Хајпот околу Донарума му го унакажа европското У-21. Сенка од себе беше. Затоа се активира и семејството и агенти и братучеди од Мино и сестра му и од мајка му пи*ката да го средува тоа што го расипа претходно.
Донарума со тој фамозниот “хакиран“ пост, каде индиректно кажа дека сака да остане во Милан му ја ослабе позицијата максимално и го пикна во ќош во каков што Мино Раиола најверојатно никогаш не бил. Затоа и мораше да се бламира со “хакирањето“.
Сеа, во оваа ситуација Милан може да искористи од све тоа и да го продолжи договорот со Донарума. Најверојатно најголем губитник би бил самиот Мино. Ама мене тоа ми е небитно, неаме ние ниту борба со Раиола ниту интерес дали ќе биде губитник или победник.
Мене као навивач сеа ми е многу побитно како цела оваа драма ќе се одрази на Донарума, а преку тоа, наравно и на Милан. Ме заболе за Раиола. Копиљчето сериозно ризикува да биде најголемиот губитник сеа. Можда после се ова никад више нема да биде истиот голман, а сигурно ќе треба сериозно да се потруди да си го врати угледот кај навивачите. Не сум сигурен дека после оваа пресија може да се врати истиот.
Не е лошо да се има стабилен втор голман за следна сезона, мислам дека ќе има причина Донарума да се седне на клупа во еден дел од сезоната, макар и го продолжил договорот. Прерано во кариерата му се случи ваква драма, а во најголем дел и сам е крив за тоа. Обично така горат таленти.
Се надевам дека тоа нема да се случи, ама треба да се има предвид. И од Милан и од навивачите. Овој Донарума на 1 јули 2017, не е истиот од 30 мај. И не вреди исти пари дури и со продолжен договор. Следнава сезона ќе му биде превише важна. Ако после ова ја задржи формата од минатите две, дефинитивно ќе биде Меси меѓу голманите. Сега више на сите им е јасно дека Донарума е пред горење и очајно му треба да се смали притисокот врз него. Затоа мислам дека ќе продолжи договор, а од цела следна сезона ќе зависи дали тоа значи дефинитивно останување или само одлагање на продажбата. Мислам дека отсега до догледно време, Мино Раиола нема да има одлучувачко влијание во односот Милан - Донарума. Оваа ситуација се покажа као поголема од него и надвор од контрола му е. Ќе се спасува колку може и нема да врши притисок за да не го изгуби клиентот.
Борини ... скроз небитен лик ми е. Ок искуство за ротација во напад.
Најзаинтересиран сум Конти да се официјализира. Чалханоглу ... сме немале таков играч во тим одамна, одлично засилување. Кампл ... не го сакам. Се појави као страшен потенцијал и стагнира. За тие пари има 50 бољи играчи од него.
Сусо OUT - Берарди IN ... Со две раце потпишувам и се надевам дека може да се деси.