа Конти до сеа

П.С. Свесни се дека треба ИМЕ да купат за да продадат некој дрес во Европа,Кина кај било ?

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom